Bilo vec na prosloj stranici..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam 17 godina i znam dosta o autima i kako rade ali bi htjel naučit više o svim dijelovima auti, pa jel mi možete preporučiti neku knjigu ili nešto kako bih naučio više o tome kako auti rade i o njihovim pojedinim dijelovima.
Imam 17 godina i znam dosta o autima i kako rade ali bi htjel naučit više o svim dijelovima auti, pa jel mi možete preporučiti neku knjigu ili nešto kako bih naučio više o tome kako auti rade i o njihovim pojedinim dijelovima.
https://www.youtube.com/channel/UClqhvGmHcvWL9w3R48t9QXQ
za početak ovaj kanal, tip jako dobro objašnjava kako, što i gdje
LINK nabavio sam ju ali nikak da uhvatim vremena da ju procitam. ali znam škicnut tu i tam neko poglavlje/temu.
Nabavi si ovu knjigu, malo prouči i kad budeš pri novcima, nabavi jednog starog juga pa ga probaj rastavit i sastavit, nema boljeg učenja od vlastitog iskustva 
Hvala svima na linkovima, zasada ću pogledati ovaj kanal na you tubu, čini mi se dobar, pa ću onda vidjeti šta ću kasnije. I imam doma dosta dijelova od mercedesa w203 (motor,getriba,kočioni sustav i limariju i još dosta toga) pa ću malo pogledati.
LINK nabavio sam ju ali nikak da uhvatim vremena da ju procitam. ali znam škicnut tu i tam neko poglavlje/temu.
To je među najboljim knjigama što se tiče mehanike i automobilskih djelova 
se razme. 
Nisam znao zato sam i napisao model i godište svoga. Ispričavam se 
Ma nema problema, al ja eto znam za Bravo/Brava/Marea svaku žicu kud ide i od čega je :)
Nisam znao zato sam i napisao model i godište svoga. Ispričavam se 
Ma nema problema, al ja eto znam za Bravo/Brava/Marea svaku žicu kud ide i od čega je :)
e kad je tako onda mi fotkaj di se nalazi egr ventil da ga mogu očistit
evo ti i link
Njegov je 1.6 1998.g.
On nema ODB, nego samo 3 pin gdje sam već rekao.
Isto tako taj sa linka mu ne koristi, treba mu KKL, a ne ELM
Tek modeli od 1999. imaju OBD i može se preko ELM-a.
Ne kužim vam se ja baš najbolje u aute, znam ono osnovno.
Hvala u svakome slučaju !
I da, jel ima veze što je unutra Lančijin motor u njoj ?
Kakav sad motor? Koji?
Slika?
I da, jel ima veze što je unutra Lančijin motor u njoj ?
Kakav sad motor? Koji?
Slika?
Motor može bit koji hoće kad su mu instalacije ostale iste
A otkud ti znaš da su iste? Što ako su mijenjane?
Npr. 1.6 16v prije 99. i poslije nema iste instalacije. A ako je motor iz Lancie tko zna što je kemijano...
Maloprije nisi znao da nema OBD,a sad znaš kakve instalacije ima unutra 
Obožavam ove koji sve znaju, a zapravo ništa neznaju 
A otkud ti znaš da su iste? Što ako su mijenjane?
Npr. 1.6 16v prije 99. i poslije nema iste instalacije. A ako je motor iz Lancie tko zna što je kemijano...
Maloprije nisi znao da nema OBD,a sad znaš kakve instalacije ima unutra 
Obožavam ove koji sve znaju, a zapravo ništa neznaju 
LOL ti si naveo njegov motor i godiste right? right, ja sam se nadovezao da je vjerovatno isto kao i prije. Koji atak jbt. su tebe dirali dok si bio malo pa imas tako eksplozivne odgovore?
Oprosti zvijezdo pišaj po meni jer sam postao išta
http://www.topgear.com/uk/car-news/lexus-rc-f-coupe-revealed-detroit-motor-show-2014-01-09 MISLJENJA ?!
http://www.topgear.com/uk/car-news/zenos-e10-trackday-car-revealed-2014-01-09 MISLJENJA ?!
ovaj zenos je WTF.. izgled kod takvog tipa auta i ovak i onak nije bitan 
lexus je fora, iako možda trunku preforsirano futurističan od naprijed.. detalj koji mi je zapeo za oko je analogna čukica na sred centralne konzole.. WTF rolls royce đir u futurističnoj jurilici 
nego evo još jedan koji će biti predstavljen u detroitu, i koji je više moj đir http://www.evo.co.uk/front_website/gallery.php?o=0&id=588256
Subaru meets Macušitsu EVO dizajnera. 
Vidio sam Subija jučer, nije mi se dalo bacati link, i bla bla. I moram priznati 2 stvari, stvarno mi izgleda kao EVO, malo vuče na njega.
I još nešto, stvarno je istina.
Soichiro Honda je jednom rekao, da bez utrkivanja, Honda ne postoji. I kada malo bolje pogledamo, ne samo da je to istina, već se za sve japanske automobile to može reći.
Pogledajte kakav je EVO i STi bio dok su vozili WRC, Honda dok je bila u F1, Nissan u onom japanskom utrkivanju, itd itd.
Meni su u svakom slučaju bolje čukice, nego ovaj crtić kaje napravil Audi u novom TT. Subaru je savršen.
damm šta je ovo pobogu.. tog nema ni u crtićima 
BTW kod lexusa nisam mislio na obrtomjer i brzinomjer, nego na analogni sat na sredini konzole.. iako za instrumente isto volim dobru staru analogiju.
a subaru je i meni odličan.. pogotovo sa onom repinom iza.. can't help it 
a ovo da subbie liči na EVOta, pa možda malko od naprijed.. ali sa druge strane ta 2 auta su uvijek na ovaj ili onaj način bili slični.
Jbg Nine, nesporazum. Ali istina, čukica je čukica (samo da nejde u obratnom smjeru ko na Aston Martinima)
Subaru je sportska limuzina isto ko i Evo i tu je teško napraviti nekaj novo. Pogotovo kad se dizajn bazira na usisima i spojlerima.
Meni su u svakom slučaju bolje čukice, nego ovaj crtić kaje napravil Audi u novom TT. Subaru je savršen.
damm šta je ovo pobogu.. tog nema ni u crtićima 
BTW kod lexusa nisam mislio na obrtomjer i brzinomjer, nego na analogni sat na sredini konzole.. iako za instrumente isto volim dobru staru analogiju.
a subaru je i meni odličan.. pogotovo sa onom repinom iza.. can't help it 
a ovo da subbie liči na EVOta, pa možda malko od naprijed.. ali sa druge strane ta 2 auta su uvijek na ovaj ili onaj način bili slični.
iskreno mislim da u audia ce se obrtomjer i brzinomjer povecat a u sredini biti samo mapa .. ovo mozda jedino da pokazu sta sve moze bit jer ovako je debilana..
iskreno mislim da u audia ce se obrtomjer i brzinomjer povecat a u sredini biti samo mapa .. ovo mozda jedino da pokazu sta sve moze bit jer ovako je debilana..
ma vrlo vjerojatno će se moći donekle customizirati.. vidim da se na veliko hvale da će to čudo pokretati nvidia tegra.
samo čekam da krenu iskakati još i facebook notifikacije ispred obrtomjera dok špranjaš TT-a negdje po zavojima.. 
hhahaha ono radi navigacija i govori nakon xy metara skren, YOU HAVE ONE NEW NOTIFICATION! satro bi auto i fejs 
Ili frendrikvestneke*ebene*ičke, pa zabio bi se u stup taj tren, dok ja to sve pogledam, odvagnem, slike, ovo, ono, frendice..

Uff, olakšalo me danas za 1800kn. 
Sljedeći tjedan još. 
Uff, olakšalo me danas za 1800kn. 
Sljedeći tjedan još. 
Šta je bilo?