Kućni video od 26gb :(

poruka: 37
|
čitano: 5.680
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Poštovani, radio sam kućni filmić od 56 minuta, radio se o obnovi zavjeta moje rodbine. To sam obrađivo u ediusu i spremio kao .avi i to mi je sad 26 gb taj video. Što da napravim da mi taj video stane na dvd i da je normalne kvalitete kada se bude gledalo na televizoru ili kompjuteru preko cijelog monitora???

HITNO!

Živi svaki dan kao da ti je zadnji !! Komjuteri su budućnost svijeta...-.-'
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Kućni video od 26gb :(

LOL????? AHHAHAHAAHHAHAAHH {#}

(FRIEND): Prvo računalo sam dobio kad sam imao 9 godina..promijenio sliku na desktopu i izgasio ga...sljedece jutro pao sistem i win pao [ http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1378699 ]
17 godina
neaktivan

Napravi   Blu - Ray    {#} 

U kojem formatu je video?

Peace and Love _ Frankenstein Build

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MarinGoldstein_CRO kaže...

Poštovani, radio sam kućni filmić od 56 minuta, radio se o obnovi zavjeta moje rodbine. To sam obrađivo u ediusu i spremio kao .avi i to mi je sad 26 gb taj video. Što da napravim da mi taj video stane na dvd i da je normalne kvalitete kada se bude gledalo na televizoru ili kompjuteru preko cijelog monitora???

HITNO!

Prebaci ga u DVD format sa ConvertxToDvDom, i onda ga speci na DVD.

@ Verbatim, .avi, napisao je gore.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 12:07 (thuglife).
17 godina

A koliko je to čudo od videa rezolucije i bitrate-a?

Jedan jedini način ti je u konverteru tipa windows movie maker, FormatFactory, MediaCoder, AnyVideoConverter smanjit bitrate, promjenit codec u divx/xvid, a kontenjer AVI neka ostane, po potrebi smanjit rezoluciju...

Uglavnom trebao bi dosta uštedit no pazi konvertiranje može poprilično potrajat, pogotovo ako imaš single core procesor.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 12:11 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Taj video od 26GB je skoro sigurno u RAW, odnosbo u ne komprimiranom obliku. Cim to prebacis u neki divx, dobiti ces znatno manji fajl.
I rather like the restless nights
17 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Malo uči

An AVI file may carry audio/visual data inside the chunks in virtually any compression scheme, including Full Frame (Uncompressed)

15 godina
neaktivan

HITNO!

Kad sam vidio naslov "kućni uradak" pomislio sam da je to nesto drugo {#}

Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 12:30 (Frentt).
15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...
Taj video od 26GB je skoro sigurno u RAW, odnosbo u ne komprimiranom obliku. Cim to prebacis u neki divx, dobiti ces znatno manji fajl.

ne kontam...kako da ga i s čim prebacim u divx?

15 godina
neaktivan
thuglife kaže...

HITNO!

Prebaci ga u DVD format sa ConvertxToDvDom, i onda ga speci na DVD.

taj convertxtodvd 4 sam skinio i instaliro i svaki put kad ubacim filmić u njega piše mi ne reagira...u čem je problem?

15 godina

cyberlink power director 8 .... solidan program za convertiranje videa

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Skini MediaInfo, zatiom otvori taj avi s MediaInfo, pa report stavi u post.

Da vidimo o čemu se u tom famoznom avi-u radi!

0 0 hvala 0
16 godina

Ja sam vide-e uspješno smanjivao sa Format Factory-em, zakon programčić..

When night falls, she cloaks the world... In impenetrable darkness. A chill rises from the soil and contaminates the air... Suddenly.. life has new meaning..
15 godina
neaktivan

moram u školu sad, vratit ću se večeras i dat vam report....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HellRaz0r kaže...

LOL????? AHHAHAHAAHHAHAAHH {#}

sta je tak smjesno jbt ???

15 godina
neaktivan

evo slika ....valjda je to taj što ste tražili

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

{#}

Čestitam, napravio si Blu-Ray     {#}

Video: 62.5 Mbps 1920 x 1080 Canopus HQ Codec
Audio: LPCM

Imaš li još uvijek orginal materijal ?

Peace and Love _ Charles Darwin Build

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

{#}

Čestitam, napravio si Blu-Ray   {#}

Video: 62.5 Mbps 1920 x 1080 Canopus HQ Codec
Audio: LPCM

Imaš li još uvijek orginal materijal ?

nemam sve, ima nekoliko pjesama i onaj ne obrađeni video....zašto?

17 godina
neaktivan

Pretpostavljam, da je audio OK, možeš ga demuxrati.
Sobzirom da imaš orginal video, ovaj od 26 GB izbriši i ponovo origanl video obradi s nekim razumnim postavkama npr 720 x 576.
Otvori orginal video u mediainfo pa postaj report.

Peace and Love _ Charles Darwin Build

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo slika od original vide-a, meni treba to biti preko cijelog ekrana na tv-u i možda preko cijelog na kompu (znači kao pravi film, recimo Harry Potter mi je na jednom dvd-u i mogu ga gledat i na tv-u i kompu preko cijelog ekrana)....ja bi tjeo tako neš napravit (sam harry traje 2,5h a moj 1h) {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U Ediusu ga exportaj u nesto drugo? DivX maybe?

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

0 0 hvala 1
17 godina

evo slika od original vide-a, meni treba to biti preko cijelog ekrana na tv-u i možda preko cijelog na kompu (znači kao pravi film, recimo Harry Potter mi je na jednom dvd-u i mogu ga gledat i na tv-u i kompu preko cijelog ekrana)....ja bi tjeo tako neš napravit (sam harry traje 2,5h a moj 1h) {#}

To ti je čisto stvar računice.

ako je originalni HARRY POTTER, onda on zauzima dupli DVD od 8.5GB, rezolucija mu je vjerojatno 720x576 i bitrate mu je okvirno

2.5 sati*60*60=9000 sekundi

8,5GB=8500MB=8.500.000KB*8= 68000000 Kbita

68000000 / 9000 = 7555 Kbita/sekundi (Kbps) = 7.5Mbps    

Znači HARRY POTTER film (ako je DVD samo film, bez dodataka) ima sveukupni bandwith 7,5Mbps, od tog bandwitha makneš okvirno 0,4Mbps AC3 ili 1,5Mbps DTS na zvuk i dobiješ od 6-7Mbps na video.

Da bi ti to ponovio, moraš svoj originalan fajl prebaciti u DVD po sličnom ili istom bandwithu. 

Običan DVD ima 4.5GB i ti ako ideš popunjavati full 4.5 GB dobiti ćeš sljedeću računicu:

rezolucija ti je 720x576, audio bandwith ti je maksimalno oko 1.5Mbps (1500 Kbps) i ostalo ti ide na video.

60 minuta * 60 = 3600sekundi

4,5GB = 4.500.000 KB * 8 = 36000000 Kbita

36000000Kbita / 3600 sekundi = 10.000Kbita/sek iliti 10Mbps kao što i sam vidiš, to je znatno više od HP filma i to je nepotreban bandwith.

Tebi je sasvim dovoljno da odvojiš recimo 1.5 Mbps na Audio i 7 Mbps na Video.

Kombinirano daje 8,5 Mbps

8,5Mbps / 8 = 1,0625 MBps

1.0625 MB po sekundi * 60 * 60 daje u konačnici 3826 MB za fajl od 60 minuta MPEG2 kompresije i to ti komotno stane na 1 DVD.

Postoji i DIVX varijanta koja će ti dati manje više istu kvalitetu u fajlu od 600MB-1000MB, ali onda moraš računati drugačije bandwithe jer je i kompresija DIVX formata drugačija.

P.S. Ispričavam se jer sam post dosta konfuzno napisao, uglavnom kako su mi misli išle tako sam tipkao, a ako ti bilo šta treba pojasniti, slobodno pitaj.

Pozdrav 

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.11.2010 10:26 (Bladepu).
15 godina
neaktivan

imam samo ove mogućnosti...u koji da ubacim da mi stane na dvd?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

imam samo ove mogućnosti...u koji da ubacim da mi stane na dvd?

Trebao bi imati MPEG2 kompresiju.

Probaj neki drugi software.

15 godina
neaktivan

da probam u adobe premiere pro cs4??? imam taj program ali ga još nisam savlado....jel taj može u divx spremat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A moraš imati i odgovarajući software i odgovarajući codec (coder/decoder).

Znači prvo si instaliraj DIVX codec koji će ti omogućiti codiranje videa u divx format.

A potom ide software.

Adobe Premier Pro CS4 je jedan jako moćan software. Bez pretjerivanja, sa njime bi mogao uspijeti i u filmskoj industriji, a da ne pričam o kodiranju običnog kućnog videa.

Samo ako ga nisi savladao, i tako jednostavna radnja bi ti mogla uzrokovati probleme.

Ima i jednostavnijih programa za tu namjenu.

Ja sam za to koristio malen, moćan i besplatan VirtualDub, ali već dugo vremena nisam se time bavio pa niti ne znam dali je VirtualDub još uvijek aktualan.

Mislim da bi prvo trebao razdvojiti audio i video.

Audio prekodirati u recimo MP3 malo većeg bandwitha.

Video prekodirati u DIVX tako da ciljaš na fajl DVD rezolucije od recimo 1GB veličine.

1GB nije neka strašna veličina fajla, a ipak 1GB na sat vremena snimke je dovoljno prostora da ti osigura velik bandwith i dobru rezoluciju videa.

I na kraju smiksaš MP3 i DIVX nazad u jedan AVI fajl i to je to.

17 godina

da probam u adobe premiere pro cs4??? imam taj program ali ga još nisam savlado....jel taj može u divx spremat?

Ma mora ti edius eksportat u sto hoces. Meni frend radi sa tim pireve. Exporta u sve zivo. Sad neznam jel to plugin ili kako, al znam da ima izbora ono uhuhuhu.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

A moraš imati i odgovarajući software i odgovarajući codec (coder/decoder).

Znači prvo si instaliraj DIVX codec koji će ti omogućiti codiranje videa u divx format.

A potom ide software.

Adobe Premier Pro CS4 je jedan jako moćan software. Bez pretjerivanja, sa njime bi mogao uspijeti i u filmskoj industriji, a da ne pričam o kodiranju običnog kućnog videa.

Samo ako ga nisi savladao, i tako jednostavna radnja bi ti mogla uzrokovati probleme.

Ima i jednostavnijih programa za tu namjenu.

Ja sam za to koristio malen, moćan i besplatan VirtualDub, ali već dugo vremena nisam se time bavio pa niti ne znam dali je VirtualDub još uvijek aktualan.

Mislim da bi prvo trebao razdvojiti audio i video.

Audio prekodirati u recimo MP3 malo većeg bandwitha.

Video prekodirati u DIVX tako da ciljaš na fajl DVD rezolucije od recimo 1GB veličine.

1GB nije neka strašna veličina fajla, a ipak 1GB na sat vremena snimke je dovoljno prostora da ti osigura velik bandwith i dobru rezoluciju videa.

I na kraju smiksaš MP3 i DIVX nazad u jedan AVI fajl i to je to.

Nisam premiere baš puno koristio, ali i to ću savladat (znam osnove). S virtualdub-om sam radio nije mi se baš svidio ali solidan je. Pokušat ću taj video uradak napraviti u a.premiere i spremit ga u divx. A nezz kako da razdvojim zvuk i sliku (mogu ja to ubaciti u gluhu traku taj video ali kako da dobijem zvuk, sve je snimano s jednom malom kamerom). Inače, zvuk obrađujem u adobe audition 1.5...ode sad probat nać taj divx codec....pozz

17 godina

Samo trebas proguglat malo...

http://goo.gl/UyfKv

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Poštovani evo da se javim! Uspio sam napraviti normalan video, ali sam ga spremio u windows media video, pa me zanima dali će se to moći gledati na dvd playeru (ja ga trenutno nemam) a trebam dati obitelji taj video. Znači moram li prebacivati u neki drugi format da mogu gledat na dvd playeru ili može ostati u windows media video???

ako da u koji format da stavljam?

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice