Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.914
|
čitano: 18.398.391
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

Je**ga kriza je

oće cijene biti manje dok smo ušli u EU

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Fiesta je 10k eura

Faith divides us - Death unites us.
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

cijene manjih auta ce padat a vecih rast.. a sve toyote ce padat.. 

za 10k€ imas davia sandero , nissan micra , toyota yaris citroen c1 , hyundai i10 ,opel adam( past ce mu cijena trenutacno 90k) ,ford fiesta(isto ka i adam),škoda Citigo,škoda fabia,vw up

Some say that he resined a job in Rome to have a fulltime job in here in London and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig.
16 godina
Vaš Auto Snova

pogledaj daciu sandero

http://dacia.hr/media/cjenici/att00133321/Cjenik_Novi_Dacia_Sandero.pdf

1.2 16v laureate tocno 10000€ a oprema je po meni odlicna za te pare

dizajn nije los ove nove generacije, tehnologija je provjerena

ali ako se moze malo rastegnuti novcem ja bi radije isao na jos ljepsu verziju stepway...stvarno je oku ugodna

14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Dream car ..

Chevrolet Camaro SS '68, V8 motor. {#}

~40 000€

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 23:00 (Tomek.Klc).
16 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

Preporuka za twinga, za te pare je odličan auto, ubije sve u tom rangu, pogotovo sparka, koliko god opreme ovaj imao.

Inače otraga ima mjesta kao u snu, više nego u nekim autima srednje klase... Naravno obavezno uzeti pomična i sklopiva sjedala otraga ako nisu u seriji.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
RuskeGTT kaže...

pogledaj daciu sandero

ali ako se moze malo rastegnuti novcem ja bi radije isao na jos ljepsu verziju stepway...stvarno je oku ugodna

Na stranu stereotipi o kvaliteti, ljepoti, unutrašnjosti, ovo je jednostavno neisplativ auto. Nešto slično kao Alfe. Koju god da kupiš, bilo rabljena ili nova, odmah si izgubio 30% cijene (više nego ostali prosječni modeli, bilo novi, stari, iz autokuće, rabljeni). Ali Alfa je kultna marka, oni koji je kupe, kupuju s razlogom, dok je Dacia jednostavno najneisplativiji auto u povijesti. Na njuškalu modeli iz 2008., 2009. godine koštaju po 4000e.

A pored Fieste, zatim Twinga, pa i Sparka, može se sakriti...

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
16 godina
Vaš Auto Snova

kad mi fiesta twingo i spark naprave verziju kao stepway, neka mi se jave...do tad od nabrojanih auta mi je sandero stepway najljepsi...

pa neka izgubi, sta sad...uvijek ce biti ljudi koji ce ti rusiti cijene...a i neces sigurno prodavati auto za 2-3g, valjda...barem ja mislim

14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

vjerujem da ga nece prodat ja bi iskreno uzea ili fabiu ili fiestu 

Some say that he resined a job in Rome to have a fulltime job in here in London and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig.
18 godina
neaktivan
TIR669 kaže...
Nešto slično kao Alfe. Koju god da kupiš, bilo rabljena ili nova, odmah si izgubio 30% cijene (više nego ostali prosječni modeli, bilo novi, stari, iz autokuće, rabljeni).

Svaki auto star 2 godine ima 40% manju cijenu nego nov u salonu...

17 godina
neaktivan
Ziga kaže...
TIR669 kaže...
Nešto slično kao Alfe. Koju god da kupiš, bilo rabljena ili nova, odmah si izgubio 30% cijene (više nego ostali prosječni modeli, bilo novi, stari, iz autokuće, rabljeni).

Svaki auto star 2 godine ima 40% manju cijenu nego nov u salonu...

Zato sam i napisao više nego ostali prosječni modeli, bilo novi, stari, iz autokuće, rabljeni kad sam uspoređivao Alfu i Daciu i gubitak vrijednosti. To pogotovo vrijedi za sve nove modele, ali opet, Dacia i ponovo Alfa ipak prednjače. Kod Alfe su to oni stariji modeli, 147, 159 i noviji čak i drže cijenu zbog rasprostranjenosti.

Moguće da sam se malo lošije izrazio, ali činjenica da Dacie iz 2008., 2009. godine danas vrijede manje od nekih par godina starijih modela iste klase poznatijih i popularnijih proizvođača. Jer to i dalje prolazi kao rumunjsko smeće kod 80% ljudi. 5% voze Daciu pa su se uvjerili da ipak nije smeće, a 15% kupuje xy model zato jer je lijep.

Znam da je novo novo i da nema većeg gušta od sjedanja u ganc novi auto, da to svatko voli učiniti u životu jer je to ipak osjećaj, ali treba biti realan. Za 10 tisuća eura se ne kupuje novi auto već rabljeni, star max 3 godine, od prvog vlasnika i s ne više od 40tkm, za cijenu ne veću od 8 tisuća. Ostalo je tu za registracije, gorivo i neizbježne popravke.

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
17 godina
Vaš Auto Snova

Kupio frend Daciu stepway. Zapravo, stari mu ima neku građevinsku firmu, i onda odradio im neki posao, i "pod račun" dobio dotični sa full opremom sa dizel 1.5 motorom.

Baš sam ga neki dan malo gledao, vozao, i moram priznati da me auto jako iznenadio. Auto je odličan za voziti, dosta pregledan, malo povišen.

Jedina mana mu je što je nekako "trom", ali to je valjda meni tako izgleda (jer još nemam auto, vozim od starog Passata 1.9tdi 130ks) ali osjeti se da mu malo fali snage.

Inače auto je super udoban, lijepo se voziti u njemu, s obzirom da je malo povišen, udobnije je u sjedalu nego u običnim autima. Imaš neki osječaj kao da sjediš na stolici {#}

Još ono što mi se ne sviđa je mjenjač, dosta je neprecizan (ponavljam, uspoređujem sa onim iz Passata) i par puta sam držao kvačilo dok nisam pogodio brzinu {#}

Vjerovatno je to stvar navike, vjerujem da ga vozim par dana, da bi se več naviknuo.

Treća stvar, dobije je auto nov iz salona, sa još uvijek na zadnjim sjedalima su bile tvorničke folije. Međutim, ispod tih Folije na jednom mjestu, mu je iz tvornce došla ogrebotina od jedno 5cm.

Kao da je netko po platnu zašarao skalperom jednu crtu. Nije to nešto veliko, ali čovjeku smeta, jbt ako kupiš nov auto, hoćeš nov auto.

Uglavnom, on je do sad vozao Seat ibizu 1.6, i nakon što je dobio ovo (još nisam siguran dali zaslužuje naziv auto {#}) kaže da se preporodio. Citiram : "u odnosu na ona kolica koja sam vozio, ovo je božanstveno "{#}

E da, još sam zaboravio napomenuti, nije mu radio jedan zvučnik u autu, ali on je to ionako sve izvadio van, i ubacio nove, kad je te htjeo prodati, tad ih je i prvi put upalio pred čovjekom, i jedan ne radi {#}

Tak da, ako planiraš Daciu uzeti, auto je odličan za početnika, lagan za voziti, malo troši (njemu je gradska potrošnja (po putnom računalu) 5.4l), pregledan a i nije premali kao Twingo, corsa, clio i ostala kompanija (da znam da je napravljen na šasiji od clia) nebi bilo loše da odeš na testnu vožnju. I ako se odlučiš kupiti, provjeri model koji dobiješ, apsolutno sve, da nema kakvih oštečenja i dali sve radi {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

Twingo definitivno nije premali, i također je na šasiji od Clia druge generacije.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
Vaš Auto Snova
koju ibizu je vozio? godište i motor?
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
17 godina
domac5 kaže...
koju ibizu je vozio? godište i motor?

2008, več sam rekao 1.6 16v motor. 

Edit : @jakovp Twingo je minijatura u odnosu na Daciu.

Inače čitam malo po netu i gledam malo ove ljude što rade prerade u električne aute, pa me zanima, dali bi tko od vas vozio takvo što?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 22:18 (rooswelt1991).
16 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

Evo ja bih vozio {#}

Radio sam na faksu preradu smarta, i sebi radim Tomosa BT na struju, tj već je skoro gotov.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
Jakovp kaže...

Evo ja bih vozio {#}

Radio sam na faksu preradu smarta, i sebi radim Tomosa BT na struju, tj već je skoro gotov.

Ja baš razmišljam, gledam prerade se kreću od oko 4000€ pa do 10 000ak€ ovisno što ti treba.

Jednog dana bi si složio smarta, da mogu samo do dućana i nazad {#}

Čitam neki dan u Autoklubu neki slovenac s električnom Daciom pobjedio na nekoj utrci protiv Chevrolet Volta i onih opel Ampera...

I ima neki forum, tu u hrvatskoj, gdje ima 4-5 ljudi koji su več uspijeli legalno srediti električne aute.

NAvodno da najviše djelova u njih ide iz električnih viličara...

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Kako je prošao japanac sa Suzukijem?

Optimizam je nedostatak iskustva.
16 godina
odjavljen
rooswelt1991 kaže...

Ja baš razmišljam, gledam prerade se kreću od oko 4000€ pa do 10 000ak€ ovisno što ti treba.

Jednog dana bi si složio smarta, da mogu samo do dućana i nazad {#}

Čitam neki dan u Autoklubu neki slovenac s električnom Daciom pobjedio na nekoj utrci protiv Chevrolet Volta i onih opel Ampera...

I ima neki forum, tu u hrvatskoj, gdje ima 4-5 ljudi koji su več uspijeli legalno srediti električne aute.

NAvodno da najviše djelova u njih ide iz električnih viličara...

Smart je loš za preradu, a iznos si dobro pogodio, iako može i manje ako ti je dovoljan mali domet (oko 30km), s olovnim baterijama.

To je ovaj forum, http://e-vozila.com/forum/  i ima malo više od 4-5 ljudi :)

Taj Slovenac je jedan od pionira prerada na ovim prostorima, ima bar 15 prerada iza sebe.

Iz viličara ide motor Rade Končar, tu i tamo DC/DC pretvarač, i jako rijetko netko koristi njihov kontroler.

Ako te šta konkretno zanima samo reci :)

Svi smo mi Mentalist.
18 godina
neaktivan
TIR669 kaže...

Ovo je ultimativna tema o autima ovdje tako da evo jedna vijest... Sebastian Loeb je danas na Pikes Peaku u Peugeotu 208 srušio rekord staze za više od minutu {#} 8:13.878 je novi rekord, 9:51.278 je bio prijašnji. Prosječna brzina 145.27 km/h.

Rezultat je nevjerojatan! Svaka čast Peugeotu & Loebu....

i PS: sam je negdje rekao novinarima, da je dotični auto nešto najbrže što je ikad vozio u životu.. downforce kao kod Le Mans automobila, a ubrzanje brže od F1

Auto na toj uzbrdici ubrzava kao da je nizbrdo....

no nevjerojatno je da običnom automobilu treba 30-70 minuta na toj ruti da se pone do vrha (ovisno o autu i vozaču)

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 0:18 (Ziga).
17 godina
Jakovp kaže...

Ma gledao sam ovako, sklepati sebi nešto, kad bude novaca, pa samo piotam dali ima još entuzijasta.

Gledam taj forum često, uvijek se nađe svega, a dosta ljudi to odradi vrlo jeftino.

Najćešće to ispadne jeftino jer večina njih ima neku radionu, i onda to radi sa strane, kad ima vremena.

Jedan renault 5-ica je odrađen super jeftino, međutim ima i skupljih prerada naravno :-)

Ziga kaže...

no nevjerojatno je da običnom automobilu treba 30-70 minuta na toj ruti da se pone do vrha (ovisno o autu i vozaču)

Gledam onako oko 6 minute vožnje, gore na vrh brda, s njegove desne strane, provalija od par kilometara, od on ide preko 250kmh bez problema. Ja na tom mjestu nebi ni 60 išao {#}

Uglavnom, frajer je majstor, šteta što se nikad nije okušao U f1, siguran sam da bi i tamo ostavio neki trag...

16 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

pogledaj daciu sandero

a tek Renault sandero {#}

16 godina
rooswelt1991 kaže...

Gledam onako oko 6 minute vožnje, gore na vrh brda, s njegove desne strane, provalija od par kilometara, od on ide preko 250kmh bez problema. Ja na tom mjestu nebi ni 60 išao  {#}

Uglavnom, frajer je majstor, šteta što se nikad nije okušao U f1, siguran sam da bi i tamo ostavio neki trag...

blokada mu na 241 kmh...

1BIT kaže...
RuskeGTT kaže...

pogledaj daciu sandero

a tek Renault sandero {#}

nesto odvratno, plus sta ne postoji u evropi ovaj model, jer se prodaje pod dacinom znackom...

plus sta je ovo model prije ovog zadnjeg, koji je meni 10x ljepsi i ozbiljniji od ovog isprdka...i jos ima GT line znacku -.- a motor 1,2 75ks -.-

sandero stepway najnoviji je PREDIVAN auto za 10t€ (da ne pomutite npr sa F12 berlinettom od 300 t€)

18 godina
Ziga kaže...

Rezultat je nevjerojatan! Svaka čast Peugeotu & Loebu....

i PS: sam je negdje rekao novinarima, da je dotični auto nešto najbrže što je ikad vozio u životu.. downforce kao kod Le Mans automobila, a ubrzanje brže od F1

Auto na toj uzbrdici ubrzava kao da je nizbrdo....

Nisam gledao video, ali sam vidio slike. Je li ovo prvi puta da su asfaltirali cestu skroz do gore ili je to bilo i prošlih godina?

Lud je Loeb kao šiba {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ovo je 1. god. s asfaltom na cijeloj stazi.

No i dalje nitko ne govori kako je prošao japanac sa Suzukijem? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
18 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Nisam gledao video, ali sam vidio slike. Je li ovo prvi puta da su asfaltirali cestu skroz do gore ili je to bilo i prošlih godina?

Lud je Loeb kao šiba {#}

Preporučam ti, u HDu preko Full Screena s pojačanim zvučnicima.

Auto pre pre pre bolesno ubrzava, i vjerujem da ne postoji automobil na ovom svijetu koji ga može dobiti u ubrzanju i ponašanju u zavojima.

Asfalt cijelim putem, "luđak" ide preko 200 na sat uz samu liticu bez ograde....

Mislim da bi 208 T16 Pikes Peak mogao komforno po rekord Nurburgringa

13 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Audi 80 112 ks Zvijerka 190 km/h ide.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 12:53 (Matej ubuntu).
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Evo za one koji još nisu vidjeli Loeba. LINK(redbull stranica)

Prijašnji rekord je bio 9m i 46,164s.
Loeb je postavio novi 8m i 13,878s.
Staza je dugačka 19,9km.
Ako sam ja dobro izračunao, prosječna brzina mu je 145,056 km/h.

EDIT: Sad vidim da je već Ruske stavio, sorry. {#} 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 13:36 (dombak1608).
17 godina
neaktivan
Matej ubuntu kaže...

Audi 80 112 ks Zvijerka 190 km/h ide.

slabo, moj a4 74kw ide 208 {#}

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice