Prilikom podizanja sistema u jednom trenutku se nudi opcija za izbor OS-a (oba su XP) ali samo jedan funkcioniše (tj postoji samo jedan instaliran XP, kada izaberem drugu opciju kaže da je neka greška u pitanju-nema ničega). Kako da se preskoči taj korak ili da se eliminiše taj izbor? Hvala unapred.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I šta je sad problem?Onda izaberi samo prvu opciju
nesjećam se više kako je bilo na xp-u točno, al čini mi se da moraš editirat boot.ini
Prilikom podizanja sistema u jednom trenutku se nudi opcija za izbor OS-a (oba su XP) ali samo jedan funkcioniše (tj postoji samo jedan instaliran XP, kada izaberem drugu opciju kaže da je neka greška u pitanju-nema ničega). Kako da se preskoči taj korak ili da se eliminiše taj izbor? Hvala unapred.
Vjerojatno si imao prije instaliran xp. pa nisi formatirao disk.
ugl. skini easybcd i s njime uredi boot meni, tj. makni taj jedan xp sa liste.
jeste bio drugi xp ali greškom instaliran na drugu particiju koja je posle formatirana, ali ostade taj problem koji jeste ˝sitan˝ali iritira.
Skini ovaj program sto sam ti dao link.
instaliraj pokreni idi na "edit boot menu" i tamo izbrisi onaj xp koji nije default.
Hvala, odrađeno
Da ne otvaram novu temu imam jedno pitanje u vezi podizanja windowsa XP. Pojavljuje mi se plavi ekran u kojem se provjeravaju datoteke na D particiji. Piše check file system on D i onda to traje nekih par minuta. Uvijek na kraju kaže da nema nikakvih problema i normalno se poslije toga dignu windowsi.
E sad mene zanima zašto se to događa samo za D particiju, a ne i za C. I drugo me zanima ako je svaki put sve u redu zašto kod svakog podizanja sistema provjerava datoteke jer na kraju uvijek javi da nema nikakvih grešaka. To se događa otprilike zadnjih dva tjedna.
Hard disk je Seagate Barracuda i star je oko 3 godine.