Dali netko zna kako bi spojio liniju na komp te da mi ta linija bude umjesto zvučnika!!!!HVALA!!!
Može malo više podataka. Dali zeliš spojiti samo zvučnike od linije na komp ili da ti cijeli zvučni sustav ide preko linije pa onda na zvučnike?
imas kabal za to, ja sam svoju sonijevu liniju spojio na kompjuter pomocu njega na jednoj strani je banana a na drugoj su dva činča...ali to opet zavisi od toga sta ti imas na liniji,kakve konektore...
ja imam tako spojeno več 10 godina. ja imam prelaz sa standardnog 3,5 mm na činč, te dva činč kabla koje spojim na taj prelaz i u liniju, te prelaz u izlaz za zvučnike na kompu, al mislim da danas imaš gotove kablove koje samo uštekaš u komp i liniju, a možeš si kupiti neku liniju koja podržava bluetooth ili wifi pa preko toga, ja sam kod sestrična spojio joj preko bluetootha i radi odlično.
Ovako zelio bi spojiti cijeli zvučni sustav.....Znači da mi to bude umjesto zvučnika..eh sad bi ih trebalo spojiti....
Ovako zelio bi spojiti cijeli zvučni sustav.....Znači da mi to bude umjesto zvučnika..eh sad bi ih trebalo spojiti....
Onda ovak (sad sam zbog tebe išel tražit kablove, slikat ih i opet spajat :))
Ja to imam izvedeno na sljedeći način;
U ovom slučaju potrebna su ti tri kabla koja su na slici 1.
Ti kablovi vrlo su jeftini, a kao što je rekel neko gore, postoji jedan koji riješava tosve kaj ova 3 zajedno, no pošto je sad situacija takva nastavimo...
Znači spojiš ih (slika 2) i jedan kraj zaštekaš u Audio In na liniji (slika 3), pod functions na liniji (ono CD, Tuner, Tape, Audio In) staviš na Audio In.
Drugi kraj kabla zaštekaš u onaj zeleni utor gdje su ti inače zaštekani zvučnici od kompa.
To je to.
Na tebi je da se prepustiš uživanciji...
Kad ti ne treba zvuk na kompu, liniju lako šaltaš s daljinskim na radio ili cd...kaj ti već paše
Uživaj!
linija ti treba imati ulaz aux in dva cinca bijeli i crveni a na drugom kraju kabela trebas imati bananu i spojis na zvucnu
karticu od kompa i uzivaj
Jel je moguce izvesti da imas liniju i zvucnike spojene s 2.1 zvucnicima od kompa sve zajedno ?
Imam na liniji bijeli činč i crveni činč
za sad imam 3.5mm kabel s obje strane je 3.5 utor, ali nabavit cu sve sto trebam ako je ikako moguce to izvesti.
Jel se smije ovo dolje sto sam u slikama napisao? Nemojte mi se smijati ! xD
Jel je moguce izvesti da imas liniju i zvucnike spojene s 2.1 zvucnicima od kompa sve zajedno ?
Imam na liniji bijeli činč i crveni činč
za sad imam 3.5mm kabel s obje strane je 3.5 utor, ali nabavit cu sve sto trebam ako je ikako moguce to izvesti.
Jel se smije ovo dolje sto sam u slikama napisao? Nemojte mi se smijati ! xD
Preko toga ne bi trebalo biti problema. Nekim zvučnim može biti problem ako spojiš na takav adaptor zvučnike i slušalice ili još gorem, dvoje slušalice. Zvučnici (aktivni s pojačalom ili linija) su puno manje opterečenje za zvučnu od slušalica.
Ako ti 2.1 ili bilo koji x.1 zvučnici koriste posebnu liniju za bas (idu na 2 ili više 3,5 mm jacka) i podesiš im takav rad u postavkama od zvučne, onda ti ovakav način spajanja nema smisla jer će falit basa.
Preko toga ne bi trebalo biti problema. Nekim zvučnim može biti problem ako spojiš na takav adaptor zvučnike i slušalice ili još gorem, dvoje slušalice. Zvučnici (aktivni s pojačalom ili linija) su puno manje opterečenje za zvučnu od slušalica.
Ako ti 2.1 ili bilo koji x.1 zvučnici koriste posebnu liniju za bas (idu na 2 ili više 3,5 mm jacka) i podesiš im takav rad u postavkama od zvučne, onda ti ovakav način spajanja nema smisla jer će falit basa.
Ne, ja samo imam sad jedan 3,5 jack ustekan u komp (2 zvucnika i bass). Znaci to bi islo ?
Ne, ja samo imam sad jedan 3,5 jack ustekan u komp (2 zvucnika i bass). Znaci to bi islo ?
Da! Ali ti postoji i druga solucija. Ako posjedujes zvucnu karticu, koja radi na sistem da gdje god uljucis, mozes podesiti kao izlaz (moja Realtek HD Audio to podrzava).
Ti kablovi vrlo su jeftini, a kao što je rekel neko gore, postoji jedan koji riješava tosve kaj ova 3 zajedno, no pošto je sad situacija takva nastavimo...
Znači spojiš ih (slika 2) i jedan kraj zaštekaš u Audio In na liniji (slika 3), pod functions na liniji (ono CD, Tuner, Tape, Audio In) staviš na Audio In.
Drugi kraj kabla zaštekaš u onaj zeleni utor gdje su ti inače zaštekani zvučnici od kompa.
To je to.
Kad ti ne treba zvuk na kompu, liniju lako šaltaš s daljinskim na radio ili cd...kaj ti već paše
Uživaj!
Ak znaš jel moguće spojiti mikrofon(ovakav) u audio in.Imam istu liniju kao ti.
To je to.
Uživaj!
Ak znaš jel moguće spojiti mikrofon(ovakav) u audio in.Imam istu liniju kao ti.
Moguce na mojoj zvucnoj radi u bilo kojem utoru =)
kad dođem u trgovinu,sta da kazem kakve kablove trazim za spajanje linije i kompa?
jel mi može neko reč dali ovu liniju mogu spojit na komp !
SONY MHC-EC69
Sonyjev site kaže da ima 3.5 mm utor za spojiti na PC, ali ljudi na internetu kažu da se ne može spojiti. Pojma nemam tko je tu lud, ako ju imaš pogledaj ima li kakav PC IN utor iza ili nešto, trebalo bi biti ako je vjerovat Sonyju.
jel mi može neko reč dali ovu liniju mogu spojit na komp !
SONY MHC-EC69
Sonyjev site kaže da ima 3.5 mm utor za spojiti na PC, ali ljudi na internetu kažu da se ne može spojiti. Pojma nemam tko je tu lud, ako ju imaš pogledaj ima li kakav PC IN utor iza ili nešto, trebalo bi biti ako je vjerovat Sonyju.
e pa baš zbog toga pitam jer sam na youtubu vidio da navodno nema pa me zanima ako ju netko možda ima da se konačno riješim nekih dvojbi, jer bi ju htio uzet ali ne usudim se zbog toga jer ču je prvenstveno koristit spojenu na komp (muzika, filmovi itd), pa eto ako još neko ima kakvu informaciju, bio bi vam zahvalan ! Ako mi netko potvrdi da se može spojit, odmah ju uzimam jer mislim da je za te pare best buy trenutno!
kupio sam taj kabel 3.5mm 2x rca , ali mi nepasa utor u liniji,dali se nesta mora prespojiti,mozete li objasniti?
(imam istu liniju kao i Armor)
koliko vidim linija ima isti mini jack ko sta komp ima izlaz, znaci treba ti najjobicni mini jack kabel
Čini se da sam te ja zaje** sa svojom pretpostavkom da imaš cincheve. Ispričavam se ako je tako. Trebao si odmah napisat koju liniju imaš, jbg.
1. slika od Armora, vidi koji kabel sa tim chincevima ti imas (muski ili zenski) pa samo kupi obrnuti i dobijes na oba dva kraja mini jack ;)
znaci treba mi anjobicniji mini jack kabel ?
upravo tako. 3,5 milimetarski.ja imam stariji model sonyjeve linije i isto je tako.
e ljudi ja imam Sony (liniju) Disc ex-change / mini hi-fi component system MCH-RG310
...jer ko mozda zna kakav kabel da koristim???
jer bi meni taj kabel pomogel za moju liniju???
Linkovi na slike ti ne valjaju. Trebaš ih uploadat nekud, možeš i tu na bug, ne možemo mi vidit link koji vodi na tvoj kompjuter.
pre velike su slike nece ih uploudad ali nema veze...
...na liniji su Ulazi :
VIDEO(žuti), L AUDIO(bijeli),R AUDIO(crveni) jer znas mozda koji kabel da zemem da spojim s kompom???