Ima li tu itko iskustva sa Tiny 11 ?
Zvuči zanimljivo razmišljam da stavim na komp al nekako mi se neda radi ponovo instalaciju sve kad mi je namješteno.
Zvuči zanimljivo razmišljam da stavim na komp al nekako mi se neda radi ponovo instalaciju sve kad mi je namješteno.
-smećem riješavaš smeće? nešto sasvim drugo je kad sam počistiš, no vidi stricjuru iskustvo.. kad ms nešto ugura i ne želi da juzer može maknuti.. tad biraj ili želiš-trebaš win11 ili nešto drugo, ćevapi-sladoled.. biraš itd.
ili ovako.. za 'naprednije' juzere.. klasa onih koji imaju resurse, znanje gdje-što-kako.. i opet, vidjeti prethodnu stranicu stricjuru za primjer..
.. što je cilj? potreba-želja? .. tiny? manji footprint? manje zauzeće rama? .. neki resurs? .. šbbkbb, što ako nema npr directx-a? .. nema gaminga, nema ničeg s gpu akceleracijom, multimedija-internet.. mada je prije bio upotrebljivo, danas 'digitalizacijom' i spajanjem svega u multimediju nije upotrebljivo-korisno.. npr core-server bez guija.. može za taj tip appsa, serverski.. ne juzerski itd.
-izbaciti što? antivirus? mrežu, dx, .net? .. što je višak? osim bloata-smeća.. no za to je već bolje riješenje enterprise-iot-ltsc.. opet po izboru 10-11.. pa do tog da ako netko ne želi ništa msovog, tad je zalutao u temi win.. može macos-lin-android.. što je cilj-želja-potreba.. ili onak, samo je palo na pamet.. loša ideja, tj može ako je prvi uvjet zadovoljen, znanje i ograničenja-potrebe..
-juzerima, upozorenje.. nešto što se može pronaći-skinuti, pripremljeno.. može biti ok, može biti smeće-malware.. rizik ili upitati se, zar ms baš ne zna napraviti ništa dobro ni win-os.. nego to netko treći mora 'popraviti' .. onak, realnost .. odnosno linux je tu desetljećima, čist, đabe (većina) pa tko želi može na lin.. no ako do sad juzer nije prešao, zašto bi sad u podtemi tiny.. tj i to pokazuje veću želju juzera za win a to opet indirektno znači da nisu baš toliko loši ili ako ih se ide popravljati tad treba znati više, ne biti juzer kliknext klase.. i opet, stricjura primjer.. rezultat, onog juzera koji može-zna.. i gdje se u tome vidi juzer koji čita post na skali noob-napredni prema čemu može zaključiti kako bi priča završila .. tj može probati, na ćoravo, lotošanse.. možda dobije jackpot, no veća šansa je da neće, realnost.
Ako već ideš na te oslabljene verzije bez smeća, telemetrije i sl., instaliraj si LTSC verziju koju možeš skinuti direkt od Microsofta.
Izbrisa zadnja dva upadeta za 2 i 1 mjesec..ma katstrofa ljudi tolko sam se iz*eba zasto mi neke dx11 igre ne rade da bi na kraju bija kriv windows upadet...jednu sam nazalost izbrisa jer mi nije tila radit a sve kriv windows 11...vratija na zadnji 12 misec update zasad radi sve normalno al sad moran razmisljat oce ma radi ovi sigurnosnih zakrpa koje mi fale neki virus razjebat komp
Stvarno sam jako razocaran ovim Windows 11(a ni nvidijini driveri zadnjih miseci ne rade isto kako trebaju).
Iako bi starije igre trebale instalirati svoje directx dll fileove, neke to ne urade.
Najbolje ti je instalirati dxwebsetup.exe koji sadrži sve dll od prije Krista.
Hvala,na kraju sam nekako uspija sve namistit..zasad radi vecina stvari al ko zna dokad
Hvala,na kraju sam nekako uspija sve namistit..zasad radi vecina stvari al ko zna dokad
dxwebsetup.exe si spremi i kad god dižeš windowse instaliraj ga jer on ubaci sve dll igara koje su potrebne od 2006 god.