Koju bi te zvučnu karticu (usb) preporučili ,samo stereo bez 7.1 ,da ima činčeve ,ulaz izlaz,tj da mogu komp spojiti na pojačalo,us to da nije neka preskupa,do 700 kn?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To da ima cinch ti nije bitno jer se lako sa 3.5mm konektora izvuče cinch. Pogledaj si malo M-Audio modele, nekad ih je prodavao Ve-mil ali pošto je on u problemima ne znam tko ih još prodaje ali definitivno imaju dobru reputaciju.
Možda ovo.
ako je samo za stereo ja nebi nista kupovao nego bi rezao zice i spojio na taj koji ide na komp imas 2 kabla u svakom 2 zice crvenu i bijelu crvena ti vecinom nije oznacena znaci to je ona gola zica,znaci bijela je ljevi zvucnik a crvena desni
jako jednostavno crvenu sa crvenom i bijelu sa bijelo i to je to
Što si točno htio reci? Otkud da reže koju žicu? Nije mi jasno.
jel mi može neko objasniti čemu točno služi zvučna kartica kad zvučnike mogu uštekat u matičnu i sve super radi?
odreze cinceve i zice sa njih spoji na obican ulaz za pc ako je stereo ima 2 zice
jel mi može neko objasniti čemu točno služi zvučna kartica kad zvučnike mogu uštekat u matičnu i sve super radi?
Kratko i jasno... Ne možeš. To što si reko nemoguće je izvesti. Čak i ako imaš zvučnike koji su USB, oni u sebi imaju zvučnu karticu.
Vrlo pojednostavljeno, zvučna kartica je DAC (digital to analog) konvertor koja pretvara digitalne signale u analogne zvučne signale koji se mogu zatim preusmjeriti na slušalice, zvučnike, pojačala...etc
odreze cinceve i zice sa njih spoji na obican ulaz za pc ako je stereo ima 2 zice
Ček, ček, ti hoćeš reci da pošto već ima integriranu zvučnu u kompu (koja ima 3.5mm konektor) može samo složiti adapter pa da ide na činč? To stoji da, ali bolje ipak da za 10kn kupi adapter i uštedi si živce jer su to brutalno tanke i krhke žićice. A i čovjeku možda treba posebna zvučna možda za laptop DJ-ing (dvije zvučne) i sl. pa baš mora imati dodatnu zvučnu. Po cijeni i tome da želi stereo (za tu cijenu) rekao bih da ide na malo ozbiljnije proizvode od integruša i CL-a pa sam zato stavio M-Audio.
@smrad06: To u šta uštekavaš zvučnike tj. njihovo pojačalo (grijeh prema matičnoj/zvučnoj je uštekavati pasivne zvučnike direkt bez pojačala, može se skurit izlaz) je isto zvučna, strogo gledano neispravno je reci kartica jer nije ali je isto ono (čip, DAC-ovi, predpojačala, dekoderi...) što se nalazi i na zvučnoj kartici, samo su varijacije u kvaliteti, mogucnostima i cijeni. Tako da ti kako god okreneš MORAŠ imati zvučnu da spojiš zvučnike na komp, makar kako je rekao gkelekov da je već ugrađena u zvučnike (USB zvučnici i slušalice i sl.).
Ček, ček, ti hoćeš reci da pošto već ima integriranu zvučnu u kompu (koja ima 3.5mm konektor) može samo složiti adapter pa da ide na činč? To stoji da, ali bolje ipak da za 10kn kupi adapter i uštedi si živce jer su to brutalno tanke i krhke žićice. A i čovjeku možda treba posebna zvučna možda za laptop DJ-ing (dvije zvučne) i sl. pa baš mora imati dodatnu zvučnu. Po cijeni i tome da želi stereo (za tu cijenu) rekao bih da ide na malo ozbiljnije proizvode od integruša i CL-a pa sam zato stavio M-Audio.
@smrad06: To u šta uštekavaš zvučnike tj. njihovo pojačalo (grijeh prema matičnoj/zvučnoj je uštekavati pasivne zvučnike direkt bez pojačala, može se skurit izlaz) je isto zvučna, strogo gledano neispravno je reci kartica jer nije ali je isto ono (čip, DAC-ovi, predpojačala, dekoderi...) što se nalazi i na zvučnoj kartici, samo su varijacije u kvaliteti, mogucnostima i cijeni. Tako da ti kako god okreneš MORAŠ imati zvučnu da spojiš zvučnike na komp, makar kako je rekao gkelekov da je već ugrađena u zvučnike (USB zvučnici i slušalice i sl.).
a dobro i nisu tak tanke i krhke samo se treba pazit , slozio sam si tak kucno kino i frendovima sam par zvucnika prespajo i svo radi ko podmazano
nisam dj,znam da se sa komp može preko činča spojiti na računalo,kupio sam laptop imam i yamaha pojačalo,neda mise svaki put spajati komp na pojačalo,želim zvučnu sa usb ,ta bi zvučna bila stalno spojena sa pojačalom,gledao sam 2 kanalne miksete sa usb,ima li ko iskustva sa njima to mi bilo još i najbolje riješenje jer sam iskoristio sve ulaze na pojačalu osim phono
Možeš kupiti Audio 2 DJ od Native instruments karticu koja nije skupa - negdje oko 800 kuna. Jedini problem je, ali to je čini se općenito problem sa windows 7 da ima problem sa audio karticama priključenim na usb. Javlja se šum... Ja se nekako nadam da će to u microsoftu što prije riješiti :/
Lijepi pozdrav i sretna nova godina svima