Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.914
|
čitano: 18.386.833
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
1BIT kaže...
luka_cro kaže...

Pozdrav dečaci... evo par slikica.
Auto bio na servisu, ulje filtere zamjenili...
Danas sam ga malo propuhao na autocesti, bio je u blokadi u sestoj, 230 :D 

Ti si ovaj povezivač muldi dobio sa autom ili si ga naknadno stavio

ak mislis na ovu metalnu letvu iznad motora to je tak bilo, nisam nista dirao.

2.0 je masina. 160ks.

btw. mogli bi neki forum meet nabaciti u zgu sad dok imam vremena

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 20:33 (luka_cro).
18 godina

ma mene su haltali oko 5 do 6 puta. samo su spomenuli kw, i mozes dalje. evo zadnji put prosli cetvrtak. budem vam napisal krajem ovog tjedna kad rjesim nekaj. da nebi bilo problema jer vjerujem da i policajci citaju forum. 

uglavnom za ovaj zakon. em imam kao "obiteljski auto" pa nije tak uocljiv kao neki takozvani nabrijani sportski auti, em je tezak ko slon, em ima odpor zraka ko tro-krilni ormar, a kaj je najglavnije ak se spucam negde barem sam sa svake strane zasticen sto od lima sto od velikog prostora, pa se ima lim negdje da se uvije. a sad nije isto imati tih 85kw u recimo swiftu iz 90-ih i npr u lukinom accordu ili mome fordu.

13 godina
neaktivan
nine kaže...
chewbacca kaže...

Netočno, svi zakoni RH se odnose na državljane i nedržavljane koji se nalaze na teritoriju Hrv. države.

a kaj bi onda trebao dati auto šlepati u drugu državu i vratiti se busom? {#} mislim da je ovaj zakon konkretno neprimjenjiv na strance, to bi bilo skandalozno {#}

BTW accord od luke ti je 2.0 vtec.

@Marko

totalno si u pravu {#} boli te briga, imaš auto kojem znaš čitavu povijest, a realno ni ne halta murija često.. barem ne mene {#}

ako izuzmem par presretača i radara, ali to u glavnom u službenom autu.. mislim da su me u 12 godina koliko vozim zaustavili možda 2 puta onak na random.

Ne mislim nego znam, to mi je posao :)

Trebao bi dati 24+ osobi da vozi auto dok je kod nas ili se obrati HAK-u koji ima ima vozače za te stvari, al satnicu masno naplate, tako da većina riskira. Ili može uzeti bus {#}

Honda lijepo izgleda, motor taman.

Ke?!
16 godina
neaktivan
chewbacca kaže...

Netočno, svi zakoni RH se odnose na državljane i nedržavljane koji se nalaze na teritoriju Hrv. države.

Nisu svi. Nisam siguran, ali koliko sam čuo ovaj zakon se ne primjenjuje ni na državljane RH koji su položili vozački u drugoj državi i imaju vozačku druge države. 

Isto tako je u BiH obavezno imati sajlu za vuču vozila, dok je kod ne, pa te ne smiju kaznit jer je nemaš. (tako je neka caka, pilali su mi prijatelja radi toga, pa na kraju ništa nisu mogli)

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 21:17 (Mitsuoka).
14 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

Čisto da vidim što bi izabrali, s obzirom na neku prosječnu plaču od 4000 kn.

Uzmite u obzir ove parametre:

- čim bolja dostupnost dijelova ( OEM i zamjenskih )
- pristupačna cijena dijelova

- bez ovlaštenih servisa za sitnice kao ulje i filtere, grijače, kočnice, imam majstora za to, ovlašteni samo za distribuciju remenja

- kvaliteta limarije i njena dugotrajnost na koroziju.

Sva 3 s jednakom opremom i recimo približnom kilometražom od nekih 130 - 150 tkm.

Cijene u glasanju !

25 Audi A3. 1. 9 TDI 6500
6 Opel Astra GTC 1,7 CDTI 5500
5 VW Golf V 1.9 TDI 6000
5 Fiat Stilo 1.9 JTD 4500
2 Alfa 147 1.9 JTD 4800
13 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Nisu svi, to su oni koji se tiču amnestija, npr. Lex Perković kao trenutno najpoznatiji i još neki kazneni koji se tiču izručenja, al to je jako daleko od običnog prometnog prekršaja. Govorim o građanskim zakonima, kojih je dio i zakon o prometu.

Prometno zakonodavstvo Hrvatske i BiH nije ni približno isto, posebno od kako smo počeli približavanje EU. Nema veze to što BiH izuzima, ne znači da je primjenivo kod nas.

Zakon se ne odnosi na one koji su položili prije stupanja sadašnjeg zakona u aktivu,naši državljani  pa i stranci.

Svi ostali moraju se držati sadašnjeg stanja, a svi koji nisu kažnjeni preko godine dana, pa ih policija uhvati da voze "jači" auto, dobiju jednu opomenu koja traje godinu dana, ali tada moraju dati starijem da nastavi voziti, a ako su sami, ključ u bravu. Ta probacija vrijedi za sve lakše prekršaje kao što je nevezanje pojasa, neupaljena ili neispravna svijetla itd.

Ako ih unutar te godine probacije opet uhvati plaćaju novčanu kaznu koja je rangirana po snazi auta, pola od toga možeš dati na licu mjesta, što zlatna mladež koristi ohoho.

Tako bi trebalo biti, a ako te zaustavi rođo, obiteljski prijatelj ili netko tko pušta 5 ljudi, a 6. kazni to je drugo.

Ke?!
13 godina
protjeran
luka_cro kaže...
1BIT kaže...
luka_cro kaže...

Pozdrav dečaci... evo par slikica.
Auto bio na servisu, ulje filtere zamjenili...
Danas sam ga malo propuhao na autocesti, bio je u blokadi u sestoj, 230 :D 

Ti si ovaj povezivač muldi dobio sa autom ili si ga naknadno stavio

ak mislis na ovu metalnu letvu iznad motora to je tak bilo, nisam nista dirao.

2.0 je masina. 160ks.

Ne da bi mogli, morali bi.

Samo kaj kasniej to bolje, taman dok ušminkam pilu :D

16 godina
luka_cro kaže...

zakaj u zg?

napraviš meet kod sebe jednu subotu, lijepo daš svakome ponešto iz asortimana(s popustom jel{#}), i tak. Poslije odemo na janjetinu, oni koji smiju nešto popiju.

Da se i nać neka zatvorena ravnica.{#}

18 godina
Vaš Auto Snova

evo Luka ja idem 13 najvjerojatnije na ispit u VZ. Pa se mozemo naci, ak si za.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 22:15 (Lord_Marko).
16 godina
neaktivan

Opet, za strance naš zakon o mladom vozaču ne vrijedi. Jednostavno se polaže po drugim uvjetima i ti drugi uvijeti navedeni na njihovoj vozačkoj vrijede kod nas. Ima sličnih stvari i u pomorskom prometu, tako recimo sa našom dovolom B kategorije možeš u Franc. upravljati jahtom do 300BT-a, dok sa francuskom ne možeš ni kod nas ni kod njih. Samo radi jedne sitnice navedene u dozvoli. Imaš jednu posebnu knjigu u kojoj piše što se sve dopušta za koju vozačku iz koje države.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 22:27 (Mitsuoka).
13 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Gledaj, pravnik sam već 15 godina, ne računajući vrijeme studija. Od toga sam 12 godina specijaliziran za financijski kriminal u prometno-trgovačkim poduzećima i posao mi je znati svaku točku zakona, njegove primjene, odluka izvršne vlasti za taj zakon, poslovanje izvršnih tijela, tj. policije, carine, svakog tko ima najmanju ulogu te postupanja pravosudnih tijela i sudsku praksu predmeta koji se tiću makar 1% moje domene, a tu je i ovaj toliko banalni primjer.

Prvo uspoređuješ prometne zakone u BiH i kod nas, koji ne da nisi isti, nego nisu ni slični. Onda uspređuješ 2 različita prometa koji nemaju dodirne točke u zakonu i na kraju uspoređuješ pomorske dozvole koje nisu iste kao i prometne za kopneni cestovni promet. Cestovne i pomorske/riječne dozvole nisu izravnate po pravnoj snazi (ono zbog čega jedan dozvola vrijedi u većini država, a druga samo u jednoj) zbog niza faktora, a to su međunarodne vode, različiti gospodarski i trgovački pojasevi, školovanje za upravljanje, profili ljudi koji dobiju dozvole itd.

Treći puta neću drobiti istu stvar, tko je shvatio, shvatio je, tko neće ne mora, al nemoj mi govriti da strane vozače cestovnih prometala ne utječe točka zakona koja propisuje tko je mladi vozač i snagu kojom smije upravljati, jer nisi u pravu, svi propisi zakona o cestovnom prometu se jednako primjenjuju na sve koji se trenutno nalaze na teritoriju RH i to je to, nema nikakvih izuzeća, ni posebnih uvijeta za eventualna izuzeća.

Isprike na offtopicu.

Ke?!
16 godina
Vaš Auto Snova

Daj 

odmah

btw. interesantno je koji je auto bio treći najprodavaniji u srpnju. {#}

EDIT:

@Marko

A kaj, ja imam kugu? Pretpostavljam da na FOI dolaziš nešto polagat. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 0:10 (mystik).
18 godina
chewbacca kaže...

Gledaj, pravnik sam već 15 godina, ne računajući vrijeme studija. Od toga sam 12 godina specijaliziran za financijski kriminal u prometno-trgovačkim poduzećima i posao mi je znati svaku točku zakona, njegove primjene, odluka izvršne vlasti za taj zakon, poslovanje izvršnih tijela, tj. policije, carine, svakog tko ima najmanju ulogu te postupanja pravosudnih tijela i sudsku praksu predmeta koji se tiću makar 1% moje domene, a tu je i ovaj toliko banalni primjer.

Prvo uspoređuješ prometne zakone u BiH i kod nas, koji ne da nisi isti, nego nisu ni slični. Onda uspređuješ 2 različita prometa koji nemaju dodirne točke u zakonu i na kraju uspoređuješ pomorske dozvole koje nisu iste kao i prometne za kopneni cestovni promet. Cestovne i pomorske/riječne dozvole nisu izravnate po pravnoj snazi (ono zbog čega jedan dozvola vrijedi u većini država, a druga samo u jednoj) zbog niza faktora, a to su međunarodne vode, različiti gospodarski i trgovački pojasevi, školovanje za upravljanje, profili ljudi koji dobiju dozvole itd.

Treći puta neću drobiti istu stvar, tko je shvatio, shvatio je, tko neće ne mora, al nemoj mi govriti da strane vozače cestovnih prometala ne utječe točka zakona koja propisuje tko je mladi vozač i snagu kojom smije upravljati, jer nisi u pravu, svi propisi zakona o cestovnom prometu se jednako primjenjuju na sve koji se trenutno nalaze na teritoriju RH i to je to, nema nikakvih izuzeća, ni posebnih uvijeta za eventualna izuzeća.

Isprike na offtopicu.

Hihihi busted {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
16 godina
neaktivan
chewbacca kaže...

Isprike na offtopicu.

Nije offtopik, zapravo je zaista interesantno pitanje i volim kad mi netko argumentirano objasni nešto za što sam mislio da je drugačije.

Pogotovo što znam par BiH građana koji ovdje studiraju i voze većinom Mercedese koji imaju daleko više konja nego bi oni smjeli uopće vozit, pa im nikad ništa nisu napravili, a jedan se hvalio kako ga je Perišić zaustavio (oni iz ST znaju o kome je riječ). Onda očigledno prometni policajci ne znaju zakone...

Lupio bi ti Hvala, ali ga nema ovdje, tako da {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 10:49 (Mitsuoka).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

koliko vas cesto zaustavlja policija opce? neki pisu ko da ih zaustavljaju svako malo...

ja vozim nekih 8-9 godina i zaustavili su me 2 puta...jednom kad sam se vozio sa razbijenim farom na procjenu stete, a drugi puta kad nisam upalio svjetla (kad su jos bila obavezna)

znaci svaki puta s razlogom, nikad onako nasumicno.

12 godina
neaktivan
reebeech kaže...

koliko vas cesto zaustavlja policija opce? neki pisu ko da ih zaustavljaju svako malo...

ja vozim nekih 8-9 godina i zaustavili su me 2 puta...jednom kad sam se vozio sa razbijenim farom na procjenu stete, a drugi puta kad nisam upalio svjetla (kad su jos bila obavezna)

Nema za to neko pravilo, ovisi koliko i gdje voziš.. Ja vozim godinu dana i nijednom me još nisu zaustavili

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Mene u 3 godine nisu nikad zaustavili. Prvi i jedini put su me zaustavili dok sam bio u autoškoli radi prekoračenja brzine, ali tada nisu ništa, samo pitali tko je instruktor, tko kandidat i to je to.

Vjerojatno je pomoć i što mi se svjetla sama pale, stalno svira za pojas, pustim neku chill ska muziku, pa mi se ni ne da brzo vozit,... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 12:50 (Mitsuoka).
18 godina
neaktivan
reebeech kaže...

koliko vas cesto zaustavlja policija opce?

u 15 godina vožnje sedam-osam puta i u BiH jednom

17 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

Ja sam za, mozemo se mystik, ti i ja naci onda negdje...

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
18 godina
Vaš Auto Snova

Dok sam bio mladi vozač i nisam smio vozit auto jači od 75 kW zaustavljali su me svaka dva mjeseca. Jednom mi se desilo da su me zaustavili 3 subote za redom, dok sam se vraćao kući iz izlaska. Samo da napomenem, nisam ni jednom divljao, svaki put sam puhao iako ni jednom nisam imao alkohola. Valjda su vidjeli klinca u Alfi pa su mislili da će me sigurno za nešto oderat. Od svih tih zaustavljanja, jedno 5-6 puta sam dobio kaznu za prejaki auto, iako ni jednu jedinu nisam platio... Jedino je bio bed kaj sam morao nalazit prijevoz za doma jer zbog oduzimanja vozaćke na 12 sati (zbog prejakog auta)

Od kad nisam mladi vozač (sad će biti dvije godine) nisu me zaustavili ni jednom...

PC RULES!!!
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Mene dok sam češće izlazio su stalno zaustavljali po Zagrebu, od Savske, Jarunske, do mene gore na Ksaverskoj. Sad puno rjeđe, u pravilu kad nešto zeznem, rutinsku kontrolu sam možda zadnji put prije godinu dana doživio, onako random.

Ali sa izlascima je znalo biti zabavno u sitne sate, nisam nikad imao problema, od alkohola do snage auta, kakav auto sam i kupio sa 66kW tako sam i na njemu ostao.

EDIT: {#} Znalo je biti scena kad sam vozio aute od frendova ili posuđivao, pa ti dokaži da si auto posudio od "frenda" za vikend, i to kao mulac.

Faith divides us - Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 14:48 (thedream).
13 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

@mitsuoka ma nema beda, tu smo da se malo raspravimo!

prije su me puno cesce zaustavljali, posebno u ri vikendom u osječkoj i vukovarskoj kod studentskog poslje izlaska... a nas u renaultu 4 šestero natrpano {#} ne znam kako smo se popeli gore, motor je crkavao u drugoj {#}

od tada slabo, ako su me zadnjih godina zaustavili možda 3-4 puta i to ono na random, rutinska provjera

jednom na autocesti, crni passat v6 4 motion. kriv zbog jurcanja poslje male kapele, to je bilo 2010. kad sam uzeo 159-ku, od tada na autocesti 130 i ni kilometra više, a koliko puta doživio da mi dečkići u bravotama i hondama civic trube i blicaju... al to je ok, sve je to odrastanje :D ne mogu rec da i sam nisam takav bio, četvorka legenda, malo povučem motor skoro zakuha {#}

Ke?!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 15:14 (chewbacca).
18 godina
mystik kaže...

@Marko

A kaj, ja imam kugu? Pretpostavljam da na FOI dolaziš nešto polagat. 

e jbg. nisam znal da si iz VZ-a. Da na FOI-u sam. Ali vanredno u Zaboku. ali posto mi nece drzati vise rokove u zbk moram ici u VZ.

reebeech kaže...

5-6. a imam auto godinu i 5mj. tu kod nas u zagorju ima dosta kontrola. vecinom petak-subota, kad se izlazi. ali nikad nikakva kazna. a i dosta sam ovisan o autu jer na godinu tucem preko 25tkm.

luka_cro kaže...
Lord_Marko kaže...

Ja sam za, mozemo se mystik, ti i ja naci onda negdje...

ajde bumo se onda dogovorili jedan dan kad budem imal ispit pa da vidim toga accorda {#} mystik ti imas alficu ak se ne varam?

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Evo jedno pitanje, malo OT, al' dobro. 

Znaci ja sada upisujem fax u RH, i kao podstanar mogu izvaditi potvrdu o prebivalistu. Imam li ja pravo kupiti auto u RH i registrirati ga na svoje ime?

13 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ako imaš hrv državljanstvo, onda možeš regat auto na sebe od 18. nadalje, boravište, prebivalište nemaju veze.

Ako si strani državljanin i ideš na faks u RH, onda možeš, tj. moraš izvaditi studentsku vizu (potvrda sa faksa) i boravište (ne prebivalište) i ono vrijedi obično do 15.7. tj. do kraja tekuće akademske godine, jer te policajci mogu na ulici legitimirati i uz osobnu onda daješ potrvdu o boravištu.

Prebivalište je u stvari trajno boravište i njega vadiš ako si trajno nastanjen u RH.

Dakle ako si stranac, onda kupiš auto kod nas, uvezeš ga u svoju zemlju, platiš trošarine, registriraš ga, osiguranje, i onda prelaziš granicu u autu i ovdje ga voziš bez beda.

Ako imaš dvojno državljanstvo onda možeš raditi sve kao i punopravni državljanin kad je u pitanju rega auta.

Evo sad si preberi koja je tvoja situacija.

Ke?!
14 godina
Vaš Auto Snova

e bas pravnika sad trebam :D

ovako, od 1.7 možemo uvozit aute iz eu. gledao sam a4 2.0 TDI star 3 godine sa samo 48.000 kn košta 140.000 kn, dok kod nas na njušci cijene idu i do 190.000. ušteda se ne mora ni naglašavat, e sad kakva je situacija? papiri? jel ima neka caka?prelijepo mi to sve zvuči da bi bilo istina...

Layla, you've got me on my knees.
16 godina
Lord_Marko kaže...

ajde bumo se onda dogovorili jedan dan kad budem imal ispit pa da vidim toga accorda {#} mystik ti imas alficu ak se ne varam?

Kak? Ne breš mi tak. {#}

Normalno da vozim Das Auto. {#}

13 godina
neaktivan
Hornet_93 kaže...

e bas pravnika sad trebam :D

ovako, od 1.7 možemo uvozit aute iz eu. gledao sam a4 2.0 TDI star 3 godine sa samo 48.000 kn košta 140.000 kn, dok kod nas na njušci cijene idu i do 190.000. ušteda se ne mora ni naglašavat, e sad kakva je situacija? papiri? jel ima neka caka?prelijepo mi to sve zvuči da bi bilo istina...

Ah, čuj odma da ti velim, vjerojatno ćeš se razočarati. Evo zašto.

Znači istodobno sa ulaskom u Eu, vrijedi Zakon o posebnom porezu na motorna vozila - u igru dolaze davanja prema vrijednosti emisije CO2, ala smo eko zemlja {#}).

Za primjer ću uzet taj A4.

Druga stvar, imaš porez na aute.

Auti do 100k kn imaš porez 1%, od 100-150k 2%, 150-200k  4% itd. 500k kn na više porez je 14%.

Ali, taj A4 nećeš platiti porez od 2% nego vjerojatno od 4% zato jer tržišnu vrijednost auta određuje Centar za vozila Hrvatske. Znači ovih 140.000 je ovdje nebitno, to plaćaš vlasniku, iako će Centar odrediti da taj auto vrijedi blizu 200.000, u igru ulaze kilometri, oprema, motor, očuvanost itd.

A da saznaš vrijednost auta, moraš kupiti Katalog orijentacijskih vrijednosti koji košta oko 870kn. Muka ti je? Ima još{#}

Sada u igru ulazi CO2.

za emisiju od 120g CO2 plaćaš porez od 3,5% ako je dizel, a ako je benziner onda 3%.

emisija 86-100g je 1,5%

101-110g je 2,5%

konačno 301g CO2 i porez je finih 31%

Ovo gore je za dizele, za benzin je nešto povoljnije.

Treba ti potvrda proizvođača koju izvadiš u ovlaštenom uvozniku u Hrvatskoj, košta 400 kn.

Također treba ti potvrda o sukladnosti koja košta 500kn, izdaje ju Centar vozila Hr.

I kad odeš po auto, da ga smiješ voziti po EU (stari vlasnik će skinuti tablice), moraš kupiti zoll tablice i osiguranje koje približno od zemlje do zemlje košta oko 900-1000kn.

Kad dođeš u Hr sa autom ideš normalno osiguranje, rega i ostatak, kao da si uzeo salonsko vozilo.

Plus na to sve dodaj smještaj, putovanje, hrana...

I nemoj da te zavara, kao i kod nas i u EU se skida kilometraža, po istraživanju za 2012. koje je proveo ADAC, svaki 3. auto na prodaju u Njemačkoj ima alteriranu kilometražu, al to se da provjerit u servisu (kod nas ili u inozemstvu).

eto, nadam se da sam pomogao... I reci, jesi još uvijek zainteresiran? Kad mi dođu ljudi priupitat, odu blijeđi nego što su došli {#}

EDIT: znači sumirano, isplativije je uvoziti aute kompaktne klase tipa a3, golf, focus, ceed, i30, auti koji imaju emisiju do 120g, to su većinom moderni motori sa turbakom i sa 80-120 KS.

Limuzine tipa BMW3, Merc C klasa, Audi A4 naviše se ne isplate jer imaju po Centru veću orijentacijsku cijenu i imaju redovito preko 120g CO2, dakle visoka davanja i tih 50.000 uštede + razni popratni troškovi se brzo istope.

Dok je prije 1.7. situacija bila obrnuta.

Ke?!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 16:32 (chewbacca).
17 godina
neaktivan
chewbacca kaže...

Ako imaš hrv državljanstvo, onda možeš regat auto na sebe od 18. nadalje, boravište, prebivalište nemaju veze.

Ako si strani državljanin i ideš na faks u RH, onda možeš, tj. moraš izvaditi studentsku vizu (potvrda sa faksa) i boravište (ne prebivalište) i ...

Hvala {#}

chewbacca kaže...

Ah, čuj odma da ti velim, vjerojatno ćeš se razočarati. Evo zašto.

Znači istodobno sa ulaskom u Eu, vrijedi Zakon o posebnom porezu na motorna vozila - u igru dolaze davanja prema vrijednosti emisije CO2, ala smo eko zemlja {#}).

Za primjer ću uzet taj A4.

Druga stvar, imaš porez na aute.

Auti do 100k kn imaš porez 1%, od 100-150k 2%, ....

eto, nadam se da sam pomogao... I reci, jesi još uvijek zainteresiran? Kad mi dođu ljudi priupitat, odu blijeđi nego što su došli {#}

RH je u banani totalno {#}

14 godina
Vaš Auto Snova

Prvo, hvala na objašnjenju.

a drugo, a što reći na to sve... ovak na prvu bi se od tih 50k dosta toga izgubilo, morat cu navecer sjest i malo to izracunat, samo ne znam... sve mi to na klimavim nogama...

Layla, you've got me on my knees.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice