Gdje kupiti dobar gaming PC?

poruka: 34
|
čitano: 9.648
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
pitanje

planiram kupiti novi gaming komp, ali ne za neku veliku lovu... nesto oko 6000 kn sa monitorom (ne prevelik, 22" mi je previse).

ako itko zna,  gdje ima dobra ponuda?

0 0 hvala 0
17 godina

Reci koji grad i koji su ti dućani dostupni pa će se složiti nešto, to ti je bolje nego da kupiš gotovi pc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa složi si ga sam, jer će te gotov pc opeljušit

Kažu da škola nije ztvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina... Sticks and stones may break my bones, but chains and whips exite me.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

da ne isplati se gotov komp kupovati... to ti oni slože bezveze i u većini slučajva više platiš

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2009 20:10 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Gdje kupiti dobar gaming PC?
autorov komentar

ja sam u zadru. tu ima hg spot i mozda jos koji ducan, nisam bas siguran...

al ionako sam mislio sam slagat, samo ako mi mozete reci sto ima dobro, a ne pre skupo

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2009 20:15 (rise against).
17 godina
neaktivan
rise against kaže...

al ionako sam mislio sam slagat, samo ako mi mozete reci sto ima dobro, a ne pre skupo

hg shrot! a ne hg spot!!

što se tiće mozda jos koji ducan, nisam bas siguran - budi siguran. hg shrot ti nije dučan nego javna kuća za budale(bez uvrede onima koji tamo kupuju i koji vole taj dučanViče), radije pogledaj te koje druge dučane npr. vemil(nije najjeftiniji ali ja bar imam dobra iskustva što se tiće servisa i svega - ljubazno osoblje, ...). koliko love reci pa možda ti nešto smislimo, i još reci jel samo tower, i jel komp samo za igranje ili...
Kondomi su in -> koristite ih i VI! Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Time is a great teacher but sadly kills al it's pupils. Hakiranje je umjetnost a ne zločin. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
18 godina
rise against kaže...

Pored HG Spota, u Zadru, od većih trgovina računalnom opremom, imaš i Ve-mil i Links. A postoje i neke lokalne trgovine, npr. Retis.

18 godina

Ja toplo preporucam Links. Samo dobra iskustva s njima, barem u Zagrebu.

AMD Athlon X2 6000+ @3.25Ghz, 2MB cache, Windsor GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja isto kupujem gaming komp a ne kuzim se bas previse u kompe... pa ako mi netko moze rec koji se naj vise isplati za otp do 5500kn bitno mi je za igrat GTA 4 i LOTR Conquest ili ako mi moze preporucit ili slozit komp. ja sam iz rijeke =) molim vas...=))

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sve mi odga jos bolje al me strah za grafičku dal je velika razlika između HD4850 1 GB DDR3, i HD4870 512MB DDR5??

17 godina
neaktivan

Pa 4870 je sigurno  bolja.Ako mozes dodaj jos 300kn i uzmi Gainward HD4870,a ako ne i ova HD4850 1GB je odlicna

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2009 17:44 (worm).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
damian123 kaže...

sve mi odga jos bolje al me strah za grafičku dal je velika razlika između HD4850 1 GB DDR3, i HD4870 512MB DDR5??

Pa razlike definitivno ima, i ja bih uvijek išao na HD4870. Ali ako ju baš ne možeš uklopiti u buđet, ili igraš na nižim rezama, HD4850 je jedna odlična grafa. Čak nije niti potrebno taj 1GB memorije, dosta je i 512... Ali obavezno neki bolji cooler od referentnog, npr. imaš Gigabyte verziju sa Zalmanom, ili XFX...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan

Razliku kod HD4850 1Gb verzije ces samo osjetit kod GTA 4 ali mislim da je za buducnost isplativije rjesenje 1GB

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
worm kaže...

Razliku kod HD4850 1Gb verzije ces samo osjetit kod GTA 4 ali mislim da je za buducnost isplativije rjesenje 1GB

aha.. a po tebi da ti kupujes komp koji bis ti kupio od ova dva sto si mi reko-ponudio??
17 godina
neaktivan

Prvu konfu naravno...Ali je malo skupljia,a uz ovu drugu konfu imas i monitor...A jel treba tebi uopce monitor???

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2009 17:55 (worm).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jer mi je bitnija sto bolja graficka al ne sa pretjerano skupa 2500kn ili vise nego ono da znam da ce mi narednoh 6 godina moc podrzat igre bez nekih prevelikih kompliciranja... jer npr sad sam dobio lotr Conquest al kad instaliram i pokrenem igru čujem zvuk al ne vidim sliku...

17 godina
neaktivan
  Ova ti je bolja od te dvije, ali je i skuplja... Ja bih ti predložio tu ako možeš, uz neke izmjene: jeftinije RAM-e, dobri su i Kingmaxi po 120-130kn...
Manji HDD
Obavezno SATA pržu...
Grafu HD4850 ako ti je ovo preskupo...
I jel to krivo piše ili je to fkt microATX kućište? Ako je, u to nejde da matična... 
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
worm kaže...

Prvu konfu naravno...Ali je malo skupljia,a uz ovu drugu konfu imas i monitor...A jel treba tebi uopce monitor???

pa bio bi mi potreban jer ovaj koji imam je malo star a i malen mislim da 17'' nisam siguran jer mi je stara bacila papire... 
17 godina
neaktivan
damian123 kaže...

jer mi je bitnija sto bolja graficka al ne sa pretjerano skupa 2500kn ili vise nego ono da znam da ce mi narednoh 6 godina moc podrzat igre bez nekih prevelikih kompliciranja... jer npr sad sam dobio lotr Conquest al kad instaliram i pokrenem igru čujem zvuk al ne vidim sliku...

6 godina? Pa ti mora da se šališ... Nema te grafe sada koja će 6 godina vrtiti sve bez ikakvih problema... Najjače grafe će ti možda 2 godine moć vrtit sve high... Za 6 godina možda na minimumu... A i to je pitanje, ako dođe DX11 ili čak DX12 do tada, grafa ti to neće podržavat...
17 godina
neaktivan
Sused kaže...
  Ova ti je bolja od te dvije, ali je i skuplja... Ja bih ti predložio tu ako možeš, uz neke izmjene: jeftinije RAM-e, dobri su i Kingmaxi po 120-130kn...
Manji HDD
Obavezno SATA pržu...
Grafu HD4850 ako ti je ovo preskupo...
I jel to krivo piše ili je to fkt microATX kućište? Ako je, u to nejde da matična... 
 ja se iskreno ne kuzim previse u te kompove i di ide a di ne koja maticna zato sam i ovdje da mi neko pomogne i predlozi bolji komp je ovaj koji ja imam je sranje ima:
AMD Author 3000+ 1.81 GHz 512 rama i grafu ati x1050 u kratko sta opiso...
17 godina
neaktivan
Sused kaže...
damian123 kaže...

6 godina? Pa ti mora da se šališ... Nema te grafe sada koja će 6 godina vrtiti sve bez ikakvih problema... Najjače grafe će ti možda 2 godine moć vrtit sve high... Za 6 godina možda na minimumu... A i to je pitanje, ako dođe DX11 ili čak DX12 do tada, grafa ti to neće podržavat...
 ma dobro bitno mi je da ne moram cijeli komp kupovat ako je stvar samo u grafi onda nece bit problema.... lako je samo grafu kupit...
17 godina
neaktivan
damian123 kaže...
worm kaže...

pa bio bi mi potreban jer ovaj koji imam je malo star a i malen mislim da 17'' nisam siguran jer mi je stara bacila papire... 
 Onda uzmi drugu konfu i sve pet.Mislim da ti je i ona odlicna

17 godina
neaktivan

a neznam moram jos vidjet jer sam razmisljo umjesto HD4870, 512MB DDR5 uzet HD4870 1GB DDR5...

17 godina
protjeran
autorov komentar

"worm kaže...
DDR2 4GB (2x2GB kit) PC6400 (800MHz) OCZ, gold XTC, Vista Performance, DC kit

HDD Seagate ST3500418AS, 500 GB 16MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.12

DVD+RW/-RW Pioneer DVR-115DBK, Dual Layer, 20x, black, bulk

Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz, 775-pin, 8MB

Powercolor Radeon HD4850 PCIE, PCS, 1GB DDR3, TVout, dual DVI

Power Supply FORTRON BlueStorm 400W, HQ, PFC, 2x12V, 12cm fan

MB Gigabyte EP35-DS3, s775, iP35, DDR II, SATA II, GLAN

Thermaltake VI5000BNS mid tower Wing MA, bez PS, crno, micro ATX

4908kn Evo jeftinija konfa...

monitor:Monitor LG LCD W2042T, 8000:1, 5ms, DVI, sjajno crni

"

Sve ukupno 6007 kn

ovo mi se cini ok... samo jos par pitanja:
bi li možda bio bolji ovaj hard?
Samsung SpinPoint F1 640 GB

ima 140 GB vise, i meni se ne cini loš....

i graf ne razumijem zasto je tako mala cijenovna razlika modela s 512 i 1024 MB memorije( a isti su model)?? pa ipak je tu pola gigabajta razlike...

inace sve drugo je ok

17 godina
neaktivan
rise against kaže...

"worm kaže...
DDR2 4GB (2x2GB kit) PC6400 (800MHz) OCZ, gold XTC, Vista Performance, DC kit

HDD Seagate ST3500418AS, 500 GB 16MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.12

DVD+RW/-RW Pioneer DVR-115DBK, Dual Layer, 20x, black, bulk

Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz, 775-pin, 8MB

Powercolor Radeon HD4850 PCIE, PCS, 1GB DDR3, TVout, dual DVI

Power Supply FORTRON BlueStorm 400W, HQ, PFC, 2x12V, 12cm fan

MB Gigabyte EP35-DS3, s775, iP35, DDR II, SATA II, GLAN

Thermaltake VI5000BNS mid tower Wing MA, bez PS, crno, micro ATX

4908kn Evo jeftinija konfa...

monitor:Monitor LG LCD W2042T, 8000:1, 5ms, DVI, sjajno crni

"

Sve ukupno 6007 kn

ovo mi se cini ok... samo jos par pitanja:
bi li možda bio bolji ovaj hard?
Samsung SpinPoint F1 640 GB

ima 140 GB vise, i meni se ne cini loš....

i graf ne razumijem zasto je tako mala cijenovna razlika modela s 512 i 1024 MB memorije( a isti su model)?? pa ipak je tu pola gigabajta razlike...

inace sve drugo je ok

Ja ti preporucam HDD koji sam ti stavio.A za grafu ti i nije sada tolko bitan vram jedino u gta4 ali mislim da ce u blizoj buducnosti igre trazit vise vram memorije.Pa zato je bolja 1gb verzija a nije puno skuplja.

bit ce ti malo skuplje
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2009 14:37 (worm).
17 godina
protjeran
autorov komentar
ali zasto ne ovaj hard? ipak 140 GB više, to nije baš za bacit. vertikalni zapis podataka, dovoljno brz, tih i sve super, kazu ljudi na ovom forumu....
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice