Problemi sa Dosboxom

poruka: 9
|
čitano: 1.924
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problemi sa Dosboxom

Ne znam kako da pokrenem file u Dosboxu jer pokušao sam mountati prema uputama i kako god napravim

piše mi da taj folder gdje želim napraviti mount ne postoji. Kako se to radi i di griješim, a ne znam da li sam dobro objasnio problem,

nov sam u svemu tome pa zbog toga.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problemi sa Dosboxom

želiš li mountat, recimo, folder C:\Games\MSDOS\ u DOSBox-u ukucaš:

mount c C:\Games\MSDOS\

i tada će sadržaj toga foldera biti sadržaj C diska u DOSBoxu

želiš li mountat svoj CD-ROM pogon (koji je u Windowsima recimo E:\) kao pogon ukucaš:

mount d E:\ -t cdrom

i tada će DOSBox vidjeti tvoj DVD kao D drive u DOS-u

želiš li neki image (podržani formati su iso i bin/cue, recimo C:\Downloads\MechWarrior.iso) mountati kao pogon u DOSBox-u tada upišeš:

imgmount d  C:\Downloads\MechWarrior.iso -t iso

i tada će image MechWarriora biti mountat kao D drive u DOSBox-u 

Napomena: sve ovo je bolje unijeti na kraj dosbox-0.73.conf datotekeu sekciji [autoexec] tako da ne moraš upisivat svaki put kad nanovo pokreneš DOSBox

None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. - J.W. Goethe

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problemi sa Dosboxom

Čak sam uspio mountat, al ne znam kako otvoriti autoexec datoteku htio bi zadržat te postavke trajno kako si napisao

15 godina
neaktivan

Mislimda sam na vrhu vidio da mi je taj folder mountan za stalno samo ne znam kako da pokrenem igr primjerice warcraft I i II ili Prehistorik

15 godina
neaktivan
Problemi sa Dosboxom

Koji god exe folder upišem i stisnem enter piše mi illegal command

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Mozda bi tebi bilo bolje da zaboravis na DOS-ov naredbeni redak i da se posluzis nekim od grafickih sucelja za DOSBox: http://www.dosbox.com/wiki/DOSBoxFrontends - recimo probas prvi, DOSShell - na screenshotu se cak vidi da je autor tog programa pokretao Prehistorik 2.

17 godina
neaktivan
Problemi sa Dosboxom

ovako, moraš otvoriti dosbox-0.73.conf datoteku

ja imam Vistu pa se kod mene ona nalazi na ovoj lokaciji: C:\Users\Ivan\AppData\Local\DOSBox

to je vjerojatno slučaj i kod Win 7, ne znam kako je na XP (pogledaj ovdje za lokaciju na XP)

kad je nađeš, otvoriš je u Notepadu i na njen kraj u odjeljku [autoexec] dodaš naredbe koje želiš da se svaki put izvrše kad pokreneš DOSBox, npr.:

mount c c:\Games\MSDOS\
imgmount d C:\Games\Images\MW2\MECH2_16B.CUE -t iso
c:

cd Mech2

Mech2

to će dakle mountat C, D disk, prebaciti se na C disk, otići u Mech2 direktorij i pokrenuti Mech2.exe datoteku

OK?

edit: ili si jednostavno stavi neki frontend kako je mbaksa preporučio. to će ti vjerojatno zadati manje glavobolje.

None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. - J.W. Goethe
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 13:37 (DhulKarnain).

0 0 hvala 0
17 godina

Skini si DosShell to je UI za Dosbox.

Imam ga već godinama i radi sa svim živim igrama koje sam pokretal.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 13:42 (NEW_MAN).
15 godina
neaktivan

Skinuo sam Dosshell, ali uvijek mi piše DosBox directory has not been specified or doesn't exist. Please check it in the Dialog preferences.....

I odabrao sam ga kroz pregled foldera i opet ne radi

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice