Čudan problem prilikom gledanja filmova

poruka: 7
|
čitano: 5.159
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Čudan problem prilikom gledanja filmova

od danas imam poprilično neobičan problem sa određenim filmovima.

radi se o tome da kada pokrenem neki film preko bs playera desi mi se ili da nema zvuka (a ima slika) ili ako pokrenem neki drugi film, ima zvuk ali nema onaj prozor za video.

pokušao sam preko windows media playera, kod svakog imam sliku, ali kod 2 filma nema zvuka (u bs playeru nemam kod 4 filma zvuk).

ostali filmovi koje imam svi rade ok. samo ta 4 prave probleme. 

eh sad, da ne bi bilo zabune, filmovi koji mi sada prave gore navedene probleme su davno već skinuti i svi su radili bez problema, a danas evo kod tih istih problemi koje sam gore naveo.

zna li neko o čemu se radi? zbog čega imam te probleme s nekim filmovima? hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2011 20:11 (dreamlord).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Čudan problem prilikom gledanja filmova

Skini klite codec pack i instaliraj za playback drivere i trebalo bi raditi ako ne preko bsplayera onda preko media playera classic! Gom player isto nije los(osobno ga koristim)

Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
15 godina
neaktivan

ma lako je to skinuti i instalirati, ali mene zanima zbog čega mi se ovo desilo kada je do nedavno svaki od ta 4 filma radio ok (i video i zvuk).

os mi je win 7 ultimate x64 sp1, svi update-i instalirani.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2011 20:37 (dreamlord).
16 godina
neaktivan

instaliraj ovaj mali programčić, ako ga već nemaš: Gspot

U njemu otvori te filmove koji prave probleme i pogledaj s čime su kodirani. Također možeš odabrati opciju da ih proba odsvirati pa će ti javiti ako ima problema. Ako su ti prije radili a sada ne, onda imaš ili neki konflikt sa kodecima (obično u 90% slučajeva) ili ti fali dotični kodek.

Moj osobni favorit je Media Player Home Cinema. Za njega ti ne treba nijedan dodatan kodec, mada ja uz njega imam instaliran Haali media splitter iz određenih razloga.

Ako se ne baviš enkodiranjem filmova, moj savjet je da počistiš sve kodeke koje si instalirao i toplo preporučujem stavi ovaj gore player (i ništa više od toga)

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
15 godina
neaktivan
Zura kaže...

instaliraj ovaj mali programčić, ako ga već nemaš: Gspot

U njemu otvori te filmove koji prave probleme i pogledaj s čime su kodirani. Također možeš odabrati opciju da ih proba odsvirati pa će ti javiti ako ima problema. Ako su ti prije radili a sada ne, onda imaš ili neki konflikt sa kodecima (obično u 90% slučajeva) ili ti fali dotični kodek.

Moj osobni favorit je Media Player Home Cinema. Za njega ti ne treba nijedan dodatan kodec, mada ja uz njega imam instaliran Haali media splitter iz određenih razloga.

Ako se ne baviš enkodiranjem filmova, moj savjet je da počistiš sve kodeke koje si instalirao i toplo preporučujem stavi ovaj gore player (i ništa više od toga)

skinuo sam i kada pokrenem piše mi "68 codecs loaded".

probao sam ono preko file path-a da ih pokrenem, ali za svaki (pa čak i oni koji mi rade bez problema) mi napiše "no codecs", tako da mi ovo ništa ne pomaže :).

također, nisam shvatio gdje gledam čime su kodirani filmovi koje imam.

16 godina
neaktivan

Slika govori više od riječi:

1. Učitaj film, pogledaj koji video i audio kodek je prepoznat (s čime je kodiran film)

2. Klikni na broj 1, da provjeriš što je po defaultu definirano da se film može gledati

3. Klikni na broj 2 da GSPOT pokuša play-at film i to se prikazuje u malom ekranu.

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2
Slika 3 Slika 3
Nema na čemu! --| Google is your friend |--
15 godina
neaktivan
Zura kaže...

Slika govori više od riječi:

1. Učitaj film, pogledaj koji video i audio kodek je prepoznat (s čime je kodiran film)

2. Klikni na broj 1, da provjeriš što je po defaultu definirano da se film može gledati

3. Klikni na broj 2 da GSPOT pokuša play-at film i to se prikazuje u malom ekranu.

hvala puno na ovom slikovitom pojašnjenju ;)

naravno, to sam bio i uradio prvi put. ali za svaki film koji sam pokrenuo, pisalo bi mi da nemam codece. kao da su preko noći samo nestali s kompa. čak mi je i za one filmove koji su bez problema radili (i zvuk i video) u oba playera (i bs i windows media player) gspot pokazivao da nemam codece.

zatim sam probao sa instaliranjem k-lite. i naravno, to je pomoglo. sad je svaki film radio u oba playera.

ali meni je sad glavno i osnovno pitanje šta se desilo s codecima pa neki filmovi nisu radili? gdje su nestali, što se zbilo? zašto ne radi normalno bez k-lite kao prije? čisto da znam uzrok(e).

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 1:59 (dreamlord).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice