Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.932
|
čitano: 18.457.660
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

sta mislite o volvu c30??

Some say that he's terrified of ducks and that he speaks French in Russian ! Some say he sleeps upside down like a bat,and that he's wanted by the CIA ! All we know is he's called the STIG!
13 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

.

Ke?!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 15:17 (chewbacca).
13 godina
Vaš Auto Snova

Da mi je jedan ovakav Mercedes http://www.danielcurnock.co.uk/data/131/1.jpg

16 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
chewbacca kaže...
Na testovima na netu su izrazili da je benzinac 1.4 malo pothranjen...

Sve u svemu, ne bi ga bilo na odmet imati, al je malo preskup.

Ne postoji Volvov motor od 1400ccm.

Najmanji i najslabiji trenutno u ponudi je 1.6 dizelski motor koji ima 115KS.

Sasvim dovoljan za normalnu vožnju, jako štedljiv - pogotovo ako se uzme izvedba Drive. Najmanji benzinac je 2.0 sa 145KS.

Inače jako kvalitetan auto, po tom pitanju daleko bolji od novog Golfa. Vrijedi svakog eura.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 23:40 (g520).
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

c30 mi je drag jer je volvo.. i jer izgleda sportski i nije po meni skup...  a taj genscher ili ti stara s klasa ima mi je stric i rodak ... guca L ko superauto...stric mi dava caci ga ima par.godina besplatno da odu samo na veceru..caca mi nie tia..dijelovi preskupi..

Some say that he's terrified of ducks and that he speaks French in Russian ! Some say he sleeps upside down like a bat,and that he's wanted by the CIA ! All we know is he's called the STIG!
16 godina
neaktivan
Saint96 kaže...

Meni osobno jako lijep auto, malo mi je trebalo da se naviknem na zadnji kraj, ali sad mi je lijep.

Izrada odlična, "lebdeća konzla" je predivna uživo, opčenito unutra strašno jednostavan i "hladan" tipična švedska škola, svi spojevi precizni, nema nikakvih cvrčaka, naprijed dosta mjesta, iza je malo zahebano uć i malo skučeno, ali opet ok ponuda prostora. Izbacili su iza ono malo srednje sjedalo i stavili samo 2 sjedala što je po meni odlična ideja.

Gepek je jako malen za tu veličnu auta, oko 230l ak se ne varam i to mu je najveći minus.

Vozio sam se u 1.6D iliti D2 (115 konja dizel, PSA koncern), lijepo povuče za tu snagu, jako dobro prigušen zvuk motora, dosta udoban ovjes na 16 cola gumama, mjenjač perfekcija, malo tvrđi, precizan i kratak.

Taj auto ili se sviđa nekome ili mu je odvratan, nema između{#} Ali definitivno sa njim nemožeš proći nezapaženo.

chewbacca kaže...

Sprijeda mi je ok, straga je staklo previše spušteno, neznam... Nekome se sviđa ovak neobičan stil.

Unutra nordijski jedostavno,kvalitetno, funkcionalno (zvuči ko VW, ali je daleko od toga), sva sila sigurnosne tehnologije čak i u osnovnim paketima.

Na testovima na netu su izrazili da je benzinac 1.4 malo pothranjen...

Sve u svemu, ne bi ga bilo na odmet imati, al je malo preskup.

1.6 je bio najslabiji benzinac, 1.4 nije nikad bilo. Sad je trenutno 2.0. I istina je da mu malo fali snage, ali za prosječnog vozača koji ne očekuje nekakve performnse je dobar.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 23:15 (veki22).
17 godina
neaktivan
Pozz.. vaši komentari: golf 5 1.9TDI ili opel astra H (2005. God ili novija) 1.7CDTI (možda i astra gtc)?
16 godina
odjavljen
Saint96 kaže...

Jednog dana definitivno nešto što bi želio u garaži, i to u bijeloj boji.

chewbacca kaže...
...

Unutrašnost je baš po mom ukusu, jednostavna i spartanska.

veki22 kaže...
...

Još da ne košta toliko...Plač

16 godina
Vaš Auto Snova

Taj C30 mi je oduran, al stvarno jedan od ružnijih automobila. Doduše to je osobno. Nekome se možda sviđa.

Drugo, ako si kojim slučajem mladi vozač, onda nije za tebe osim ako imaš viška love za kazne.

Cijena, nek mi netko veli da je Golf skup. 

Servis, ima opće potrebe nešto pisati? Iako ne znam kako je sad, znam da je početkom prošle godine bila kata-fakin-strofa.

I neko je spomenuo kvalitetu naspram Golfa. Veoma diskutabilno.

@pod

ne znam, petica? Koji ti se više sviđa, stanje i dosadašnje održavanje. Naravno najbitnije koliko misliš iskeširat.

18 godina

ako si viseg rasta zaboravi gtc, ja imam 191cm i glava mi je stalno u doticaju s krovom.... u 5 mjesta dosta bar za moju visinu

17 godina
neaktivan
Pa oboje mi se sviđaju... :D a visok sam192 cm :/ a bit će love za jednog od to dvoje :)
16 godina
neaktivan
mystik kaže...

Taj C30 mi je oduran, al stvarno jedan od ružnijih automobila. Doduše to je osobno. Nekome se možda sviđa.

Drugo, ako si kojim slučajem mladi vozač, onda nije za tebe osim ako imaš viška love za kazne.

Cijena, nek mi netko veli da je Golf skup. 

Servis, ima opće potrebe nešto pisati? Iako ne znam kako je sad, znam da je početkom prošle godine bila kata-fakin-strofa.

I neko je spomenuo kvalitetu naspram Golfa. Veoma diskutabilno.

@pod

ne znam, petica? Koji ti se više sviđa, stanje i dosadašnje održavanje. Naravno najbitnije koliko misliš iskeširat.

Po meni, Golf je skup s obzirom na ono što nudi.

U osnovnoj opremi nema ni automatsku klimu, ni el. podizače prozora, ni alarm.

Volvo to sve ima + puno bolji sigurnosni sustav u autu (SIPS, WHIPS, EBL, EBS).

Osim toga, spomenuto je kako je C30 sa 115KS slab i anemičan, a Golf nudi najmanji motor od 80KS.

Ali VW je ipak VW - tako je to kod nas.

17 godina
neaktivan
Pa tražio bi nekog s nešto opreme, a ima još vremena do odluke
16 godina
Vaš Auto Snova
kaj ti sad najednom znaci to da je volvo anemican? nisi li gore spomenuo da je sasvim dostatan za normalnog vozaca?
ali ako je, onda je to do motora i auta, meni golf sa 105ks ne ostavlja takav dojam, al valjda imamo razlicito poimanje anemicnog.
i da, golf sa rabbit opremom krece od 120k kn, 1.6 tdi mos upiknut od 140k. a volvo sa anemicnim motorom i osnovnim paketom opreme kosta 150k.
toliko o tome.
btw. novi civic sa 100ks definitvno ispred volva
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Meni osobno je C30 baš sjeo. Da biram između Golfa ili C30 mislim da bi na Volva išao za cca. 150k kuna. I ne - nije anemičan sa 115ks, ne mislim Daytonu vozit s njim. Sigurnost mu je prvoklasna, dizajn originalan, kvaliteta  izvana i iznutra odlična, potrošnja odlična, udobnost također odlična. Auto idealan za mladog čovjeka, bar meni.

Vrijedi li 150k kuna? Pa u usporedbi sa slično motoriziranim Golfom VI, mislim da su tu negdje, i da vrijedi. Oba su prilično bezobrazna, u smislu paketa opreme i skupoće nadoplata. Servisi su im također tu negdje, samo što će za VI biti puno više rezervnih/zamjenskih dijelova, pogotovo s vremenom, u odnosu na C30. No i to je relativno.

Sve u svemu dobar igrač, konj za trku od Volva. Uz Civic, realna prijetnja isplativosti Golfa VI. Nikako zaboraviti ni novu Astru, Megane, kao i nezaobilaznu Kiu (Pro)Ceed. Posljednja je zbilja spektakularna, ali velika dilema hoće li i nakon 5g. raubanja i 100.000km tako izgledati iznutra i izvana. Također, preprodajne cijene su im očajne, koliko god se trudili to ne iskomentirati - Kia se zbilja teško proda drugom, trećem vlasniku. Sve i da je u mrak stanju.

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Meni je Volvo oduvijek bio uh uh uh pa tako i ovaj mališan C30. Moje zamjerke su nažalost vezane za spušteno stražnje staklo na trećim vratima i što ne postoji verzija s 5 vrata.

Lijep je, udoban.... no visok sam 188cm i taj auto mi je osobno premali makar se 99% vremena vozim sam.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ne izgleda mi baš da je pregledan od iza...

16 godina
neaktivan
mystik kaže...
kaj ti sad najednom znaci to da je volvo anemican? nisi li gore spomenuo da je sasvim dostatan za normalnog vozaca?
ali ako je, onda je to do motora i auta, meni golf sa 105ks ne ostavlja takav dojam, al valjda imamo razlicito poimanje anemicnog.
i da, golf sa rabbit opremom krece od 120k kn, 1.6 tdi mos upiknut od 140k. a volvo sa anemicnim motorom i osnovnim paketom opreme kosta 150k.
toliko o tome.

Volvo nije anemičan sa tim motorm jerbo je to mali 1.6 dizel sa 115 konja i ide isto kao i Golf. Vozio sam se u oba pa znam.

Vi svi mislite na 1.6 benzinca od 100 konja koji je malo preslab, ali za grad je ok no njega nema više u ponudi.

Ovaj dizel je sasvim dobar za njega i dovoljan većini ljudi koji nemaju nekakve sportske ambicije.

Golf Rabbit je ajmo reći akcijski model kojeg u početku nije bilo, stavljen je u prodaju prije cca 2.god. pa nije fer gledati tu cijenu i cijenu Volva koji trenutno nema nikakvu akciju niti poseban model.

Idemo pogledati normalnu cijenu Golfa, u Comfortline opremi sa 1.6TDI dizlom košta 174 tisuće kn, a ima ručnu klimu i plastični volan?! dok Volvo C30 sa Business Edition opremom košta isto kao i taj Golf, a ima osjetno više opreme i istu motorizaciju.

Golf je jako dobar auto, ali je bezobrazno skup i po meni se ničime ne izdiže od mase auta, ali VW ima svoju klijentelu pa zato mogu imati takve cijene. Svaka roba ima svog kupca.

Volvo je barem neobičnog, modernog dizajna sa posebnom unutrašnjosti i odličnom izradom + poslovična Volvova sigurnost. Neznam ja više volim malo drugačije dizajnirane aute koji nisu isti kao većina auta.

Čak mi je i novi Civic u početku bio jako ružan, sad mi je nekako više legao zadnji kraj, iako ne sasvim{#} Poseban je auto na cesti.

@Ziga- Imaš model sa 5 vrata, novi V40 iako baš ne izgleda kao da je C30 sa dodatnim vratima{#} Volvo V40 je već zamijenio S40 limuzinu i karavan V50, još malo pa će zamijeniti i C30 (iduće godine se prestaje raditi C30).

Sad da li će opet raditi C30 ili kako se već bude zvao to se ne zna, vjerojatno neće. Bezveze kaj su 3 modela zamijenili jednim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 15:12 (veki22).
18 godina
Vaš Auto Snova

volvo c30 mi je ljep od napred i forma je ok ali zadnji kraj mi se nimalo ne sviđa.

16 godina
veki22 kaže...

Volvo nije anemičan sa tim motorm jerbo je to mali 1.6 dizel sa 115 konja i ide isto kao i Golf. Vozio sam se u oba pa znam.

Vi svi mislite na 1.6 benzinca od 100 konja koji je malo preslab, ali za grad je ok no njega nema više u ponudi.

Ovaj dizel je sasvim dobar za njega i dovoljan većini ljudi koji nemaju nekakve sportske ambicije.

Golf Rabbit je ajmo reći akcijski model kojeg u početku nije bilo, stavljen je u prodaju prije cca 2.god. pa nije fer gledati tu cijenu i cijenu Volva koji trenutno nema nikakvu akciju niti poseban model.

Idemo pogledati normalnu cijenu Golfa, u Comfortline opremi sa 1.6TDI dizlom košta 174 tisuće kn, a ima ručnu klimu i plastični volan?! dok Volvo C30 sa Business Edition opremom košta isto kao i taj Golf, a ima osjetno više opreme i istu motorizaciju.

Golf je jako dobar auto, ali je bezobrazno skup i po meni se ničime ne izdiže od mase auta, ali VW ima svoju klijentelu pa zato mogu imati takve cijene. Svaka roba ima svog kupca.

Volvo je barem neobičnog, modernog dizajna sa posebnom unutrašnjosti i odličnom izradom + poslovična Volvova sigurnost. Neznam ja više volim malo drugačije dizajnirane aute koji nisu isti kao većina auta.

Čak mi je i novi Civic u početku bio jako ružan, sad mi je nekako više legao zadnji kraj, iako ne sasvim{#} Poseban je auto na cesti.

@Ziga- Imaš model sa 5 vrata, novi V40 iako baš ne izgleda kao da je C30 sa dodatnim vratima{#} Volvo V40 je već zamijenio S40 limuzinu i karavan V50, još malo pa će zamijeniti i C30 (iduće godine se prestaje raditi C30).

Sad da li će opet raditi C30 ili kako se već bude zvao to se ne zna, vjerojatno neće. Bezveze kaj su 3 modela zamijenili jednim.

Rekao ti je gore g520, da se priča da je c30 sa 115ks anemičan, kakav li je onda golf. Tad sam ga pitao, da ako je golf sa 10ks slabijim motorom sasvim ok auto i nije anemičan, što mu točno znači da je c30 sa jačim motorom anemičan.  A s obzirom na iskustvo s VWovim motorom te klase meni se čini sasvim dovoljan Volvov motor. Nije to auto za utrkivanje. 

Sad što se tiče ove opaske na Rabbita. Svako normalan će gledati da kupi neki auto na akcijskoj cijeni, ako ide na novo. Nije VWov problem, a ni moj to što je Volvo nesposoban napravit akciju. btw. C30 je duže na tržištu od Golfa VIice.

Golf je u klasi svojevrsni lider, klasičnog dizajna i upravo ga zato ljudi vole. Jer nije svemirac. Ima i Leon, rekao bih nešto jeftiniji Golf, malo drugačijeg dizajna. 

Civic mi je bio ružan, ali mi polako počinje pasat. C30 mi se i dalje nikako ne sviđa. Istina je da su oba svemirci. 

Al ok, povlačim se iz ove rasprave. Svjesni smo da svak ima svoje prednosti, a kupit će ionak ono što je zamislio(ako će kupit).

No kao što sam rekao, ak je mladi vozač nek se pazi i nek si provjeri cijene servisa.

18 godina
Vaš Auto Snova

danas napokon sklopio ta govna od plastika, evo prilazem i racun...

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Sad još zamijeni žarulje za bijele s LED-icama hehe, čak i nije preseljački ako se uklapa na auto. {#}

18 godina
thedream kaže...

Sad još zamijeni žarulje za bijele s LED-icama hehe, čak i nije preseljački ako se uklapa na auto. {#}

je da mi panduri jos bolje vide zadnju tablicu xD

vise ih ne skidam tako brzo, tolko sam se nazivcirao da to nisu istine...

16 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...
thedream kaže...

je da mi panduri jos bolje vide zadnju tablicu xD

vise ih ne skidam tako brzo, tolko sam se nazivcirao da to nisu istine...

Ja sam svoju plastiku očistio s alkoholom, čudo koliko je bistrija sad, i zamijenio žarulje, za nešto jače. Drže,ok je. Ali lijepio sam navoje već, te gdje šarafiš, ta plastika je zeznuta, ode za čas, zub vremena je to, hoće otić, nije da neće.

250kn, lijepa cifra bome. Sad i ja znam - a trebat će mi sigurno u dogledno vrijeme.

18 godina

ma dalo bi se to ocisti, nije problem, vec mi je na jednoj strani pukao kontakt a na drugoj se kleca tak da je pitanje vremena kad ce i on puknut...

13 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

.

Ke?!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 15:17 (chewbacca).
16 godina
neaktivan
mystik kaže...
toliko o tome.

Ne čitaš postove od početka, niti razmišljaš o pročitanom.

Da ti ponovim...dvojica forumaša su rekli da je C30 sa 115KS pothranjen i da mu fali snage.

Ja se s tim ne slažem, napisao sam da je to sasvim dovoljno snage za gradsku vožnju.

Još sam napisao da ako se to smatra anemičnim i nejakim, što je onda sa VW Golfom koji nudi motor s 80KS.

Malo jasnije sada?

14 godina
neaktivan
g520 kaže...
mystik kaže...

Malo jasnije sada?

ne kuzin neke ljude koji imaju 250 300HP a nece ih nikad upotrijebiti... susjed mi ima e39 m5.. kaze da mu ne triba .. brat mu ima c amg http://www.fantasycars.com/gallery/Cars/Mercedes-Benz/C36%20AMG%20(W202)/mercedes_c36_amg_w2022.jpg .... ni jedan ni drugi nisu isli sa njima priko 180km/h...kad bi gleda auta sebi gleda bi do 140konja.. vise ne triba.. jedino za ku**** i ako su bude imalo viska para pa onda jos jedan auto :D

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

meni treba barem još 60-70 ks-a na trenutnih 133 {#} ne za qrchenje nego mi baš treba.. da bi se osjećao bolje kad zabijem gas do poda {#}

ovo kaj se tvoji susedi nisu vozili preko 180.. pa nisu ni trebali... puno je zadovoljstva sa takvim autima i do 100 {#}

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
14 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

Ako ides cesto na duge fure treba ti snaga u autu radi sigurnosti same voznje, ali je 200 KS cist dosta.

Vidim svako malo na dnevniku Vladine aute, pa to je horor! Jedna Francuska koja je za nas Monte Carlo ima Citroene i Peugeot-e, Češka ima Škode itd. Nema naš narod para za to, ali bitno da se debele guzice voze u A8 4.2 Quattro na racun napacenog naroda. Kaj bi falilo da imaju ministri Superbe, ova nize rangirana gamad Octavie, a sekretarice i ostale pušikare Felicie? 

daniel
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice