Problem s .ts video fajlom

poruka: 5
|
čitano: 2.525
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem s .ts video fajlom

Bok,

Naime, radi se o spotu Love is noise u .ts formatu 1080i. Imam laptop s procom od 1.4 ghz ( jednojezgreni ) i wmp 12 ( windows 7 je gore ) ga normalno otvori ali zvuk kasni za slikom. Bilo koji drugi .ts 1080i fajl otvorim sve super radi samo ovaj spot nece. Npr. spot don't lie u 1080i otvori bez problema i procesor uopce skoro pa nije opterecen a video ne steka niti nista

Probao sam otvoriti s vlc playerom ali u njemu naravno steka jer je procesor preslab. Bsplayer takodjer nemoze normalno svirati to jer je preslab procesor. Dal se moze sta podesiti da je normalno sinkronozirano. Na burazovom desktop kompu na dvojezgrenom procesoru u bilo kojem playeru spot radi super - nema kasnjenja , stekanja itd.

Skinuo sam media player classic i prema uputama iz novog buga sam ga uspio podesiti na mi preko hardverske akceleracije otvara mkv i mp4 fajlove i to sve radi super. Kad hocu da i .ts dekodira haali media spilter ( kao sto to radi za mkv i mp4 ) jednostavno nemogu postici da dobijem sliku.

Spot se otvori ali kao da sam otvorio mp3 fajl. Zvuka ima , slike nema. I da, i kad bez ikakvog dodatnog podesavanja otvorim taj spot s media player classicom isto nemam slike.

Dal je moguce ikako da mi taj spot radi normalno na ovom laptopu bez da zvuk kasni za slikom ? Hvala svima

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2009 16:16 (bokizg).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem s .ts video fajlom
mislim da je taj laptop preslab za reprodukciju HD videa... jer na bratovom kompu normalno radi, što znači da je tvoj procesor preslab
Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
17 godina
neaktivan

da, ali drugi spot isto u 1080i wmp 12 vrti bez ikakvih problema. wmp 12 tad zauzima procesor oko 15 % . Isti taj spot otvorim s bilo kojim drugim playerom i naravno da šteka jer je preslab procesor. Ali ipak wmp 12 ga vrti bez ikakvih problema.

Sad taj prvi spot s kojim imam poteskoca, wmp 12 ga uredno otvori i vrti bez problema, samo kaj je problem kaj zvuk i slika nisu sinkronizirani a kod buraza na kompu jesu. Ne kuzim to. ako nema problema s procesorskom snagom zasto je ovdje sinkronizirano a kod mene na lapu nije ?

16 godina
neaktivan

*.ts je transportni stream koji u sebi može sadržavati više videa, audia, titlova. I video i audio mogu biti kodirani različitim kodecima. Vjerojatno ovaj spot koji ti vrti bez problema ima kodek koji je manje zahtjevan, dok ovaj koji šteka vjerovatno nije isti (audio/video). I ne koriste svi playeri iste kombinacije dekodera. Skini npr gspot, pa ćeš vidjeti koju kombinaciju dekodera koristiš za jedan, odnosno drugi stream, koji je kodec u igri, pa će ti biti jasno zašto neki stream šteka, a drugi ne, kao i isprobati koji dekoder daje najbolje rezultate.

17 godina
neaktivan

znam kaj je .ts ali ne razumijem zasto wmp 12 ga nemoze svirati da je sve sinkronizirano ako ga vec svira glatko ( procesor je tokom tog spota zauzet max 30 % sveukupno )

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice