Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.914
|
čitano: 18.381.080
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

E tako nešto da, u pravu si za temperature. A ništa jbg - uzmem 90kn taj drugi i zdravo..(kad sam već tamo valjda će mi još 5 stvari past na pamet kao i svaki put kad uđem tako negdje, Tokić, AutoKrešo itd..od brisača, do kakvog filtera, grijača..) Tnx za info.

Faith divides us - Death unites us.
18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Možda si me krivo shvatio, tebi je sve uredu. Ulje se inače sporije grije i sporije hladi i par stupnjeva je hladnije nego je rashladna tekućina(voda+antifr), i temp ulja ti je vjerojatno oko 80C kad se motor zagrije, što je idealno. Kad stojiš u mjestu ili ga malo jače gaziš onda se motor naravno više zagrijava, i kad temperatura vode dođe na 88C otvara se termostat i pušta tu zagrijanu vodu koja se vrti kroz motor da prolazi kroz kiler da se ohladi(inače dok nije zagrijan voda ne prolazi kroz kiler već samo kroz blok motora, da se brže zagrije). I u tom trenu dolazi do poprilično naglog pada temperature, pogotovo kod auta koji imaju veći kiler vode.

Sad ljeti i po gužvama ti je termostat praktički uvijek otvoren, a nekad ti zna upalit i ventilator, jel da? Ne mogu naći na koliko termoprekidač pali vent, al vjerojatno na oko 93C prvu brzinu i nekih 95C drugu, ovo govorim ovako odoka napamet.

18 godina
Vaš Auto Snova

Mislim da je malo veća razlika temperature kod paljenja prva i druge przine ventilatora, tipa 5-6 stupnjeva, tako nešto...

PC RULES!!!
18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Znam, vjerojatno je, ali ja bi radije da je ovako kako sam gore napisao, pogotovo na dizelašu.

18 godina
Vaš Auto Snova

Ma nema tih 5-6 stupnjeva nikakav utjecaj na rad motora... Svi dijelovi motora su kontruirani tako da optimalno rade u određenom temperaturnom pojasu, i u 99% slučajeva taj pojas se kreće između 85 i 95 stupnjeva

PC RULES!!!
15 godina
Re: Vaš Auto Snova
Sorry sto upadam u temu ali znate li neki jeftini obd-II kabel sa usbom a da radi sa skodom fabiom combi 1.4tdi 2008g
robimarko@gmail.com
18 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

Ma nema tih 5-6 stupnjeva nikakav utjecaj na rad motora... Svi dijelovi motora su kontruirani tako da optimalno rade u određenom temperaturnom pojasu, i u 99% slučajeva taj pojas se kreće između 85 i 95 stupnjeva

Znam da nema, al opet, ako je najoptimalnije nekih 85C(govorim za dizel) svakako nebi tia da mu druga brzina pali na recimo 98C već dosta ranije jer nema potrebe da ide sve do 98C pa da tek onda spušta.

16 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Znam da nema, al opet, ako je najoptimalnije nekih 85C(govorim za dizel) svakako nebi tia da mu druga brzina pali na recimo 98C već dosta ranije jer nema potrebe da ide sve do 98C pa da tek onda spušta.

Ova riječ ne postoji, optimalno je optimalno i ne može biti ništa optimalnije od toga.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Penryn kaže...

Ova riječ ne postoji, optimalno je optimalno i ne može biti ništa optimalnije od toga.

Optimalno + 1? {#}{#}

18 godina
Jakovp kaže...

Samo sam čekao dal će netko reagirati... {#}

Da nisi ti napisao, ja bi {#}

PC RULES!!!
17 godina

Jučer vozio Nissan Qashqai, novi službeni auto. Moram priznati da me impresionirao, stvarno je odličan na cesti. 
Prosjećna potrošnja bila 6,5l /100 km normalne vožnje ,  9 l/100 km malo isprobavanja. 

Tek ima 2000 km , mladić {#}

To nije actual slika, s neta je.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 12:08 (matekws).
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Motor?

17 godina
thedream kaže...

Motor?

U potpunosti iste specifikacije : SUV

16 godina
neaktivan
matekws kaže...
thedream kaže...

Motor?

U potpunosti iste specifikacije : SUV

Jako popularan auto kod nas, praktički od same pojave, ne sumnjam da ovaj nije nastavio taj trend...{#}

17 godina
thedream kaže...

Jako popularan auto kod nas, praktički od same pojave, ne sumnjam da ovaj nije nastavio taj trend...{#}

Je, moram priznati da sam bio baš sretan kad su mi uručili ključeve - "Danas voziš ovaj auto" 
Osjećal sam se ko mala beba dok dobi novu igračku :D

Još k tome prvi SUV koji sam vozio  {#}

18 godina
neaktivan
matekws kaže...

Još k tome prvi SUV koji sam vozio  {#}

Kad mi netko kaže SUV....

prva asocijacija mi je Cadillac, pa mi je smiješno pomisliti na "mali" Nissan

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Jutros kraj mene na semaforu stoji isto nekakav japanac, ja veći džip dugo nisam vidio, nema mu kraja ni uvis ni po dužini, možda je Toyota bila Land Cruiser (V8). Uglavnom nešto perverzno veliko.

http://www.toyota.hr/cars/new_cars/land_cruiser-v8/index.tmex

Mislim si, joj gle - pa kud prije je nova kuća tu niknula, još koja je budala crnu fasadu stavila..{#}

o g r o m a n !

17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Jutros kraj mene na semaforu stoji isto nekakav japanac, ja veći džip dugo nisam vidio, nema mu kraja ni uvis ni po dužini, možda je Toyota bila Land Cruiser (V8). Uglavnom nešto perverzno veliko.

Mislim si, joj gle - pa kud prije je nova kuća tu niknula, još koja je budala crnu fasadu stavila..{#}

o g r o m a n !

100 tisuca eura???

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
16 godina
neaktivan
luka_cro kaže...
thedream kaže...

o g r o m a n !

100 tisuca eura???

Yes,sir..

18 godina
Vaš Auto Snova

zate pare napravim ogromnu kucu u zagorju i kupim stroj od auta.... 

18 godina

Taj iz te Toyote ima isti pogled kao i ti, samo u većim omjerima {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Bio na tehničkom maloprije, ko curica! {#} Nikad manje srednje zacrnjenje, 0.02 dobro sam ga ispuhao na autoputu do mora izgleda, kad se rastvorio. Meh, trebali su me srušiti zbog toga..potrošio svu čađu, nije to više to..{#} a nine?

Ne kužim zašto mu ne piše samo, na onoj nekakvoj potvrdi Euro III, nego piše Euro II LOL, pa šta je moj motor Euro II?! 2001. godina..

16 godina
Vaš Auto Snova

Tvoj ima bosch pumpu jel?

Ako je, onda je euro2. 

btw. preporuka dobre polir paste?

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

pfft dizl a da ne čadi? bit će da si ga dobro pročepio {#}

BTW moja kosilica ne prolazi eko test a ne dimi ništa {#}

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
18 godina
Vaš Auto Snova
Je tak ti je i meni covjek reko na tehnickom da je bolji ekotest nego godinu prije. Posto ga je stari do onda vozio bio je zacepljen a sad je odstopan ko novi kad ga ja vozim. Stari se samo smijal kad je to cul. Reko je da je to sigurno do vozaca :)
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

maloprije sam vidio cadillac cts coupe.. barem mislim da je to taj.

izgleda fakat opako u živo {#} mustang me recimo nije oduševio posebno, ali ovo je fakat badass..

14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

cadillac opcenito izgleda ajme ali sta je richard hammond reka Interior quality is better in cheap small hatchbacks ili tako nesto.. 

Some say that he resined a job in Rome to have a fulltime job in here in London and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig.
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

evo ti ta epizoda.. kaže last time i saw plastic like this it contained tic-tacs {#}

totalni smijeh.. audi grew a moustache {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 20:40 (nine).
17 godina
nine kaže...

evo ti ta epizoda.. kaže last time i saw plastic like this it contained tic-tacs {#}

totalni smijeh.. audi grew a moustache {#}

Najbolji dio videa je kad pokazuje unutrašnjost, i kad kaže "zadnji put kad sam vidio ovakvu plastiku, untra je bio tictac {#}

I onda kasnije, kad simulira paljenje auta {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Malo pzde i s*aćkaju previše u tom top điru, šale i vrhunski humor na stranu..imaju par žešćih prosera..pogotovo kad se uporede testovi ostalih autoportala i vozača istog auta, pogotovo amera..hejtaju ih opasno britanci..ali đeeeeeeg heeeeeeej..i range rover..to dvoje..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice