Pozdrav, imam problem sa laptopom HP ProBook 4710s kod dizanja windowsa...
Prije par mjeseci sam imao instalirana dva OS-a na dvije particije, na C su bili windows 7 (novi), a na D win vista (starija instalacija-- koja nesto nije radila, pa sam se poigrao sa partition managerom i napravio dodatnu particju na koju sam stavio win 7... to je bilo davno :) )
jucer mi je nestalo mjesta na disku tako da sam odlucio formatirati particiju sa onom instalaciom viste (da nisam je dosad micao sa D diska).
Sve sam radio u paragorn partition manageru. Proces kreiranja nove particije je zavrsio i kada se laptop resetirao windowsi se nepale, pojavi se poruka NON-SYSTEM DISK OR DISK ERROR REPLACE AND STRIKE ANY KEY WHEN READY
pritisnem neku tipku i nista se ne desava... jeli moguce da sam obrisao neki boot file kada sam formatirao disk D? Kako ovo mogu rijesiti a da ne izgubim podatke sa C diska?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da ,jesi. Na Vistinoj particiji je bio bootmanager. Ubaci Windows 7 instalacijski dvd ,startaj PC s njega i idi na Startup Repair. Pusti da odradi svoje ,restartaj ,po potrebi ponovi. Nakon trećeg restarta bi sve trebalo biti u redu.
Tutorijal - KLIK
Hvala, javit cu dali je sve uredu
Repair sistema je trajao par minuta, laptop se sam resetirao i kod bootanja mi je ponudio da odaberem windows 7 ili vistu... disk D mi vise nije formatiran vec je vracen na staro kao i prije, opet se nisam rijesio viste. pokusao sam sa formatiranjem iz windowsa ali mi nedopusta.
U paragon partition wizardu pokazuje dvije particije, po redu: D (Active and boot) i C (System), znaci ako opet formatiram disk D windowsi se nece moci upaliti i tako se samo vrtim u krug.
Želim da je C disk boot i system, a D bez viste i formatiran.
moze li se u biosima promjeniti koji ce disk biti boot?
...
Sad kad mi je ponudio da odaberem koji OS zelim bootati stisnuo sam F10 na windows7 i dobio edit boot options. Ovako pise:
Path: \Windows\system32\winload.exe
Partition: 2
Hard Disk: 80d2f3ee
[ /NOEXECUTE=OPTION
Edit windows boot options for: Windows vista (TM) Business (recovered)
Path: 1
Hard Disk: 80d2f3ee
[
tu mi se cini pobrkan redosljed
ako netko zna kako mogu rijesit ovaj problem molm da mi napise postupak.
Hvala unaprijed
Skini EasyBCD ,ali bi bilo dobro 2.0 verziju ,jel ima više opcija. Samo se moraš prijaviti na forum. S njim onda možeš premjestiti bootloader na C particiju.