Problem pri podizanju XP-a...

poruka: 8
|
čitano: 3.730
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Prilikom podizanja sistema u jednom trenutku se nudi opcija za izbor OS-a (oba su XP) ali samo jedan funkcioniše (tj postoji samo jedan instaliran XP, kada izaberem drugu opciju kaže da je neka greška u pitanju-nema ničega). Kako da se preskoči taj korak ili da se eliminiše taj izbor? Hvala unapred.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I šta je sad problem?Onda izaberi samo prvu opciju

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RE: Problem pri podizanju XP-a...
koliko vidim on hoće da mu se ne prikazuju opcije...

nesjećam se više kako je bilo na xp-u točno, al čini mi se da moraš editirat boot.ini
TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
neaktivan
RE: Problem pri podizanju XP-a...
VELNED kaže...

Prilikom podizanja sistema u jednom trenutku se nudi opcija za izbor OS-a (oba su XP) ali samo jedan funkcioniše (tj postoji samo jedan instaliran XP, kada izaberem drugu opciju kaže da je neka greška u pitanju-nema ničega). Kako da se preskoči taj korak ili da se eliminiše taj izbor? Hvala unapred.

Vjerojatno si imao prije instaliran xp. pa nisi formatirao disk.

ugl. skini easybcd i s njime uredi boot meni, tj. makni taj jedan xp sa liste.

15 godina
neaktivan

jeste bio drugi xp ali greškom instaliran na drugu particiju koja je posle formatirana, ali ostade taj problem koji jeste ˝sitan˝ali iritira.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Skini ovaj program sto sam ti dao link. 

instaliraj pokreni idi na "edit boot menu" i tamo izbrisi onaj xp koji nije default.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala, odrađeno

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu imam jedno pitanje u vezi podizanja windowsa XP. Pojavljuje mi se plavi ekran u kojem se provjeravaju datoteke na D particiji. Piše check file system on D i onda to traje nekih par minuta. Uvijek na kraju kaže da nema nikakvih problema i normalno se poslije toga dignu windowsi.

E sad mene zanima zašto se to događa samo za   D particiju, a ne i za C. I drugo me zanima ako je svaki put sve u redu zašto kod svakog podizanja sistema provjerava datoteke jer na kraju uvijek javi da nema nikakvih grešaka. To se događa otprilike zadnjih dva tjedna.

Hard disk je Seagate Barracuda i star je oko   3 godine.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice