Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.914
|
čitano: 18.385.119
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

To je drugo, ta žuta svijetla su već kultna, i ta dodatna 4 okrugla :)

Meni je najgore kad vozim iza nekog cara koji je zaboravio ugasiti stražnju maglenku na autoputu {#}

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 0:56 (Jakovp).
16 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
cuspajz kaže...
Slash 666 kaže...
cuspajz kaže...

Oću dobit kaznu ak koristim prednje maglenke kad nije magla?

Primjetio sam da se po noći bolje vidi kada još upalim svjetla za maglu...

Kazna će ti biti ta da će te svi karakterizirati kao selju :(

Nikad me nije bilo briga šta drugi misle...

Bila mi je sad prije par minuta policija blinkala, vjerojatno zbog toga

Jakovp kaže...

To je drugo, ta žuta svijetla su već kultna, i ta dodatna 4 okrugla :)

Meni je najgore kad vozim iza nekog cara koji je zaboravio ugasiti stražnju maglenku na autoputu {#}

postoji univerzalno rješenje za ekipicu s maglenkama

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

imam pitanjce.

sto znaci kad neko vozilo ima homologaciju?

npr. kawsaki kfx 450 recimo 40000kn, a isti taj homologiran kosta 60000kn.

sad nasao sam jedan quad koji nema homologaciju, ali ima svjetla i zmigavce i zasto ga nebi mogao registrirati?
da jos stavim retervizire i to bi bilo to.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
16 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

Malo si krivo skužio, homologacija je za model vozila, možda taj jeftiniji motor nema papire.

Ako vozilo nije homologirano po zakonima RH ne može dobiti tablice, tj ne smije se voziti po cesti. Ako nema papira, može se raditi izjava, no to je dosta zaj*ebancije.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 14:21 (Jakovp).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Sa mojom Corsom,napravio 200km (i još bih mogao 10-20) sa 100 kuna dizelića... po gradu.

Odlično {#}

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

to je oko 5.1L postrosnja, svaka cast, ja s Coltom 1.1L bez beda 6L 100KM, mozda bih mogao jos i manje, ali eto.

Zna li netko, da li se motor lubricira uljem dok je u leru, tj, ja kad se zaletim negdje, i samo pustim i u ler, cemu trosit gorivo ako ne treba.

I koje je po vama najbolje gorivo, Eurosuper Class 95 BS, 98+ BS ?

Mozda OMW 100 ?

Sto preporucate {#}?

18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ja tankam na Tifonu i OMV-u, nekako su mi njihovi ES95 najbolji.

I have nothing to say. Thank you and goodbye.
18 godina
neaktivan
BMK kaže...

Zna li netko, da li se motor lubricira uljem dok je u leru, tj, ja kad se zaletim negdje, i samo pustim i u ler, cemu trosit gorivo ako ne treba.

Lol, nemoj ti poginit tako..

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Danas malo kruzali po gradu sa trojkom tdi čipirana 130 ks,muzika bijesna {#}

Ah,mladost {#}

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 19:55 (big_guy).
16 godina
odjavljen
FlyBoy kaže...

Ja tankam na Tifonu i OMV-u, nekako su mi njihovi ES95 najbolji.

Tifon ima inina goriva.

Penryn kaže...
BMK kaže...

Lol, nemoj ti poginit tako..

Samo pusti gas, naravno da ga ne moraš držati stalno. Ler baš nije siguran, i on troši više nego puštanje gasa ako si na nizbrdici, iako to je sve skoro zanemarivo.

Svi smo mi Mentalist.
18 godina
neaktivan
BMK kaže...

pa lubricira se pobogu, u leru imaš 800rpm naravno da ulje cirkulira.....

osim toga ako auto pustiš u ler da se zaustavi ... troši gorivo, ali ne troši ako kočiš motorom

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

E, kad pricamo o voznji u leru .. 

Meni se zna recimo desit da u zavoju, kad neznam u kojoj brzini bih ga mogao proc, drzim auto u leru pa ono na pol zavoja presaltam kad vidim di sam i sta sam .. Isto tako npr. kad idem prek lezeceg ili neke udubine / uzvisine na cesti stisnem ler i tako ga prodem pa saltam u brzinu .. Naravno dok drzim na leru kocim pomalo ..  Mene zanima jel to ok, il se moze shebat u motoru nes zbog ulja ili neceg .. ? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 0:09 (fakEEE).
17 godina
neaktivan
fakEEE kaže...

Meni se zna recimo desit da u zavoju, kad neznam u kojoj brzini bih ga mogao proc, drzim auto u leru pa ono na pol zavoja presaltam kad vidim di sam i sta sam .. Isto tako npr. kad idem prek lezeceg ili neke udubine / uzvisine na cesti stisnem ler i tako ga prodem pa saltam u brzinu .. Naravno dok drzim na leru kocim pomalo ..  Mene zanima jel to ok, il se moze shebat u motoru nes zbog ulja ili neceg .. ? 

probaj se odvikavat od takvih radnji! Ko te je uopće naučio vozit auto u leru? Ako moraš razmišljat u kojoj ćeš brzini ući u zavoj, onda auto definitivno još nije za tebe. Nebude se shebalo ništa, ali dok ti je auto u leru ti nemaš potpunu kontrolu nad njime, pogotovo u zavojima, te ako ti slučajno izleti pješak, mačka... ili ako trebaš zaobić nešto i naglo ubrzat, jednostavno nećeš imat vremena prebacit auto u brzinu i ubrzat.

Moj dobronamjeran savjet je da se što prije okaniš takvih radnji, a auto u leru ostavi za čekanje na semaforima. {#}

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

nije baš pametno ulaziti u zavoje u leru. ok ako ulaziš na parking ili nešto, ali pri brzinama 40+ imaš puno veću kontrolu, grip i vrijeme reakcije ako si u brzini.

mislim nije tak teško procjeniti sa koliko možeš ući u zavoj. recimo zavoj od 30-40, ostaviš auto u 3.-oj pa ako ti se čini da si prebrz ili da su ti previše pali okretaji, prebaciš u drugu i ideš dalje.

nije problem recimo na ravnom ako vidiš da je semafor u daljini crven, pa ti ubaciš u ler i kotrljaš se, ali zavoj nikako.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
14 godina
Vaš Auto Snova

m3 e46, auto iz snova oduvijek..

ali mozda u nekom drugom zivotu..xd

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 10:22 (kameni_zg).
15 godina
Vaš Auto Snova

Što vi mislite o ovim Celic-ama?

http://www.njuskalo.hr/auti/toyota-celica-sti-oglas-4728054

http://www.njuskalo.hr/auti/toyota-celica-1.6-16v-oglas-5297846

Meni auto je8eno izgleda. Baš sam sad malo čitao po forumima i prijašnji vlasnici ga dosta hvale. Samo su tu godine..

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
16 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

Odlične su, jedan tip s trsata je bio prodavao za bagatelu u super stanju, bio sam likao, ali već je prodana. Za sitne pare i ako je u dobrom stanju... Jedino šteta što je prednji pogon.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
Vaš Auto Snova

Na Njuškalu ih ima sve više i više.. Znam da sam prije par mjeseci isto gledao i nije ih bilo ovoliko.

A što je sa djelovima i održavanjem? Ipak je auto staro 20 godina.

16 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

Ma ako kupuješ takav auto to ti je zadnja briga, takav auto se kupuje radi gušta. Pošto je star ima ih sigurno po otpadima i kolaju dijelovi sigurno.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Balvan8 kaže...
fakEEE kaže...

probaj se odvikavat od takvih radnji! Ko te je uopće naučio vozit auto u leru? Ako moraš razmišljat u kojoj ćeš brzini ući u zavoj, onda auto definitivno još nije za tebe. Nebude se shebalo ništa, ali dok ti je auto u leru ti nemaš potpunu kontrolu nad njime, pogotovo u zavojima, te ako ti slučajno izleti pješak, mačka... ili ako trebaš zaobić nešto i naglo ubrzat, jednostavno nećeš imat vremena prebacit auto u brzinu i ubrzat.

Moj dobronamjeran savjet je da se što prije okaniš takvih radnji, a auto u leru ostavi za čekanje na semaforima. {#}

Joj uh, kakvu sam ja glupost napisao {#}

Naime, naravno da u zavoju ne vozim u leru !! Prije zavoja obavezno kocnica i u nizu i to mi je sve jasno ...

Nego sam mislio kad skrecete iz jedne ceste / ulice u drugu koja je pod dosta ostrim kutem (~70-90 °) i ono nije za stavit ni u 1. ( zbog natezanja / pocukavanja motora ) ni u 2. ( zbog moguceg krepavanja ili cukavanja pa prenaglog prolaska kroz to ) i ja jednostavno znam proc tako na kuplungu i kocnici to skretanje / iskljucivanje iz ceste .. Naime, ima jedna situacija di je to skretanje vise poput zavoja pa sam to imao na umu .. Sory na krivoj smjernici, zaista sve ovisi o situaciji pretpostavljam ... 

Stoga moje pitanje opet stoji, da ne dode do nesporazuma s zavojima / iskljucivanjem iz ceste opet jer nisam ziher da sam dobro objasnio, kako prelazite preko lezeceg ?

Na kuplungu, pa kad ste na njemu / kad ste ga prosli stavite u 1. / 2. ili prije njega zakocite, stavite u odredenu brzinu i tako prek njeg ?

Jer ja radim ovo 1., pa me zanima jer se moze nes desit / jel to neprimjetno i sasvim oke za radit ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 14:46 (fakEEE).
15 godina
Jakovp kaže...

Ma ako kupuješ takav auto to ti je zadnja briga, takav auto se kupuje radi gušta. Pošto je star ima ih sigurno po otpadima i kolaju dijelovi sigurno.

Koliko se to auto isplati uzeti nakon polaganjai? Znači umjesto šta ja znam Punta, Civica i sličnih, da se uzmi ova Celica ako se naravno nađe u dobrom stanju. Sve više mi se sviđa. Sljedeće godine polažem, tako bi nakon polaganja, ako bude para, trebalo uzeti neko jeftinije auto za početak.

Izgled mi je vrhunski, najviše zbog onih svjetala, 1.6 motor (77kw) točno tu negdje oko granice za mlade vozače, svi vlasnici koji su je imali, kaže da je auto extra kvalitetno.

Što se tiče performansi, jedni kaži jedno, drugi drugo. Neki kažu da je 1.6 preslab i da bi trebalo bar 2.0 dok neki kažu da auto odlično "čupa".

Potrošnjo sam baš vidio na jednom forumu. Vlasnik kaže ovako:

Gradska voznja(do 2500rpm) - 10l
Otvoreno(autoput) - 8l
Cepanje(do crvenog) - 12l

17 godina
dv14 kaže...
Jakovp kaže...

Koliko se to auto isplati uzeti nakon polaganjai? Znači umjesto šta ja znam Punta, Civica i sličnih, da se uzmi ova Celica ako se naravno nađe u dobrom stanju. Sve više mi se sviđa. Sljedeće godine polažem, tako bi nakon polaganja, ako bude para, trebalo uzeti neko jeftinije auto za početak.

Izgled mi je vrhunski, najviše zbog onih svjetala, 1.6 motor (77kw) točno tu negdje oko granice za mlade vozače, svi vlasnici koji su je imali, kaže da je auto extra kvalitetno.

Što se tiče performansi, jedni kaži jedno, drugi drugo. Neki kažu da je 1.6 preslab i da bi trebalo bar 2.0 dok neki kažu da auto odlično "čupa".

Potrošnjo sam baš vidio na jednom forumu. Vlasnik kaže ovako:

Gradska voznja(do 2500rpm) - 10l
Otvoreno(autoput) - 8l
Cepanje(do crvenog) - 12l

isusa ti...

pa najnoviji bmw 5 sa 250 ks trosi 7-8 litara prosjek. kod tih starih auta treba najvise potrosnju gledat jer trose ko manji avion(a imajuci na umu da cjene goriva rastu iz dana u dan...)

14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova
Ne možeš uspoređivat novo i staro auto. Kum mi ima 528i E39 sa 193 konja i troši mu 17-18 litara, a čovik od kojeg ga je kupia je uzea iz salona 528i F10 (još prije 2 god) auto mu troši 9 litara a ima 245 konja. Ali u njemu je motor od 2.0 motor s 4 cilindra, a u E39 je 2.8 l motor sa 6 cilindara kod kojeg je veća potrošnja i ulja, ali u F10 su najnovije tehnologije sada pa ne možeš to uspoređivat sa starim autima od 15-20 god.
Ivan
15 godina
mar123 kaže...

isusa ti...

pa najnoviji bmw 5 sa 250 ks trosi 7-8 litara prosjek. kod tih starih auta treba najvise potrosnju gledat jer trose ko manji avion(a imajuci na umu da cjene goriva rastu iz dana u dan...)

Sve to zavisi kako se vozi.

Kao što sam već napisao prije, poznanik mi ima Clia 1.2 iz 2001 sa 75ks pa povuče 8-10l kada ga se stisne..

S tim računaj da Celica ima još nekih 30ks više.

16 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

Uzmi auto slobodno (ja bih), samo računaj na 9l potrošnju ako živiš u kraju koji nije ravan. Mislim da je to jedini problem s tim autom. Naravno prije kupnje kod mehaničara i sve to, dobro procijeniti prodavača, biti milijun puta oprezniji ako je uvezen itd.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Skoro sam imo danas prvu prometnu. Napravili su novi kružni tok koji je jako mali i čudan.

Uglavnom ide ulicom kao da nema kružnog toka i ja sam ga skoro spuco...

Druga stvar, imam vozačku  malo više od tjedan dana i već su me počeli koristit kao taxi službu. Napravio sam 40km taksirajući po gradu {#}

Ajd oke da mi jave na vrijeme, al upadnu mi ujutro u sobu i kažu budi se i vozi njega tu i tu. A to što sam ja kasno lego u krevet nije nikog briga {#}

A kad bude trebalo sipat gorivo reć će ti se se vozio, trebaš platit {#}

Sve mi dobro ide kazem hvala Bogu, oni sto me mrze nista mi ne mogu
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 23:16 (cuspajz).
16 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

Tako ti je to kad si mlad i imaš vozačku. Protip: malo ih zmrdaj da misle da ne znaš voziti, pa se neće više htjet voziti s tobom.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
Jakovp kaže...

Uzmi auto slobodno (ja bih), samo računaj na 9l potrošnju ako živiš u kraju koji nije ravan. Mislim da je to jedini problem s tim autom. Naravno prije kupnje kod mehaničara i sve to, dobro procijeniti prodavača, biti milijun puta oprezniji ako je uvezen itd.

Tek sljedeće godine polažem, i ako tad bude para, kupujem neko auto, tako da je to sve još pod upitnikom.

Ali zasad mi je Celica definitivno najprivlačnija.

9l nije malo, ali opet, koliko potroše auti tipa Bravo 1.6, Mazda 323F 1. 5? Mislim da ni kod njih ne ide ispod 8l gradske.

16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Tako ti je to kad si mlad i imaš vozačku. Protip: malo ih zmrdaj da misle da ne znaš voziti, pa se neće više htjet voziti s tobom.

Daa... ali onda mu neće tako lako dati samome auto.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
16 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...
Jakovp kaže...

Daa... ali onda mu neće tako lako dati samome auto.

To je dvosjekli mač. Ma nije meni teško, al me nerviraju što se moram budit rano...

Sve mi dobro ide kazem hvala Bogu, oni sto me mrze nista mi ne mogu
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice