ak tak vrijeme nastavi onda za 2 tjedna negdje. uglavnom oko uskrsa.
nemam ljetne gume. u nabavci sam. pa ak ima ko kakvu preporuku 205/55/r16
Ja ih možda ovaj vikend namontiram na Stila (205/55/16 - Dunlop SportMaxx RT) , a za Alfu moram prvo malo Sloveniju posjetit, moram kupit sve 4 nove, uzet ču Goodyear Eagle F1 Assymetric 2 u dimenziji 215/45/17
Što se tiče preporuka za 205/55/16 - ja ti mogu preporuči ove koje imam na Stilu, Dunlop SportMaxx RT , gume drže ko blesave, ali se i dosta troše. Ja sam prednje prošle godine potrošio dobre dvije trećine, a napravio sam oko 18 000-20 000 km.
bridgestone turanza ER300?
Ja svoje bacam ove godine, pitati ću još na mjesto,dva da li mogu izdržati, pet godina je to, za ljetnu gumu dosta. Bridgestone Turanza ER300 spomenuti gore imam, odlična guma, prezadovoljan sam.
Ići ću vjerojatno opet na Turanzu, T001 ovaj put.
stari na oba auta kod sebe stavlja bridgestone i prezadovoljan je
kod mene kombinacija gy i conti al mislim da cu contija zaminit sa bridg, malo mi je nestabilan i proklizava kad kiša padne
hvala decki na preporukama. uglavnom sa dunlopom sam jako zadovoljan.
pricao sam s ocem i najvjerojatnije ce biti opet dunlop ili continental i mozda jos nekaj ak bude dobro.
bitno mi je da se guma ljepo drzi na cesti i da je sigurna. a kaj ce se ona potrositi za 2, 3 sezone nije mi tolko bitno. mislim bitno je ak ce biti dosta bolja od one koja je manje sigurnija ali duze traje.
EDIT: stare ljetne gume su bile od continentala. i potrosile su se nakon 2 sezone. nije ni cudo kad su odvozile oko 70tkm
Ako su odvrtile 70 000, to je stvarno odlično... Ove moje Dunlop budu jedva 40 000 km izdržale ovim tempom kak su se prošle godine trošile...
ja jedva čekam da bacim trentune zimske savulje u smeće 
auto mi inače stoji doma, jer dežuram pa vozim službeni jer nisam stigao redovni servis napraviti, tako da idu neki radovi tek za tj. dana što bi moglo uključiti i montiranje ljetnog setupa ako mi se bude dalo
naprijed toyo proxes S4 17/215/45 još uvijek kao nove, iza goodyear eagle F1 17/225/45 još uvijek dobre..
Ja ću uzimati Pirelli P1, još malo...
Možda je malkoc pretjeran, ali svakako nije loše.
Samo što ovo ne može biti penzionerski voženo.
Danas sam uspio snimiti ubrzanje Stila iz druge brzine, sa oko 25-30 km/h do jedno 150...
Mislim da dosta linearno vuče odmag od početka, ne osjeti se nikakv "šus" na 2000-2200 sve je linearno skoro cijelo vrijeme...
Uostalom, prosudite sami:
BTW, sam sam snimao i vozio istovremeno, tako se malo trese, al vidi se kaj se treba vidjet...
ja prvo auto koje budem uzimao i jedno jedino u kojem trenutno polazem je audi a3 1.9 tdi 2009 godina :D ili a8 ,ali tdi mora bit ;D
Danas sam uspio snimiti ubrzanje Stila iz druge brzine, sa oko 25-30 km/h do jedno 150...
Mislim da dosta linearno vuče odmag od početka, ne osjeti se nikakv "šus" na 2000-2200 sve je linearno skoro cijelo vrijeme...
Uostalom, prosudite sami:
BTW, sam sam snimao i vozio istovremeno, tako se malo trese, al vidi se kaj se treba vidjet...
1.9 s koliko hp ?
zanimljivo kak taj fiat vuce linearno.
moj stvarno ima stvarno turbo rupetinu do 1900rpm i tu se bas pozna kako dobi šus.
AAAAAAAAAAAAA znači u tom je bio problem kad sam napisao da nema turbo rupe već 10 godina........... Pa ja vozim FIAT
(ajme sramote..)
da, definitivno fino vuče iz 0, ali mi se već na 3. brzini čini da slabije vuče negdje iznad 3.5k.
vrlo vjerojatno ima mali turbo pa ga 1900 kubika brzo zavrti 
BTW evo jedna super zanimljiva fora..
http://www.diseno-art.com/news_content/2012/08/bmw-e30-based-tm-concept30/
nabaviš kit i napraviš od starog e30 (po mogućnosti M) nešto moderno što sam BMW danas nije sposoban dizajnirati 
ajme koji je ovo vrag? spoj lade i bmw-a xD
kaj se tice tubra. sigurno ima manji pa zato vuce ko blesav od niskih okretaja ali mi se ipak cini da je moj na vecim okretajima zivlji i da bolje vuce. dobro to opet zavisi i od getribe i tezine i otpora zraka...
@ saint - 115 konja je taj JTD.
To sam vam pričao, nema turbo rupe, linearno vučer već od 1300, pa skroz do 4000 okretaja, a preko toga ga nema smisla vrtit jer dalje pada i moment i snaga...
Što se tiče slabijeg ubrzanja u trećoj, to je normalno, pa nemože auto isto nabirat okretaje u 2 i 3 brzini...
Nisam se još vozio u nekom Fordovom dizelu novije generacije, tako da neznam kako se ponaša...
Jedino od Forda što sam do sad vozio je Focus ST, mislim da je bio oko 2000-2001 godina, i to je išlo ko blesavo, nije bilo crvenih okretaja, kontrola proklizavanja se je palila i kod šaltanja u 3 brzinu, brutalan auto
To sam vam pričao, nema turbo rupe, linearno vučer već od 1300, pa skroz do 4000 okretaja, a preko toga ga nema smisla vrtit jer dalje pada i moment i snaga...
Mika:
Vozi auto u drugoj pri 1600/1700 okretaja i onda zabij gas u pod, osjetit ćeš da se u tom trenutku nije ništa dogodilo (to je turbo rupa)
Vozi auto u drugoj pri 3000 okretaja i onda zabij gas u pod, osjetit ćeš da prima gas i krene vući odmah.. (turbina je već pod pritiskom od 2000 okretaja)
istu stvar možeš napraviti i u trećem stupnju prijenosa... Stilo vuče linearno ali to nema veze s turbo rupom. i moj Common Rail isto vuče linearno kao tvoj
jer se pri ubrzanju ne vraćaš više na niske okretaje.
Mika:
Vozi auto u drugoj pri 1600/1700 okretaja i onda zabij gas u pod, osjetit ćeš da se u tom trenutku nije ništa dogodilo (to je turbo rupa)
Vozi auto u drugoj pri 3000 okretaja i onda zabij gas u pod, osjetit ćeš da prima gas i krene vući odmah.. (turbina je već pod pritiskom od 2000 okretaja)
istu stvar možeš napraviti i u trećem stupnju prijenosa... Stilo vuče linearno ali to nema veze s turbo rupom. i moj Common Rail isto vuče linearno kao tvoj
jer se pri ubrzanju ne vraćaš više na niske okretaje.
Pa to sam i radio, samo kaj nisam vozio na 1700 okretaja, nego i niže, i odmah turbina proradi i počne vuči...
Kak se nađete pametni govorit kak ide auto koji ja vozim, pa valjda ja znam bolje nego ti koji u autu nikad nisi ni sjedio...
svaki turbo ima rupu, gotova priča... možda ti u praksi ne osjetiš razliku jer se mali turbo jako rano krene vrtiti, ali to i dalje ne znači da rupa ne postoji.
BTW kao što sam gore napisao, vuče linearno do 3.5k a kasnije vidljivo uspori jer motor više ne dobija razmjerno povećanje pritiska zraka kao na nižim okretajima.
svaki turbo ima rupu, gotova priča... možda ti u praksi ne osjetiš razliku jer se mali turbo jako rano krene vrtiti, ali to i dalje ne znači da rupa ne postoji.
BTW kao što sam gore napisao, vuče linearno do 3.5k a kasnije vidljivo uspori jer motor više ne dobija razmjerno povećanje pritiska zraka kao na nižim okretajima.
Ma nek ti bude, neda mi se s vjetrenjačama borit...
Što se tiče dizela i turbina, FIAT je bio i ostao 5 godina ispred ostatka autoindustrije (ovdje ne ubrajam BMW, Mercedes i ostale marke više klase), to što su ostali turbodizeli vozljivi u rasponu od 500 okretaja je skroz druga stvar...
Mene fasciniraju vozači modernih dizelaša koji ih drže u niskim okretajima i opterećuju motor.
Motor treba disati,šalatati u optimalnom broju okretaja, ne tjerati u crveno, ponekad ga i propuhati na autoputu
a ne u četvrtoj voziti 60kmh i gušiti motor, brizgaljke samo zato jer će trošit 0.5 litre manje
Nebude niš motoru ako ga tak voziš, uz uvjet da ga svako malo ispušeš na autocesti...
prijatelju ako mislis na mene. ovo je bio samo test. vozim se inace oko 2t rpm-a. ne vozim iznad 2000rpm dok je hladam. poslje puta ga ostavim koju minutu da radi na leru pa ga onda izgasim. redovito ga barem jedanput stisnem do crvenoga. ne dimi, ne trosi ulje, redovito odrzavan. uvjek tocim "class diesel", u 4mj ce biti star 5 godina imat ce 230tkm. nikakvog kvara. original turbina. i vuce kao iz prvog dana. steta kaj se taj motor vise ne proizvodi tj ne koriti u novim fordovima. ima solidne performanse, uz nisku potrošnju. s obzirom da sam relativno mlad i uz moju voznju mi trosi solidnih 6l