Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.914
|
čitano: 18.380.978
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

Razmišljam na proljeće dignuti neki manji kredit i kupiti si neki dizelaš.

Gledam npr 206-cu, 2005 godina. 150 000 km, 2.0 HDI, XS oprema sa lijepim felgama, 90 ks, 5 l troši a lijepo ide

Stilo 2005 godina, 100 000 km 1.9 JTD 81 ks isto oko 5-6 l potrošnje...uzeo bih najrađe 115 ks motor, jer je najbolji od svih, 

ali mlad sam vozač, 80 kW mi je granica... 206-ca je prilično jeftina, 3500-4000 e, Stilo je  nešto skuplji....

Ne treba mi neki ogroman auto, ali opet da lijepo izgleda... Imate vi kakvu preporuku?

18 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
Phantom_RI kaže...

Imate vi kakvu preporuku?

Tvoji novci, tvoj ukus, tvoja stvar... logično zar ne?

Kupiš onaj koji ti zadovoljava uvjetima održavanja, potrošnjem, udobnosti i slično

teško je biti pametan kad su tuđi novci u pitanju

14 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

Ma znam naravno, nego ono, pitam, naravno da se podrazumijeva dok se kupuje auto 

u toj cijeni da održavanje nije skupo, kod Fiata sam siguran da su dijelovi prilično jeftini

a i u Italiji odmah preko graničnog prijelaza dučana s dijelovima za  Alfe, Fiate i Lancie na bacanje.

Uvijek mi savjet dobro dođe... ja sam naveo 206 XS i Stilo jer izgledaju mladenački, atraktvivni su.

Znači ne trebaju mi petera vrata, karavan, kombi, Golf 2, Passat karavan, nego nešto novije proizvodnje.

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

A da uzmeš 147-icu novijeg godišta, isto JTD za tu lovu? Ne bi smjela bitno odudarati što se servisa tiče i troškova od Stila, a ni cijenom (rabljenog naravno)..

Moj glas za 147.

Faith divides us - Death unites us.
14 godina
odjavljen
thedream kaže...

A da uzmeš 147-icu novijeg godišta, isto JTD za tu lovu? Ne bi smjela bitno odudarati što se servisa tiče i troškova od Stila, a ni cijenom (rabljenog naravno)..

Moj glas za 147.

Mlad sam vozač - znači 80 kW je granica.

16 godina
neaktivan
Phantom_RI kaže...
thedream kaže...

Moj glas za 147.

Mlad sam vozač - znači 80 kW je granica.

A cjenovna granica? 5k eura?

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 13:00 (thedream).
12 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

147 samo sa JTD motorom, benzinci su na zlu glasu, još ako su oštrije voženi onda se prodaju dok su još u komadu i često imaju defekt mješanja rashladne tekućine i ulja u motoru, što se vidi po bijelo-sivkastoj želatini na poklopcu ulja.

Samo opet, 147 je abnormalno skupa. Za modele prije redizajna traže redovito preko 35.000 kn (govorim o dizelima). Za 10 godina star auto previše. Ako ciljaš na izgledniji redizajn, onda cijene idu i 50.000, a ima i vlasnika koji traže i preko 55.000...

Imaš raznih modela, od Astre predzadnje generacije, Polo isto prethodna generacija,, Megane, Corsa, Bravo, Punto od 2005. nadalje, Grande model, Pug 207, Swift, 3. gen Clio, Fabia II (ima dobrih modela po pristupačnoj cijeni, al osobno, izgled je totalno u qrcu), Da se pronaći i Leona 1. gen, samo su rijetki u oglasnicima...

(╯°□°)╯︵ ┻━┻
18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Alfa se kupuje samo od poznanika-prve ruke, nikako od preprodavača/švercera i sličnih

Stilo je dosta veći auto od 206ice pa sad to ovisi i koliko "patiš" za prostorom...

17 godina
neaktivan
Phantom_RI kaže...

Razmišljam na proljeće dignuti neki manji kredit i kupiti si neki dizelaš.

Gledam npr 206-cu, 2005 godina. 150 000 km, 2.0 HDI, XS oprema sa lijepim felgama, 90 ks, 5 l troši a lijepo ide

Stilo 2005 godina, 100 000 km 1.9 JTD 81 ks isto oko 5-6 l potrošnje...uzeo bih najrađe 115 ks motor, jer je najbolji od svih,

ali mlad sam vozač, 80 kW mi je granica... 206-ca je prilično jeftina, 3500-4000 e, Stilo je   nešto skuplji....

Ne treba mi neki ogroman auto, ali opet da lijepo izgleda... Imate vi kakvu preporuku?

Imam istog i po Rijeci troši 6l, ispod ne ide. Govorim baš o gradu, relativno kratke relacije. Ali auto je izuzetno udoban, XS ima profilirana kvalitetna, tvrda sjedala, samo na njima zna biti dosta problema. Obavezno vidit da li je zadnji most repariran, provjeriti elektroniku, a motor je provjeren i kvalitetan. Ako tražiš nešto sportski, nemoj na 206 jer je mjenjač dugog hoda pa sportskih promjena nema. Ali za standardnu vožnju, zasad je odličan. Šest mjeseci je kod mene... Stilo sa 1.9JTD je također odličan, isto provjeren motor, auto je atraktivan, a ne troši puno. Dobar izbor, i jedan i drugi, najbolje ti je između ta dva uzet par modela (određeni motor i(li) oprema), pogledat po internetu boljke pa isprobat svakog od njih uživo. A na njuškalu visit dok ne nađeš najbolju ponudu.

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
15 godina
Vaš Auto Snova
Između Stila i 206, Stilo definitvno.
Vjerujem da je održavanje jeftinije, sa JTD motorima ne možeš falit, a 206 mi je izgledom malo ženskast auto.
Možda i pogledati Grande Punto. Ako je u cijenovnom rangu..

Kad smo već spomenuli Pežu, meni se 406 sviđa. Poznanik ima. 2.0 HDi sa 110ks. Auto lijepo ide, extra udoban, a i ima podosta opreme.
Jedino ga je struja malo hebala. Ali ništa strašno. Neke sitnice.
14 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

Uzeo bih ja Stila samo mi taj motor od 80 ks....neznam, ne ulijeva povjerenja.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7289563&show=1

Ovi su rijetki motori, takav bi mi odgovarao, JTD i  ispod 110 ks.

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

JTD Grande Punto je oko 5.500 - 6.500e, godište 05/06. 66kW 1.3 MultiJet, 16V. Corsa CDTi je možda tu ipak razumniji izbor, čak i preko 2.000e niža cijena, motor 1.7, 74kW. Dijelova ima koliko hoćeš (rabljenih) a ni zamjenski nisu skupi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 13:28 (thedream).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

evo ja ti mogu i corsu preporučit,ja imam 1.3 cdti,ide ko metak, a troši ko upaljač..

18 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Jel smiju carinici izvadit sve kofere iz gepeka i sve porazbat po onom njihovom stolu , a da pritom padaju stvari , i onda na kraju sve tako ostaviti na onoj prljavštini bez ikakve isprike . Gdje se može žalba napisat ?? 

Smiju naravno pa to je apsurdistan...,isto kao što smiju na granici te dogola skinut ispipati, pretražiti ti analni otvor i ostaviti te golog da se sam odjeneš pokupiš i napustiš prostoriju

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Hitno pitanje. 
kupio sam akumulator, nalio onu tekucinu, pricekao da odstoji, zacepio ali neznam koji je kabel plus a koji minus?

jedan je crveni jedan zeleni.

peugeot speedfight 2.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
16 godina
luka_cro kaže...

Hitno pitanje. 
kupio sam akumulator, nalio onu tekucinu, pricekao da odstoji, zacepio ali neznam koji je kabel plus a koji minus?

jedan je crveni jedan zeleni.

peugeot speedfight 2.

AFAIK Crveni je uvijek plus..

Na Lovrincu Split je cili.. LoL nick West: Strongtoni
18 godina
neaktivan
Don Strongtoni kaže...

AFAIK Crveni je uvijek plus..

Tako je! osim ako si daltonista kao Mr. Chow {#}

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Zapravo po nekim pravilima boja bi uvijek trbeala biti u plusu. No pošto on ima dvije boje,pitanje je koja je plus,a koja minus.

Optimizam je nedostatak iskustva.
18 godina
Vaš Auto Snova

ispitaj multimetrom. najsigurnije

tek sad vidim da su kablovi u pitnju a ne polovi akumulatora.

XXX-Man ti je dao najbolji savjet. jos pogledaj u manualu od motora

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 16:03 (Lord_Marko).
16 godina
moderator
Vaš Auto Snova

Najsigurnije je pogledati koja žica ide na osigurač/osigurače, to je sigurno +

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

crvena je plus, a zelena minus.

fala {#}

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
13 godina
protjeran
luka_cro kaže...

crvena je plus, a zelena minus.

fala {#}

Ili crna :D

18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Malo ću offtopic ali ... prigodno je... iz nekog filma o drugom svjetskom ratu s dobrim dodatkom komedije..

Vojnik dobio eksploziv, detonator i rekli su mu..crvena ide na crvenu plava na plavu... i on cijelim putem to govorio naglas da ne zaboravi.

Nakon što je napokon došao na odredište i postavio eksploziv na most, odmotao je žicu do zaklona, digao poklopac detonatora...

kad ono na detonatoru zelena i žuta boja na polovima {#} a u daljini kamera prikazuje most i cijeli vod njemaca prelazi a on ne zna kako spojiti

da bi na kraju digao most s jednim vozilom samo {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 18:26 (Ziga).
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Cool story bro.

Optimizam je nedostatak iskustva.
18 godina
Vaš Auto Snova

Vozači se u utorak mogu spremiti na ekstremni skok cijena goriva. Najprodavanijisuper 95 poskupjet će sa sadašnjih 10,08 kuna na čak 10,64 kune, a eurodizel s 9,50 kuna raste na čak 9,92 kune.

Pafffff. mjenjam forda za auto na struju...

16 godina
odjavljen
Lord_Marko kaže...

Vozači se u utorak mogu spremiti na ekstremni skok cijena goriva. Najprodavanijisuper 95 poskupjet će sa sadašnjih 10,08 kuna na čak 10,64 kune, a eurodizel s 9,50 kuna raste na čak 9,92 kune.

Pafffff. mjenjam forda za auto na struju...

Teško, nitko nebi dao električnog za ICE {#}

Svi smo mi Mentalist.
18 godina

ahhh {#}{#}

EDIT: vam je dosel porez za auto?
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 13:13 (Lord_Marko).
17 godina

Ove godine ne za razliku od zadnjih 10 :)

18 godina
Vaš Auto Snova
Meni postar objasnio da vozila starija od 10g ne placaju. Uopce nisam pojma imal.
16 godina
Vaš Auto Snova

Eto ovaj tjedan Golf odradio prvo duže putovanje.

Ja zadovoljan, a nije se ni on bunio. 

Potrošnja 5,1 i 5,3(dolje i natrag), zaboravio pogledat koliko je ispala prosječna brzina po BCu, al uglavnom sam vozio 140-160 po autoputu. 
Sad ga lijepo oprat, jer prednja maska nije više srebrna nego smećkasta. {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice