Problem sa bootanjem windowsa 7

poruka: 5
|
čitano: 3.396
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Problem sa bootanjem windowsa 7

Pozdrav, imam problem sa laptopom HP ProBook 4710s kod dizanja windowsa...
Prije par mjeseci sam imao instalirana dva OS-a na dvije particije, na C su bili windows 7 (novi), a na D win vista (starija instalacija-- koja nesto nije radila, pa sam se poigrao sa partition managerom i napravio dodatnu particju na koju sam stavio win 7... to je bilo davno :) )
jucer mi je nestalo mjesta na disku tako da sam odlucio formatirati particiju sa onom instalaciom viste (da nisam je dosad micao sa D diska).
Sve sam radio u paragorn partition manageru. Proces kreiranja nove particije je zavrsio i kada se laptop resetirao windowsi se nepale, pojavi se poruka NON-SYSTEM DISK OR DISK ERROR REPLACE AND STRIKE ANY KEY WHEN READY

pritisnem neku tipku i nista se ne desava... jeli moguce da sam obrisao neki boot file kada sam formatirao disk D? Kako ovo mogu rijesiti a da ne izgubim podatke sa C diska?

extreme life

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa bootanjem windowsa 7

Da ,jesi. Na Vistinoj particiji je bio bootmanager. Ubaci Windows 7 instalacijski dvd ,startaj PC s njega i idi na Startup Repair. Pusti da odradi svoje ,restartaj ,po potrebi ponovi. Nakon trećeg restarta bi sve trebalo biti u redu.

Tutorijal - KLIK

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina

Hvala, javit cu dali je sve uredu

extreme life
16 godina

Repair sistema je trajao par minuta, laptop se sam resetirao i kod bootanja mi je ponudio da odaberem windows 7 ili vistu... disk D mi vise nije formatiran vec je vracen na staro kao i prije, opet se nisam rijesio viste. pokusao sam sa formatiranjem iz windowsa ali mi nedopusta. 
U paragon partition wizardu pokazuje dvije particije, po redu: D (Active and boot)   i   C (System), znaci ako opet formatiram disk D windowsi se nece moci upaliti i tako se samo vrtim u krug.
Želim da je C disk boot i system, a D bez viste i formatiran.
moze li se u biosima promjeniti koji ce disk biti boot?

...

Sad kad mi je ponudio da odaberem koji OS zelim bootati stisnuo sam F10 na windows7 i dobio edit boot options. Ovako pise:

Path: \Windows\system32\winload.exe
Partition: 2
Hard Disk: 80d2f3ee
[ /NOEXECUTE=OPTION

Edit windows boot options for: Windows vista (TM) Business (recovered)

Path: 1

Hard Disk: 80d2f3ee

[

tu mi se cini pobrkan redosljed Neodlučan

ako netko zna kako mogu rijesit ovaj problem molm da mi napise postupak.
Hvala unaprijed

extreme life
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.5.2010 0:50 (Icefox).
16 godina
neaktivan

Skini EasyBCD ,ali bi bilo dobro 2.0 verziju ,jel ima više opcija. Samo se moraš prijaviti na forum. S njim onda možeš premjestiti bootloader na C particiju.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.5.2010 1:03 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice