Koja zvučna kartica (usb) ?

poruka: 11
|
čitano: 8.960
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Koju bi te zvučnu karticu (usb) preporučili ,samo stereo bez 7.1 ,da ima činčeve ,ulaz izlaz,tj da mogu komp spojiti na pojačalo,us to da nije neka preskupa,do 700 kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: Koja zvučna kartica (usb) ?

To da ima cinch ti nije bitno jer se lako sa 3.5mm konektora izvuče cinch. Pogledaj si malo M-Audio modele, nekad ih je prodavao Ve-mil ali pošto je on u problemima ne znam tko ih još prodaje ali definitivno imaju dobru reputaciju.

Možda ovo.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 20:39 (Vido).
17 godina
protjeran

ako je samo za stereo ja nebi nista kupovao nego bi rezao zice i spojio na taj koji ide na komp imas 2 kabla u svakom 2 zice crvenu i bijelu crvena ti vecinom nije oznacena znaci to je ona gola zica,znaci bijela je ljevi zvucnik a crvena desni

jako jednostavno crvenu sa crvenom i bijelu sa bijelo i to je to

Anti-depressants; controlling tools of YOUR system...
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Što si točno htio reci? Otkud da reže koju žicu? Nije mi jasno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 22:29 (Vido).
16 godina
neaktivan

jel mi može neko objasniti čemu točno služi zvučna kartica kad zvučnike mogu uštekat u matičnu i sve super radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Vido kaže...

odreze cinceve i zice sa njih spoji na obican ulaz za pc ako je stereo ima 2 zice

18 godina
smrad06 kaže...

jel mi može neko objasniti čemu točno služi zvučna kartica kad zvučnike mogu uštekat u matičnu i sve super radi?

Kratko i jasno... Ne možeš. To što si reko nemoguće je izvesti. Čak i ako imaš zvučnike koji su USB, oni u sebi imaju zvučnu karticu.

Vrlo pojednostavljeno, zvučna kartica je DAC (digital to analog) konvertor koja pretvara digitalne signale u analogne zvučne signale koji se mogu zatim preusmjeriti na slušalice, zvučnike, pojačala...etc

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 23:54 (gkelekov).
18 godina
hrvatskafarkasevec kaže...
Vido kaže...

odreze cinceve i zice sa njih spoji na obican ulaz za pc ako je stereo ima 2 zice

Ček, ček, ti hoćeš reci da pošto već ima integriranu zvučnu u kompu (koja ima 3.5mm konektor) može samo složiti adapter pa da ide na činč? To stoji da, ali bolje ipak da za 10kn kupi adapter i uštedi si živce jer su to brutalno tanke i krhke žićice. A i čovjeku možda treba posebna zvučna možda za laptop DJ-ing (dvije zvučne) i sl. pa baš mora imati dodatnu zvučnu. Po cijeni i tome da želi stereo (za tu cijenu) rekao bih da ide na malo ozbiljnije proizvode od integruša i CL-a pa sam zato stavio M-Audio.

@smrad06: To u šta uštekavaš zvučnike tj. njihovo pojačalo (grijeh prema matičnoj/zvučnoj je uštekavati pasivne zvučnike direkt bez pojačala, može se skurit izlaz) je isto zvučna, strogo gledano neispravno je reci kartica jer nije ali je isto ono (čip, DAC-ovi, predpojačala, dekoderi...) što se nalazi i na zvučnoj kartici, samo su varijacije u kvaliteti, mogucnostima i cijeni. Tako da ti kako god okreneš MORAŠ imati zvučnu da spojiš zvučnike na komp, makar kako je rekao gkelekov da je već ugrađena u zvučnike (USB zvučnici i slušalice i sl.).

17 godina
protjeran
Vido kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...
Vido kaže...

Ček, ček, ti hoćeš reci da pošto već ima integriranu zvučnu u kompu (koja ima 3.5mm konektor) može samo složiti adapter pa da ide na činč? To stoji da, ali bolje ipak da za 10kn kupi adapter i uštedi si živce jer su to brutalno tanke i krhke žićice. A i čovjeku možda treba posebna zvučna možda za laptop DJ-ing (dvije zvučne) i sl. pa baš mora imati dodatnu zvučnu. Po cijeni i tome da želi stereo (za tu cijenu) rekao bih da ide na malo ozbiljnije proizvode od integruša i CL-a pa sam zato stavio M-Audio.

@smrad06: To u šta uštekavaš zvučnike tj. njihovo pojačalo (grijeh prema matičnoj/zvučnoj je uštekavati pasivne zvučnike direkt bez pojačala, može se skurit izlaz) je isto zvučna, strogo gledano neispravno je reci kartica jer nije ali je isto ono (čip, DAC-ovi, predpojačala, dekoderi...) što se nalazi i na zvučnoj kartici, samo su varijacije u kvaliteti, mogucnostima i cijeni. Tako da ti kako god okreneš MORAŠ imati zvučnu da spojiš zvučnike na komp, makar kako je rekao gkelekov da je već ugrađena u zvučnike (USB zvučnici i slušalice i sl.).

a dobro i nisu tak tanke i krhke samo se treba pazit , slozio sam si tak kucno kino i frendovima sam par zvucnika prespajo i svo radi ko podmazano

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 23:55 (hrvatskafarkasevec).
16 godina

nisam dj,znam da se sa komp može preko činča spojiti na računalo,kupio sam laptop imam i yamaha pojačalo,neda mise svaki put spajati komp na pojačalo,želim zvučnu sa usb ,ta bi zvučna bila stalno spojena sa pojačalom,gledao sam 2 kanalne miksete sa usb,ima li ko iskustva sa njima to mi bilo još i najbolje riješenje jer sam iskoristio  sve ulaze na pojačalu osim phono

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možeš kupiti Audio 2 DJ od Native instruments karticu koja nije skupa - negdje oko 800 kuna. Jedini problem je, ali to je čini se općenito problem sa windows 7 da ima problem sa audio karticama priključenim na usb. Javlja se šum... Ja se nekako nadam da će to u microsoftu što prije riješiti :/

Lijepi pozdrav i sretna nova godina svima

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice