Titlovi na dig.tv(lcd) ok , a na analognoj tv ne

poruka: 2
|
čitano: 1.433
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

hi

imam dvd player philips dvp 3360,(ugradio sam firmware za taj player da mogu povecati titlove)

i sada u cemu je problem kada gledam divx filmove s titlovima na lcdu(znaci digitalni prijemnik) titlovi su savrseni

a kada gledam u mojoj sobi na onom klasicnom tvu koji ima samo analogni prijemnik titlovi mi nikako ne pasu, mislim velicina mi djeluje ok i titl je vremenski dobro podesen ali mi em sto mi nekako brze prodje pa  ne stignem procitati do kraja,s mucenjem ih citam nije kao na lcdu(na lcdu mi je ko na nekom tv programu znaci savrseno),omjer velicine titla i ekrana mi se isto cini da nije u redu, uglavnom titl mi ne pase sa slikom kao na lcdu

el se moze to podestit na setup

za lcd mi je ovako namjesteno na video setup (kojim upravljam preko daljinskog za dvd)

-tv system: ntsc( imam jos za birati pal -za tv prijemnike sa pal sustavom i multi-za tv prijemnike kompatibilne i pal i ntsc sustavu),kada stisnem pal na lcdu mi se pojavi no signal

tv display mi je na 4: 3 letter box , inace ima jos za birati 4:3 pan scan i 16:9

component video mi je interlaced, a ima jos rgb,progressive mi je off

inace dijagonala tva mi je 48 cm, lcd je isto 48cm

i dvd prikljucujem scartom na dvd

moze li se podestit sta na setup da mi titl pase na analognoj tv

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2010 14:13 (berlincro1).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da ti je problem u tome što su analogni telkači svi automatski PAL sustav ako se ne varam i omjera 4:3 za sliku. A Lcd-i imaju puno više opcija i prilagodljivosti slike. A što se tiče prijemnika, nije to bitno-dvd video signal je uvijek isti bez obzira na to na koji tv ga spajaš(nije to ko tv signal). A moguće je da ti je novi firmware malo neprilagođen za analogne tv-e. Ma tu ti može bit svašta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 19:39 (marik7).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice