Ima li kakvih reakcija ili iskustava sa Nerom 9?
u jednoj rijeci?
Bloatware!!!
Nero se ponovno udebljao. Instalacija više nije 180MB, već 330MB, a kad se raspakira bude oko 1GB, ako se dobro sjećam. U principu isti kao i Nero 8 s nekoliko novih stvari:
- podrška za prženje blu-ray koja je sada uključena u osnovni paket (nije potrebno dodatno kupovati - ukucavati serijski)
- za dio koji služi za gledanje TV-a dodan je Vista sidebar gadget i integrira se u Windows Media Center. Dodali su Ad Spotter koji bi trebao izbacivati reklame iz tv programa (nisam probao kako funkcionira, budući da nisam uspio dobiti tv signal na Neru sa svoje kartice).
Dodali su podršku za Gracenote, odnosno traženje informacija o izvođaču pjesama. Novi je i Music Grabber koji ripa glazbu (zvuk) sa videa i pravi MP3.
Od Nera obično koristim samo Nero Burning ROM, koji je njegov najbolji dio, dok ostale komponente obično ne instaliram.
Osobno koristim Nero 8 Micro i prezadovoljan sam...podržava prženje Blu-ray i,po svemu sudeči,zaboravljenog HD-DVD formata.
Na hardu mi zauzima ni više ni manje doli 23.7 MB...uz prženje data diskova podržava i burn-anje Music i Video/Pictures Diskova.
Nero ne koristim od verzije 7 i to zato što:
1.) Puno zauzima
2.) Spor je
3.) Ponekad tražim nešto, i prolazim pokraj toga jer znam da nemože tu biti i nakraju nađem di se ne nadam (a izgubio sam pola sata)
4.) Plaća se
Jedna od najboljih alternativa je:
Ashampoo Burning Studio 8 --> koristim ga od verzije 6 --> nikad nisam sreo boljeg programa za prženje od njega.
ashampoo je zakon praktičan jednostavan i brz nero mi se uopče ne čini kao program za prženje tu je ko neki pack aplikacija bezveze
Ashampoo definitivno najbolji
Nera su promašili čim su počeli stavljat stvari koje nemaju veze s preženjem, onda znas kolko je sati
Nero je za mene car...koristim ga od dana kad sam dobio prvi komp i nemam nikakve primjedbe na njega
Nero je za mene car...koristim ga od dana kad sam dobio prvi komp i nemam nikakve primjedbe na njega
Osobno, osmica mi se rušila ko da je stalno u ringu i stalno gubi nokautom!
6-ica mi ne dela na Visti (ili 5-ica nisam siguran, uglavno stariji Nero je).
Ashampoo 7-ica dela ko "podmazan" i još je na hrvatskom(kaj mi i nije bitno ali nekima možda je)!
Devetku ne mislim ni probati ali sumnjam u neku stabilnost i još k tome zauzima 1gb instalaciju kao što je neko gore spomenul!
To je ipak previše za jedan program za PRŽENJE.
Pored alata i alata koje ima osmica (čak i media player), koristil sam samo Nero Express alat.
U devetki bude valjda i neka igra ubačena
Evo idem odmah instalirati Ashampoo...
1.) Puno zauzima
2.) Spor je
3.) Ponekad tražim nešto, i prolazim pokraj toga jer znam da nemože tu biti i nakraju nađem di se ne nadam (a izgubio sam pola sata)
4.) Plaća se
Jedna od najboljih alternativa je:
Ashampoo Burning Studio 8 --> koristim ga od verzije 6 --> nikad nisam sreo boljeg programa za prženje od njega.

4.) Plaća se
Kad si ovo naveo kao razlog, otisao sam skinut Ashampoo, ali vidim da se i on placa 50 baksa, pa ti ta primjedba onda bas i ne stoji
Ja koristim PowerISO... virtual drive, iso manager, pržilica. Prži sve živo, malen, brz i najbitnije je što nema nikakvo drugo smeće.
ponovo cu reci.
Infra recorder
3.3Mb i koliko god zvucalo zacudjuce, radi iskljucivo ono sto bi trebao.
I jos freeware.
Ja koristim PowerISO... virtual drive, iso manager, pržilica. Prži sve živo, malen, brz i najbitnije je što nema nikakvo drugo smeće.
U devetki bude valjda i neka igra ubačena

Nero 7 premium i to je to...Premda je Ashampoo takodjer odlican i free.
Nero 7 premium i to je to...Premda je Ashampoo takodjer odlican i free.

ja jos uvjek koristim nero6.
Stavio 8 koji se srusio i zakopao dvd s sobom. Nije mi nikad palo na pamet stavljati nesto drugo.
Inace, kao sto je netko vec rekao, Nero je izgubio bitku kada je poceo stavljati u instalaciju stvari koje nemaju veze s przenjem.
Zasad imam Nero 8 Lite , samo Nero Exprees i Nero Burning ROm i vise mi nista ne treba.
Sta ce mi neki media player, audio editor i slicne gluposti.
v9 Nero nema za nabaviti niti Micro niti Lite!
Nisam imao iskustva sa verzijom 9.
Koristim 6 jer je mala, brza, stabilna i ima sve što treba.
Dok sam neko vrijeme koristio vistu imao sam ashampoo i dobro radi posao. Kako sam se vratio na xp opet koristim nero 6