Pomoć oko spajanja pojačala sa zvučnicima

poruka: 7
|
čitano: 7.965
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ako može mala pomoć od profesionalaca.

Imam pet zvučnika 50W - 6Ω(max snaga) te jedan subwoofer od 120w-8Ω(max snaga-nema priključak u struju)

Trebao bi spojiti ove zvučnike na ovo pojačalo slika:

http://i.imgur.com/wwA2CNT.jpg

Ovo je za kučnu uporabu gdje bi išao PC,TV,DVD itd.

Pošto sam neznalica u ovom području može pomoć po mogućnosti skicirana slika kako spojiti zvučnike i subwoofer na pojačalo.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: Pomoć oko spajanja pojačala sa zvučnicima
ti bi spojia pasivne zvućnike od 5.1 sistema na 2.0 pojaćalo, nek te ne zavaraju A+B izlazi ,imaš samo stereo pojačalo.

jedino šta realno možeš napravit je spojit po 2 ta mala zvućnika u seriju i onda dva u jedan 2 u drugi kanal i imaš 2.0 sistem ,50w je vjerovatno jako prenapuhano i vjerovatno realnih 5w možeš oćekivat iz jednog malog satelita takvog.
15 godina
neaktivan

Može li se ubaciti subwoofer 

11 godina
protjeran
možeš spojit onda 4zvućnika ova mala 2 u seriju pa paralelno s druga 2 na jedan kanal a na drugi subwoofer, samo šta je sve to nesretno rješenje i najbolje bi ti bilo odlućit se dali ti više paše 2.0 ili 5.1 pa ako odlućiš da ti više paše 2.0 mjenjaš te zvućnike za neke normalne ili u obrnutoj situaciji mjenjaš pojaćalo za 5.1 pojaćalo
9 godina
neaktivan

Informacija

Kupio sam pojačalo i zvučnike

Pojačalo: Pioneer a-10-s, 50w + 50w, 4Ω - 32Ω

Zvučnici: Magnat soundforce, 130/300w, 4Ω - 8Ω, visokotonac, srednjotonac i bass reflex

Dali se zvučnici i pojačalo mogu upariti i raditi skupa?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav imam 4 ovakva zvučnika: CS55 CEILLING SPEAKER 8 ohm/100V

Trebao bi ih spojiti na ovo pojačalo

DENON PMA-520AE INTEGRIRANO POJAČALO.

Zvučnici se nalaze u Knauf stropu i nije nužno da bude glasno. Prostorija je prodavaonica namještaja.
Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kizooo kaže...

Pozdrav imam 4 ovakva zvučnika: CS55 CEILLING SPEAKER 8 ohm/100V

Trebao bi ih spojiti na ovo pojačalo

DENON PMA-520AE INTEGRIRANO POJAČALO.

Zvučnici se nalaze u Knauf stropu i nije nužno da bude glasno. Prostorija je prodavaonica namještaja.
Hvala

Koliko vidim po internetu, pojačalo je "obično" (ne razglasno sa 100 V izlazom) i podržava zvučnike 4 -16 ohm impedancije.

Znači, budući da imaš 4 komada 8-omskih zvučnika (koji imaju i transformator za spajanje na 100 V liniju), možeš ih na to pojačalo spojiti najjednostavnije tako da na svaki kanal (lijevi i desni) spojiš paralelno po dva zvučnika (na 8 ohm konektore - mimo transformatora) - imat ćeš tako 2 grupe - 2 kanala (lijevi i desni) po 4 ohma.

skica spajanja skica spajanja
KaeR
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2016 20:18 (KaeR).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice