Kako pojacat mp3 pjesmu?!

poruka: 6
|
čitano: 5.576
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

E dajte mi recite neki dobar program,zelim mp3 pjesmu prebaciti u sto kvalitetniji format koliko se moze. Ako me kuzite. Stavljam neke pjesme za auto i nema veze koliko ce MB ispast jedna pjesma samo da je sto bolji zvuk.

Znam da se to moze barem neka rezolucija nesto tako pojacat. Thnx unaprijed

Isto tako neki program da skidam pjesme sa youtube-a. vec imam nesto ali se ful losije cuje od drugih pjesama recimo skinutim sa limewire.-a

Proud to be adicted to WoW

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Kako pojacat mp3 pjesmu?!

Pjesmu nikako ne možeš "pojačat".

MP3 je lossy codec, dakle, dio informacija je izgubljen prilikom ripanja sa CDa. Recimo, ako si ripao u mp3 sa 320kbit/s, ti imaš samo 320 kilobita informacija o jednoj sekundi pjesme. Ono što je izgubljeno kodiranjem (ripanjem) u mp3 sa org CDa se ne može vratiti. Dakle, rekodiranjem pjesme od 128kbit/s u 320kbit/s nećeš dobiti tih 192kbit/s "informacija" koje nedostaju, samo ćeš dodatno pogoršati kvalitetu zvuka. I povećati veličinu fajla bez potrebe.

Ako želiš što kvalitetniji zvuk, CD moraš ripati sa nekim codecom koji nije lossy, tipa APE ili nešto slično. Također, CD možeš izripati kao wav i prebaciti na USB ali će ti trebati 30-50mb po pjesmi ali gubitaka neće biti. Za slušanje u autu, sve preko 192kbits je pretjerivanje jer nećeš čuti razliku.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan
Mp3Gain Cool
16 godina
odjavljen

Da, to će "poglasniti" pjesmu. Ali koliko sam ga ja skužio, on hoće kvalitetniju a ne glasniju pjesmu.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan

Možeš ti pjesmu iz 128 kbps MP3-a staviti i u 24-bit 192 kHz PCM, tj. povećat rezoluciju zapisa ali nećeš dobit ništa time osim veće datoteke jer kvalitetu ne možeš vratiti, kao što ti je Sum_off_all_fears objasnio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko sam ja skuzio u autu ne mozes slusati MP3. Ako je tako samo prilikom narezivanja izaberi audiocd i snimi pjesme. Nista ti ne moze poboljsati pjesmu a ovako ces imati cklasicni audiocd a kvaliteta ce ostati ista.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice