Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.914
|
čitano: 18.393.118
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Znam samo kad se ta zaokružena rascvjetala sve je otišlo kaputt.. Pa bi stvarno htio biti brži od toga ove godine, šlep mi se ne plaća opet a i glava je postojana na ramenu. {#}

Faith divides us - Death unites us.
16 godina
moderator
Re: Vaš Auto Snova

Remenice se ne mjenjaju svake godine, nego po potrebi. Neka ti ih sve provjere na servisu.

Eventualno zamijeniti remen i španere.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ljudi, mali upit. Slika je sa sličnog A3 kao moj, kako se zove točno ovaj remen/-ica? To je ona što mi se razletila i ostavila me nasred autoputa prošle godine (nestalo struje, klima pa pa, servo, muzika, nisam mogao auto upaliti više, jedva živ ostao, na 150km/h mi se to dogodilo..). Zaboravio sam već, znam da sam mijenjao natezač i sam remen, al ne mogu nigdje naći kako se zove.

Prema ovome bi trebao to bit kanalni remen, drugi najvažniji nakon zupčastog. Preko njega se praktički sve sekundarne stvari pokreću, pumpa servo volana, kompresor klime, alternator..

Inače se ne mijenja često i nema neko definirano vrijeme zamjene, već prema potrebi/stanju, a i nije nešto skup. Ja bi rekao da si miran sljedećih 4-5 godina, otprilike. 

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Više je to psiha da se ne ponovi baš nasred krcate autoceste i pri punoj brzini..{#}

EDIT: E kanalni, bravo..mislim da je baš ovaj Dayco kakvih 150kn max..a šlep me 700 izašao + popravak / natezač + remen + ruke, go figure..

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 16:52 (thedream).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

mislim da zapravo dream ima još uvijek klinasti, ne kanalni na servu itd.. nisam 100% zicer, ali znam da je moj gnoj sa sličnim motorom još imao klinasti a ne kanalni

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

@dream:

Pogledaj što se meni ocu dogodilo na Laguni 1.8 16v. Taj kanalni remen pukao i nekako se provukao i podletio pod zupčasti, koji je onda preskočio, ispao i nastao opći kaos. Polupali se klipovi i ventili, svih 16 ventila je trebalo zamijenit jer su se iskrivili. A inače je auto extra održavan, osim eto tog kanalnog jer nitko nije očekivao da će tek tako puknuti. (naizgled se činio okey)

I tako zbog remena od 100kn ispao trošak od preko 1500€, ne sjećam se više točno, s tim da je sve sam radio, pa je tu nešto ušteđeno.

Kod većine auta je ovo nemoguće izvesti, da kanalni podleti pod zupčasti, jer je zupčasti fizički zaštićen/odvojen.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 17:07 (Penryn).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Meni na gnoju je falio dio plastike od ispod, pa svaki put kada bi proletio kroz lokvu sa kotačem na strani na kojoj je remenje, klinasti bi proklizao i meni bi se izgubio servo na trenutak.. jako zgodno, pogotovo u zavojima ili dok kočiš {#}

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
18 godina
Vaš Auto Snova

Kaj velite na ovo?

meni se dopada, jedino da ima serijski volan...

14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Mnogima se taj megane ne sviđa.
Meni je preodličan. {#} 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
16 godina
neaktivan

auto je drkica

Gamers dont die, they respawn! :)
16 godina
Vaš Auto Snova

Ak ima nekog ovaj tjedan na potezu zadar-sibenik nek se javi pa se skupimo negdje na pivce.

18 godina
Vaš Auto Snova
Najrađe bi prodal forda i kupil toga megana jer mi je preljep. Ali si onda mislim kak je negdje taj auto vozen s obzirom na to sto je sve na njemu rađeno. Ipak sam s fordon na provjerenom terenu. Jel valjaju kaj zarulje od hell-e? Konkretno mislim na h7
18 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...
 Jel valjaju kaj zarulje od hell-e? Konkretno mislim na h7

Da, Hella je odlična marka.

18 godina
Ok. Vidim da su skuplje od onih kineskih ali su jos u granicama normale pa cu kompletno zamjeniti.
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Otišla Marea novom vlasniku.. Najesen će nešto novije uzimati, možda čak i Bravo par godina star, isto benzinac, ne voli mama dizel nikako. {#}

15 godina
thedream kaže...

Otišla Marea novom vlasniku.. Najesen će nešto novije uzimati, možda čak i Bravo par godina star, isto benzinac, ne voli mama dizel nikako. {#}

Stvarno izgleda dobro očuvan..

Znaš li možda iz prve ruke koliko taj 1.6 16v troši? Malo čitam po forumima i svi kaže da zna popiti i po 10-12l gradske..

16 godina
neaktivan
dv14 kaže...
thedream kaže...

Stvarno izgleda dobro očuvan..

Znaš li možda iz prve ruke koliko taj 1.6 16v troši? Malo čitam po forumima i svi kaže da zna popiti i po 10-12l gradske..

Ja sam ga vozio kratko u početku dok sam dobio vozačku, pa mi potrošnja nije bila prva briga hehe  - po priči roditelja i sad u zadnje vrijeme koliko sam gledao može ga se uredno oko 8 držati po gradu, naravno da ovisi o tvojoj nozi.

Što će reći ako ga ideš čupati, ideš preko 10, da. Ako se voziš normalno, pod normalno mislim +10km/h dopuštenih iznad ograničenja i da se ne zaletavaš kao čombek pa naglo kočiš na semaforu kad je žuto tj. crveno, onda može i oko 7.5-8.

Isto vrijedi i za autoput, pri kakvih 130,140km/h ne bi smio preko 6.5-7 trošiti, tim više što nema klimu ni nekih dodatnih potrošača..

Sve u svemu oko 7.5 može mlad vozač držati kombinirano taj auto bez problema, naravno da promijeni ulje, filtere i sve sada što treba, da auto bude pic pic što se tog dijela tiče.

14 godina
Vaš Auto Snova

Ima moj stari Palio Weekend s istim takvim motorom i troši negdje oko 7l/100km

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996
17 godina
neaktivan
Danas položio pismeni dio vozačkog: 118/120 bodova. :)
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Nešto da oživimo temu {#}

Jedan lijepo sređen civic-ić

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.7.2013 23:30 (1BIT).
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

imam jedan problem vozim passata 1.9,i nedavno sam isao bzvz zaslajfat na travi i vidio da samo vuče  desni točak,onda sam s desnim tockom stao na asfalt lijevim na travu i opet vrti samo desni tocak ? dali netko zna u cemu je problem

errando discimus Make your choice
16 godina
Vaš Auto Snova

laki: nemas speru, tako da je to normalno

-----

evo sta sam vam govorio za sandera:

http://www.autoexpress.co.uk/dacia/sandero/64021/dacia-sandero-dci-vs-rivals

16 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

laki: nemas speru, tako da je to normalno

-----

evo sta sam vam govorio za sandera:

http://www.autoexpress.co.uk/dacia/sandero/64021/dacia-sandero-dci-vs-rivals

jeli skupa spera za passata

16 godina
Vaš Auto Snova

iskreno neznam...mozda 6-7-800€

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

auffff neka on stoji ovako :P

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

OBAVJEST: u BIH navodno policija kažnjava ako nemate onu plavu naljepnicu HR na registarskim tablicama, a kod nas na tehničkom savjetuju da se odljepi, glupost žešća...{#}

18 godina
Vaš Auto Snova

BiH policajci su konjine, ukratko. Samo da mi napiše takvu kaznu, njemu pred očima ću ju poderat i bacit.

Po našem zakonu na tablicama nije dopušteno imati apsolutno ništa naljepljeno, a onda se Bosanci idu pravit pametni..haha

17 godina
Hacker002 kaže...

BiH policajci su konjine, ukratko. Samo da mi napiše takvu kaznu, njemu pred očima ću ju poderat i bacit.

Po našem zakonu na tablicama nije dopušteno imati apsolutno ništa naljepljeno, a onda se Bosanci idu pravit pametni..haha

zasto bi trgo, dijete od 5 godina moze napisat zalbu za takvu glupost i nemora ni doc na sud.

13 godina
Vaš Auto Snova

Jel smiju carinici izvadit sve kofere iz gepeka i sve porazbat po onom njihovom stolu , a da pritom padaju stvari , i onda na kraju sve tako ostaviti na onoj prljavštini bez ikakve isprike . Gdje se može žalba napisat ?? 

18 godina
mar123 kaže...

zasto bi trgo, dijete od 5 godina moze napisat zalbu za takvu glupost i nemora ni doc na sud.

Iz inata, jer su stoka.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice