Spajanje receviera i računala

poruka: 5
|
čitano: 2.674
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Htio bi zvuk sa računala slati na receiver. Receiver imam Onkyo TX-SR304E, a računalo ima integriranu zvučnu karticu s 5 izlaza (plavi, zeleni, crveni; iznad toga crni i žuti(ili možda smeđi ... ne vidim dobro). Kako da to povežem s receiverom? Vidim na zvučnoj još neki priključak. Bijelo označeno kao kocka. Nisam siguran je li to optički ili nešto drugo.

Receiver foto:

http://www.imagesforme.com/show.php/67358_DSC01678.JPG

http://www.imagesforme.com/show.php/67357_DSC01677.JPG

Savjeti, ideje, preporuke?

MojPortal.com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje receviera i računala

Imaš sliku tih konektora zvučne kartice?

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2008 20:15 (Level 1).
17 godina
RE: Spajanje receviera i računala
Level 1 kaže...

Imaš sliku tih konektora zvučne kartice?

Intel Desktop Board DG965WH matična ploča
82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller

MojPortal.com.hr
17 godina
neaktivan

Da to je optički S/PDIF izlaz, a imaš i takav ulaz na receiveru (ako dobro vidim).

Znači nabavi optički kabel (pogledaj cjenike Ve-mil, HG-Spot ili Chipoteka ili već neki dućan)

kupi odgovarajuću duljinu kabla - mišljenja sam da ne moraš gledat na marku i to je to.

Pozdrav

P.S. ah da, vjerojatno će biti potrebno u postavkama drajvera odrediti da šalješ signal na optical out ili već kako piše u drajveru.

0 0 hvala 0
17 godina

Ma ne treba ti nikakav optički kabel. Ja imam spojen reciver sa Pc-ijom i bia mi je dovoljan onaj najjednostavniji kabel sa dva činča i 3,5 milimetarskim priključkom za zvučnu. Uzmeš ga u Chipoteci za 15-ak kuna. Uključia sam drugi dio kabela u "CD odjel", odnosno svaki put kad želim imati zvuk pc-ija prebacim na reciveru na "CD" i to je to.

Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf.
-- Sam Ewing

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice