Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.030
|
čitano: 16.583.184
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
nixass kaže...

bez uvrede al ovaj zadnji post ti je proljev kakvog nema.. da, toyota svakako prije VW, prije audija možda.. sa njom ćeš se svakako više vozit bez problema nego sa ova dva druga zajedno. treba nešto i odvozit pa onda pričat.. ovako se sve svodi na cijenu, izgled i "slabe" motore.. i na temelju toga se komentira.

Cura mi ima Yarisa već 5g., najbolji frend prvog Aurisa. Nemoj me nasmijavati, bolesno skup servis, kvaliteta klasa ispod Audija. I motori su im inače super, oba su benzinca VVT-i čini mi se. Yaris 87ks ako se ne varam, Auris nisam pitao, ne mogu pogađati.

Ali učestalost servisa, i skupoća, nema teorije. Tako ću zaista voziti rađe A3 nego Auris.

Iskustva su različita pa se ti - prolijevaj di i kome znaš. Ja pričam o iskustvima ljudi iz moje najbliže okolice, curin auto je 2005. godina, nema 55 000km, a bio je 5 puta na servisu od par hiljada kuna već. Auris neću ni komentirati, frend je jednom prigodom izvalio da bi ga za Golfa trojku nekad mijenjao.

Inače na izgled se stvarno nisam referirao, meni je Yaris simpa, a Auris zbilja lijep, oku ugodan automobil. Ali kvaliteta unutrašnjosti, dizajn unutrašnjosti i prijesvega gotovo skuplji servis od službenog Zubaka mi je dovoljan razlog da ih popljujem.

Kupi šta hoćeš, ja znam da nakon Audija, opet idem na Audi. 100%. Auto s kojim prijeđem 60 000km sa 2-3 000 kn troška u 5g po meni zaslužuje drugu šansu. Tj. da ostanem vjeran TDi-ju i Audiju. Ne znam čemu da riskiram?

Ne kažem da će me drugi služiti ni upola kao ovaj,ali..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2011 10:48 (thedream).
17 godina

kod mene u familiji čim jedan audi (drugi po redu) upravo odlazi sa figom u džepu i prelazi se na toyotu (kojih je također dosta u familiji, kao i japanaca općenito) .. čudni su putevi gospodnji..

ispričavam se za "proljev"

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2011 10:58 (nixass).
14 godina
neaktivan
thedream kaže...

Da,Toyota je ovako, pouzdan auto. {#}{#} Nemoj molim te valjati. Uostalom s kupcem Versa ne razgovaram. Jesi novi kupio? {#}

Toyota je pouzdan auto. Pogledaj sva izvjesca o pouzdanosti pa sam zakljuci. Ovo sto se dogadjalo sa povlacenjem dogadja se svima a neki takve stvari i presucuju. Osim toga mogao si procitati i da sam napisao "nikad vise" i to ne zbog problema sa gasom nego zato sto mi auto jednostavno ne pase. Polozaj sjedenja, vozna svojstva... nemam gust u njemu.

Jesam, novog sam kupio. Sumnjam da cu ikad vise kupiti polovan auto.

15 godina
neaktivan
nixass kaže...

kod mene u familiji čim jedan audi (drugi po redu) upravo odlazi sa figom u džepu i prelazi se na toyotu (kojih je također dosta u familiji, kao i japanaca općenito) .. čudni su putevi gospodnji..

ispričavam se za "proljev"

Slažem se. Slijedimo obično onog proizvođača s kojim imamo pozitivna iskustva i čije nas održavanje najmanje nekako košta. Tako se bar ja vodim. Dobro, nije za moj motor potreba lijevati ulje od 120kn litra, niti ga točiti Maxxmotion-om i zabrijavanje samo na OMV, ljudi mi se znaju smijati, ali zaista ima veze - način na koji održavaš automobil, i navike u vožnji, sa trajanjem i učestalosti kvarova.

Pitaju me zašto ga ne gasiš odmah, šta izvodiš, pogotovo nakon vožnje na more, rekao pusti - idemo radije džir po gradu, 2-3 brzina lagano, da se turbina ohladi malo. Opet - nije to turbina kao u 530D BMW-u, ali turbodizela treba znati voziti i održavati da bi trajao 500+ tkm. Bez iživljavanja i na hladnoj turbini inače RIP. A ne ono 1,2, cepam na 3500 rpm mijenjam brzine. Nema potrebe.

Ništa za proljev, pričamo, zajebavamo se.

BlueMax kaže...
thedream kaže...

Da,Toyota je ovako, pouzdan auto. {#}{#} Nemoj molim te valjati. Uostalom s kupcem Versa ne razgovaram. Jesi novi kupio? {#}

Toyota je pouzdan auto. Pogledaj sva izvjesca o pouzdanosti pa sam zakljuci. Ovo sto se dogadjalo sa povlacenjem dogadja se svima a neki takve stvari i presucuju. Osim toga mogao si procitati i da sam napisao "nikad vise" i to ne zbog problema sa gasom nego zato sto mi auto jednostavno ne pase. Polozaj sjedenja, vozna svojstva... nemam gust u njemu.

Jesam, novog sam kupio. Sumnjam da cu ikad vise kupiti polovan auto.

Ja ne znam, mislio sam da se to samo meni događa, ili sam previsok, predebeo, mislim, ne smatram se takvim ali - ja se u Yarisu stvarno nisam mogao namjestiti. Nikako pa nikako. Sicevi u A3, dobro, ja imam nešto sportskije profilirane bočne stranice, zbilja fino upadneš a opet te ne zavalja, ne znam zašto mi je dojam u Yarisu da se ne mogu namjestiti.

Stalno mi neki đava smeta, ili visina, ili prostor dolje za noge, ili visina volana. Stalno neki vrag. Nije ista klasa automobila, kužim, ali Polo kvragu i Yaris, opet se namjestim cakum pakum u Polu.

Nisam nikad kupio novi automobil, niti ću ga kupiti. Držim se one, da je bolje uzeti razrađen automobil do 50 000km za koji znaš koliko šta košta i koji ima urednu servisnu knjižicu, a ne da na prvom kvaru i servisu zineš.

Naravno, to ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali mislim da je bitno da se prvi mačiću bacaju u vodu. Tako je i sa novim automobilima, radije ili godišnjake uzeti, ili zbilja isti model par godina star do 50 000km, ovisno o platežnoj moći. Da se ipak cijena osjetno spusti, a i barem ovi tekući popravci počnu nazirati.

Primjera radi, ne znam da li je to samo sa francuzima, ali smatram da imaju previše napona na prednjim lampama, i da zbog toga kronično kure kratka svijetla. Ja sam poludio kad sam to vidio, uzmemo Philipsa neki Nightvision, ili kako već, onaj Osram Nightbreaker, kod mene par traje 10-12mj. a kod frenda na 307-dmici niti 4mj. Onda smo drugi put išli sprd složiti, mjesec dana on imao par, pa zamijenio taj par sa ovima od mene, ista stvar. Skurio ih napon.

Mislim da i Renol {#} ima sličan problem. Zato oni to sređuju onim perverznim silovateljskim Xenonima od 6000+ K, šta ti X-ray rebara odmah posloži. Kad ga vidim noću iza sebe oderem mu u omiljenoj psovki užu i širu rodbinu, i državu.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Primjera radi, ne znam da li je to samo sa francuzima, ali smatram da imaju previše napona na prednjim lampama, i da zbog toga kronično kure kratka svijetla.

Da, to se znalo događati na starijim modelima (Peugeot/Citroen, proizvedenima prije 2008. god.), ponekad i stražnja svjetla.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina

francuzi općenito imaju problema s elektronikom, moglo bi se i to sa svjetlima tome pripisati..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan

Ne znam kako je sa ostalim Francuzima, ali znam da Peugeot s time nema problema unazad nekoliko godina. Moj 407 (god. 2009.) kojeg sam nedavno zamijenio sa 508 nije nikada imao problema s elektronikom (jednom samo sa električnim namještanjem suvozačkog sjedala, ali to je bilo uzrokovano fizičkim utjecajem), a ženin 207 (03-2010.) do sada isto nikakvih problema.

Inače, Peugeot 207 je ove godine proglašen kao najpouzdaniji automobil u Europi (ne u svojoj klasi, nego općenito), uzevši u obzir učestalost kvarova, kilometražu, godinu proizvodnje, te troškove popravaka. Na drugom mjestu našao se Fiat Panda (2004.-), zatim Peugeot 206 CC (2000.-2007.), VW Polo (2005.-) i Renault Clio (2005.-) na petom mjestu.

Ljudi se previše opterećuju, a u glavi im je slika iz prošlosti. Nije ni Njemac što je nekad bio.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Sigurno da im samozapaljive E klase tipa one što su se kod nas vucarale po novinskim stupcima pred par godina, ne idu baš na ruku.. i za primjer. Pa opet tih godišta imaš na cesti 2004-2007 kao salate, mislim da nitko tko ima E320 CDi i sličan ne razmišlja o promjeni automobila radi eto, par onih što su se sami užgali.

Makar dosta nezgodan fail. {#}

Cemetary gates
14 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ja ne znam, mislio sam da se to samo meni događa, ili sam previsok, predebeo, mislim, ne smatram se takvim ali - ja se u Yarisu stvarno nisam mogao namjestiti. Nikako pa nikako. Sicevi u A3, dobro, ja imam nešto sportskije profilirane bočne stranice, zbilja fino upadneš a opet te ne zavalja, ne znam zašto mi je dojam u Yarisu da se ne mogu namjestiti.

Stalno mi neki đava smeta, ili visina, ili prostor dolje za noge, ili visina volana. Stalno neki vrag. Nije ista klasa automobila, kužim, ali Polo kvragu i Yaris, opet se namjestim cakum pakum u Polu.

Nisam nikad kupio novi automobil, niti ću ga kupiti. Držim se one, da je bolje uzeti razrađen automobil do 50 000km za koji znaš koliko šta košta i koji ima urednu servisnu knjižicu, a ne da na prvom kvaru i servisu zineš.

Naravno, to ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali mislim da je bitno da se prvi mačiću bacaju u vodu. Tako je i sa novim automobilima, radije ili godišnjake uzeti, ili zbilja isti model par godina star do 50 000km, ovisno o platežnoj moći. Da se ipak cijena osjetno spusti, a i barem ovi tekući popravci počnu nazirati.

Primjera radi, ne znam da li je to samo sa francuzima, ali smatram da imaju previše napona na prednjim lampama, i da zbog toga kronično kure kratka svijetla. Ja sam poludio kad sam to vidio, uzmemo Philipsa neki Nightvision, ili kako već, onaj Osram Nightbreaker, kod mene par traje 10-12mj. a kod frenda na 307-dmici niti 4mj. Onda smo drugi put išli sprd složiti, mjesec dana on imao par, pa zamijenio taj par sa ovima od mene, ista stvar. Skurio ih napon.

Mislim da i Renol {#} ima sličan problem. Zato oni to sređuju onim perverznim silovateljskim Xenonima od 6000+ K, šta ti X-ray rebara odmah posloži. Kad ga vidim noću iza sebe oderem mu u omiljenoj psovki užu i širu rodbinu, i državu.

Odakle sad usporedba Yarisa i A3? To ni priblizno nije ista klasa auta, ni po velicini ni po cijeni i malo je smijesno usporedjivati ih. S druge strane 2005. Yaris od tvoje cure je dosta manja od 2007. i u ovoj novijoj ima vise mjesta, posebno straga od A3. Mozda si me krivo shvatio pa zato usporedjujes, ja vozim Verso koja ima mjesta vise nego Yaris i A3 zajedno.

Nove automobile kupujem na leasing na firmu i na taj nacin me izadju dosta povoljnije. Osim toga malo mi suplje zvuci prica kako je kupovina polovnjaka kupovina provjerene robe jer imam puno iskustva sa jednima i drugima i vrlo dobro znam kad cu prodavati svog i zbog cega ce to biti. I taj polovni auto kojeg si ti od nekoga kupio nekad je bio nov. Dok mu traje garancija ne bojim se kvarova kojih sam do sad imao 0 (nula). Kad garancija istekne prodat cu ga nekome ko misli da je pametno kupiti polovan auto star 3-4 godine. Ne znam na koji servis

Problem koji spominjes, pregaranje svjetala je bio najcesci kvar na a4 mog ujaka. izgarala su svako malo i trebalo je ici na servis za promijeniti zarulju. Na ovom novom jos nisu izgorila, valjda zato jer je star 3-4 mjeseca. Ja zarulje nisam mijenjao od kad sam kupio auto (2 god ipo godine /65 000) :))

17 godina
Vaš Auto Snova

Ma možeš ti prićati šta god hoćeš za "pežoa" ali nikad nemoj uspoređivati ih u premium klasi sa "švabama".

Istina, ja sam imao 106 disela, koristili smo ga za dostavu, i u 3 godine, samo gume, ulje i diskove na kočnicama smo mijenjali, ostalo kao sat radio.

Ali usporediti nekog 508 (koliko god on lijep bio, bar meni) sa nekom limuzinom iz njemačke (Eklasa, Sklasa; audi 4,5,6 serije; BMW 3,5serije) je po meni apsurdno...

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
15 godina
neaktivan
macak kaže...

Ne znam kako je sa ostalim Francuzima, ali znam da Peugeot s time nema problema unazad nekoliko godina. Moj 407 (god. 2009.) kojeg sam nedavno zamijenio sa 508 nije nikada imao problema s elektronikom (jednom samo sa električnim namještanjem suvozačkog sjedala, ali to je bilo uzrokovano fizičkim utjecajem), a ženin 207 (03-2010.) do sada isto nikakvih problema.

Inače, Peugeot 207 je ove godine proglašen kao najpouzdaniji automobil u Europi (ne u svojoj klasi, nego općenito), uzevši u obzir učestalost kvarova, kilometražu, godinu proizvodnje, te troškove popravaka. Na drugom mjestu našao se Fiat Panda (2004.-), zatim Peugeot 206 CC (2000.-2007.), VW Polo (2005.-) i Renault Clio (2005.-) na petom mjestu.

Ljudi se previše opterećuju, a u glavi im je slika iz prošlosti. Nije ni Njemac što je nekad bio.

Ja imam 207 ( 1.4 16V sport pack ) sada 3.5 godine i nisam nešt posebno zadovoljan nit ljut na auto, ocjena ono sredina.

Do sada mi je izgorjelo oko 4-5 žaruljica za prednje kratko svijetlo ( kupujem inaće osramove žarulje na ininoj pumpi ) , imao manji tvornički kvar još na prvom servisu, a vezan je bio uz prednji ovjes, ostalo se još nije lomilo, za sada imam prijeđenih oko 41000 Km , ako tako ostane sljedećih 3-4 godine bit ču zadovoljan, ove godine na jesen planiram menjat prednje gume. 

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Dečki su me potvrdili, o francuzima je riječ. Ne znam nikoga s Audijima da ima takvih problema a da nije silovao instalaciju na vlastitu ruku, tvornički podešena ne bi smjela kuriti. Mislim, čitam, čujem se što online što telefonski svakodnevno gotovo sa dosta usera na audiforumu našem, pa ono. Nije da baš baljezgam. Nemaju tih problema.

Meni su kažem lampe trajale i do godinu dana, bez problema. Čak i više, pa onaj pišljivi kinez mi je 9mj. izdržao, ne znam o čemu pričamo. Xenon effect onaj za 29kn par.

Yaris sam spomenuo čisto o kontekstu proizvođača i kvarova, nemam animozitet prema Toyoti, ni u smislu dizajna, cijene, performansi, ma ničega. Samo mislim da imaju užasno skup servis, da im je plastika odnosno unutrašnjost na razini Stila, i da su klasa općenito ispod Audija, u svim segmentima. Meni je to činjenica, ne moramo se složiti. A4 novi ili Avensis, mislim, meni je to smiješna dilema.

Yaris straga ima više mjesta utoliko što je nešto viši, to je sve. Inače naravno da nema više mjesta, clio-klasa auta da je ne znam kakva ne može imati više mjesta straga nego golf-klasa.  Doduše i posljednji clio je puno bolji po tom pitanju od prethodnika, ne znam jel to subjektivan dojam, kao i novi Pug-ovi..

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
macak kaže...

Ja imam 207 ( 1.4 16V sport pack ) sada 3.5 godine i nisam nešt posebno zadovoljan nit ljut na auto, ocjena ono sredina.

Do sada mi je izgorjelo oko 4-5 žaruljica za prednje kratko svijetlo ( kupujem inaće osramove žarulje na ininoj pumpi ) , imao manji tvornički kvar još na prvom servisu, a vezan je bio uz prednji ovjes, ostalo se još nije lomilo, za sada imam prijeđenih oko 41000 Km , ako tako ostane sljedećih 3-4 godine bit ču zadovoljan, ove godine na jesen planiram menjat prednje gume. 

Pokušaj sa Osramovim Nightbreakerima, 75 ili 79kn ti je komad u Tokiću. Morale bi durati dalje, a ako imaš čist far, da nije žućko ili zamućen, morao bi primjetiti drastičnu razliku u snopu svjetla, prije svega jačini i intenzitetu, tj. konturi. Bijelije je sve nekako.

Cemetary gates
14 godina
protjeran

Ford mustang gt 2005-http://www.theautochannel.com/news/2005/07/22/138160.html

kad je izašao koštao je 25 705 $,to je oko 125 000 kn

sada nakon 6 godina najjeftiniji košta oko 9000$-znaci oko 47000-50000kn što je ipak dostupno za kupiti :)

http://www.automotive.com/2005/101/ford/mustang/base-coupe/313/pricing/index.html  http://www.edmunds.com/ford/mustang/2005/   

najbolji auto :)

Ford Mustang gt 2005 Ford Mustang gt 2005
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Pokušaj sa Osramovim Nightbreakerima, 75 ili 79kn ti je komad u Tokiću. Morale bi durati dalje, a ako imaš čist far, da nije žućko ili zamućen, morao bi primjetiti drastičnu razliku u snopu svjetla, prije svega jačini i intenzitetu, tj. konturi. Bijelije je sve nekako.

Ma ne znam kako se zovu te osram žarulje, ali s cjenom su tu negdje kako si ti napisao pa mislim da su možda te, i ono 4-5 mjeseci maksimalno mi izdrži žarulja i onda prdac, možda je greška u tome što sam mjenjam žarulje pa nešto zasere* kod ugradnje, inaće očajno loše taj auto ima rješenu izmjenu žarulja tj. pristupačnost farovima iznutra, ne možeš ju naštimat da se hebeš pa ih uvijek stavim malo potkoso i izgulim ruku kad prtljam po tome, katastrofa.

Stojadinka je zakon auto svatko sa IQ-om 80> može 86% auta sam popravit sa jednim setom ključeva :p  

Inaće imam obična bjela svjetla, a tip žarulja je H-7. 

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"
15 godina
Vaš Auto Snova

vidim da ste u debelom offu... pa evo malo slika {#}

golf 4 vr6 tuning golf 4 vr6 tuning
golf 6 gti abt tuning golf 6 gti abt tuning
opel astra gtc opel astra gtc
scirocco rieger tuning scirocco rieger tuning
If you have NOS, you are the BOSS... dude don't slow down drift that shit !!! =)
17 godina
thedream kaže...

Hm, jel bi mogao usporedit taj nightbreaker s xenon-om 35w 4300k (bijelo svjetlo) - koji je po tebi isplativiji (xenon je čajna u paru s balastima za 200 kn)

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2011 13:41 (Batista).
15 godina
neaktivan
Batista kaže...
thedream kaže...

Hm, jel bi mogao usporedit taj nightbreaker s xenon-om 35w 4300k (bijelo svjetlo) - koji je po tebi isplativiji (xenon je čajna u paru s balastima za 200 kn)

Ja bi išao na Xenon ipak, makar je upitna trajnost tih jeftikanera. Ja bi doveo u pitanje i samu legalnost jer sam često svjedočio proizvodima od 4-5K koji toliko lupaju u retrovizore kad se netko vozi iza tebe, ne daj Bože da ti dolazi u susret. Ne znam kakva je prolaznost na tehničkom s takvim instalacijama.

Ti jeftikaner kitovi su dosta popularni ovako među Golf-trica ekipom i starim automobilima, pogotovo oni koji vuku na plavkasti ton. Što se mene tiče ja bi standardizirao kit-ove koji se smiju koristiti a sve sa Kinezima od 300kn porušio na tehničkom, kao i one brutalce sa preko 6K snopovima.

Vidio sam baš 406 čini mi se da je bio, čovječe pa to je smrt na cesti. Vidi on, i nitko više. Sve druge zaslijepi. I to sigurno na dobrih 5-6 sekundi nakon što prođe.

Cemetary gates
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

BMW M6

17 godina
macak kaže...

teta je kupila 207, staru dvije godine.. putno računalo divlja, žmigavci rade kad žele.. žao joj je što je kupila auto samo na temelju dizajna a na sve ostalo bila slijepa.. o mjenjaču da ne pričam.. Logtech G25 ima bolji mjenjač od 207 (vjerojatno samo pežo top klasa ima poštene mjenjače)

volio bih ne generalizirati, ali to sam čuo već od puno ljudi..

no opet, svatko ima svoju priču i svoja iskustva

nijemac nije što je nekad bio al ako bih nešto kupio, kupio bih njega, unatoč tome što su mi odbojni.. kod kupnje auta najbitnija stavka su mi cijena a onda dolazi dostupnost dijelova.. sve ostalo je nebitno jer auto je prevelik trošak (i kad stoji) da bi se samo tako rasipao novac

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2011 14:25 (nixass).
15 godina
neaktivan
Batista kaže...
thedream kaže...

Pogledaj recimo ovo dolje, mislim meni je tvornički deset puta primjereniji. Ovaj desni je zbilja ekstreman,a što je najgore ima i puno puno težih slučajeva. Mislim takva rasvjeta je zbilja na granici legale po meni.

http://www.autoall.com/images_products/HID_KIT_PLUS_D2C_E.jpg

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
nixass kaže...

teta je kupila 207, staru dvije godine.. putno računalo divlja, žmigavci rade kad žele.. žao joj je što je kupila auto samo na temelju dizajna a na sve ostalo bila slijepa.. o mjenjaču da ne pričam.. Logtech G25 ima bolji mjenjač od 207 (vjerojatno samo pežo top klasa ima poštene mjenjače)

volio bih ne generalizirati, ali to sam čuo već od puno ljudi..

no opet, svatko ima svoju priču i svoja iskustva

nijemac nije što je nekad bio al ako bih nešto kupio, kupio bih njega, unatoč tome što su mi odbojni.. kod kupnje auta najbitnija stavka su mi cijena a onda dolazi dostupnost dijelova.. sve ostalo je nebitno jer auto je prevelik trošak (i kad stoji) da bi se samo tako rasipao novac

Istina, meni zna nekad sra* sa prebacivanjem u rikverc, ponekad moram otpustit i ponovno stisnut "kumplung" da prebacim u rikverc, u stale brzine ide OK, zasad :)

Inaće dosta su mi i obična H7 svjetla, samo da ne pregaraju tako često, možda je catch u tome što imam stalno upaljena svjetla ? 

17 godina
thedream kaže...

Sigurno da im samozapaljive E klase tipa one što su se kod nas vucarale po novinskim stupcima pred par godina, ne idu baš na ruku.. i za primjer. Pa opet tih godišta imaš na cesti 2004-2007 kao salate, mislim da nitko tko ima E320 CDi i sličan ne razmišlja o promjeni automobila radi eto, par onih što su se sami užgali.

@ bold

{#}

Stari ni sekunde nije razmisljo kad ga je kupovao prosle godine iako je imao na satu 306 000 km. Sada nakon 9 mjeseci kod nas, ima 320 000, a na njemu se radilo sljedece: kupile alu felge i zimske gume, promjenilo ulje u (tiptornic) mjenjacu, dolila tekucina za pranje stakala i promjenila zaruljica (1) za osvjetljavanje tablice. Znaci ukupni trosak na autu u 9 mjeseci ispod 50kn, jer izuzmemo alu felge i zimske gume (nije bila potreba za time ali je stari htio), i izuzmimo ulje u mjenjacu jer se nije trebalo mijenjati ali je stari ipak odlucio da hoce. (takodjer tekucinu za stakla ne racunam jer smo imali od prije pa nije bio nikakav trosak)

Naravno, E320 CDI, W210, 2001. godina. Auto problema nema, a ide koda ima 32 tisuce a ne 320 tisuca.

Ipak nas veze uz onu dobru; Bog na nebu, Mercedes na zemlji!

16 godina
Vaš Auto Snova

Lamborghini Murcielago LP-670/4 SV

Poslusajte samo zvuk 

Google is NOT your friend!!! (btw: 1domagoj1 IS time traveler)
15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
thedream kaže...

@ bold

{#}

Stari ni sekunde nije razmisljo kad ga je kupovao prosle godine iako je imao na satu 306 000 km. Sada nakon 9 mjeseci kod nas, ima 320 000, a na njemu se radilo sljedece: kupile alu felge i zimske gume, promjenilo ulje u (tiptornic) mjenjacu, dolila tekucina za pranje stakala i promjenila zaruljica (1) za osvjetljavanje tablice. Znaci ukupni trosak na autu u 9 mjeseci ispod 50kn, jer izuzmemo alu felge i zimske gume (nije bila potreba za time ali je stari htio), i izuzmimo ulje u mjenjacu jer se nije trebalo mijenjati ali je stari ipak odlucio da hoce. (takodjer tekucinu za stakla ne racunam jer smo imali od prije pa nije bio nikakav trosak)

Naravno, E320 CDI, W210, 2001. godina. Auto problema nema, a ide koda ima 32 tisuce a ne 320 tisuca.

Ipak nas veze uz onu dobru; Bog na nebu, Mercedes na zemlji!

S kojim god taksistom da sam se vozio u okcu, kaže da mu je to kao motika - kruh svagdašnji. I nakon njega, da će opet na E klasu, samo nešto mlađu. Mislim da ti ljudi koji su po 15h dnevno na cesti nemaju razloga lagati i izmišljati. Uz dozu pravilnog održavanja i vožnje, taj motor je praktički neuništiv. Čak su ti stariji do negdje 2003 otporniji na naše je li - kvalitetno gorivo.

Cemetary gates
17 godina
thedream kaže...

Pogledaj recimo ovo dolje, mislim meni je tvornički deset puta primjereniji. Ovaj desni je zbilja ekstreman,a što je najgore ima i puno puno težih slučajeva. Mislim takva rasvjeta je zbilja na granici legale po meni.

http://www.autoall.com/images_products/HID_KIT_PLUS_D2C_E.jpg

Ja sam ciljao na 35w model od 4300K (on je bolje plavkast od 55w verzije).

Stavio sam u jedan cisti far (Golf IV 2003) xenon od 55w s 6400K, taj je skoro pa iste boje ko i 35w 4300K. Razlika u kolicini svjetla izmedju 55w xenona i halogenke je enormna. Doduse nemam lecu pa cu stavit 35w model od 4300K.

Truth in engineering.
15 godina
protjeran

A dodge charger R/T iz 1970 kad se napravi tuning na njemu niti jedan auto ga ne može prestići{#}

V8 motor

oko 500ks

Evo slike: 

Ovajsa otpada možda odem jednog dana u ameriku po njega pa restaurirat.{#}

17 godina
thedream kaže...

S kojim god taksistom da sam se vozio u okcu, kaže da mu je to kao motika - kruh svagdašnji. I nakon njega, da će opet na E klasu, samo nešto mlađu. Mislim da ti ljudi koji su po 15h dnevno na cesti nemaju razloga lagati i izmišljati. Uz dozu pravilnog održavanja i vožnje, taj motor je praktički neuništiv. Čak su ti stariji do negdje 2003 otporniji na naše je li - kvalitetno gorivo.

stari nije taksista, djelatnik je Hrvatske Vojske, a i sam je reko, iduci auto, Mercedes, ali 4MATIC. Vjerojatno okac 2007-2008 280 CDI ili 320 CDI 4MATIC.

Ma to su auti zvijeri, ima mi kolega W124  250D, 1990 godiste!! pali vozi!!  auto ima na satu 350 000,  a jos tolko je sakriveno jer je u banana stanju, ali dok ide vozit ce ga, kad nebude prodat pod jeftine pare i okca uzet :D

@ bold

ovo ti bas i nije istina, to ti je vecinom problem sa novim Mercedes bezninskim motorima zvanim CGI. Oni su tako nekako specificni i znam par slucajeva problema sa nasim gorivom i CGI masinama. Konkretno, iz prve ruke znam za jednog CLS-a novo koji je prije 30t km bio par puta u serviru zbog loseg "lijepog naseg" goriva.

17 godina
Genije kaže...

A dodge charger R/T iz 1970 kad se napravi tuning na njemu niti jedan auto ga ne može prestići{#}

V8 motor

oko 500ks

Evo slike: 

Ovajsa otpada možda odem jednog dana u ameriku po njega pa restaurirat.{#}

@ bold

tjesi se ti pajdo..

imam kolegu koji je doterao ferrari testarossu iz italije, 90 i neko godiste, najjaci model, 12 cilindara, neznam kolko je konja, al vjerojatno preko 400-500. sredio ga i sve, i na auto putu ga neki tip oderao sa meganom R26!! nova tehnologija..nevrijedi tebi i soma konja u tom chargeru, golf gti te moze odjebat ko malog majmuna..

vjeruj mi, dozivio sam to..

15 godina
protjeran
passat kaže...

Lamborghini Murcielago LP-670/4 SV

Poslusajte samo zvuk 

Ljepo zvuči dobro stoje crne felge na naračanstu boju.{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice