Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.911
|
čitano: 18.342.297
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
thedream kaže...

Samo fali roza lampa ispod auta i kostur-kapice na ventilima od guma..next stage..{#}

hvala na ideji {#} ali kostur kapice su malo too much.. ja bi hello kitty {#}

@Marko

pomalo, bit će i swap {#} nije zanimljivo da sve od jednom napravim.. imam se ja još godinama kaj igrati sa ludačom {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
Vaš Auto Snova
Penryn kaže...

Izgledaju kao VW Mallory, ali opet mislim da nisu te.

Ziga kaže...

VW Akiros

cardadule kaže...

VW Akiros ima ih komsija,niko da se resim da uzmem preko noc mrzim da vrtim dizalicu :)

Decki , zahvaljujem na odgovorima {#}

Music As A Weapon !!
18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Nije reklama ali samo prenosim informacije...

ovaj tjedan svi vlasnici Peugeota imaju 50% popusta na autofolije u Vadesu.

15 godina
thedream kaže...

4 gume 2 000 eura. {#}

Da, baš gledam. Jedna zimska guma tih dimenzija od 3 500 - 4 500 kn. Znači bar 2 000 eura za zimski set, još valjda 2 000 eura i za ljetni. Sve skupa 4 000 eura samo za gume. Bolesno.
Još ovo čudo sa 400ks mora trošiti gume ko lud.

Takva auta je najlakše kupiti. Cijena održavanja za par godina pređu cijenu vozila.

Ništa ne ostavljam nezavrš
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 11:31 (dv14).
16 godina
Vaš Auto Snova

Pozdrav, imal ko saznanja o potrošnji/kvarovima za citroen berlingo 1.4, 74 konja, 2005.g

Novi sam vozać i ovo bi mi bio prvi auto :)

14 godina
odjavljen
DodoNJa kaže...

Pozdrav, imal ko saznanja o potrošnji/kvarovima za citroen berlingo 1.4, 74 konja, 2005.g

Frend ima taj motor u Xsari, tih je, uglađen , ne troši previše u Xsari, sad za Berlinga ne bi znao kako bi trošio.

Ima ga moj stari, samo je 2.0 HDI motor i XTR verzija sa povišenim ovjesom, ali auto je definitivno udoban za vožnju, tih, mjesta imaš za poluditi, za glavu, noge, iza, prtljažnik....

Od kvarova - poznato za francuze da im elektronika nije jača strana, zadnji most ih zna zezati, ako pogledaš auto od iza, i ako su kotači nakrenuti, tj ne stoje kako bi trebali stajati onda znaš da je most potrebno reparirati, to ti košta oko 150-200 eurića....

16 godina
Phantom_RI kaže...
DodoNJa kaže...

Frend ima taj motor u Xsari, tih je, uglađen , ne troši previše u Xsari, sad za Berlinga ne bi znao kako bi trošio.

Ima ga moj stari, samo je 2.0 HDI motor i XTR verzija sa povišenim ovjesom, ali auto je definitivno udoban za vožnju, tih, mjesta imaš za poluditi, za glavu, noge, iza, prtljažnik....

Od kvarova - poznato za francuze da im elektronika nije jača strana, zadnji most ih zna zezati, ako pogledaš auto od iza, i ako su kotači nakrenuti, tj ne stoje kako bi trebali stajati onda znaš da je most potrebno reparirati, to ti košta oko 150-200 eurića....

aa ok hvala ti, dobro 150-200€ ako budu i ostali popravci ja zadovoljan :)

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

evo poslikao sam malo bolje cutoff.. ne stojim baš skroz na ravnome, ali se tu dosta dobro vidi. cutoff nije perfektan, u živo se vidi točno rez, ali ima kao hotspot blaže svjetlosti oko njega što se vidi na slici kao blještanje oko reza {#} možda moram još malo farove poštelati.

ali ono glavno, cesta se vidi jako jako dobro. stao sam i na jedan parking i išao mjeriti koliko daleko baca. ispalo je oko 25m (koraka je možda prava mj. jedinica {#}) lijevi far, a desni ide dosta dalje, nisam mjerio.

kada se vozim iza drugih auta i prelazim preko rupa, snop nikada ne dođe do šajbi, tako da nebi smjelo biti zasljepljivanja drugih sudionika prometa.

i da.. vidljivost je apsolutno podignuta na novu razinu {#} baš me zanima kako će biti po mraku sa obilnom kišom.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 21:15 (nine).
12 godina
neaktivan
atest spojlera

Kupio sam auto koji je uvezen iz Njemacke prosle godine,bio je registriran u hr! Radi se o golfu 4 projektzwo,dodjem danas na tehnicki pregled,auto ispravan,sve ok,ali traze me atest za bocne spojlere na pragovima,obrve na farovima,prednji doljnji spojler,zadnji spojler! Prilozio sam im svaki atest koji sam dobio uz auto,znaci za svaki spojler posebno i njemacku prometnu dozvolu automobila,auto takodjer ima i al felge 225/40/18 koje su takodjer upisane u njemacku prometnu,a i moju hrvatsku prometnu! Lik na tehnickom,koji je poznat kao trener zivaca svih koji dodju,naravno ne pusti me na tehnickom pregledu i kopira sve moje papire i ateste na njemackom i posalje za Zg u CVH,kaze da cu morati praviti atest spojlera i tu u hr,ako je proizvodjac spojlera u suradnji sa vw radio takvu seriju automobila,bez obzira sto imam sve ateste i na svakom spojleru ima utisnut zig certifikata i atesta,nerazumijem ni to sto imam tockove koji su upisani u prometnu dozvolu! Kome da se obratim za taj problem!? Molim da mi se jave ljudi koji imaju nekog veceg iskustva u tome,unaprijed hvala

14 godina
odjavljen
Re: atest spojlera
projektzwo kaže...

Kupio sam auto koji je uvezen iz Njemacke prosle godine,bio je registriran u hr! Radi se o golfu 4 projektzwo,dodjem danas na tehnicki pregled,auto ispravan,sve ok,ali traze me atest za bocne spojlere na pragovima,obrve na farovima,prednji doljnji spojler,zadnji spojler! Prilozio sam im svaki atest koji sam dobio uz auto,znaci za svaki spojler posebno i njemacku prometnu dozvolu automobila,auto takodjer ima i al felge 225/40/18 koje su takodjer upisane u njemacku prometnu,a i moju hrvatsku prometnu! Lik na tehnickom,koji je poznat kao trener zivaca svih koji dodju,naravno ne pusti me na tehnickom pregledu i kopira sve moje papire i ateste na njemackom i posalje za Zg u CVH,kaze da cu morati praviti atest spojlera i tu u hr,ako je proizvodjac spojlera u suradnji sa vw radio takvu seriju automobila,bez obzira sto imam sve ateste i na svakom spojleru ima utisnut zig certifikata i atesta,nerazumijem ni to sto imam tockove koji su upisani u prometnu dozvolu! Kome da se obratim za taj problem!? Molim da mi se jave ljudi koji imaju nekog veceg iskustva u tome,unaprijed hvala

Ako imaš neku drugu stanicu za pregled u blizini, odi provjeriti, možda bude neki dobar lik....Osobno poznajem brdo ljudi koji voze aute sa takvim " tuningom" pa ih nitko ne zeza. Jedino ako baš naletiš na takvog lika kao što si ti naletio onda nemaš sreće hebiga. 

16 godina
Phantom_RI kaže...
projektzwo kaže...

Ako imaš neku drugu stanicu za pregled u blizini, odi provjeriti, možda bude neki dobar lik....Osobno poznajem brdo ljudi koji voze aute sa takvim " tuningom" pa ih nitko ne zeza. Jedino ako baš naletiš na takvog lika kao što si ti naletio onda nemaš sreće hebiga.

kljucna rijec u boldu :)

15 godina
Vaš Auto Snova

lol

Čisto me zanima, zna netko koliko koštaju one custom registracije? Ne one gdje biraš brojke i zadnja slova nego gdje baš piše neki tekst. Danas recimo u gradu vidio auto sa registracijom "ZD - PERICA"

Ništa ne ostavljam nezavrš
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 23:18 (dv14).
17 godina
dv14 kaže...

lol

Čisto me zanima, zna netko koliko koštaju one custom registracije? Ne one gdje biraš brojke i zadnja slova nego gdje baš piše neki tekst. Danas recimo u gradu vidio auto sa registracijom "ZD - PERICA"

8000kn i traju ti 5 godina {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Danas se zapalio auto u Štefanovećkoj, baš dođe čovijeku da se zamisli, izgledaju mi smiješno oni aparati za gašenje požara u osobnim vozilima, ali u ovakvim sitluacijama bi bili od velike pomoći, pogotovo jer se treba gasiti dok se plamen nije proširio, ovako bez aparata samo gledaš kako auto gori {#}

INFO

Zanimljivo je kako je baš na tom mjestu gdje se zapalio, u trećem mjesecu ove godine bila poplava poslje duge zime i snijega, da mu se tad zapalio auto, možda bi ga uspio spasit {#}

kako ćesto tuda prolazim, imam slikane dvije slike

18 godina

ovo na slikama je taman za quada {#}  idealna lokacija za ciscenje podvozja sa kojih 40kmh {#}

16 godina
odjavljen
projektzwo kaže...

Samo odi na drugi tehnički, tip te bezveze zaje*ava, pogotovo sad kad smo u EU to ne bi trebao biti problem.

1BIT kaže...

Danas se zapalio auto u Štefanovećkoj, baš dođe čovijeku da se zamisli, izgledaju mi smiješno oni aparati za gašenje požara u osobnim vozilima, ali u ovakvim sitluacijama bi bili od velike pomoći, pogotovo jer se treba gasiti dok se plamen nije proširio, ovako bez aparata samo gledaš kako auto gori {#}

INFO

Zanimljivo je kako je baš na tom mjestu gdje se zapalio, u trećem mjesecu ove godine bila poplava poslje duge zime i snijega, da mu se tad zapalio auto, možda bi ga uspio spasit {#}

kako ćesto tuda prolazim, imam slikane dvije slike

Vidiš, ICE auto se zapalio, i to neće biti u novinama i na portalima, a kada se električni auto zapali, onda je kraj svijeta {#}

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
DodoNJa kaže...

http://autoklub.jutarnji.hr/citroen-berlingo--1996----2008---kakav-je-kao-rabljeni/1133073/

In the name of tragedy..
15 godina
Vaš Auto Snova

10s

14 godina
Vaš Auto Snova

!

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Pozdrav svima. Imam ponudu za Golfa V iz 2004. god. 1.9TDI 77 kw i idem ga danas pogledati, pa me zanima ako ima netko iskustva s navedenim autom i motorom, na što bi trebao obratiti pažnju.. i vaše mišljenje koja bi cijena bila ok za takav auto (ništa posebno, neka standardna oprema i regan godinu dana)... hvala unaprijed svima

Why so serious?! Let's put a smile on that face!!
16 godina
neaktivan
jocker'86 kaže...

Pozdrav svima. Imam ponudu za Golfa V iz 2004. god. 1.9TDI 77 kw i idem ga danas pogledati, pa me zanima ako ima netko iskustva s navedenim autom i motorom, na što bi trebao obratiti pažnju.. i vaše mišljenje koja bi cijena bila ok za takav auto (ništa posebno, neka standardna oprema i regan godinu dana)... hvala unaprijed svima

Prvo na to da povedeš nekog tko ima iskustava s VAG koncernom, utvrditi da li je kilometraža na autu stvarna, koji je servis u skladu s njom odrađen, koji tek čeka, pregledati vizualno dobro auto iznutra i izvana, i naravno - test/probna vožnja. Otvorena cesta obavezna.

Ako je motor uredno održavan, ni na što (više-manje) posebno ne treba obratiti pažnju, no ako nije (a to ćeš malo teže saznati, koje ulje je sipano, kako je vožen - kojim režimom rada itd.) potencijalno s vremenom možeš biti u dosta skupom problemu.

Inače po meni optimalan motor za Golf V, 2.0 je dosta zahtjevniji oko servisa i skuplji.

Od skupljih servisa pitati za turbinu, zupčasti remen i taj kompletan sklop, zamašnjak obavezno, dizne.. Od jeftinijih klasika, tekućine, filteri, remenje, akumulator.

Imaš na test vožnji par osvrta vozača..

http://www.testvoznja.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1379:golf-v-19-tdi&catid=48:nekategorizirano&Itemid=72

http://www.testvoznja.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1407:golf-5-19-tdi-325-000km&catid=48:nekategorizirano&Itemid=72

Doduše ima i ovakvih "kraljeva" tamo..

http://www.testvoznja.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1569:najgore-auto-na-svijetu&catid=48:nekategorizirano&Itemid=72

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 13:10 (thedream).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

PD je shit kako god okreneš.. nema optimalnog.

a što se cijene tiče, precijenjeno kako god okreneš {#}{#}{#}

16 godina
neaktivan
nine kaže...

PD je shit kako god okreneš.. nema optimalnog.

a što se cijene tiče, precijenjeno kako god okreneš {#}{#}{#}

Very funny {#}{#} 

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 14:18 (thedream).
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Very funny {#}{#}

nije funny nego ozbač {#} pumpadizla ni najgorem neprijatelju {#}

BTW evo ti pravi KR tuning {#}

16 godina
neaktivan
nine kaže...

A štaaa uradiii... Neću ni pitati zašto PD ne ni najgorem neprijatelju, opet će iskočiti poznati slučaj-frend. Ili neki njegov frend. {#} Kao ovaj kralj sa test vožnje kojem smeta potrošnja od 9L, gas mu  je citiram - uvijek do poda, auto je uz to čipiran, smeta mu litra ulja od 20 eura, kao da je ona u ovlaštenom jedina na svijetu koju možeš uliti (svaki 505.01 5W40 je posve dovoljan, Castrol Edge TD ima po 75kn često ili čak niže), a svi kvarovi koje je imao gotovo u 90% su isključivo posljedica njegovog divljanja i iživljavanja nad autom.

PD motor je nešto osjetljiviji na (ne)kvalitetu goriva i ulja, to je sve. Zbog preopterećenosti dvomasenog zamašnjaka ići okriviti motor, pa nitko te ne tjera da staviš jednomaseni, pa nek zapne tu i tamo, dulje će trajati barem. Odlasci glave motora većinom imaju uzroke ili u tvorničkim greškama (rjeđe) ili opet, u stilu vožnje i održavanju, puno češće. Te greške sa pucanjem glave i prstenova su ionako bili rezervirani za 2.0TDi motore prve generacije. 1.9TDi nema tih problema. Problema sa uljnom pumpom također nema.

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 14:29 (thedream).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

to ti je sound of selo audi edišn auspuh.. {#}

EDIT:

ajde ne izmišljaj, pitaj bilo kojeg majstora koji radi sa VW-om i reći će ti koliko je govno PD..

ja ga nebi uzeo, a ti si ga slobodno zemi..

jbg znam da je teško prihvatiti da i VAG izbaci pokoje TEŠKO govance sa vremena na vrijeme.. još je teže prihvatiti da nije više ništa bolji od konkurencije.

i još je najteže prihvatiti da ga preplatiš pa onda shvatiš da nemaš ništa posebno..

jbg ja bi radije imao fiatov 1.3 CDI ili 1.9 JTD nego BILO KOJEG PD-a.. iako nikako nisam fan talijanskih auta

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 14:37 (nine).
16 godina
neaktivan
nine kaže...

Meni je jedino teško prihvatiti rekla/kazala mitove koje valjda  obično buljenje po ZG cestama pobije u startu. Tom logikom nijedan Golf V TDi ne bi bio na cesti, tj. bio bi pored nje, ili su im vlasnici stvarno bogati ljudi (ne znam baš..) kakve servise keširaju..

Prije nego postaš ovakve stvari trebao bi stvarno malo pretrčati domaće i strane VW forume, pa nisu svi valjda mitomani i VAG fanatici, ima objektivnih i zrelih vozača, pa malo pročitaj osvrte na 1.9 PD-ove.

1.9 =/= 2.0, a čovjek je pitao za 1.9 sa 105ks. Taj motor nema NIJEDAN problem prve generacije 2.0 TDi motora.

In the name of tragedy..
16 godina
neaktivan
nine kaže...

to ti je sound of selo audi edišn auspuh.. {#}

EDIT:

ajde ne izmišljaj, pitaj bilo kojeg majstora koji radi sa VW-om i reći će ti koliko je govno PD..

ja ga nebi uzeo, a ti si ga slobodno zemi..

jbg znam da je teško prihvatiti da i VAG izbaci pokoje TEŠKO govance sa vremena na vrijeme.. još je teže prihvatiti da nije više ništa bolji od konkurencije.

i još je najteže prihvatiti da ga preplatiš pa onda shvatiš da nemaš ništa posebno..

jbg ja bi radije imao fiatov 1.3 CDI ili 1.9 JTD nego BILO KOJEG PD-a.. iako nikako nisam fan talijanskih auta

Najveće dizel govno kaj je VW izbacio je bio 2.0TDI PD, fail od motora, ali 1.9TDI PD su jako dobri motori, neznam odkud to da ne valja.

Od više ljudi sam čuo/čitao da im je 1.9 TDI 105 konja u Golfu V bolje sjeo nego 1.6 TDI iste snage iz 6-ice.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 14:56 (veki22).
17 godina
nine kaže...
thedream kaže...

Very funny {#}{#}

nije funny nego ozbač {#} pumpadizla ni najgorem neprijatelju {#}

Dakle, krenimo redom. 

U 11. mjesecu 2003. godine otac je kupio Škodu Superb 1.9 TDi sa 100 KS (kasnije je drugim mapiranjem motora podignuta snaga na 105 KS, za koji kolega pita, ali, to je taj motor). Auto je već 10 godina na taksiju, znači, motor 80% vremena radi u gradu i stani / kreni načinu rada, s dosta rada u leru i zimi i ljeti (klima / grijanje). Automobil ima 282 tisuće kilometara. Od radova na motoru, ove godine zamijenjen mjerač protoka zraka kod fitera zraka i kod turbine, jer su otkazali. Do sada su gore bili tvornički dijelovi. Zamašnjak je mijenjan na 250.000 km, te je stavljen jednomaseni. Malo jače trza pri promjeni, ali ne utječe previše na komfor vožnje, malo pažljivije šaltanje i trzaj se jako slabo osjeti ili čak i izostane. Potrošnja na otvorenoj cesti je 5,7 - 6 l, grad dok je temperatura normalna (10 - 25 C) 7,5 - 8 l, zimi i ljti cca 9 l. 

Jedini neplanirani kvar na automobilu bilo je pucanje remena alternatora i klime, te izletavanje traka tih remena u zupčasti, koji je preskočio. Ventili su hvala Bogu ostali čitavi, jer se preskakanje remena dogodilo dok je automobil stajao, a motor se ugasio čim je remen preskočio. Promijenjeni su svi natezači, vodilice, remeni, napravljen servis, te automobil i dalje radi na principu toči / vozi. 

Kao što je kolega thedream rekao, motor je nešto osjetljiviji na gorivo i treba .01 ulje, ali ne treba ići Zubaku kupovati ulje. Godinama se već toči Rowe - ovo ulje u motor, i čak je potrošnja ulja cca 0,5 - 0,75 litara između servisa, dok je na Castrolu bila 1 - 1,5 l.

I da, dize i turbina su još uvijek u potpunosti ispravni i rade bez problema. 

Onome tko se malo potrudio pročitati knjižicu vozila, proučiti savjete na netu oko vožnje ovog motora, može bez problema očekivati da će mu se motor ponašati kao što se ponaša ovaj u Škodi. Nažalost, stanje takvih motora na tržištu rabljenih je svi znamo kakvo, jer auto je turbo i ajmo, full gas, pa ga ugasi bez da se ohladi, itd,. itd.... pa su zbog toga ti motori na glasu na kakvom jesu. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 14:59 (WackyZG).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Koliko god citam, svi hvale VAG-ov 1.9TDI i stavljaju ga kao boljeg od 2.0TDI ako govorimo o PD sistemu a ne CR.

Cisto posto 1.9TDI ima vece i bolje Boscheve PD, dok 2.0TDI ima Siemensove PD koje su losije naprosto.

Tako da, 1.9TDI je way to go.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice