- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako je CD originalan, čitač ga nije mogao fizički promjeniti na bilo koji način, CD je u redu osim ako ga nisi grebao i sl. ali u tom slućaju ne bi davao vjerojatno ništa.
Vjerojatno je do Windowsa ili koji već OS koristite, probaj na nekom drugom, nazvisnom računalu, po mogućnosti na nekom koji nije u toj mreži niti je bio neizravno ili izravno u "softverskom doticaju" (uključujući USB/disketne transfere sa jednog PC-a na drugi) sa kompjuterima na kojima si probao (mislim na viruse :)).
CD možeš kopirati u programima poput Alcohol 120%, ukoliko ima zaštitu malo je teže, tj. puno ako ju Alcohol ne može skinuti ili Daemon Tools emulirati jer onda možeš zaboraviti na kopiranje iako je možda moguće neke funkcionalne fajlove izvući sa CD-a ali nisam ga nikad vidio pa ne znam.
jeste vi to na poslu koristili i sve je bilo ok?
ako jeste, onda je na poslu vjerojatno već instalirano pa kad ga staviš odmah ga pokreneš. a kod kuće i na drugim računalima nije instalirano, pa se prvo treba instalirat pa bi se valjda tek onda pojavljivao "Run"
Sad mi nudi samo opciju da ga instaliram. A ne smijem ga instalirati na svoj laptop jer sluzi i ostalim kolegama za trening. Ne smijemo ga nigdje instalirati, ni na server. Jer ako ga jednom instaliras, gotovo je... ovako kruzi od kompa do kompa, ekipa ga prouci i vrati.
jeste vi to na poslu koristili i sve je bilo ok?
ako jeste, onda je na poslu vjerojatno već instalirano pa kad ga staviš odmah ga pokreneš. a kod kuće i na drugim računalima nije instalirano, pa se prvo treba instalirat pa bi se valjda tek onda pojavljivao "Run"
Gad je do sada davao samo RUN / README / TECH SUPPORT / EXIT. na bilo kojem kompu
Sada: INSTALL / README / TECH SUPPORT / EXIT. na bilo kojem kompu
Kako do sada RUN, a odjednom INSTALL?
Kao da je netko uninstalirao dotičan softver sa svih računala?!?
Ako je CD originalan, čitač ga nije mogao fizički promjeniti na bilo koji način, CD je u redu osim ako ga nisi grebao i sl. ali u tom slućaju ne bi davao vjerojatno ništa.
Vjerojatno je do Windowsa ili koji već OS koristite, probaj na nekom drugom, nazvisnom računalu, po mogućnosti na nekom koji nije u toj mreži niti je bio neizravno ili izravno u "softverskom doticaju" (uključujući USB/disketne transfere sa jednog PC-a na drugi) sa kompjuterima na kojima si probao (mislim na viruse :)).
CD možeš kopirati u programima poput Alcohol 120%, ukoliko ima zaštitu malo je teže, tj. puno ako ju Alcohol ne može skinuti ili Daemon Tools emulirati jer onda možeš zaboraviti na kopiranje iako je možda moguće neke funkcionalne fajlove izvući sa CD-a ali nisam ga nikad vidio pa ne znam.
Fizicki nije ostecen, ima kutiju plasticnu, i kartonsku, stoji pod kljucem (sefovim) bla,bla,bla...
Vratio sam ga ko da nista nije bilo - i zecijim korakom na forum.
Pokusao sa Alcohol, ali mu treba cca 3 sata, sad nemam toliko vremena, osluskujem korake i trazim help
Kako do sada RUN, a odjednom INSTALL?
Kao da je netko uninstalirao dotičan softver sa svih računala?!?
Nitko ga nije instalirao. samo sam ja pokusao obicni, f***ng, copy-paste na poslu pa da se kuci igram. Od tada je problem.
Ne znam baš o čemu se brineš? CD ne možeš nikako da promijeniš njegovim kopiranjem, šta god radio, tako da nisi mogao da pokušajem kopiranja nešto na njemu promijeniš.
ZEKO SAD MORA BJEZATI SA MJESTA NESRECE, JER POSTAJE SUMLJIV.
MOLIM VAS AKO IMATE PRIJEDLOGE, SLOBODNO JAVITE.
UKRATKO:
CD-ROM SA KOJEG SMO SVI GLEDALI CBT, NAKON MOG POKUSAJA KOPIRANJA NUDI SAMO DA SE INSTALIRA. ZASTICEN JE.
NEKA POMOC, 92?
HVALA!!!
Gle, CD nije i ne može biti promjenjen na bilo koji način, ne može on skužiti da si ga ti instalirao ili ne i zabraniti ti da ga ikad više instaliraš, barem ja do sada nikad ali ama baš nikad nisam naišao na nešto takvo i uvjeren sam da niti ne postoji jer je originalan CD doslovno izrezbaren i laser iz čitaća ga ne može promjeniti i to je to. To čak mislim nije ni legalno jer šta ako ga instaliraš i padne ti sistem, morat ćeš ponovno dizati sistem (reinstall Windowsa) i morat ćeš ga opet instalirati, ti si ga platio i imaš ga pravo sebi doma instalirati i uninstalirati beskonačno puta. To što on ima možda neke licence i verifikacije preko neta i sl. ne znaći ništa, CD nije promjenjen. Amen.
Kažem ti, uzmi CD i probaj ga na nezavisnom kompjuteru.
Btw, razlika između run i instal može, a ne mora biti velika, lako moguće da se nešto u Windowsima promjenilo i da samo drugačije kuži istu stvar (ne bi bio prvi put, zbog nekih virusa mora se ponekad CD otvarati tako da ideš Run as pa explorer.exe odabrati), ima tu dosta stvari koje su se mogle promjeniti, a nisu toliko bitne niti zabrinjavajuće da bi dizao frku i paniku.
I BTW, pogledaj malo po Torrent i sličnim stranicama, lako moguće da ćeš naći to već spremno za instaliranje bez problema.
da, pokusati cu ga pokrenuti na nekom trecem kompu.
je li moguce da se on u svojim postavkama promijenio?
pokusavam sve i svasta, ukljucujici A-ray scanner v2, koji mi kaze:
[12:51:55 PM] Signs on CD/DVD indicate SafeDisc 4.00
[12:51:57 PM] SafeDisc 4.60.010 detected -> E:\system\AP-Menu.exe
[12:51:57 PM] --- File(s) Scan Finished [1.59s] ---
i taj neki SECDRV..
sve to je sa cd na koji sam kopirao sadrzaj.
nisam uspio presnimiti cd, ali za divno cudo sada radi bez problema. volio bi ga presnimiti za kucnu uporabu, ako netko zna kako se to radi...hvala na savjetu.
hvala vam na pomoci, samo nastavite tako.
Si probao Alcohol 120%?
Zaštita koju taj CD koristi je SafeDisc 4.60.010, zato nije htio kopirati.
Si probao Alcohol 120%?
Zaštita koju taj CD koristi je SafeDisc 4.60.010, zato nije htio kopirati.
da, jesam, ali kad mi napravi image u nekom formatu (MPE ili MPD-nisam siguran kojem) ja sam taj koji nema pojma sta dalje.
mozes mi dati savjet?
To što si dobio zove se slika cd/dvd-a (image) i predstavlja virtualni CD/DVD. To su ti btw MDF i MDS (zajedno čine virtualnu sliku iako se mogu izvući podatci i bez onog manjeg ali bolje da su oba tu).
Učitaj sliku u virtualni čitač, alcohol već ima mogućnost virtualnih čitaaa ali ako ne sa njim, možeš npr. sa daemon toolsom.
nakon sati i sati pokusavanja kreiranja image uz pomoc Alc. 120, clone cd, nero nisam dobijao nikakve korisne rezultate.
slijedio sam vase savjete i jako sam zahvalan.
surfajuci sam naisao na slijedeci link, ne znam kako nisam i prije nego sam trazio pomoc na forumu:
http://www.final4ever.com/showthread.php?t=2272
skinio sam safedisc 4, jako je jednostavan, i opalio...u sridu! nabavio sam torrente, sveg materijala koji mi je trebao sad se pravim pametan kolegama.
Onaj originalni cd sam vrati, skrio i poslao ga u...
Ekipa hvala Vam!