Problem s gašenjem računala

poruka: 21
|
čitano: 9.475
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam jedan mali (ako ga se može nazvati mailm) problemičić.

Svaki put kad pokušam ugasiti računalo ono se ugasi te se samo upali kao da sam odabrao restart. E sad...

U Visti mi je na onu power tipku u start meniju porihtano da se shudownira. isto to mi se dešava i u xp-u (dualboot xp/vista).

Ja sumnjam na neki od hardware-a, ali mi se to počelo dešavati kad sam morao napraviti reinstall viste.

nakon installa viste komp mi se iso shutdownat, ali nakon što se komp shutdownao, on se ODMAH upalio kao da izabran restart.

Ima li pomoći ili ću morati vaditi modem (nepoznati proizvođač i model (driver se inastalla automatski s xp-om i vistom)).

Pomagajte.

P.S. Komp mi se pali po noći i po danu bez ikakve veze. Što je tome problem??????

Marko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s gašenjem računala
midzan21 kaže...

P.S. Komp mi se pali po noći i po danu bez ikakve veze. Što je tome problem??????

Da se ti ne zaj*bavaš? Nisam do sad čuo da se računalo pali samo od sebe.

16 godina
protjeran
midzan21 kaže...

Imam jedan mali (ako ga se može nazvati mailm) problemičić.

Svaki put kad pokušam ugasiti računalo ono se ugasi te se samo upali kao da sam odabrao restart. E sad...

U Visti mi je na onu power tipku u start meniju porihtano da se shudownira. isto to mi se dešava i u xp-u (dualboot xp/vista).

Ja sumnjam na neki od hardware-a, ali mi se to počelo dešavati kad sam morao napraviti reinstall viste.

nakon installa viste komp mi se iso shutdownat, ali nakon što se komp shutdownao, on se ODMAH upalio kao da izabran restart.

Ima li pomoći ili ću morati vaditi modem (nepoznati proizvođač i model (driver se inastalla automatski s xp-om i vistom)).

Pomagajte.

neznam uzrok problema, al jednostavno kad ga ugasis ugasi i napajanje il ga ištekaj iz struje(ako se i onda upali, kupujem taj komp od tebe)

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
16 godina
neaktivan

naravno. i ne zaj*bavam te. to je istina i ne s*rem. to mi se desava vec dva tri tjedna

EDIT: to sam i napravio. ne pali se kad je napajanje iskljuceno.

Marko
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 21:42 (midzan21).
17 godina
neaktivan

Stvarno čudno.Da bi ti upalio računalo potrebno je da fizički pritisneš na gumb za paljenje. Osim ako imaš podešeno da računalo pališ pritiskom na kombinaciju tipki,ali to sigurno nije slučaj kod tebe. Znači,pravac servis.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kakav servis. komp je polovan (klikni na moj PC) i nesto je iz sam svoj majstor produkcije (iz starog u novi komp).
Marko
17 godina
neaktivan

Ajde dobro...Ak moreš,stavi drugo napajanje,pa vidi... Kaj drugo da ti čovjek veli...Za takvoga nekaj stvarno prvi put čujem.Ti ugasiš računalo,a ono ti se nakon nekog vremena samo upali... Neodlučan

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Frend mi je imao neki virus i komp mu se po noci palio sam od sebe!

Ustanovio je da je pokupio virus te da je neko drugi upravljao kompom kada je htio!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
flynex kaže...

Ustanovio je da je pokupio virus te da je neko drugi upravljao kompom kada je htio!

Glupost,moraš fizički upaliti računalo.

15 godina
protjeran
Bugy kaže...
flynex kaže...

Glupost,moraš fizički upaliti računalo.

Nije to sigurno postoji!

17 godina
neaktivan
flynex kaže...

Nije to sigurno postoji!

Je,ali samo na filmu.

15 godina
protjeran
Bugy kaže...
flynex kaže...

Nije to sigurno postoji!

Je,ali samo na filmu.

Naravno da ne!

16 godina
neaktivan
flynex kaže...

Naravno da ne!

naravno da da! kako netko može upravljati kompom ako je on ugašen? i onda ga još i upaliti?

Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
16 godina

-jesi li u BIOSu podesio opcije? Naravno, postoji za automatsko paljenje (previše raznih opcija za nabrajati), npr mrežom, pošto dobije signal s routera može se upaliti. Može biti automatski powerup, timer, bla-bla... ako ništa od tog ne pomogne, može se pokušati s prisilnim shutdownom, koji eliminira mogućnost da je neka opcija u reg. ili možda trojanac izmijenio 'ponašanje' shut downa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
jurluk kaže...
flynex kaže...

Naravno da ne!

naravno da da! kako netko može upravljati kompom ako je on ugašen? i onda ga još i upaliti?

Procitaj si sta pise covijek koj zna!!
Zasto pametujete kada ne znate!?

17 godina
neaktivan

Nisi naveo jednu važnu stvar. Kada uključiš napajanje da li se komp odmah uključi ili u nekom momentu dok je napajanje uključeno, a bez pritiska na Power tipku?

Ako nije to u pitanju (ne pali se sam od sebe) onda je možda stvar softverske prirode. Prvo provjeri da nije neki BSOD koji kod shutdown-a pravi restart. Isključi "Automaticaly restart" u Startup and Recovery dijelu Sistem Properties-a. Zatim probaj da ugasiš komp. Ako se pojavi BSOD onda je to uzrok problema.

Ako ni to nije u pitanju onda je kvar na matičnoj ploči. Imao sam u praksi par takvih slučajeva.

A za ove koji tvrde da se komp ne može upaliti bez pritiska na Power tipku neka proguglaju za termin WOL (Wake on LAN).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Resetiraj BIOS; po default postavkama nikad nisu ukljucene nikakve wake-up-on xxx funkcije,

jer ovo nema sto biti nego bios...

Sto se tice fizickog paljenja samo na tipku, to je odavno proslost tj. od dolaska ATX

standarda, jer danas se koriste mikrosklopke koje samo daju signal za paljenje

(nakratko zatvaraju strujni krug), sve do AT-a su se koristile fizicke sklopke koje su

bile spojene direktno na napajanje i zadrzavale polozaj (drzale strujni krug cijelo vrijeme zatvoren/otvoren).

Kod ATX-a racunalo nikad nije u potpunosti ugaseno/bez struje, tako da imamo sve te

wake-up-blagodati koje nitko zapravo i ne koristi...

Jel se tko jos sjeca dana kada se moralo ljude ubjedivati da windowse gase preko shutdown-a,

a ne na sklopku, hvala bogu i to proslo Smijeh

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2009 3:13 (drnde).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
problem je rijesen. Morao sam mijenjati napajanje jer mi je ovo staro otislo u vjecna lovista. (komp se uopce nije mogao upaliti). Tnx na prijedlozima, svasta sam probao, ali je zamjena napajanja bilo najbolje rjesenje. Modovi ova tema moze u lock.
Marko
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Normalno upalim komp na gumb,sistem se digne,sve izgleda ok.Neko vrijeme radi i tada sam od sebe,komp se ugasi.Problem nastaje kada ga ponovo pokušam upaliti na gumb.Komp ne reagira-mrtav.Tek kada povadim sve kablove iz kučišta-struja,monitor.zvučnici,usb-i,sve i opet prištekam,mogu ga ponovo upaliti na gumb i sve je ok.kao da problem ni ne postoji.Komp normalno radi ostatak dana.I tako svaki dan,isti postupak.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem s gašenjem računala
sale..2 kaže...

Normalno upalim komp na gumb,sistem se digne,sve izgleda ok.Neko vrijeme radi i tada sam od sebe,komp se ugasi.Problem nastaje kada ga ponovo pokušam upaliti na gumb.Komp ne reagira-mrtav.Tek kada povadim sve kablove iz kučišta-struja,monitor.zvučnici,usb-i,sve i opet prištekam,mogu ga ponovo upaliti na gumb i sve je ok.kao da problem ni ne postoji.Komp normalno radi ostatak dana.I tako svaki dan,isti postupak.

Jesi mozda probao sa nekim drugim napajanjem? Vrlo vjerojatno ti je napajanje pri izdisaju pa pod hitno nabavljaj novo

http://midzan21.com ==> Visit my site and read jokes (or something about Web Design)
16 godina
neaktivan
Re: Problem s gašenjem računala

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 0:04 (Jskako).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice