Media Player Classic Home Vs Gom player

poruka: 314
|
čitano: 130.246
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Media Player Classic Home Vs Gom player
Hyperion kaže...

Probaj CCCP, nas par iz encoder grupe je prešlo sa clean MPC-HC na taj CCCP(combined community codec package).

Nije loš kao k-lite. Bolji mi je je od običnog MPC-HC, nema više trzanja kod premotavanja, kao da je par puta brži.

Podržava i ordered chapters te titlovi su zajedno sa slikom na screenshotima inače kod običnog mpc-hc nema titlova na ss-ima.

Da, kada radim screenova na MPC-HC nema titlova na njima (nije tako vazna stvar, ali dobro dode).

Budem probao onda CCCP kada dodem kuci....treba znaci cista instalacija MPC-HC bez codeca i CCCP.

CCCP radi kako treba sa x64 verzijom MPC-HC?

K-lite ne koristim godinama jer se najezim kada vidim taj totalno nepotrebni, preogromni codec pack.

Zahvaljujem na preporuci!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
protjeran
win32 kaže...
Hyperion kaže...

Probaj CCCP, nas par iz encoder grupe je prešlo sa clean MPC-HC na taj CCCP(combined community codec package).

Nije loš kao k-lite. Bolji mi je je od običnog MPC-HC, nema više trzanja kod premotavanja, kao da je par puta brži.

Podržava i ordered chapters te titlovi su zajedno sa slikom na screenshotima inače kod običnog mpc-hc nema titlova na ss-ima.

Da, kada radim screenova na MPC-HC nema titlova na njima (nije tako vazna stvar, ali dobro dode).

Budem probao onda CCCP kada dodem kuci....treba znaci cista instalacija MPC-HC bez codeca i CCCP.

CCCP radi kako treba sa x64 verzijom MPC-HC?

K-lite ne koristim godinama jer se najezim kada vidim taj totalno nepotrebni, preogromni codec pack.

Zahvaljujem na preporuci!

evo ti link za skidanje beta verzije 

http://www.cccp-project.net/beta/

a slikanje sa titlovima  radi savrseno 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
hrvatskafarkasevec kaže...

Sta ne valja sa zadnjom stabilnom verzijom tj. sta beta ima da ova nema?

Davno sam prestao koristit bilo kakve beta proizvode pa zato pitam.

TNX

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
protjeran
win32 kaže...

Sta ne valja sa zadnjom stabilnom verzijom tj. sta beta ima da ova nema?

Davno sam prestao koristit bilo kakve beta proizvode pa zato pitam.

TNX

hmm mislim da u beti rade na 10 bitnoj podrsci (high10 profile) i mozda jos neke sitnice 

slobodno uzmi zadnju stabilnu verziju

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

http://www.cccp-project.net/beta/Combined-Community-Codec-Pack-BETA-2011-07-15.exe

Ova beta "15.07.2011" verzija radi savršeno sa 10-bit depth videom, dok ova "11.07.2011" isto radi dobro no pri izlaženju iz mpc-hc javi error "MPC-HC has stopped working".

Evo kako izgleda 10-bit.

MKV - H.264
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 15:42 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Kako iskljucit HW na MPC-HC
Slika mi je tot cudna,tamna...
EDIT: rjeseno

http://www.soundstream.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 11:32 (soundstream).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Vidim da je ova tema još u životu pa da pitam i ja nešto . Kupio sam nedavno novu graf. karticu ATI radeon 6970 jer nije bilo nvidie ispod 1500 Kn a stara nvidia 8600 je odradila svoje. E sad, imam proc  pentium od 3Ghz i 2Gb RAM-a  i spojio sam plazmu sa PC-em preko HDMI kabela. Prije je sa nvidiom to sve radilo relativno OK uz pomoć Cuda acceleratora sa core codec-om. Sad ova ATI-eva kartica to naravno ne podržava ali je sama grafa HD tipa pa sam ipak očekivao puno bolje rezultate. HD filmovi i dalje nisu baš glatki kako bi volio, igra COD4 online isto nije ništa puno bolja nego prije pa me zanima da li postoji neki trik ili mi je taj proc isto zreo za hitnu zamjenu (usko grlo)? Kao player koristim MPCHC no probao sam i KM player i VLC i i još neke no na kraju sam ih sve deinstal i ostavio MPCHC jer s njim mi jedino radi barem kako je i prije radilo. I još jedno pitanje, kad sam prvi put instalirao drivere sa CD-a i pokrenio film na tv-u radio mi je zvuk preko HDMI kabela, no poslije sam išao skidati sa ATI-jeve stranice zadnje drivere i više nemam zvuk na TV-u preko HDMI-a? Pokušao sam i sa sistem restore krenuti iz početka no bezuspješno, wtf?!

EDIT: Ima još jedna stvar koja me muči a to je da svaki put kad pokrenem MPCHC javi mi da mi je direct x i user run time is outdated. Ne znam gdje bi našao direct x koji zadovoljava potrebe jer sve koje sam našao na netu ne ispunjavaju uvjete?

Hvala na odgovoru.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 1:26 (spacemanr).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja sam veliki fan gom playera ali u zadnje vrijemi mi je malo tako tako

užasno mi se sviđa pno 10 sekundi skakanje  sa ljevo desno da lagano mogu premotati dio filma koji sam preskočio, pomicanje titlova u sinkronizaciju sa filmom je sređeno sa tipkama ',' i '.' što je isto zgodno, čak i ako je zvuk van sinkronizacije! opcije su odlične

kao što je već rečeno ima problema sa MKV formatom, malo je spor pri skakanju u filmovima a kada učita titlovekoji su unutar MKV-a neke preskače (inače nije problem sa engleskim filmovima ali kadagledam japanske anime-e užasno je iritantno), i da nije toga ne bi  ni pomislio na drugi player

a i primjetio sam da već skoro godinu dana nikakav update nije izašao kao da su stali s razvojem (a tako se i čini, jer su se fokusirali na gom encoder http://www.gomlab.com/eng/forum.html?mode=announceList )
jel zna tko koji dobar cocec koji bi mogao ubaciti u gom da mkv dobro čita?

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

nemoj mi rec da gledas anime sa gom playerom :( to ti je fail 

unistavas trud fansubera ,a i uskoro uopce neces moc koristit gom za anime jer polako svi prelaze na High10 profile koji trenutno samo radi na CCCP beta i mplayer2

probaj ovo pustit 

http://www.cccp-project.net/beta/test_files/H.264-444-10bit-sample.mkv

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 2:15 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
spacemanr kaže...

Odmah kupuj novi procesor, matičnu i rame. Gdje ti je pamet bila kupovat high-end grafičku na nekoliko godina star procesor. Naravno da je usko grlo.

“Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding.” - Albert Einstein
14 godina
neaktivan
dr.sc. kaže...
spacemanr kaže...

Odmah kupuj novi procesor, matičnu i rame. Gdje ti je pamet bila kupovat high-end grafičku na nekoliko godina star procesor. Naravno da je usko grlo.

Ah, toga sam se i bojao {#}. Niš, treba skupljat pare jbg.

BTW, nije 6970nego 6790, kasno je bilo kad sam pisao {#} tako da nije hi end jer nisam bio niti spreman dati toliko para za grafičku {#}.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 9:34 (spacemanr).
17 godina
neaktivan

nemoj mi rec da gledas anime sa gom playerom :( to ti je fail 

unistavas trud fansubera ,a i uskoro uopce neces moc koristit gom za anime jer polako svi prelaze na High10 profile koji trenutno samo radi na CCCP beta i mplayer2

probaj ovo pustit 

http://www.cccp-project.net/beta/test_files/H.264-444-10bit-sample.mkv

naravno da neće

eh znam da je to bezveze ali jednostavno mi se sviđa jednostavnost sušelja i mogućnost modificiranja
iako sam u zadnje vrijeme na VLC prešao vidjet ću ovo dvoje playera pa što bude bude

Ovo je moj potpis...
16 godina
protjeran

niti VLC ti to nece moc pustit ,iako govore da bi beta mogla ,ali neznam nisam probao 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
spacemanr kaže...
dr.sc. kaže...
spacemanr kaže...

BTW, nije 6970nego 6790, kasno je bilo kad sam pisao {#} tako da nije hi end jer nisam bio niti spreman dati toliko para za grafičku {#}.

Ako nemaš novca, možda možeš kupiti rabljeni dvojezgreni procesor, možda tvoja matična podržava neki. To bi bila jeftina nadogradnja, a cijelo računalo bi dosta profitiralo, grafička kartica bi bila puno više iskorištena.

Što se tiče loše kvalitete filmova i tog, to je vjerojatno softverske prirode, budući da za HD video ne treba neki prejak hardver.

“Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding.” - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 16:49 (dr.sc.).
16 godina
protjeran
dr.sc. kaže...
spacemanr kaže...
dr.sc. kaže...
spacemanr kaže...

Ako nemaš novca, možda možeš kupiti rabljeni dvojezgreni procesor, možda tvoja matična podržava neki. To bi bila jeftina nadogradnja, a cijelo računalo bi dosta profitiralo, grafička kartica bi bila puno više iskorištena.

Što se tiče loše kvalitete filmova i tog, to je vjerojatno softverske prirode, budući da za HD video ne treba neki prejak hardver.

HD video ti je jako jako sirok pojam,ako pustis jedan HD video to ne znaci da sa nekim drugim neces imat problema

15 godina

U zadnje vrijeme kad preko gom-a gledam filmove, i vratim ih za 10 sec unazad, tj tipka lijevo, glas glumaca postaje cudan i pocinje mali lag, kako to rijesiti?

U zdravom hardveru zdrav softver
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
spacemanr kaže...
EDIT: Ima još jedna stvar koja me muči a to je da svaki put kad pokrenem MPCHC javi mi da mi je direct x i user run time is outdated. Ne znam gdje bi našao direct x koji zadovoljava potrebe jer sve koje sam našao na netu ne ispunjavaju uvjete?

Hvala na odgovoru.

DirectX End-User Runtime Web Installer

Turbo cattolico, peste balcanica - gori ussi winnetou
14 godina
neaktivan
dr.sc. kaže...
spacemanr kaže...
dr.sc. kaže...
spacemanr kaže...

Mah, već sam se o tome raspitivao i kod proizvođača matične ali na žalost nejde dvojezgreni na nju {#}

17 godina
neaktivan
spacemanr kaže...

Mah, već sam se o tome raspitivao i kod proizvođača matične ali na žalost nejde dvojezgreni na nju {#}

instaliraj si direct x nadogradnje sa gornjega posta da više ne dobivaš poruke o grešci kod MPC-HCa, a moguće i da rješiš druge probleme koje imaš

BTW. izašla je nova stabilna/finalna verzija: Media Player Classic Home Cinema 1.5.2.3456

Changes in Media Player Classic Home Cinema v1.5.2.3456 - 22 July 2011:
NEW    : Added optional fp32 (full float point) processing, fp16 is now half float point
NEW    : Support for BluRay chapters
NEW    : Added Hebrew translation (beta version, the right-to-left layout is not applied to all dialogs yet)
NEW    : You can switch between the remaining time and the current time by clicking on the time itself on the toolbar
NEW    : Ticket #29, Added an option to make the player on top only when playing video files. When using this option, the player won't be on top when playing an audio-only file
NEW    : Ticket #1216, Added a "Clear" option to the playlist context menu
NEW    : Ticket #1224, Added OSD messages when changing the audio boost and the audio balance
NEW    : Ticket #1311, Added an "After Playback" => "Lock" option
NEW    : Ticket #1350, Added a time tooltip for the seek bar whose position can be specified (above or below the seekbar)
NEW    : Ticket #1377, Keep the same playback speed for all the items of the playlist
NEW    : Ticket #1382, Added an OSD message when taking a screenshot
NEW    : Ticket #1487, Show the saved position for favorites with "remember position" enabled in the "Organize Favorites" dialog
NEW    : Ticket #1489, Add the ability to open favorites from the "Organize Favorites" dialog by double-clicking on an item
CHANGED: The filters' settings are now saved in [HKCU\Software\Gabest\Media Player Classic\Filters]
CHANGED: Improved the OSD message when changing the playback speed
CHANGED: The hand cursor is not used anymore for the video frame unless the mouse pointer hovers a button in a DVD menu.
CHANGED: Ticket #519, Replace the "Next (Previous) Playlist Item" command by a "Next (Previous) File" command which can also be used to play the next (previous) file in folder without stopping at chapters.
CHANGED: Ticket #559, Replace jump forward and backward buttons in Windows 7 taskbar by next and previous buttons as they are probably used more often.
CHANGED: Ticket #846, Use a different program id for x64 builds so that there is no conflict over file associations between x86 and x64 builds.
CHANGED: Updated libpng to v1.5.4
CHANGED: Updated MediaInfoLib to v0.7.47
CHANGED: Updated ZenLib to v0.4.20
CHANGED: Updated SoundTouch to v1.5.1pre r104
CHANGED: Updated Little CMS to v2.2
CHANGED: Updated libdca to SVN r90
CHANGED: Updated French, German, Hungarian, Russian, Turkish, Ukrainian translation
FIXED  : Ticket #20, [MKV] 2 or more video streams get played back simultaneously on top of each other
FIXED  : Ticket #71, [MPEG] LPCM mono causes 50% playback speed
FIXED  : Ticket #199, [MpegSplitter] no video with some files
FIXED  : Ticket #285, Ambarella AVC not correctly splitted by MPC-HC's internal MP4/MOV source filter
FIXED  : Ticket #384, disable Relative drive
FIXED  : Ticket #613, Bugs of MPC-HC Dialog Fonts
FIXED  : Ticket #622, Favorites are now correctly saved when changing settings location from registry to ini and vice versa.
FIXED  : Ticket #740, Make EVR Sync stats better looking
FIXED  : Ticket #760, Fixed playback of old .mov files with 'raw', 'twos' and 'ima4' audio
FIXED  : Ticket #805, EVR Custom scanline and refresh rate detection fails occasionally, causing superspeed video
FIXED  : Ticket #829, MPC-HC plays recent BBC HD recordings with no video
FIXED  : Ticket #965, Add Full File Path Parameter to Status.html
FIXED  : Ticket #989, Sliders at options are consistent with volume slider. Scroll/button up will move slider up (increase the value) while going other way, scroll/button down will decrease the value.
FIXED  : Ticket #1029, MPEG-2 Profile detected incorrectly with MPEG splitter
FIXED  : Ticket #1032, MPC-HC x64 does not work with Flash 64-bit
FIXED  : Ticket #1059, Don't add files to Windows recent files list when "keep history of recently opened files" is unchecked.
FIXED  : Ticket #1128, Thumbnails wider than 2048p
FIXED  : Ticket #1157, The mute button had no effect if triggered during startup
FIXED  : Ticket #1178, Fix OSD messages when toggling "Screen Space Pixel Shader" on/off
FIXED  : Ticket #1212, Playing "Recent File" clears playlist, even though playlist contains file
FIXED  : Ticket #1220, MPC fails to play specific MKV files
FIXED  : Ticket #1251, If the window is maximized, it will stay maximized when removing the caption or the menus. The video frame will be extended rather than reducing the size of the window.
FIXED  : Ticket #1321, IMpegSplitterFilter uses CString - should be WCHAR or BSTR instead
FIXED  : Ticket #1383, Fix OSD positioning: messages displayed at the top-right of the window before going fullscreen were incorrectly positioned after switching to fullscreen
FIXED  : Ticket #1483, Wrong order of "Video" and "Audio" in "Properties -> Details"
FIXED  : Ticket #1509, Fix the "Prev Angle (DVD)" hotkey and add an OSD message when changing the angle using the hotkeys or the "Navigate" menu
FIXED  : Ticket #1515, Disable "Disable Desktop composition (Aero)" menu entry on XP
FIXED  : DVB, Channel switching for H-264 services is more stable now
FIXED  : Some OSD messages were not translatable
FIXED  : Use the correct icon for the message box appearing after the online subtitles database has been tested: the warning icon was always used even if the test was successful
FIXED  : Numerous other bugfixes

Turbo cattolico, peste balcanica - gori ussi winnetou
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 18:22 ((s)izgoreo).
14 godina
neaktivan

Pozdrav.

Evo imam jedno pitanje u vezi reprodukcije hd filmovau mpeg4-u . Da li je normalno kad seekerom u gomu odem na neki dio filma, da ga on ne pokrene odmah nego treba cekati oko 1 sek? 
Probao sam u dosta playera poput vlc, mpchc, wmp bs i u svima je isto kao što sam gore naveo.

To se mi samo događa kod  hd filmova u mpeg4

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nitko  ne zna odgovor na moje pitanje?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

kod goma je to normalno jer je los i zastario player ,ali u MPC-HC se to nebi trebalo događat 

Pogotovo ako meni 10bit 1080p video ide kao iz šale

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kod goma je to normalno jer je los i zastario player ,ali u MPC-HC se to nebi trebalo događat 

Krivo sam gore napisao kod mpchc se to odma prebaci samo se zna dogoditi da kad stisnem na neki dio filma onda se ova scena koja traje zadrži manje od pola sek. Da nije mozda što s kompom  ima pentium dual core e5300 , 2 gb rama i gv hd 4650. znam da nije neka konfa , ali dali je to dovoljna konfa za reproducitanje hd filmova

16 godina
protjeran
Jack the Ripper kaže...

Krivo sam gore napisao kod mpchc se to odma prebaci samo se zna dogoditi da kad stisnem na neki dio filma onda se ova scena koja traje zadrži manje od pola sek. Da nije mozda što s kompom  ima pentium dual core e5300 , 2 gb rama i gv hd 4650. znam da nije neka konfa , ali dali je to dovoljna konfa za reproducitanje hd filmova

i vise nego dovoljna 

14 godina
neaktivan

Znaci na ovoj konfi mogu reproducirati svakakve filmove bez problema?

Oprosti sto te 2 put pitam jedno te isto

16 godina
protjeran
Jack the Ripper kaže...

Znaci na ovoj konfi mogu reproducirati svakakve filmove bez problema?

Oprosti sto te 2 put pitam jedno te isto

da

imao sam taj procesor pa eto sa sigurnoscu znam

14 godina
neaktivan

Ok hvala na pomoći

14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

MPCHC razara. Uz foobar2000, to mi je najljepši komad softvera koji sam u životu vidio i imao prilike koristiti.

Moram priznati da i meni on jedini radi kako treba, jedino što me strašno nervira je što nikako da nađem neki način da sredim/ubrzam/usporim titlove kao na bs playeru?!? Ima li naki načina a znam da sigurno ima?

15 godina
neaktivan

Odeš na opcije i keys i podesiš si kojim tipkama ubrzavaš i usporavaš titlove.

The more you live, the less you die. (Janis Joplin)
14 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
spacemanr kaže...

instaliraj si direct x nadogradnje sa gornjega posta da više ne dobivaš poruke o grešci kod MPC-HCa, a moguće i da rješiš druge probleme koje imaš

BTW. izašla je nova stabilna/finalna verzija: Media Player Classic Home Cinema 1.5.2.3456

...

Hvala ti na odgovoru i pokušaju no nije mi puno pomoglo sa stabilnom verzijom niti direct x. Zapravo direct x mi više nije javljao kao problem (znači ipak je malo pomoglo :-) ). Uglavnom prešao sam na win 7 i tamo sve radi kako treba bez puno zaj...e. Još samo da sredim ovo oko titlova i bit ću na konju :).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice