Soundbar-preporuka

poruka: 969
|
čitano: 771.704
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: Soundbar-preporuka
Alchemist kaže...

Pozdrav, htio bih kupiti neki soundbar za PC,

kakva su iskustva i preporuke nekoga tko koristi?
cca 100€

je li bolje bas unutra ili odvojeno imati itd?

baci oko na Creative Stage V2

https://www.bug.hr/recenzije/creative-stage-v2-bolje-opremljen-a-jos-uvijek-povoljan-21555

https://www.techpowerup.com/review/creative-stage-v2/5.html

https://en.creative.com/p/speakers/creative-stage-v2

za cca 100 eura je odličan.

veseli007 kaže...
millennial kaže...

kod mene je FS4k max spojen direktno u soundbar i Atmos uredno radi.

Pozdrav, kako dobijete sliku ako je stick spojen direktno u sounbar? Meni tako ne radi, dali ima koja opcija za ukljuciti na sticku. Hvala.

na soundbaru imam HDMI in i HDMI out, stick spojim u HDMI in, a onda drugim HDMI kabelom preko HDMI out šaljem sliku na TV.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2025 19:05 (millennial).
16 godina
Pozdrav,
Tražim soundbar kojeg bi upario sa Samsung Frame 65" TV.
Dnevni boravak je velik, udaljenost oko 5m od TV-a, pa zvučnici od TVa nisu dovoljni za gledanje filmova.

1. Želim izbjeći modele sa subwooferom jer živim u zgradi, imam susjede i ne želim ih maltretirati.
2. Nemam mjesta za staviti 2 dodatna zvučnika sa strane, pa mi ni to ne treba.
3. Ne treba mi model sa Dolby Atmos jer "ne vjerujem" u to odbijanje zvuka od plafona i simuliranje nepostojećih zvučnika. Smatram ga marketinškim trikom. Nije da ga ne smije biti, ali nije uvjet... Glupo mi je plaćati nešto što neću koristiti.

E sad, ipak želim zvuk bolji od onoga kojeg TV izvodi. Soundbar ciji zvučnici salju zvuk naprijed i po strani, a usput proizvodi i nekakve dublje zvukove tj. "glumi subwoofer".
Biti ce montiran ispod komode na slici, ne bi se trebao ni vidit. Može ići i na komodu, ali s obzirom na dizajn soundbara koje sam vidio do sada ipak mislim da će završiti ispod, zakacen na zid.

Što bi preporučili?
- vidio sam Klipsch 200, koji mi se čini OK za ovu namjenu, a cijena od 400eur mi se čini jako povoljna.
- Samsung soundbari imaju neki "symphony mode" koji koristi zvučnike televizije uz soundbar, pa se mislim da možda i to ima smisla - iako zvuci kao marketinška priča. Ako netko ima iskustva iz prve ruke neka javi.
- Bose i Sonos su OK, ali mislim da necu iskoristit njihove mogućnosti i taj famozni Atmos, pa mi je glupo plaćati tu cijenu.
- JBL ima razne modele u svim cjenovnim rangovima, ali ne znam sta bi od toga bilo najbolje za mene.

Molim iskusnije i pametnije da daju preporuku.
Hvala.

0 0 hvala 0
2 godine
mateo kaže...
Pozdrav,
Tražim soundbar kojeg bi upario sa Samsung Frame 65" TV.
Dnevni boravak je velik, udaljenost oko 5m od TV-a, pa zvučnici od TVa nisu dovoljni za gledanje filmova.

1. Želim izbjeći modele sa subwooferom jer živim u zgradi, imam susjede i ne želim ih maltretirati.
2. Nemam mjesta za staviti 2 dodatna zvučnika sa strane, pa mi ni to ne treba.
3. Ne treba mi model sa Dolby Atmos jer "ne vjerujem" u to odbijanje zvuka od plafona i simuliranje nepostojećih zvučnika. Smatram ga marketinškim trikom. Nije da ga ne smije biti, ali nije uvjet... Glupo mi je plaćati nešto što neću koristiti.

E sad, ipak želim zvuk bolji od onoga kojeg TV izvodi. Soundbar ciji zvučnici salju zvuk naprijed i po strani, a usput proizvodi i nekakve dublje zvukove tj. "glumi subwoofer".
Biti ce montiran ispod komode na slici, ne bi se trebao ni vidit. Može ići i na komodu, ali s obzirom na dizajn soundbara koje sam vidio do sada ipak mislim da će završiti ispod, zakacen na zid.

Što bi preporučili?
- vidio sam Klipsch 200, koji mi se čini OK za ovu namjenu, a cijena od 400eur mi se čini jako povoljna.
- Samsung soundbari imaju neki "symphony mode" koji koristi zvučnike televizije uz soundbar, pa se mislim da možda i to ima smisla - iako zvuci kao marketinška priča. Ako netko ima iskustva iz prve ruke neka javi.
- Bose i Sonos su OK, ali mislim da necu iskoristit njihove mogućnosti i taj famozni Atmos, pa mi je glupo plaćati tu cijenu.
- JBL ima razne modele u svim cjenovnim rangovima, ali ne znam sta bi od toga bilo najbolje za mene.

Molim iskusnije i pametnije da daju preporuku.
Hvala.

želiš soundbar za gledanje filmova, ali ne želiš koristiti moderne tehnologije koje pojačavaju dojam kina jer ne vjeruješ u njih, a opet nisi ih nikada isprobao? kad se to uzme u obzir ispada da želiš klasični soundbar koji će ti samo pojačati zvuk TVa. u tom slučaju soundbar tipa DENON DHT-S217 (cca 250 eura) će sasvim zadovoljiti tvoje potrebe.

komentar na stavke iz tvog posta:

1. jačina subwoofera se može posebno štelati, pa se lako smanji na podnošljivi nivo za zgradu

2. ok, to ti najbolje znaš

3. ne znam koliko je pametno suditi o nečemu što nisi čuo, meni ATMOS nije marketinški trik i ovisno o klasi soundbara može biti jako dobar, danas streaming servisi puštaju ATMOS tako da od njega ima i te kako koristi/efekta

sretno u odabiru

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2025 14:23 (millennial).
16 godina
Nije da nisam isprobao, već stvarno nisam čuo nikakvu razliku kad sam slušao. Vjerojatno nemam dovoljno osjetljiv sluh da primijetim razliku.
Osim toga, ne sjedim / ležim u idealnom položaju kad gledam TV - uvijek sam sa strane TV-a, zavaljen na kauču, tako da mi ni pozicija ne zadovoljava preduvjete za gledanje.
Što se tiče odbijanja zvuka od plafona, imam kosi krov (potkrovlje) od kojeg se ooet zvuk ne bi ni teoretski odbijao, cak i da povjerujem da ce se odbit od knaufa i termoizolacije do mojih ušiju.

Da, samo želim soundbar koji ce mi pojačati zvuk TV-a. Ne očekujem da ću se osjećati kao u kinu. Mislim da bi za takvo iskustvo trebao pravilno rasporediti zvučnike oko sebe i iznad sebe.

Hvala ti na preporuci, pogledat cu taj model Denona.

1 0 hvala 0
2 godine
millennial kaže...
Alchemist kaže...

Pozdrav, htio bih kupiti neki soundbar za PC,

kakva su iskustva i preporuke nekoga tko koristi?
cca 100€

je li bolje bas unutra ili odvojeno imati itd?

baci oko na Creative Stage V2

https://www.bug.hr/recenzije/creative-stage-v2-bolje-opremljen-a-jos-uvijek-povoljan-21555

https://www.techpowerup.com/review/creative-stage-v2/5.html

https://en.creative.com/p/speakers/creative-stage-v2

za cca 100 eura je odličan.

veseli007 kaže...
millennial kaže...

kod mene je FS4k max spojen direktno u soundbar i Atmos uredno radi.

Pozdrav, kako dobijete sliku ako je stick spojen direktno u sounbar? Meni tako ne radi, dali ima koja opcija za ukljuciti na sticku. Hvala.

na soundbaru imam HDMI in i HDMI out, stick spojim u HDMI in, a onda drugim HDMI kabelom preko HDMI out šaljem sliku na TV.

evo još jedan low budget, a solidan soundbar Hisense HS2100, za cca 100 eura je teško pronaći nešto bolje.

mateo kaže...
Nije da nisam isprobao, već stvarno nisam čuo nikakvu razliku kad sam slušao. Vjerojatno nemam dovoljno osjetljiv sluh da primijetim razliku.
Osim toga, ne sjedim / ležim u idealnom položaju kad gledam TV - uvijek sam sa strane TV-a, zavaljen na kauču, tako da mi ni pozicija ne zadovoljava preduvjete za gledanje.
Što se tiče odbijanja zvuka od plafona, imam kosi krov (potkrovlje) od kojeg se ooet zvuk ne bi ni teoretski odbijao, cak i da povjerujem da ce se odbit od knaufa i termoizolacije do mojih ušiju.

Da, samo želim soundbar koji ce mi pojačati zvuk TV-a. Ne očekujem da ću se osjećati kao u kinu. Mislim da bi za takvo iskustvo trebao pravilno rasporediti zvučnike oko sebe i iznad sebe.

kod dobrog soundbara se razlika u zvuku stvarno osjeti, ne treba ti super sluh, doslovno čuješ kako vlak/auto prelazi s jedne strane na drugu ili preko tebe. pustiš nešto u džungli i uživaš jer je osjećaj kao da si usred nje, ali za tako nešto ipak treba 600+ eura soundbar.

baci oko i na gore spomenuti Hisense možda bi ti to bilo sasvim dovoljno.

10 godina
mateo kaže...

Bolje onda da ne bacas pare jer svaki filmofil voli dobar audio da cuje, ili kupi bolje nesto ili ne bacaj pare, a to da nema razlike, nemoj o tome, doduse ja koristim AVR i 7.2 audio, pa je strava gledati film, a buku ako hoces, kazem ti, ne bacaj pare. Samsung Q990D je extra, itekako ima razlike od toga sto ti hoces, pozz

16 godina
Hmm... Uvjerili ste me. Očito znate što pričate, a nije neka strašna cijena za entry level soundbare, pa cu si uzet Samsung S800D ili Klipsch plexus 200. Cijena im je oko 350-400€, otprilike toliko sam mislio potrošit. Oba imaju mogućnost naknadnog dodavanja satelita, pa možda i to dodam nekad.

Ako sam dobro shvatio, treba spojiti soundbar preko HDMI eARC ulaza da bi sve funkcioniralo? Preko optičkog Atmos neće radit?
Većina filmova koje imam u kolekciji je AAC 5.1. Na što obratiti pažnju kad downloadiram filmove, tj. koji format / audio codec bi bio idealan?
Poruka je uređivana zadnji put danas u 6:26 (mateo).

0 0 hvala 0
16 godina
Soundbar-preporuka

ja sam si uzeo Samsung HW-S700D 250e...

uzeo sam sasmug radi toga sta je samsung tv pa ono,da bude isto...

a i to sam brzinski preko chat gpt pitao i dao mi taj i nekoliko slicnih..

...potpis nije potreban...
Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:48 (DaNiTo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
mateo kaže...
Hmm... Uvjerili ste me. Očito znate što pričate, a nije neka strašna cijena za entry level soundbare, pa cu si uzet Samsung S800D ili Klipsch plexus 200. Cijena im je oko 350-400€, otprilike toliko sam mislio potrošit. Oba imaju mogućnost naknadnog dodavanja satelita, pa možda i to dodam nekad.

Ako sam dobro shvatio, treba spojiti soundbar preko HDMI eARC ulaza da bi sve funkcioniralo? Preko optičkog Atmos neće radit?
Većina filmova koje imam u kolekciji je AAC 5.1. Na što obratiti pažnju kad downloadiram filmove, tj. koji format / audio codec bi bio idealan?

Opet nista neces dobiti, kada bi se brale dobijao dobar zvuk sa 350, 400e, sto bi mi budale bacale toliki novac jer ti je audio 60% filma, tj ugodjaja. Dakle ili se isprsi za Q990D Samsunga ili sacekaj bolje dane, nemoj bacati pare za AAC formate, jer DD, DD+, DTS, DTS HD, Dolvy True i Dolby atmos ti sada dominiraju. Ili gledaj i uzivaj ili ne bacaj 400e, pozz

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice