Windows 8 sučelje otkriveno

poruka: 57
|
čitano: 7.710
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Windows 8 sučelje otkriveno
tnakir kaže...

Jel tko od vas prati nove feature u Win8? Ima li kakvih novosti o novom file systemu? Ili je Win8 samo kozmeticka nadogradnja Win7 sa nekim dodacima za drustvene mreze?

Spominje se neki Protogon:

http://windows8center.com/windows-8-rumors/windows-8-new-file-system-protogon/

World Championships: 7, GP started: 275, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,455
15 godina
neaktivan
Po mome, kakav izgled ima morao bi to biti za mobitele. I sam WP 7 ima dobar look ali ovo je još bolje, za same mobitele naravno. Nema prevelike koristi za korisnike na velikim ekranima. Osim za korisnike koji ideju do facebooka i natrag na sleep..
Sooner or later, though, you always have to wake up.
15 godina

Pričate o tome ko da je facebook nešto loše. Da ne spominjem twitter koji je još više korisniji od facebooka.

Meni se ovo zasad sviđa, ovako dosad viđeno, pogotovo ako se bude izvršavalo ovako velikom brzinom na nekom prosječnom računalu.

http://about.me/antesirkovic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
F1-IVO kaže...
tnakir kaže...

Jel tko od vas prati nove feature u Win8? Ima li kakvih novosti o novom file systemu? Ili je Win8 samo kozmeticka nadogradnja Win7 sa nekim dodacima za drustvene mreze?

Spominje se neki Protogon:

http://windows8center.com/windows-8-rumors/windows-8-new-file-system-protogon/ 

Najs... citao sam o tim DBLike FS-ovima. Navodno su brzi ko vrag. Drago mi je da ima malo konkretnog napretka! Thnx na info... 

Mentalist je moj idol... I torrente isto
17 godina

I uz disk troše i dosta RAMa :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Najs... citao sam o tim DBLike FS-ovima. Navodno su brzi ko vrag. Drago mi je da ima malo konkretnog napretka! Thnx na info... 

Ma ja ne vjerujem dok ne vidim:)

Inače ovo u prvom postu na videu mi se nimalo ne sviđa. Nekako mi izgleda kao da je za mulce rađeno.

Nadam se da to neće bit finalna verzija ili nek barem stave na izbor još jedno sučelje.

World Championships: 7, GP started: 275, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,455
14 godina
protjeran

Bug forum je jedino mjesto gdje se w8 temeljito poljuvao. gg dečki! A i Bug je jedini informatički portal koji nije niti crticom prenio predstavljanje w8. gg dečki!

Šta reć... os za tablete i računala, moći če se prebacivati iz Metro UI u normalni w7 like, radi na ARMu... mnoštvo drugih inovacija

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
tnakir kaže...

Inače ovo u prvom postu na videu mi se nimalo ne sviđa. Nekako mi izgleda kao da je za mulce rađeno.

Nadam se da to neće bit finalna verzija ili nek barem stave na izbor još jedno sučelje.

Pa siguran sam da ćeš moći ono poslagati kako tebi paše :)

17 godina
F1-IVO kaže...
tnakir kaže...

Pa imati ćeš izbor između desktop i netbook/mobilnog sučelja.  Na video prezentacije je pokazano sučelje za netbook uređaje.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
16 godina
Elles D. kaže...

A danas inače svi imamo HDDove kapaciteta 20 GB i RAM memorije do maksimalno 1,00 GB pa se oboje čini jako problematičnim. {#}

16 godina
neaktivan

jbno kako pola vas nije ni pogledalo video a već je krenulo sa pljuvanjem.......

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
escobar_ kaže...
Elles D. kaže...

A danas inače svi imamo HDDove kapaciteta 20 GB i RAM memorije do maksimalno 1,00 GB pa se oboje čini jako problematičnim. {#}

S obzirom da imamo >100 puta više HDD kapaciteta od navedenog, i samo ~2-6 puta više od navedenog RAMa... Da, problem je ;)

S razlogom database-like FSovi nisu zaživjeli, i zašto najbliže tome što imamo su ove instant pretrage u start izbornicima...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
15 godina
neaktivan

kako mi se cini ovaj OS je izgubio svoje znacenje koje je dobio s imenom "Windows"

...no vidit cemo kad izade

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jooj, sjecam se kad je vista izasla isto su svi tako govorili, ne valja, ne valja, ne valja, i na kraju su je masovno instalirali, još dan danas naletim na instaliranu Vistu!

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

katastrofa; nikako mi se ne sviđa; to je prvo što ću uninstalirat, naravno ako se bude dalo:
uŽAŠ

Super Secret Secret Squirrel

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Exploder kaže...

katastrofa; nikako mi se ne sviđa; to je prvo što ću uninstalirat, naravno ako se bude dalo:
uŽAŠ

A zbog čeg je užas? Ne sviđa ti se sučelje? Pa tko te tjera da koristiš to kad možeš i klasično kao što je sad na windows 7? 

Čini mi se da većina uopće nije gledala video do kraja. Bar ste se mogli potrudit pročitat negdje nešto o tome onda. To je dodatak i ako ti se ne sviđa nemoj ga koristit. Imat ćeš standardni izgled + sve ostalo što će windows 8 donijeti novo.

Kritizirat novi operacijski sustav jer donosi mogućnost izbora mi stvarno nije jasno -.-

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 21:35 (Iggx).
17 godina
neaktivan

Nekad je početni ekran bio samo:

C:\_

tako da...

Iako mi se ne sviđa to novo "web" sučelje.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Slazem se sa Iggx-om...

Uglavnom, prave ocijene ce se moci dati tek kad budemo nove windovse imali na nasim racunalima i kad ih budemo dobrano "istestirali" :) ... 

No, moram nesto reci:

Imam osjecaj da su svaki novi windovsi sve "jednostavniji" za obicnog korisnika...

Isto tako, ameri (obicni korisnici?) su sve gluplji...

Ergo - windovsi su sve gluplji :D :D :D

Masti na kruh i paprike!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni osobno totalno bezveze. Ovako mrzim na monitoru vidjet ijednu packu od klinaca a kamoli da non-stop lijepim prstima po ekranu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 21:54 (miljac007).

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dali je itko od kritičara uopće prosurfao malo ,otišao na Engadget i potražio članke o ovome?? Da je ,vidio bi da je ovo GUI za touch screenove i tablete

,a da je za klasični pc tu klasično sučelje!

Plus ,sve je to još u razvoju ,i nije finalizirano!!

Ali ne ,bitno je s{#}ati po MS-u!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2011 10:59 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
miljac007 kaže...

Meni osobno totalno bezveze. Ovako mrzim na monitoru vidjet ijednu packu od klinaca a kamoli da non-stop lijepim prstima po ekranu.

Bar razlikuj os od touchscreen monitora.

Ovdje govorimo o OS-u, a ne o touch monitorima koji su tebi 'bezveze'.

14 godina
neaktivan

ja pak vjerujem da će to bit dobro složeno...

kak je danas sve povezano sa društvenim mrežama, mobitelima, prijenosnicima i koječega, pa ova touch sučelja i ostalo..sasvim normalna pojava da se to poprati...ono što meni malčice smeta...je to intenzivno praćenje društvenih mreža, razni gadgeti programčići sučelja baš za to...onak aktivno i žestoko se forsira to..kao da svi ljudi žive za društvene mreže i da smo 24 sata svaki dan na društvenim mrežama...meni je to samo grafički sve ljepše, ugodnije oku..novo neznači uvijek bolje, brže..ponekad je i lošije...ja sam za onu...keep it simple and clean..i vozi :D

samo krupno, ništa sitniš
16 godina
Kad su izlazili tableti s w7 pričalo se kako nisu prilagodeni touchu, a sad opet nije dobro.
Druga stvar, jos uvijek neki ne kuže da bude desktop verzija w8 drugačija od ovog
hobi: androidhr.blogspot.com

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dkc kaže...
miljac007 kaže...

Bar razlikuj os od touchscreen monitora.

Ovdje govorimo o OS-u, a ne o touch monitorima koji su tebi 'bezveze'.

Nemoj se puno sekirat,znam kaj sam rekao.

14 godina
protjeran

meni sve sve čini da Microsoft mora napravit gaf u svakoj drugoj verziji windowsa.

- Win 2K

- Win ME

- Win XP

- Win Vista

- Win 7

- Win 8

- ...

...ugl. cekam Win9 il' kako ce se zvati{#}

Moj PC  
1 3 hvala 0
16 godina
elwood kaže...

meni sve sve čini da Microsoft mora napravit gaf u svakoj drugoj verziji windowsa.

- Win 2K

- Win ME

- Win XP

- Win Vista

- Win 7

- Win 8

- ...

Kakav bolan gaf, o čemu ti pričaš? OS je još uvijek u ranoj razvojnoj fazi i ti pričaš o gafovima. {#}

15 godina
elwood kaže...

- Win 2K

- Win ME

- Win XP

- Win Vista

- Win 7

- Win 8

- ...

Meni je vista bila super.

Peace means I'm reloading my gun.
Nova poruka
E-mail: