Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.030
|
čitano: 16.586.107
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vaš Auto Snova

neki stila rockabilly

ti auti su mi prehebeni.. 

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
Bazen21 kaže...

Samo japanci!

Ovaj Skyline je R34 {#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja
15 godina
protjeran
Psiho246 kaže...
Genije kaže...

A dodge charger R/T iz 1970 kad se napravi tuning na njemu niti jedan auto ga ne može prestići{#}

V8 motor

oko 500ks

Evo slike: 

Ovajsa otpada možda odem jednog dana u ameriku po njega pa restaurirat.{#}

425 konja, da budemo tocniji. {#}

Zvijerka samo takva i to za razliku od mustanga, svoju snagu ne dobiva iz kompresora sto ostavlja puuuno mjesta za napredak.

Odlican auto za 1/4 milje, ali bilo sto drugo - {#}

Taj stari charger dolazi sa starom getribom i ima samo 3 brzine (ne znam je li postoji verzija sa 4), te ne moze postici neke velike brzine, a ovjes mu je katastrofalan, isto tako i kocnice.

Preko eBaya mozes kupiti vec restaurirane za par tisuca dolara, znaci za nikakvu cijenu, samo trebas dogovoriti transport avionom ili kontenjerom.

Zato mi je drazi novi challenger. Verzija iz 2011. ima 470 konja!

Ja na ebay-u nisam našao nešto jeftino a da je restaurirano jedino obični charger sa 389ks ali ja tražim R/T verziju jer je jača i lakše je stavit kompresore jer se to kao sportska verzija.

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Audi RS4 B7 2007 420 ks

0-100 km/h=4.8 sek

Još da ga je sredit kao ovaj lik,gdje ćeš bolje {#}

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ (̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()ڪے
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 12:09 (big_guy).
15 godina
protjeran

Koji je motor dolje pod haubom V6 ili V8 jer zvuči kao V6?

15 godina
Vaš Auto Snova

RS4 tog godista ima V8

15 godina
protjeran

A da ima kompressor onda bi se čuo na pola države{#}

16 godina
neaktivan
big_guy kaže...

Audi RS4 B7 2007 420 ks

0-100 km/h=4.8 sek

pa iskreno nije neš sređen, čak mi i ona hauba malo nakaradno izgleda...........da ne velim da mu i bi moral na servis s njim jer mu lampica motora svijetli{#}

al da ide, ide ko zmaj

kod mene normalno radi.....
15 godina
protjeran

Bio bi zmaj da ima dva kompresora i 3 turbine i svašta nešto{#}

16 godina
neaktivan
cekpi kaže...
big_guy kaže...

Audi RS4 B7 2007 420 ks

0-100 km/h=4.8 sek

pa iskreno nije neš sređen, čak mi i ona hauba malo nakaradno izgleda...........da ne velim da mu i bi moral na servis s njim jer mu lampica motora svijetli{#}

al da ide, ide ko zmaj

Nisam mislio na izgled,nego na snagu-krivo sam se izrazio.

Ali ja nemam nikakve zamjerke ni na izgled {#}

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ (̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()ڪے
17 godina
Genije kaže...

Turbina, tj. turbocharger jest kompresor.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Genije kaže...

znači sve skupa pet komada + svašta nešto{#}

kod mene normalno radi.....
17 godina
Psiho246 kaže...
Genije kaže...

u biti i nije. turbina je turbina, kompresor je kompresor.. oni rade istu stvar samo na drukčije načine i to ih po koncepciji jako razlikuje..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
nixass kaže...
Psiho246 kaže...
Genije kaže...

u biti i nije. turbina je turbina, kompresor je kompresor.. oni rade istu stvar samo na drukčije načine i to ih po koncepciji jako razlikuje..

Točno, rade istu stvar, samo na drugačijem principu.

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
17 godina

oboje su zapravo kompresori jer stlačuju zrak..

no kad se kaže turbo zna se o čemu se govori isto kao kad se kaže kompresor, zna se o čemu se radi..

s time da kompresor ima puno ljepši zvuk {#}

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
nixass kaže...

oboje su zapravo kompresori jer stlačuju zrak..

no kad se kaže turbo zna se o čemu se govori isto kao kad se kaže kompresor, zna se o čemu se radi..

s time da kompresor ima puno ljepši zvuk {#}

To ti je onako, subjektivno :-D

Meni je turbo ipak malo draži :-D

Inače je bilo prije "nepisano pravilo" da se kompresori koriste na velikim mašinama, tipa onih američkih muscle-a, a turbo na japancima sa malim motorima, dok su europljani "atmosferci".

Dns se sve to mješa, tako da se turbo zna često naći na sve tri kontinenta, i na raznim mašinama.

E sad, u zadnje vrijeme je postalo popularno u manje slabije motore (najćešće u clio-e) ubacivati kompresor da bi se izvuklo malo snage i da bi auto bio malo "žilaviji" po gradu.

Inaće postoji još jedna razlika, turbo ima tzv "turbo rupu" dok kod kompresora takvog nećeg nema...

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
15 godina
Vaš Auto Snova

neznam dal ste culi za fiatov multiair od 875 kubika i 2 cilindra...atmosfera ima 65ks, dok turbo verzije imaju 85 i 105ks...

kazu da zvuci poput peglice...

17 godina
RuskeGTT kaže...

neznam dal ste culi za fiatov multiair od 875 kubika i 2 cilindra...atmosfera ima 65ks, dok turbo verzije imaju 85 i 105ks...

A to je europski motor godine, tako da mislim da će se prodavati....

17 godina

kompresor je išao na velike motore zato jer je on direktno spojen na radilicu i tu "krade" nešto snage za svoje pokretanje. pa se to kod velikih motora nije toliko osjetilo.. japanci su u sve svoje aute iz 90ih (zlatne godine japanske sportske autoindustrije, nikad prežaljene..) stavljali dosta velike motore sa twin turbom a zbog svojeg zakona o ograničenju snage na 280ks su ih namjerno prigušivali.. kad su ti auti došli u ameriku (a gdje drugdje) i kad su se tuneri uhvatili posla, samo sa mijenjanjem tlaka turbine ili ugradnjom veće, snaga je rasla do brutalnih vrijednosti.. a do velikih vrijednosti se dolazilo i bez nekih velikih zahvata u samu unutrašnjost motora jer je on po defoltu imao dosta kvalitetne komponente koje su trpile mnogo toga.. znao je stari japanac di će taj auto doživjet procvat, zato ga je takvog nabildanog i radio.. nisu rijetke supre, skyline r34 i ostatak ekipe sa preko 500ks a samo turbina dirana..

kod europljana je pak stvar da su kod njih (nas) popularni mali gradski auti kojima ni ne treba neka snaga pa se razvoj (vjerojatno) i kretao u tom smjeru..

danas se u te male motore turbo stavlja isključivo radi smanjenja potrošnje i radi povećanja momenta na nižim i srednjim okretajima.. jer to su okretaji na kojima većina normalnih vozača vozi i izbjegava se hvatanje momenta na većim okretajima, što za sobom povlači već spominjanu potrošnju..

danas postoje turbine za svakakve primjene pa je, eto, u neke motore ugrađena jedna manja (poletnija) za niske okretaje dok na visokima radi jedna tromija al zato puno "protočnija".. isto tako, dizelaši imaju mahom turbine sa zakretnim krilcima pa ona sama prilagođava svoju "protočnost" okretajima motora..

danas je turbo rupa uglavnom tehnička prošlost, na razno razne načine se tome doskočilo, pogledaj recimo BMW 335i, koji je turbak (istina za volju, ima dvije turbine) i maksimalni moment ostvaruje već na nekih 1800 rpm-a, što atmosferac može samo sanjati.. dakle, izbjegava se potreba za visokim okretajima i većom potrošnjom.. isto tako, bio je aktualan onaj VW-om 1.4 motor, sa kompresorom za niske i turbinom za visoke okretaje.. ne znam kako je taj motor završio i dal je evoluirao u nešto.. prestao sam pratiti toliko autoindustriju kao prije {#} jedino što zbilja pratim je japanski mainstream segment, ostalo me baš i ne zanima previše da bih u dubinu "istraživao"..

kaj se tiče zvuka.. blow off kod turba svakako mami uzdahe, no zujanje kompresora od samog starta meni diže dlake na ku..{#} rukama {#}

no, ja bi najradije jednog v8 muscle-a, sa natovarenim kompresorom iznad haube.. {#}

17 godina
RuskeGTT kaže...

postoje u japani oni njihovi "kei cars" (kockaste spodobe na cestama) i dostavni kombiji koji imaju motore nešto veće od pola litre, sa natovarenom turbinicom i čisto solidnim, za grad, voznim/mehaničkim karakteristikama..

15 godina
Vaš Auto Snova

skeptican sam jako...

15 godina
nixass kaže...
RuskeGTT kaže...

postoje u japani oni njihovi "kei cars" (kockaste spodobe na cestama) i dostavni kombiji koji imaju motore nešto veće od pola litre, sa natovarenom turbinicom i čisto solidnim, za grad, voznim/mehaničkim karakteristikama..

jes jes sjetio si me suzuki cappucino :) 660 kubika 64ks turbo...ali barem nisu 2 cilindrasi

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 18:54 (RuskeGTT).
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova
Koliko sam ja upucen, turbo ide tek kada auto "uhvati" obrtaje, negdje oko 3000rpm, znaci tek tada "puse", a kompresor "puse" stalno, znaci ne bitno na koliko obrtaja auto ide.
Only God can judge me!
17 godina
Vaš Auto Snova

nixass, pricas o superchargeru i turbochargeru, koliko ja znam.

Oboje su kompresori i uloga im je ista, ali rade na drugacijem principu.

Edit: Dakle, ne zna se na sto se misli kada se kaze kompresor. ^^

Uglavnom, da. Turbocharger se pali na vecem broju okretaja, to se zove turbo-lag, te se kod nekih boljih set upova moze smanjiti na skoro nepostojeci lag, ali rijetko kada.

Turbocharger koristi ispuh za pokretanje turbine koja tlaci zrak i koristi ga za jace ubrizgavanje.

Rezultat: Veca snaga, manja potrosnja, manja emisija stetnih plinova.

Supercharger je kompresor koji se remenom veze za motor te krade dio konja kako bi mogao pokretati svoj mehanizam (postoji 3 mehanizma SC-a, koliko se sjecam) za kompresiju zraka.

Rezultat: Veca potrosnja, povecanje snage (vece povecanje nego kod turba), nema turbo lag.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 19:02 (Psiho246).
17 godina
Vaš Auto Snova

Ne znam jel bio do sada... Znam da tehnički nije savršen, ali njegovo značenje u svijetu automobilizma je neizmjerljivo!

DeLorean DMC-12

DMC-12 DeLorean DMC-12 DeLorean
DMC-12 DeLorean DMC-12 DeLorean
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
15 godina
Vaš Auto Snova

neki lik ga ima tu u rijeci u nekoj garazi ali neda ga nikome...bila je cak negdje i neka slika, probam nac ju...

lose su slike, al eto, nasao sam...pricalo se o tome pred par godina na raznim auto forumima...

uuuu jos sam naletio na par slika, kad je bio kod poznatog rijeckog mehanicara valtera gustina (oni koji znaju) 

i jos jedna...

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 21:10 (RuskeGTT).
14 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

DeLorean je pravi auto..

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

uzme par tisuća kuna, i napravi pravi automobil iz Back to the future :P

...we can go together, trough a storm, on any weather, cold or warm... =D
14 godina
neaktivan

Aha, i onda kad nesto crkne dijelove zazelis ba ti ih zubic vila donese? {#}

Ja sam skroman, moja 3 su (in no particular order)

Renault Scenic RX4 Renault Scenic RX4
Dacia Duster Dacia Duster
Renault Avantime Renault Avantime
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 22:24 (Sunburn).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova
Skroman sam nema sta ;)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice