Spajanje pojačala na Lcd tv ?

poruka: 15
|
čitano: 25.378
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam sonijevo pojačalo i LG 42LH2000. 

Ovo je točan naziv pojačala, sony str de335.

Skužili smo da ima samo digitalni ulaz za zvuk. Ima kakav konvertor za to pošto ovo pojačalo nema taj ulaz ?

ELS BLAUGRANES <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Spajanje pojačala na Lcd tv ?

Tako je tvoje Sony pojačalo ima samo analogne audio ulaze (tape MD, CD, TV...), TV kao zaseban audio line-out ima izveden kao digitalni-optički.

Tvoj TV ima 2 Euro-scarta pa iz scarta AV2 izvuci analogni zvuk iz TV-a u pojačalo, za to ti treba Scart>chinch kabel, scart ukljuci u TV (AV2) a chinceve (bijeli i crveni) u slobodan ulaz na pojačalu (npr. TV-sat ulaz).

15 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...

Tako je tvoje Sony pojačalo ima samo analogne audio ulaze (tape MD, CD, TV...), TV kao zaseban audio line-out ima izveden kao digitalni-optički.

Tvoj TV ima 2 Euro-scarta pa iz scarta AV2 izvuci analogni zvuk iz TV-a u pojačalo, za to ti treba Scart>chinch kabel, scart ukljuci u TV (AV2) a chinceve (bijeli i crveni) u slobodan ulaz na pojačalu (npr. TV-sat ulaz).

EDIT: Imam nastavak skarta na koji sam uključio Činč, bijeli i crveni i uključio u pojačalo ali ponovo zvuk nisam dobio. Prebacio na scart 2 i uštekal usb u tv i probo na filmu ali zvuka nema ?

ELS BLAUGRANES <3
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 0:31 (Tommy_123).
13 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...
Hardwhelper!!! kaže...

EDIT: Imam nastavak skarta na koji sam uključio Činč, bijeli i crveni i uključio u pojačalo ali ponovo zvuk nisam dobio. Prebacio na scart 2 i uštekal usb u tv i probo na filmu ali zvuka nema ?

Prema službenom manualu i shemi panela model tvog TV-a  LG 42LH2000 niti nema USB za tzv. "media player" funkcije već samo USB-IN kao "service only", dakle prema uputama na tvom modelu TV-u ne postoji mogućnost reprodukcije sadržaja sa USB medija!

Čuje li se zvuk dok gledaš TV program (sa TV-tunera)?, pokušaj još u audio opcijama isključiti zvučnike opcija :speaker turn off" jer manual kaže da ima uticaj na zvuk na scartovima tj. "simplink" opciju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 1:44 (Hardwhelper!!!).
15 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...
Tommy_123 kaže...
Hardwhelper!!! kaže...

Prema službenom manualu i shemi rear panela model tvog TV-a  LG 42LH2000 niti nema USB za tzv"media player" funkcije već samo USB-IN kao "service only", dakle prema uputama na tvom modelu TV-u ne postoji mogučnost reprodukcije sadržaja sa USB medija!

Čuje li se zvuk dok gledaš TV program (sa TV-tunera)?, pokušaj još u audio opcijama isključiti zvučnike opcija :speaker turn off" jer manual kaže da ima uticaj na zvuk na scartovima tj. "simplink" opciju.

Omogučio sam u opcijama, imaš tutorial na forumu kako i šta za usb, znaći sve radi :)

Znam, isključio sam al pustim film i ništa, nijemo xD

ELS BLAUGRANES <3
13 godina
neaktivan

Provjeri dali je taj scart>chinch kabel za output,  da nije za input pa te možda to muči pošto nema zvuka :D

Fifth Avenue was a name used by Chrysler Corporation on its largest models from 1979 to 1993.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Kupili smo skart s output i input i dalje neće. Na tvu stavimo out i an pojačalu in i dalje nema zvuka. Na av2 ili av1 kad stavimo nemo sliku niti zvuka ?

Dobili ssmo zvuk ali kad stavimo usb, standardni je zvuk na tvu. Nikako da dobimo kada gledamo film preko usba. ?

ELS BLAUGRANES <3
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 18:23 (Tommy_123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

znači kada uštekaš taj kabel scart>chinch netrebaš ništa na telki stavljat na AV1, AV2 ili što ja znam, a kada spojiš USB onda stavi na taj ulaz..
meni tako sve normalno radi.. {#} 

Fifth Avenue was a name used by Chrysler Corporation on its largest models from 1979 to 1993.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
FiĆo123 kaže...

znači kada uštekaš taj kabel scart>chinch netrebaš ništa na telki stavljat na AV1, AV2 ili što ja znam, a kada spojiš USB onda stavi na taj ulaz..
meni tako sve normalno radi.. {#} 

Radi nam samo programi, a kad oćemo pustit usb neće radit. Kak da stavim an taj ulaz ?

ELS BLAUGRANES <3
15 godina
neaktivan

mislim da tvoja tv uopce nema audio izlaz

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
apoteka kaže...

mislim da tvoja tv uopce nema audio izlaz

Ima.

http://www.zoll-auktion.de/auktion/daten/bilder_auktionen/205675_2.jpg

ELS BLAUGRANES <3
15 godina
neaktivan

ok, brza pretraga na googleu daje drukcije rezultate

uglavnom, radit ce na AV2

imas ovakvi scart dvosmjerni

i kontrola glasnoce ce bit na pojacalu

ne preko tv-a

zvuk radi samo kod tv tunera, ne kod stvari spojenih na tv (dvd i slicno)

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 21:34 (apoteka).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

zvuk s usb-a i spojenog dvd-a

se moze dobiti jedino preko optike,

koju tvoje pojacalo nazalost nema

konverteri postoje, ali nisu jeftini

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
apoteka kaže...

ok, brza pretraga na googleu daje drukcije rezultate

uglavnom, radit ce na AV2

imas ovakvi scart dvosmjerni

i kontrola glasnoce ce bit na pojacalu

ne preko tv-a

zvuk radi samo kod tv tunera, ne kod stvari spojenih na tv (dvd i slicno)

Kužim sve, hvala :)

ELS BLAUGRANES <3
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 21:57 (Tommy_123).
16 godina
neaktivan

Pozdrav.

Molim za pomoć. Pokušavam spojiti LCD Toshibu 40L3433DG i pojačalo YAMAHU rx-V365, od kojih oboje imaju HDMI izlaze.

Dakle želim da imam zvuk i iz TV-a i iz zvučnika spoojenih na pojačalo. Spojio sam HDMI kabelom ali ne radi, čini mi se da trebam još neki komponentni kabel spojiti ali nije mi jasno koji. Ako ima koja dobra duša za pomoći bio bih zahvalan!

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 19:55 (the economist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice