Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.916
|
čitano: 18.420.454
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Zato moj troši 5.5 u prosjeku, i nakon skoro 200.000. Grad 6-6.5, otvorena 5-5.5. Treba održavat, nema druge. Ma isto govno bi mi bilo i da sam 1.6 A3 (malo vožen kao i to) uzeo istog godišta, trošio bi 2L više u prosjeku, nešto češće bi bio na pumpi, šta ja znam. Sve drugo bi bilo isto.

Samo bi vjerojatno izbjegao tih nekoliko skupljih servisa kod TDI motora, koji sve vlasnike čekaju, drže li auto dovoljno dugo naravno. Bio bi jako sretan da dođem do 250.000km bez servisa turbine i bosch-pumpe, samo sa jednom izmjenom zupčastog na 150.000.

Al nisam siguran, moguće je ali ne znam. Ovisi i da li su km pri kupnji bili originalni iako su svi notirani u knjižici vozila, lako se to, prelako danas fejka. Dakle pitanje koliko je skinutih, ako je vjerovati nekima koji su kroz šalu rekli, ma ti na tih 190.000 imaš još 100.000 skinutih, auto se fenomenalno drži.

Čudo što još neki skuplji Bog nije otišao, što ne znači da sutra ili preksutra neće,jel.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 17:55 (thedream).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

evo posnimio sam danas malo zvuk.. {#}

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Fora, ima toga za dizle? {#}

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

mogu ti ja posnimiti, pa staviš pojačalo i zvučnik umjesto spuha i simuliraš da ti se tako čuje hahaha

16 godina
odjavljen
Re: Vaš Auto Snova
nine kaže...

@luka

nine nema vtec {#} good ol 2.0i 16v SOHC

Šta nije DOHC ako je 16 ventila na 4 cilindra? (dupla bregasta)

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

F20A

This engine series was used in the Honda Accords and Honda Preludes in Japan and Europe. The DOHC F20A was also derived from this engine (see below).

[edit]Specifications

Bore × Stroke: 85.0 × 88.0 mm

Displacement: 1997 cc

Compression ratio : 9.5:1

Valve Configuration: SOHC, 16 valves

Max output : F20A4 133 PS @ 5400 rpm (PGM-FI)

16 godina
neaktivan
nine kaže...

mogu ti ja posnimiti, pa staviš pojačalo i zvučnik umjesto spuha i simuliraš da ti se tako čuje hahaha

Imaš na njuškalu neki Bog za kupit, kao V8 zvuk 6.0 litre, ja umro od smijeha, bruji kao da voziš valjda Dodge Ram. Show program. Pa daj zamisli da to stavim, kakva sprdačina.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 18:07 (thedream).
16 godina
odjavljen
nine kaže...

F20A

This engine series was used in the Honda Accords and Honda Preludes in Japan and Europe. The DOHC F20A was also derived from this engine (see below).

[edit]Specifications

Bore × Stroke: 85.0 × 88.0 mm

Displacement: 1997 cc

Compression ratio : 9.5:1

Valve Configuration: SOHC, 16 valves

Max output : F20A4 133 PS @ 5400 rpm (PGM-FI)

Moram priznati da mi je nekako teško to vizualizirati. Ako netko ima neku sliku da mi razjasni, biti ću zahvalan :)

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

dadada i dođeš na semafor pokraj nekog nabrijanca i turiraš, a on gleda WTF nebum ovog rejsal tko zna kaj ima pod haubom da se tak čuje {#}

hahaha ima i video

EDIT:

lololol

evo i v12 peugeot 207 hahahaha

https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=C2NDQ1O0Vmk

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 18:18 (nine).
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

nine koliko ti trosi ta luda?

''Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.'' (c) Čapek
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

gradska vožnja ajmo reći avg. 10l.. ponekad 9, ponekad 11.. nikada preko 12 nisam potrošio

volim stisnuti gas, volim zabiti u nižu i preteći, volim naglo startati na semaforima, tako da mislim da nije strašno

18 godina
nine kaže...

gradska vožnja ajmo reći avg. 10l.. ponekad 9, ponekad 11.. nikada preko 12 nisam potrošio

volim stisnuti gas, volim zabiti u nižu i preteći, volim naglo startati na semaforima, tako da mislim da nije strašno

gradska vožnja ajmo reći avg. 5.5l.. ponekad 6, ponekad 7,5.. nikada preko 8 nisam potrošio

ali ipak ja vozim traktor {#}

sorry nine morao sam {#}

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ma troši ta Honda i više, moja 1.8 Laguna troši 10L u malo jačoj vožnji.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Sad si baš razmišljam kak bi mi teško palo da mi sad uleti nekakav benzinac koji po gradu guta 10-tak litara benzina naspram mojih 4.5, 5l dizla{#}

Makar bi išao 20 puta bolje od Golfa..

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

@Lord_Marko

big deal {#}

@slash 666

po čemu to zaključuješ? predpostavljam da je laguna teža, a ima barem 10-20-30 ks manje..

imao sam čak nekoć i tablicu potrošnje, postao sam ju tu mislim 2 puta. bilo je i ispod 9l. jbg tablica je otišla sa nokijom n95 kojoj je ekran prdnuo {#} nakon toga sam prestao voditi tablicu

@veki22

meni bi isto bilo teško sjesti iz honde u golfa 2 {#} ne brine me potrošnja, i da troši 12 bmk {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 22:42 (nine).
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Imaš na njuškalu neki Bog za kupit, kao V8 zvuk 6.0 litre, ja umro od smijeha, bruji kao da voziš valjda Dodge Ram. Show program. Pa daj zamisli da to stavim, kakva sprdačina.

{#} kakve gluposti će sve danas izmislit, isto kao i ova zviždaljka koja stimulira blow off zvuk {#}

16 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

gradska vožnja ajmo reći avg. 5.5l.. ponekad 6, ponekad 7,5.. nikada preko 8 nisam potrošio

ali ipak ja vozim traktor {#}

sorry nine morao sam {#}

Ja ne vozim traktor, pa opet toliko trošim {#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Vaš Auto Snova

i moj rover također ima takvu potrošnju kao njegova honda, otvoreno 9L, grad 10-11, divljanje preko 12L ali plina

auto 1300kg i oko 125ks

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

ma to su još stare priče iz doba duplih frgića koje se vuku već 30 god, tipa 2.0 mora trošiti bar 15l, nema šanse da ide ispod 10 lol. {#}

hoću smajl koji se lupa čekićem po glavi {#}

18 godina
Vaš Auto Snova

Honde su odlične što se potrošnje tiče, ti motori su remek djela... Kad ga tjeraš ide ko blesav, a kad se voziš penzionerski troši ko upaljač...

Imam par frendova Hondaša, pa im nisam vjerovao kad su pričali o potrošnji, al sam se u više navrata uvjeri da govore istinu...

Ja sam svoju alfu samo u jedan ili dva navrata dobio ispod 10 litara, i to kad sam se vozio na dulje relacije, onda je bila oko 8,5 litara potrošnj, al na kratke relacije (do 10-15 km) nema šanse ispod 10 litara

PC RULES!!!
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

U fiatu su se malo našalili oko nove pande {#}

14 godina
neaktivan
veki22 kaže...

Sad si baš razmišljam kak bi mi teško palo da mi sad uleti nekakav benzinac koji po gradu guta 10-tak litara benzina naspram mojih 4.5, 5l dizla{#}

Makar bi išao 20 puta bolje od Golfa..

Eo ja sam imao benzinca koji trosi 5.5l po gradu, a ide bolje od leona fr-a itd xD Moj bivsi Ford ka s 1.7 zetec-s motorom iz ford pume, s usisom, ispuhom i pojacanim pritskom goriva... :) Ima nekih 130ks i 700kg :D

Auto trosi ko upaljac...

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova
Meni audi trosi min 9lit, dok ga tjeram oko 13L...sve je stariji sve vise trosi...
Dok honda koja ide dvaput bolje trosi oko 7l, tu i tam ga stisnem, a zustrije voznje 9litara.
Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Evo, zamijenili sve što smo imali, samo je rekao drugi put kupi 505.01 specku ulja zbog nekih dodatnih aditiva, umjesto ovog Elfa 505.00.

Kao - tebi je ionako svejedno, možeš se praktički pop*šat u njega što se ulja tiče i točenja, ali bolje je 505.01 specke. 5W40 je ok.

Filter zraka je posebna priča, 2g. se nije mijenjao - ja nešto prašnjavije i odurnije dugo nisam vidio, od sad najmanje 1x godišnje, ne mogu vjerovati koliko auto bolje ide i koliko mu filter zraka znači, na dizli govorim pogotovo. Filter goriva također 1x u dvije godine. Filter ulja smo mijenjali dakako isto.

Drugo sve je ok osim onog govna od prednjih vilica, to će biti štednja 100 po 100kn pa uzeti nešto kvalitetnije, možda skupim i za nove amortizere i opruge, nisu preskupi, a ovi su, vidi se već dotrajali obzirom na 12g. starost auta.

Al može čekati, vilice su prioritet. Toliko..{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 20:22 (thedream).
16 godina
odjavljen
thedream kaže...

Evo, zamijenili sve što smo imali, samo je rekao drugi put kupi 505.01 specku ulja zbog nekih dodatnih aditiva, umjesto ovog Elfa 505.00.

Kao - tebi je ionako svejedno, možeš se praktički pop*šat u njega što se ulja tiče i točenja, ali bolje je 505.01 specke. 5W40 je ok.

Filter zraka je posebna priča, 2g. se nije mijenjao - ja nešto prašnjavije i odurnije dugo nisam vidio, od sad najmanje 1x godišnje, ne mogu vjerovati koliko auto bolje ide i koliko mu filter zraka znači, na dizli govorim pogotovo. Filter goriva također 1x u dvije godine. Filter ulja smo mijenjali dakako isto.

Drugo sve je ok osim onog govna od prednjih vilica, to će biti štednja 100 po 100kn pa uzeti nešto kvalitetnije, možda skupim i za nove amortizere i opruge, nisu preskupi, a ovi su, vidi se već dotrajali obzirom na 12g. starost auta.

Al može čekati, vilice su prioritet. Toliko..{#}

Nisi normalan {#}

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Zašto? Aha - skužio, boldano ->  zraka, ma ni vrag mu neće biti. Bez brige. Mogao je jedino snagu gubit i slabije vući, što se po gradu toliko ne osjeti. Sad je  sve ok, jednom godišnje se uvijek mijenjao u sklopu servisa, prošla godina se eto preskočila 2011, sad se promijenio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 21:02 (thedream).
16 godina
moderator
Vaš Auto Snova

moj auto snova {#}

Smijeh

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 21:51 (XXX-Man).
18 godina
thedream kaže...

Zašto? Aha - skužio, boldano ->  zraka, ma ni vrag mu neće biti. Bez brige. Mogao je jedino snagu gubit i slabije vući, što se po gradu toliko ne osjeti. Sad je  sve ok, jednom godišnje se uvijek mijenjao u sklopu servisa, prošla godina se eto preskočila 2011, sad se promijenio.

A gle, može ti auto trošit više zbog toga, nije baš da niš nemože bit...

Mene filter zraka ispadne oko 50 kn, nije vrijedno zezat se zbog 50 kn 

PC RULES!!!
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

kad je ovakvo vrijeme vani jedino onda nitko na fiat pandu 4x4 ne gleda s podsmjehom {#} :P

16 godina
moderator
Vaš Auto Snova

sad mi žao što sam prodao Kangoo 4x4

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice