Pozdrav!
Molio bih one koji se bolje kuže u audio-video tematiku da mi pogledaju ovo i kažu hoće li to funkcionirati.
Dakle, u spavaćoj sobi imam tv koji više ne mogu gledati po noći jer je "preglasno"
Ideja mi je uzet ovaj audio bluetooth transmitter i uštekat ga u tv, a onda zvuk pokupit preko mobitela + slušalice. Ili ako ne može tako, onda uzeti još neke samostojeće bluetooth slušalice. Ali ovo s mobitelom i slušalicama mi je prvi izbor (Iako još nemam ideju kako. Treba li za to neka posebna aplikacija ili se nakon uparivanja mobitela i transmitera zvuk dobije u bilo kojem playeru?
Oko kvalitete zvuka ne picajzlim - bitno mi je samo da čujem!
Dakle, može li to funkcionirati uopće tako kako sam zamislio?
Što se tiče samog transmitera, odabrao sam ovog jer sam tražio nekog koji je malen i može visit na svom kablu jer je tv na zidu i nemam nikakve police na kojoj bi stajao, te koji nema bateriju i ne treba se puniti nego se napaja preko usb ulaza/izlaza s tv-a (provjerio sam i usb port na tv-u daje neku struju tj. napaja vanjski uređaj dok je tv uključen).
Ili možda postoji kakav sličan transmiter koji odašilje radio signal na nekoj frekvenciji koju onda pokupim s aplikacijom za slušanje radija na mobitelu?
Ima li vam smisla išta od ovog?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ili možda postoji kakav sličan transmiter koji odašilje radio signal na nekoj frekvenciji koju onda pokupim s aplikacijom za slušanje radija na mobitelu?
Ima li vam smisla išta od ovog?
Ima smisla, kako da ne :)
Ja povremeno koristim fm transmitter za auto koji je spojen na usb kabel (mogu okinuti fotku kako je spojeno ako ti bude trebalo). Ovakav model naprimjer: LINK
Možeš ih nabaviti stvarno jeftino preko aliexpressa, ebay-a itd...
Napomena:
Iako su namjenjeni za rad na 12v, normalno rade na 5v.
Domet nekih 20-ak metara u svim smjerovima.
Nadam se da ti je jasno da u ovom slučaju bilo tko od susjeda sa radio prijemnikom može uloviti kanal na kojem odašilješ.
Hvala na odgovoru!
Nisam samo shvatio dal si htio reći da se i ti za aute mogu nekako koristiti u ovom mom slučaju jer meni treba napajanje transmitera preko usb-a, a audio ulaz u njega bi trebao biti onaj standardni 3.5mm jack. Dal ti za aute imaju više mogućnosti povezivanja, napajanja... jer ako sam dobro shvatio kako to funkcionira, ti taj transmiter uštekaš u "upaljač" u autu, a u sam transmiter gurneš usb stick ili SD karticu i onda auto radijom uhvatiš frekvenciju transmitera? E, a moja ideja je npr. gledati neki film na tv-u, a zvuk s tv-a umjesto na njegove zvučnike dobiti nekako bežično u slušalice od mobitela (zato jer mobitel ionako koristim i punim redovito i ne bih htio još jedne zasebne slušalice koje ću morat punit) i to sve preko transmitera kojeg ću uštekat i nemat brige s njim (tj. nemat brige s njegovim punjenjem) i koji je dovoljno mali da može visit na svom kablu (tako npr. trenutno imam mali hdmi android stick uštekan u tv).
Hvala na odgovoru!
Nisam samo shvatio dal si htio reći da se i ti za aute mogu nekako koristiti u ovom mom slučaju jer meni treba napajanje transmitera preko usb-a, a audio ulaz u njega bi trebao biti onaj standardni 3.5mm jack. Dal ti za aute imaju više mogućnosti povezivanja, napajanja... jer ako sam dobro shvatio kako to funkcionira, ti taj transmiter uštekaš u "upaljač" u autu, a u sam transmiter gurneš usb stick ili SD karticu i onda auto radijom uhvatiš frekvenciju transmitera? E, a moja ideja je npr. gledati neki film na tv-u, a zvuk s tv-a umjesto na njegove zvučnike dobiti nekako bežično u slušalice od mobitela (zato jer mobitel ionako koristim i punim redovito i ne bih htio još jedne zasebne slušalice koje ću morat punit) i to sve preko transmitera kojeg ću uštekat i nemat brige s njim (tj. nemat brige s njegovim punjenjem) i koji je dovoljno mali da može visit na svom kablu (tako npr. trenutno imam mali hdmi android stick uštekan u tv).
Da, taj za auto spojiš na nekakav usb kabel usb. Jedino što ti je sad bitno je da provjeriš ako ti tv ima 3.5mm izlaz za slušalice.
Ako ima spojiš taj 3.5mm izlaz sa 3.5mm ulazom na FM transmiteru, namjestiš frekvenciju odašiljanja i baciš to sve iza telke :)
Malo je to sve ghetto kako bi se reklo, ali radi bez greške.
Aha, kužim sad. Nisam znao da ima i taj 3.5mm ulaz. Super, hvala na ideji!
Ostaje samo pitanje dal taj moj usb port od tv-a može napajati taj FM transmiter. Jer njemu (jer je kompleksniji uređaj, ima display...) vjerojatno treba nešto jača struja nego nekom malom gadgetu. Npr. imam WD externi disk koji nema zasebno napajanje i taj usb port ga ne uspjeva napajati tj. ne radi. S druge strane usb stickove i male usb gadgete napaja i rade kad ih uštekam. Al dobro, to i nije neki nepremostivi problem, to lako riješim. Bitno mi je da koncept funkcionira pa da mogu ko čovjek gledat tv dok žena spava :)
Može ga napajati obični USB 2.0 port (0.5 Ampera), provjereno radi.
Pozdrav