Spajanje starog pojačala

poruka: 14
|
čitano: 8.240
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Spajanje starog pojačala

Nasao sam doma nekakvo staro pojacalo, vjerujem da je kupljeno pocetkom devedesetih, a mozda i ranije. Kupljeni su zajedno sa zvucnicima, kazetofonom i radiom. Sada bih htio probat spojit samo pojacalo i zvucnike sa laptopom ili televizorom. Problem je što su iza utori 5pinski DIN. 

Ovako to izgleda.
http://i50.tinypic.com/30lktqa.jpg

Ono sto bih za pocetak trebao je informacija gdje bih (osim na ebayu) mogao kupiti 5pinski DIN u 3.5mm kabel za spajanje sa laptopom?
Inace se ne kuzim bas u sve to, pa eto, svaka informacija je dobrodosla.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 18:41 (M3do92).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Spajanje starog pojačala

Samo ebay...Ili pogledaj po audio shopovima ili dj shopovima,jer se takvi kablovi koriste za mixete i mikrofone...

Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Spajanje starog pojačala

@BlueMax, hvala za link, idem sutra po to!

Znači, za laptop bi to trebalo sljakat? 

A za spajanje LCD tv-a? Pretpostavljam da bih laptop spajao na AUX ulaz, a na sto bih spojio TV? ostaje mi "Tuner", "phono magn" i "Tape". Kakav mi kabel za to treba?

EDIT: izgleda da ne idem, 10-15 dana pise. onda mi je ebay jeftiniji :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 23:49 (M3do92).
14 godina
neaktivan
Spajanje starog pojačala

Linkao sam ti jedan ducan od kojeg sam kupovao kablove. Ima ih vjerojatno jos 10.

Ebay je za takve stvari uvijek najjeftiniji.

TV spoji na Tape. Cisto zato sto kazetofon sigurno nikad neces spojiti :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 8:58 (BlueMax).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jel imas mozda jos neki ducan? Samo mi ime treba, ja cu ih zvat i slat mailove da vidim jel imaju :D

Tv spojim na Tape na isti nacin? Ili mi treba neki drugi kabel? Pitam jer znam da mi televizor iza ima mali milijun tih uticnica 

14 godina
neaktivan
Spajanje starog pojačala

Najbolje ti je nazvati Chipoteku i pitati. Stranice su im katastrofa i tamo nema pola stvari a ono sto ima cesto nemaju na skladistu pa nemoj gubit vrijeme i nazovi ih.

Sto se spajanja TV-a tice najbitnije je vidjeti koje sve stereo izlaze imas i kakav kabel ti je najlakse i najjeftinije nabaviti.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Njima sam poslao mail još sinoć, pa ako ne odgovore kroz sat-dva, definitivno ih zovem. 

A sto kazes na ovo? http://www.ms-zagreb.hr/hr/proizvodi/1/45/cinch--35mm--5pin-din-audio-kabeli.htm

Mislim na drugi ILI treci proizvod. ZNaci, sa jedne strane upiknem DIN, a u ovaj bijeli dodatak upiknem 3.5mm jack. Jedino sto ce crveni biti neiskoristen

EDIT: ili onaj peti po redu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 9:42 (M3do92).
14 godina
neaktivan
Spajanje starog pojačala

Tu sam stranicu bas sinoc gledao. Treba ti taj cetvrti (pazi i na duzinu) po redu i 3,5 to 2xcinch adapter (ovdje)

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Puno hvala!

Znaci, ako sam dobro skuzio, za spajanje laptopa mi je potreban onaj cetvrti kabel ( A29A) i za njega uzmem jos 3,5 to 2xcinch adapter. 

Za telku onda mogu samo taj kabel koji direktno piknem u tv. 

{#}

13 godina
neaktivan

Evo ovako, sve sam kupio, spojio i laptop i pojacalo rade :)

Problem je sa tv-om jer sam jednostavno debil pa sam kupio identican kabel kao i za laptop. Međutim, na tv-u nemam taj utor vec mi je potreban bijeli i crveni jack. A ne ovaj cinch. Nema veze, na greskama se uci :D

Uglavnom, imam jos jedno pitanje ako mozda netko zna odgovor.

Pojacalo je staro kao sto sam rekao 20, ako ne i kojih 10 godina vise. Desni zvucnik se slabo cuje osim ako ne pritisnem gumb za glasnocu. (inace se vrti u krug, ali ga moram pritisnut jer ocito gubi kontakt)

Kako to popraviti? stari kaze da postoje kontakt sprejevi (?)

13 godina
Spajanje starog pojačala

Taj crveni i bijeli jack zapravo i jesu činč konektori, a ovo kaj ti zoveš činčem je zapravo 3.5mm jack ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

My bad :D

Sto kazes na kontakt sprej? Frend je pak predlozio lemljenje zice

13 godina
Spajanje starog pojačala

Nebude ti tu kontakt sprej puno pomogao, on možda pomogne kod potenciometara ali ti je najbolje zamjeniti prekidač ili u krajnjem slučaju žice zalemiti

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice