Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.916
|
čitano: 18.427.555
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

BMW serije 4 kupe {#}

16 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
nine kaže...

fiatovi su ako se ne varam?

I što smo danas zaključili?

DuMe, voziš Fiata sa lošom lima... uh, pardon, Opel Corsu 1.3CDTi {#} 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
nine kaže...

fiatovi su ako se ne varam?

I što smo danas zaključili?

DuMe, voziš Fiata sa lošom lima... uh, pardon, Opel Corsu 1.3CDTi {#} 

Hehe jaki ste,nema šta,ja nigdje ne hvalim moje auto,samo govorim općenito o lošim talijanskim mašinama,pa bilo to moje auto ili ne..

16 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Opel je njemac...

Ovo mi ne izgleda kao slučaj hvaljenja.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
DuMe kaže...

Opel je njemac...

Ovo mi ne izgleda kao slučaj hvaljenja.

Pa Opel je njemac koliko ja znam?? 

Može moj imat talijansku mašinu,ali to prođe kroz švabove ruke hehe :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 9:24 (DuMe).
16 godina
neaktivan

Hahahaha, uskačeš sebi u usta {#}

Moguće je da Njemačke vidjela nije, možda je prošla kroz španjolske, možda kroz poljske, a možda i kroz mađarske ruke. 

16 godina
moderator
Mitsuoka kaže...

Moguće je da Njemačke vidjela nije, možda je prošla kroz španjolske, možda kroz poljske, a možda i kroz mađarske ruke. 

ma nemaš ti pojma, 1.3 rade u Mađarskoj i onda ga voze u Njemačku gdje ga švabe rastave, pregledaju i opet sklope nazad kad vide da je dobro napravljen :)

{#}

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ja tu uopce ne hvalim fiatove MOTORE, nego jedan motor to je 2.0 16v turbo... Koji je jako izdrziljiv i dugotrajan... Eto ovaj moj coupe je se vec 5 godina vozi na 400ks i nikad nista, sve super radi... A to znam jer mi je auto bio od susjeda... LP

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 10:25 (dondo23).
15 godina
neaktivan

ma svijet je jedno veliko selo...nikom vise nije isplativo radit dijelove samo za sebe...postoji XY proizvodaca automobila, a valjda 3 (karikiram) proizvodaca dijelova na koje onda onih XY proizvodaca lijepe svoj logo i prodaju pod svoje...

moj volvo svedske vidio nije...napravljen u nizozemskoj, a motor od renoa {#} 

zato je po meni bitnije dobro se raspitat o autu i eventualnim nedostacima pojedinog modela, a ne generalizirat to je francuz/svabo/japanac, to valja/ne valja...

u protivnom dobijemo nekog ko vozi njemacki auto i dize ga u nebesa, dok istovremeno zbog neznanja pljuje po istom {#} nhf

18 godina
DuMe kaže...

Pa Opel je njemac koliko ja znam?? 

Može moj imat talijansku mašinu,ali to prođe kroz švabove ruke hehe :)

Koji brđanski stav majko mila... Od ovih pristupačnijih njemačkih marki automobila, jedini proizvođač koji proizvodi svoje motore je VW, za Ople već nekoliko godina motore razvijaju Fiat i Isuzu ako se ne varam.

Vidi se da neznaš skoro pa ništa o autoindustriji, da znaš nebi pljuvao po talijanima, jer što se motorizacije tiče, VW još lovi korak za njima, pogotovo što se dizela tiče...

FIAT je razvio i patentirao common rail dizel motore, ako se ne varam još tamo 1997 ili 1998, VW je trebalo skoro 10 godina da to razvije i počinje ugrađivat u svoje automobile. Prvi motor koji je koristio tu tehnologiju je 2.0 TDI sa 140 konja koji se je ugrađivao u Golfa V, a svi koji nešto znaju o tom motoru, znaju da je to bio vjerojatno najgori motor koji je izašao iz njihoce tvornice. Druga generacija tog motora se je ugrađivala od Golfa VI pa na dalje, i ta generacija je OK. 

To je što se dizela tiče, sad da koju kažem i u vezi benzinaca.

Fiat je jedini proizvođač motora na svijetu koji je napravio motor sa 8 svječica (2 po cilindru) i dvije bregaste sa varijabilnim radom ventila - radi se o Twin Spark 16V motorima, koji su svojevremeno iz istog obujma motora izvlačili i po 30-40 konja više od konkurencije, i tek danas ostali proizvođači hvataju korak sa tim motorima. (1.6 Twin Spark-120 konja, 1.8 Twin Spark - 145 konja, 2.0 TS - 160 konja). Naravno ovdje pričam o atmosferskim motorima.

Dalje, FIAT je razvio i patentirao Multi Air tehnologiju, tj. kontinuirano varijabilno upravljanje ventilima, i to, koliko sam ja upoznat, nitko drugi trenutno nema. 

Ubuduće, prije nego kreneš pljuvat po nečem, informiraj se o tome, jer ovako ispadaš glup i ograničen

PC RULES!!!
17 godina
Vaš Auto Snova

..i zaboravio si da si napomenit da se ti isti motori dosta kvare, što su kompleksnije izvedbe to su podlježniji kvarenju i vec na 100 000km nastupaju prvi problemi sa ventilima i bobinama, sve se lako rješi ali popravci su također skupi, recimo samo 8 svječica koje proizvođač preporučuje za 2.0TS dođe 1600kn a odlaze relativno često.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 11:18 (bik).
15 godina
Da želiš imat jeftin servis ne bi o takvim motorima niti razmišljo.
AMD u <3 Intel u C===3
15 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

Fiat je jedini proizvođač motora na svijetu koji je napravio motor sa 8 svječica (2 po cilindru) i dvije bregaste sa varijabilnim radom ventila - radi se o Twin Spark 16V motorima, koji su svojevremeno iz istog obujma motora izvlačili i po 30-40 konja više od konkurencije, i tek danas ostali proizvođači hvataju korak sa tim motorima. (1.6 Twin Spark-120 konja, 1.8 Twin Spark - 145 konja, 2.0 TS - 160 konja). Naravno ovdje pričam o atmosferskim motorima.

Dalje, FIAT je razvio i patentirao Multi Air tehnologiju, tj. kontinuirano varijabilno upravljanje ventilima, i to, koliko sam ja upoznat, nitko drugi trenutno nema. 

slažem se većinskim dijelom sa tvojim postom.. talijani su izmislili jako puno auto-tehnologije, između ostalog i variable valve timing.

jedino se ne slažem sa ovim citiranim.. bili jesu visoko, ali postoji jedan dotični proizvođač koji je već 90tih izvlačio više iz NA motora 

npr 1.6 vti 160ks

1.8 vti 200ks itd

kontinuirani vvt danas imaju svi ozbiljniji proizvođači auta.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Pa i Yaris VVT-i (Toyota). I nije neka ekskluziva u današnje vrijeme. Mislim da su to već u prvoj generaciji Yarisa imali, prije 12g cca.

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
bik kaže...

..i zaboravio si da si napomenit da se ti isti motori dosta kvare, što su kompleksnije izvedbe to su podlježniji kvarenju i vec na 100 000km nastupaju prvi problemi sa ventilima i bobinama, sve se lako rješi ali popravci su također skupi, recimo samo 8 svječica koje proizvođač preporučuje za 2.0TS dođe 1600kn a odlaze relativno često.

I opet velim prije nego pišete, informirajte se... 

8 svječica orginalnih (znači jednakih kao prva ugradnja) dođe 1200 kn i mijenjaju se svakih 100 000 do 120 000 kilometara...

Problema sa ventilima i bobinama nema, problema ima sa radilicom, zna se desit na provrti ležaj na 3 cilindu...

Također, ni ovo sa kompleksnijim motorima i kvarenjem ne stoji, prema tome motor koji se ugrađuje u McLaren MP4-12C nebi ni trebao postojat. Naime, kod tog motora se 3,8 litrenog V8 motora sa dvije turbine izvlači oko 600 konja... O Koenigseggu i Ageri R da i ne govorim (preko 200 konja po litri obujma motora)

Ne kažem ja da su ti motori savšeni, imaju mana ko i svi ostali, ali talijanska automobilska industrija je daleko naprednije i razvijenija nego što neki ljudi na ovome forumu znaju...

PC RULES!!!
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Pa i Yaris VVT-i (Toyota). I nije neka ekskluziva u današnje vrijeme. Mislim da su to već u prvoj generaciji Yarisa imali, prije 12g cca.

nije kontinuirani, nego ima 2-3 timinga.. kontinuirani su se počeli masovno raditi prije 3-4-5 god.

18 godina
Vaš Auto Snova

A koji auti imaju to kontinuirano upravljanje? Ja sam bio u uvjerenju da je Fiat prvi i ostali to nemaju

PC RULES!!!
17 godina

@mika2210

Sta ti misliš da ja pišem neke maštarije iz svoje glave? ti si se malo zaletio ocito ne znaš s kim razgovaraš baljezgaš bezveze ili opravdavaš svoju Alfu?

8 svječica za TS u Autokreši je 1600kn , prije koji mjesec kolega mjenjao u svojoj radioni (ti onda mozes jeftinije malo). Alfu nikad ne bih sebi kupio, jednostavno po meni ima previše mana, dizajn je odličan ali mehanika i elektronika slabo, to je moje mišljenje kao i mišljenje kruga ljudi u kojem se krecem a tu su vecinom iskusni mehanicari i elektronicari.

Kakve sad veze ima McLaren sa alfom lol, šta si popravljao mclarenov motor koji nevjerujem da izdrzi 50 000km.

Ne kažem ništa protiv talijanske autoindustrije i sam sam fan Ferrarija ali ovo samo iznosim neke spoznaje za TS motore u alfama.

Vjeruj mi te svjecice ne drze 100 000km ni u mašti, volio bi cut rad TS motora sa takvim starim svjecicama ako uopce upali.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 12:15 (bik).
15 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

A koji auti imaju to kontinuirano upravljanje? Ja sam bio u uvjerenju da je Fiat prvi i ostali to nemaju

Alfa Romeo - Double continuous variable valve timing. CVVT is used on inlet and exhaust valves.

BMW - Double VANOS.

BMW/PSA Peugeot Citroën - Continuous variable valve timing (CVVT)

Chrysler - dual Variable Valve Timing (dual VVT). Used on Chrysler GEMA "World" engine.

Daihatsu - Dynamic variable valve timing (DVVT)

Ford - Variable valve timing (VVT)

General Motors - Variable valve timing (VVT) provides continuous variable valve timing.

Geely - Continuous variable valve timing (CVVT)

Kia - Continuous variable valve timing (CVVT)

Honda - The i-VTEC system uses VTC (Variable Timing Control) to provide continuous timing variation of the intake camshaft on DOHC i-VTEC engines. On the VTEC-E engines, an SOHC 3 valve, an oil pressure actuated solenoid activated when certain conditions are met and the second of the two intake valves opens and closes with the first.

Hyundai - Continuous variable valve timing (CVVT) - provides continuous variable valve timing on Intake, Fuel System and Exhaust all independently controlled

Mazda - S-VT - The ECU calculates intake timing and actuates an oil control valve to modulate oil pressure.

Mitsubishi - MIVEC system for the 4B1 engine family - intake and exhaust cam timing is continuously and independently controlled

MG Rover - Variable Valve Control (VVC)

Nissan - Continuous Variable Valve Timing Control System (CVTCS). The ECU adjusts the engine's timing continuously to prevent detonation/pinging and optimize gas mileage.

Porsche - VarioCam and VarioCam Plus.

Proton (carmaker) - Cam Profile Switching (CPS).

Toyota - Variable Valve Timing with intelligence (VVT-i), Variable Valve Timing with Lift and Intelligence (VVTL-i).

Volvo - Continuous variable valve timing (CVVT)

18 godina
Vaš Auto Snova

Šta fali talijanima? Ne zaboravite da iz njih dolaze vrhunski automobili poput Lamborghinija, Ferraria, Maseratija, a ni Alfa Romeo im nije daleko..Fiat je također OK, gle, auto ispunjava svoju svrhu jednako kao i svaki ostali. A osobno će netko uzeti Fiat, netko Opel, netko Hondu, sve drukčije,  načini, motori itd itd..ali sve se svodi na isto, da proizvod ispuni očekivanu svrhu i zadovolji tržište. Zato je besmisleno pričati da ovi ili oni nevaljaju - to je subjektivni dojam svakog čovjeka. Nekom nevalja Ferrari a valja Daihatsu..svaka roba ima svog kupca..i dok će neki reći da je besmisleno davati više od 20 tisuća eura za novi automobil, drugi će smatrati i da je 100 tisuća OK cijena..sve se svodi na čovjeka. I Talijani imaju vrhunske mašine, isto kao i Njemci, i Japanci itd..

18 godina
bik kaže...

@mika2210

Sta ti misliš da ja pišem neke maštarije iz svoje glave? ti si se malo zaletio ocito ne znaš s kim razgovaraš baljezgaš bezveze ili opravdavaš svoju Alfu?

8 svječica za TS u Autokreši je 1600kn , prije koji mjesec kolega mjenjao u svojoj radioni (ti onda mozes jeftinije malo). Alfu nikad ne bih sebi kupio, jednostavno po meni ima previše mana, dizajn je odličan ali mehanika i elektronika slabo, to je moje mišljenje kao i mišljenje kruga ljudi u kojem se krecem a tu su vecinom iskusni mehanicari i elektronicari.

Kakve sad veze ima McLaren sa alfom lol, šta si popravljao mclarenov motor koji nevjerujem da izdrzi 50 000km.

Ne kažem ništa protiv talijanske autoindustrije i sam sam fan Ferrarija ali ovo samo iznosim neke spoznaje za TS motore u alfama.

Vjeruj mi te svjecice ne drze 100 000km ni u mašti, volio bi cut rad TS motora sa takvim starim svjecicama ako uopce upali.

Iz par sitnica u tvom postu sam skužio da o autima pojma nemaš, tako da ne želim dalje raspravljat... Ti živi u uvjerenju da je Alfa govno, nisi ni prvi ni zadnji, a da budem iskren, mene zaboli ona stvar što netko misli o Alfi... 

Da me to brine, nikad ju nebi ni kupio... Al kupio sam ju... I uživam u njoj svaki put kad se vozim, unatoč svim manama koje ima... {#}

PC RULES!!!
16 godina
neaktivan

Ti nisi skužio da sprdajemo DuMea jer govori da je Fiat smeće, a sam vozi Fiata.

18 godina
nine kaže...

Alfa Romeo - Double continuous variable valve timing. CVVT is used on inlet and exhaust valves.

BMW - Double VANOS.

Chrysler - dual Variable Valve Timing (dual VVT). Used on Chrysler GEMA "World" engine.

General Motors - Variable valve timing (VVT) provides continuous variable valve timing.

Honda - The i-VTEC system uses VTC (Variable Timing Control) to provide continuous timing variation of the intake camshaft on DOHC i-VTEC engines. On the VTEC-E engines, an SOHC 3 valve, an oil pressure actuated solenoid activated when certain conditions are met and the second of the two intake valves opens and closes with the first.

Hyundai - Continuous variable valve timing (CVVT) - provides continuous variable valve timing on Intake, Fuel System and Exhaust all independently controlled

Mazda - S-VT - The ECU calculates intake timing and actuates an oil control valve to modulate oil pressure.

Mitsubishi - MIVEC system for the 4B1 engine family - intake and exhaust cam timing is continuously and independently controlled

Nissan - Continuous Variable Valve Timing Control System (CVTCS). The ECU adjusts the engine's timing continuously to prevent detonation/pinging and optimize gas mileage.

Toyota - Variable Valve Timing with intelligence (VVT-i), Variable Valve Timing with Lift and Intelligence (VVTL-i).

Ovo zaslužuje dupli facepalm {#} {#}

Stvarno sam bio u gadnoj zabludi {#}

PC RULES!!!
18 godina
Mitsuoka kaže...

Ti nisi skužio da sprdajemo DuMea jer govori da je Fiat smeće, a sam vozi Fiata.

Ma BMK za DuMea, ja s Bikom raspravljam {#}

PC RULES!!!
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ima netko iskustva sa ELF uljima? Spremam se to kupiti jer su na akciji u Tokiću pa ono, čitam po netu da su odlična, za tu cijenu praktički nemam što razmišljati (5W40 ful sintetika - 204kn 5 litara).  Za dizle i benzinere.

Faith divides us. Death unites us.
17 godina
thedream kaže...

Ima netko iskustva sa ELF uljima? Spremam se to kupiti jer su na akciji u Tokiću pa ono, čitam po netu da su odlična, za tu cijenu praktički nemam što razmišljati (5W40 ful sintetika - 204kn 5 litara).  Za dizle i benzinere.

Bratić to ulje sipa u 1.6 benzinca, isto je našao na nekoj akciji prije.. šta rec motor radi nije zaribao :)

14 godina
neaktivan

Haha, ma meni je fascinantno da doticni kolega pljuje po fiatu. Da nevalja itd itd... :D

Ovo ulje je dobro, buraz je imao to u hondi i nije nista bilo... xD 

A sto se tice Alfe nemam nista protiv auta. Makar neznam jel to do modela il neceg... Al jedna zenska se zaletila u mog buraza koji je vozio dodge neon srt-4 s alfom 159... Pogodila ga je u u vrata i blatobran... Na nasem auto se samo to od limarije popigalo... A ona je pol auta razbila... -.- 

15 godina
neaktivan
nine kaže...
mika2210 kaže...

BMW - Double VANOS.

a gdje je tu famozni VAG koncern? su ga zaboravili stavit na listu ili  {#} ? 

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

rekao sam ozbiljni proizvođači {#}{#}...{#}

18 godina
nine kaže...

rekao sam ozbiljni proizvođači {#}{#}...{#}

EPIC {#}

PC RULES!!!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice