Greška pri instalacijij Windows-a!

poruka: 3
|
čitano: 1.180
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

LP

Prilikom instalacije Windows-a na računar izbaci mi sljedeću grešku:

"windows could not complete the installation. To install windows on this computer, restart the installation"

u pitanju je brand računar (specijalna industrijska verzija) UNO-3082 od firme ADVANTECH. Naručen je direktno od njih, ali bez diskova. Ubačena su dva WD diska od 500gb (2,5 inčni) i konfigurisani u RAID 1 mirror. Nakon particionisanja diska krene instalacija i nakon restarta izbacuje ovu grešku. U pitanju je WIN7 Pro instalacija originalni DVD (probao sam i Ultimate skinuti sa neta ali ista stvar mi se dešava) XP ne dolazi u obzir tako da ga nisam ni probao.

Ako ima neko nekakvu informaciju o ovome neka se javi svaka sugestija je dobrodošla.

HVALA!!!!!!!!!!!

edit:   Na svaki od ova dva diska u normalnom modu prolazi instalacija bez problema. Nikakvu grešku ne izbacuje.

LOL
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 9:57 (memo_nn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Možda je problem u drajveru za raid.

Edit:

Skini sa stranice proizvđaća nove drajvere za raid(dekompresiraj,ako treba) i snimi na usb ili neki cd.

x
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 10:01 (zzz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-očigledno RAID kontroler driver. Pronađi driver na str. proizvođača (pazi, trebaš za određen OS, 32 ili 64 bit..), DOS (txt) driver tzv. ''F6''. Snimi ga na USB ...

btw. Morror nije zamjena za backup. Pogotovo u ovakvom slučaju kad windowsi nemaju konkretan driver, u slučaju problema imaš veći problem.

Backup...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice