Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.911
|
čitano: 18.358.062
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
DuMe kaže...
thedream kaže...
DuMe kaže...

Sutra idem u Slo,koje ulje mi preporučate za moju dizelsku korsicu,neko kvalitetnije :)

Ako je noviji motor, samo 505.01 5W30tka kakva.

http://www.kupi-ulje.hr/motorno-ulje/gm-opel-longlife-5w-30-dexos-2/  ovog sam imo do sada..znači opet tog a

Mislim da to sipaju i u ovlaštenom Opel Šari, mogu pitati prijatelja. Ali to bi bilo to ulje,da. Nema problema s tim.

In the name of tragedy..
16 godina
neaktivan

Iz osobnih iskustava nemam pojma oko toga, sve što sam govorio je iz osobnog iskustva, a u tu Mazdu 6 nisam sjeo ni pobliže je pogledao.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

S obzirom na sve što nudi za cijenu, Kia Optima mi se čini odličnim izborom. Nedvojbeno valja uzeti u uži izbor pri kupnji jer auto zaista vrijedi.

Na ovogodišnjem Garage autoshowu u Westgateu prijatelj i ja imali smo prilike isprobati Optimu. Radilo se o 1,7-litrenom dizelskom CRDi motoru (100kW), u kombinaciji sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Auto nas je oduševio svojim startom i voznim osobinama, tim više s obzirom na snagu ovog dizela; prilično brz start, općenito motor pomalo začuđujuće dinamičan, s obzirom na sve, a ne troši previše. Ovjes odličan.

Unutrašnjost ugodna i veoma komforna, pogotovo sjedala, vrlo prostrana, kvaliteta izrade materijala na dosta visokoj razini, barem ovako odoka, iako dakako primjetno lošija od predstavnika njemačkog trolista ove klase. Ipak, s obzirom da je preko 30K Kn (cca 35K Kn ako se varam) jeftinija od dizelskog Passata slične snage i opreme kao konkurenta, a za njim baš i ne zaostaje te dolazi s tvorničkim 7-godišnjim jamstvom, definitivno smatram da zavrjeđuje titulu bang for buck opcije pri kupnji.

Preporučam svima (zainteresiranima) prijaviti se na testnu vožnju; besplatan užitak zajamčen.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Auto-moto/tabid/90/articleType/ArticleView/articleId/194835/Default.aspx

18 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Auto nas je oduševio svojim startom i voznim osobinama, tim više s obzirom na snagu ovog dizela; prilično brz start, općenito motor pomalo začuđujuće dinamičan, s obzirom na sve, a ne troši previše. Ovjes odličan.

Unutrašnjost ugodna i veoma komforna, pogotovo sjedala, vrlo prostrana, kvaliteta izrade materijala na dosta visokoj razini, barem ovako odoka, iako dakako primjetno lošija od predstavnika njemačkog trolista ove klase. Ipak, s obzirom da je preko 30K Kn (cca 35K Kn ako se varam) jeftinija od dizelskog Passata slične snage i opreme kao konkurenta, a za njim baš i ne zaostaje te dolazi s tvorničkim 7-godišnjim jamstvom, definitivno smatram da zavrjeđuje titulu bang for buck opcije pri kupnji.

S obzirom na što sve? Ušteda od 4000€ na auto od 30 000€ je dovoljno velika da opravda kupnju ove Kie u odnosu na eto recimo Passata kojeg navodiš?

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

E zaboravih na Kiu. Ove generacije je napredak ocit i moze se mjerit i s autima boljima od Passata, koji je ipak prosjecna limuzina nabijene cijene.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Caesar et Brutus kaže...

S obzirom na što sve? Ušteda od 4000€ na auto od 30 000€ je dovoljno velika da opravda kupnju ove Kie u odnosu na eto recimo Passata kojeg navodiš?

S obzirom na sve navedeno. Meni jest dovoljno velika, a vjerujem i dobrom dijelu hrvatske populacije. Što ti nije jasno i što te zanima, slobodno pitaj.

18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Kakav je taj automatik u odnosu na DSG? Dopušta li ganjanje u crveno ili sam baca u višu? Radi li downshift glatko? Kažeš ima dobar ovjes.. kako se ESP(ESC, VSM, kako god) ponaša, jel prenapadan? Bježi li puno preko nosa?

Malo nam detaljnije opiši, sve što si napisao možemo pročitat po netu, daj nam nešto vanserijsko. Kažeš da je bilo zabavno pa eto.. {#}

A inače kad se uzima auto od 30 000€ sumnjam da se baš gleda ušteda od nekakvih 3-4k €. Tj. barem ne bi trebala, jer ako si na knap sa parama onda to auto nije za tebe(ne mislim na tebe već na potencijalne kupce općenito). Vjerujem da se slažeš sa ovim.

15 godina
Vaš Auto Snova

Nemogu vjerovati kakve kretenčine. Ovim motoristima treba pucat u koljeno. Prvo naglo zakoče ispred RR, onda ga prate, ometaju i na kraju mu krenu udarati po autu kacigom i šakama. Doduše, lik u autu je preburno reagirao. Uplašio se, a još je bio sa ženom i djetetom.

Ništa ne ostavljam nezavrš
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 17:07 (dv14).
15 godina
neaktivan
18 godina
Vaš Auto Snova

A ja baš danas morao nasuti pola rezervara {#}

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Nego, kad vidiš za koliko ga možeš u SAD-u dobiti..hehe..dva bi odmah kupio, za dijelove.

http://www.carsforsale.com/used_cars_for_sale/1991_BMW_8+series_175186520_24

In the name of tragedy..
16 godina
neaktivan
Mad Max. Ali da, koji k izvode? Ima masa takvih video zapisa na YT, kao motoristi nahebali, a to što se voze kao kreteni, nikome ništa? Zamisli da se skupe momci s autima i tako krenu voziti? Pa ne možeš ništa, ni zaobići ga, takve i treba tako spuštati na nebo. Cesta nije vrtić.
Optimizam je nedostatak iskustva.
15 godina
Vaš Auto Snova

Točno to. Ja iskreno vozača RR ne osuđujem. Zamislite se u situaciji da vas okruži 20 ljudi i počne udarati po autu i staklu, a još ste u autu sa ženom i djetetom. Ja bi prvi udario po gasu pa makar ih pola pregazio. Ko ih hebe kad su kreteni.

Svi žale te motoriste, a pola njih je samo krivo za svoje nesreće i stradavanje. Kad samo vidite kako se glupiraju sa onim skuterima, rade slalom oko auta, punim gasom u zavoj itd.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Koliko litara ulja se stavlja u mašinu kad se mjenja?

16 godina
moderator
DuMe kaže...

A u koju to mašinu?

Stavlja se onoliko koliko je potrebno da na mjeraču ulja razina bude na max.

TROLLBUSTER ! ! !
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 20:34 (XXX-Man).
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
DuMe kaže...

A u koju to mašinu?

pa dobro,oprilike?

16 godina
moderator
DuMe kaže...

pa dobro,oprilike?

Nema otprilike. Svaki motor ima propisanu količinu ulja koja ide unutra i koja je različita kod svakog.

Otprilike između 3 i 6 litara, ako govorimo o autima.

TROLLBUSTER ! ! !
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 20:37 (XXX-Man).
18 godina
Vaš Auto Snova

Kao što kolega kaže, ovisi o autu.

12 godina
neaktivan
DuMe kaže...
XXX-Man kaže...
DuMe kaže...

A u koju to mašinu?

pa dobro,oprilike?

U tamper ide 53litra ako te to zanima {#}{#}

16 godina
XXX-Man kaže...
DuMe kaže...

pa dobro,oprilike?

Nema otprilike. Svaki motor ima propisanu količinu ulja koja ide unutra i koja je različita kod svakog.

Otprilike između 3 i 6 litara, ako govorimo o autima.

imas i do 8l ulja u neke aute...

dume, trebas naci u knjizici auta koliko ide litara

16 godina
moderator
RuskeGTT kaže...

Ma to sam mu ovako od oka dao neki prosjek...

U C320 ide 8 :)

TROLLBUSTER ! ! !
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 0:46 (XXX-Man).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

mislim da u tu malu corsu ide max 4l .. FFS kod mene ide 3.8l u 2.0 motor {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
12 godina
neaktivan
DuMe kaže...
XXX-Man kaže...
DuMe kaže...

A u koju to mašinu?

pa dobro,oprilike?

OMG! {#}

Bez uvrede kolega, za tebe je sigurnije da se voziš javnim prijevozom, jer ako i imaš auto, heh... svaki komentar je suvišan.

16 godina
neaktivan
DuMe kaže...

pa dobro,oprilike?

Do 4 mislim, prije će biti oko 3.5L (ako u moj ide 4), biti će dosta kupiti pakiranje 1x4L ako negdje nađeš, ili još bolje zbog praktičnosti 4x1L pa što ostane spremiš, da imaš uvijek sa sobom u autu.

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 8:17 (thedream).
16 godina
moderator
Vaš Auto Snova

Sad vidim da imaš Corsu 1.3, pa što ne kažeš!?

3,3 L ide unutra

TROLLBUSTER ! ! !
15 godina
Vaš Auto Snova

159 TBi {#}

Brutalno. 200 ks, turbo benzinac, Ti oprema, odlične performanse.

Ako se ne varam, ovaj motor se pokazao boljim od JTS. Prosjek potrošnje nekih 10l/100km. Što i nije toliko loše ako se uzme u obzir težina auta i 200 ks.

I naravno, ovog ni 2.0 JTDm motora nema u HR.

16 godina
neaktivan
dv14 kaže...

159 TBi {#}

Brutalno. 200 ks, turbo benzinac, Ti oprema, odlične performanse.

Ako se ne varam, ovaj motor se pokazao boljim od JTS. Prosjek potrošnje nekih 10l/100km. Što i nije toliko loše ako se uzme u obzir težina auta i 200 ks.

I naravno, ovog ni 2.0 JTDm motora nema u HR.

Prekrasan auto.

Turbak je bolji od 1.9JTS i 2.2JTS  benzinaca koji su rađeni u suradnji sa GM-om i nisu se pokazali dobrima, isto kao 3.2 V6 koji je isto GM-ov motor, točnije Holdenov, i nije ni približno dobar kao Alfin V6 koji je išao u 156 GTA.

U Alfi 159 sve do pojave turbaka puno bolji izbor su bili dizeli nego benzinci.

Kod nas je prodano jako malo 159-ki pa zato nema tog turbaka i novog dizela iako su bili u ponudi.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

plavuša i ulje {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

u Hyundai ix35 dizelaš ide 15 litara motornog ulja ako se ne varam

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 17:38 (Ziga).
16 godina
moderator
Ziga kaže...

u Hyundai ix35 dizelaš ide 15 litara motornog ulja ako se ne varam

Ne, 8 litara.

TROLLBUSTER ! ! !
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice