Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.914
|
čitano: 18.393.449
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
big_guy kaže...

A od ta 3 koji najbolje ide? {#}

evo po ovome civic bolje ide od golfa.. ofc za fiata nisam ni tražio jer ima 15 ks više {#}

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=162800

http://www.ultimatespecs.com/car-specs/Volkswagen/3092/Volkswagen-Golf-III-19-TDI-90.html

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 11:12 (nine).
17 godina
neaktivan
nine kaže...
big_guy kaže...

A od ta 3 koji najbolje ide? {#}

evo po ovome civic bolje ide od golfa.. ofc za fiata nisam ni tražio jer ima 15 ks više {#}

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=162800

http://www.ultimatespecs.com/car-specs/Volkswagen/3092/Volkswagen-Golf-III-19-TDI-90.html

Ali potrošnja golfa je stvarno mizerna,5L a nije ni civic sa 7 l loš a 'vata stotku skoro 2 sek brže.
Jel možeš molim te naći takve podatke za Bravo 1.6? 

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 12:35 (big_guy).
16 godina
Vaš Auto Snova

od sva tri ja bi po redu ovako:

1. bravo

2. civic

3. golf

bravo je odlican autek, motor 1.6 je najbolji koji se mogao dobiti u bravotu (uz jtd 105), trosi umjereno, lijepo ide, atraktivan je i danas, dijelovi jeftini

civic je jako blizu bravota, nije los, vozio sam se u par sa tim motorom, idu solidno, a neznam kako stoji sa dijelovima

golf je po meni precijenjen i stariji model od ova dva gore navedena, dijelovi skupi, tvoj izbor je tdi, moras provjeriti stanje turbine, a cesto imaju masu km

to je bilo objektivno

subjektivno mogu rec da smo mi imali bravota s tim motorom 1996, nikad nisam prezalio taj auto, poceo sam sa 12g uciti voziti na njemu, i da je ostao dan danas kod nas (nije samo radi financijskih problema) vozio bi ga i danas, naravno gewindiranog i felge plus duboki volan, i ponosio se njime...predobar autic...

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Moj glas isto za Fiat, i to taj motor, iz osobnog iskustva.

Faith divides us. Death unites us.
17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Zanimljivo,Civic na anketi ima najviše glasova...

Čini mi se da od sva 3 Bravo ima najviše opreme+cijena mu je stvarno mala

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

@big_guy

teško da ćeš dobiti 1.9 TDI da troši 5l.. osobno iskustvo .. prije 6-7 {#}

@RuskeGTT

nisu dijelovi za golfa skupi.. skupo je ako ti ode turbina, bosh pumpa itd itd..

što se tiče bravo-a, frend je imao isto takvog, nije imao nikakvih posebnih problema s njim (osim što mu se nije dalo kvačilo mijenjati {#}). taj 1.6 je jedini benz motor koji je valjao na toj seriji.. sve ostalo totalni šrot {#} ali sigurno bi moj izbor prije pao na civica ako se gleda potrošnja i općenita kvaliteta..

opet na kraju sve ovisi u kakvom je stanju auto koji želiš kupiti i to bi trebala biti presudna točka na kraju.

recimo ova dreamova marea je očito super stanje i malo km, sigurno nije gažen.. takav se auto traži.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Zanima me gdje je najblizi servis, ovlasteni servis za Mitsubishi vozila.

Naime imamo Colt iz 2005 i trebali bi promjeniti prednje vjetorbransko staklo i zupcasti remen, a vjerojatno i razno razne filtere i gluposti.

Gdje bi bilo najpametnije ici, gdje bi najbolje prosli i dobili ako bog da originalne dijelove?

Te koliku cifru da racunam, ne mogu nigdje cjenik na netu nac.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

vjetrobransko ja nebi mijenjao u ovlaštenom.. ja to rješavam kod lausa.. http://www.lausint.hr/

mislim da sam na golfu platio 700kn komplet sa zamjenom.. ne sjećam se više točno

ako hoćeš proći što jeftinije sa servisom preporučam ti da zivkaš malo okolo i pogledaš gdje možeš koje dijelove i po kojoj cijeni nabaviti...

nakon toga nabaviš sve dijelove i zivkaš malo servise i pitaš za koju cijenu bi ti odradili ruke..

evo pisao sam nedavno da sam radio zupčasti na svom autu i još par sitnica..

zovem honda victory i veli ženska da mi ne može poslati ponudu za zamjenu zupčastog ali da kao košta oko 3k kn.

uz to ne mogu nabaviti specijalni ključ za skidanje filtera goriva, pa bi to naplatili po radnim satima.. rekoh ma nemoj.. pa mogu ga i ja pokušavati 4 sata skidati zahrđale šarafe i naplatiti fušeraj.

na kraju nazvao par ljudi, sredio popust na dijelove, na preporuku frenda sredio "ruke" u jednom servisu (neovlaštenom ali barem imaju sav alat).. na kraju me sve zaj. izašlo 1500kn, i to ne samo zupčasti nego i hrpa drugih sitnica.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 13:52 (nine).
15 godina
big_guy kaže...

Zanimljivo,Civic na anketi ima najviše glasova...

Čini mi se da od sva 3 Bravo ima najviše opreme+cijena mu je stvarno mala

Civic je po meni najružniji od ponuđenih.

Ako nađeš dobar primjerak Bravo-a, kupuj.

Jesi gledao Mazde? Trenutno mi se to auto uz Bravo-a najviše sviđa..

http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-323-f-1.5-oglas-5056408

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
16 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

Pošto je ovo najposjećenija tema, koja bi bila preporuka auta, prvog dakle do 2000 Eur maksimalno, sa što manjom potrošnjom, ili da uzmem recimo Corsu 92-93, reganu cca. godinu dana, 1.2 motor za 700 Eur?

EDIT: Da li je ovo OK?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 23:48 (alankish).
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ja bi uzeo Fiat Bravo sa klimom za taj novac na tvom mjestu, 2000/2001 godina, dakle posljednje modele, friškija godišta i sa manje km.

Od motora 1.6SX 16V, ili 1.2 80ks, isto imaju klimu i umjereno troše. 2.0HGT i slične izbjegavati, prejaki su za mlade vozače, to 1., i 2. nema koji nije zgažen, uz skupo održavanje i registraciju, što po zapremnini, što po kW,

http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-bravo-1.6-16v-sx-oglas-5296670

Ovaj recimo ima 300 000km, toliko o  starom Fiatu.

Ja bi ovaj pogledao, dosta opreme, klima, dobar motor. Jedino ga pogledati na servisu i test vožnju obaviti, za 1500-1600e mislim da se teško da naći kompletniji auto 2001 godišta.

http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-bravo-1.6-16v-sx-oglas-4505668

Ili recimo čisto za primjer, 1250e, gdje možeš naći auto sa 103ks razumnog godišta da nije 25g star, da troši 6-7L prosječno, nek je i 7.5, da ima klimu i iole opreme i da liči na nešto.

http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-marea-1.6-16w-oglas-5131752

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 9:11 (thedream).
18 godina
Vaš Auto Snova

Samo bi se nadovezao - NIKAKO ne uzimati 1.4 benzinca, najgori Fiatov motor ikad, troši ko blesav, nikud neide, nepouzdan... Uglavnom, govno, izbjegavati u širokom krugu...

PC RULES!!!
16 godina
odjavljen
thedream kaže...

Neznam, zašto ali Fiat mi je nekako odbojan, slažem se da za odličnu cijenu dobim automobil iznad 2000. godišta, druga varijanta je kao što si i vidio recimo Polo, ali godište tamo oko 96-97, ili Opel Vectra istog godišta. S time na umu da se za prvu varijantu cijene kreću oko 1000 +/- 200 Eur, a za drugu varijantu do 2000 Eur. S time da sam svjestan da mi je najbitnije da je motor i karoserija vitalna od samog wow faktora automobila.

mika2210 kaže...

Samo bi se nadovezao - NIKAKO ne uzimati 1.4 benzinca, najgori Fiatov motor ikad, troši ko blesav, nikud neide, nepouzdan... Uglavnom, govno, izbjegavati u širokom krugu...

Da, frend ima 1.4 onaj dugaćak Bravo, odnosno Brava, ako se ne varam i stravično puno troši, mislim da 1km = 1kn.

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
16 godina
odjavljen
big_guy kaže...

U razmatranju je, vidio sam oglas {#}

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Vratio se s tehničkog lakši za 1 000kn (900.kusur), *ebem ti državu. {#} Bit će skromnije more no inače, koliko god sam spreman, svaki put ko da mi netko dušu izvadi kad moram platiti to govno.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

hah poznat osjećaj.. ajde još i tehnički i regu pregrmim, najviše me u životu hebe osiguranje LOL.. kapitalistička đubrad koju moraš plaćati.. {#}

16 godina
neaktivan
nine kaže...

hah poznat osjećaj.. ajde još i tehnički i regu pregrmim, najviše me u životu hebe osiguranje LOL.. kapitalistička đubrad koju moraš plaćati.. {#}

Ma to na 12 rata odrapim, pa ajde 200kn mjesečno itd. ali ovo mi dušu izvadi. {#} Mogao sam si prednji blatobran popraviti pošteno, doduše - ide ljeto, opet bi ga negdje riješio na moru kao uvijek. {#} 

Moram jedino tekućinu za kočnice tj. ulje za kočnice zamijeniti, 158 sam imao vrelište, na 155 se pada tj. ispod. Nije se baš za igrati, iako su mi tri mehaničara i 140c potvrdila kao još uvijek prihvatljivu granicu. Možda već sutra prozračim kod nekoga i izmijenim, 60-70kn je litra tog ulja, na INI uzmem i bok.

Drugo je sve oki doki, začudilo me prilično malo zacrnjenje, 2 je kao max, ja imam 0,6. Imao sam puno više prošlih godina, ne znam što se dogodilo, vjerojatno odlasci na more unazad pola godine pa se auto pročistio od smeća. Ništa drugo mi ne pada na pamet, osim da je i filter mijenjan, goriva, ulja i novo ulje unutra.

Za idući tehnički od jeseni odvajam 100kn mjesečno, nema druge.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 21:27 (thedream).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

za 2 godine još malo padnu cijene pa dofuram iz eu jednu ovakvu i onda swap {#} ova ima strašno malo km, a ima ih i jeftinijih lol {#}

što je najbolje ostane mi čitav auto za prodati tako da nije neki uber ulog {#} H22 {#}

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Jako fino! Taman bi i ja tad mogao S3 piknuti 2002g., posljednji svog modela. To bi bilo extra iz švabije jeftino dobiti, ima ih za šaku kuna.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

A kakva ce bit situacija s uvozenjem auta iz zemalja EU u CRO iduce godine kad pristupimo EU ?

Oce li se ista mjenjat ili ne ?

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

ali ova tu gore je prefapčina.. JDM iliti japanese domestic market verzija, koja fakat ima 200ks, iliti 13ks više od eu verzije. još uz to tako mala kilometraža i sigurno neupitna kvaliteta {#}

ali za 2 godine tko živ tko mrtav {#} možda bu nafta toliko skupa da dobim s2000 za kikiriki {#}{#} a u ludaču bubnem električni motor.. ako može onaj debos rimac, mogu i ja hahaha {#}

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Stvarno je jeftina ova honda.Može mi netko pojasniti kako to ide kad se uvozi auto,znači cijena auta je cca.2000 eura i koliko bi sveukupno ispalo kad bi se uvozila ta honda npr?

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

trenutno nemoguće jer je starija od 7g, nakon ulaska u EU ne znam kako će biti, ali navodno olakšano i daleko jeftinije..

ako trenutno kupuješ vani auto koji možeš uvesti svi porezi i trošarine te izađu preko 50% plaćene vrijednosti auta.

OFC ako trebaš auto za dijelove možeš ga relativno bezbolno dofurati {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 11:39 (nine).
17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Selidba ovdje{#}

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Evo da se "pohvalim" kupio jučer Opel Corsu 1.3 ctdi 2005 god.

ja zadovoljan :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 19:23 (DuMe).
17 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Kolko ''evrića'' ?

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Čekati policiju like a boss{#}

15 godina
neaktivan
big_guy kaže...
DuMe kaže...

Kolko ''evrića'' ?

3200€, s time da ne radi brava na vozačevoj strani,tj centralno ne reagira na nju.

Ali naručena je komplet brava koja će doći 1100 kuna... bravu plaća prodavač :)

Ja sam 3 vlasnik auta,117000km,auto ej spojen na komp,mehaničar kaže da je auto odličan,tako da se nisam dvoumio pri kupnji :)

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Dobra cijena.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice