Mene zanima ako imam 4gb rama, i 32 bine windowse koji podržavaju 3 gige, da li ja od ove gige koja se ne koristi kao ram mogu napraviti ram-disk
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
dobro, ovo je više toretso pitanje
ajmo reć da imam 6b
to je onda 2 i pol gb koji se ne koriste
Ak ne znate pomoci, nemojte bar spamat...
OnTopic:
Imas program za skinut koji ti radi RAM disk ko na primjer DiskBoost, ali on dode 50$ ako si ne nades "besplatnu verziju"
- pa probaj s tak necim.
Iako ne znam da ces moci iskoristiti ovih neiskoristenih pola gige ili ce ti uzeti od iskoristivih 3,5GB jer nisam isporbo.
Probaj ti pa javi
EDIT:
Evo OVAJ program ti moze napraviti tocno to sto trebas, znaci iskoristiti neiskoristeni RAM u 32bit Win i iz toga napraviti RAMdisk. Imas 15 dana trial...

Virtualni hard disk koji se nalazi u radnoj memoriji
Mene zanima ako imam 4gb rama, i 32 bine windowse koji podržavaju 3 gige, da li ja od ove gige koja se ne koristi kao ram mogu napraviti ram-disk
-prvo vidi temu 4GB..
S.S.ov RAMdisk (plus) može iskoristiti tu memoriju, ali može i OS. Upotrebljivost RAMdiska je zanemariva, u slučaju 4GB ili 6GB, to nije dovoljno za virtualni disk-OS, recimo s 10-20GB se već nešto može, ali koja je svrha i dali je opravdano cijenom. Ovako samo ostaje mogućnost da na tom disku držiš swap (beskorisno ukoliko imaš dovoljno RAMa) i temp-ove (skoro beskorisno).Dok recimo današnje igre traže više GB mjesta.
(btw, Ramdisk je free, dok plus ima neke dodatne mogućnosti...)
Idealno bi bilo recimo za XP u VMu, ako se ima recimo 8+ recimo u 5-6GB se može natiskati OS, no što s tim? Sam OS nije cilj, nego aplikacije (igre?).
Pošto su igre prevelike, ostaju samo specifični zahtijevni poslovi..(podatci od nekoliko GB i potreba za takvom brzinaom uz rizik gubitka svega..).
- tad je u pitanju zvijer (WorkSt.) s dovoljno GBa itd.. i opet ispadne nepraktično jer postoje SSD, RAID i RAMdiskovi kao kartice-kontroleri koji su bolje, brže, jeftinije, optimalnije.... rješenje.
- istovremeno, to je objašnjenje zašto je RAMdisk skoro pa nepoznat pojam prosječnim korisnicima (..i nepotreban).
S.S.ov RAMdisk (plus) može iskoristiti tu memoriju, ali može i OS. Upotrebljivost RAMdiska je zanemariva, u slučaju 4GB ili 6GB, to nije dovoljno za virtualni disk-OS, recimo s 10-20GB se već nešto može, ali koja je svrha i dali je opravdano cijenom. Ovako samo ostaje mogućnost da na tom disku držiš swap (beskorisno ukoliko imaš dovoljno RAMa) i temp-ove (skoro beskorisno).Dok recimo današnje igre traže više GB mjesta.
Osobno koristim RamDisk za Firefox (dovoljno je parstotinjak MB) i ubrzanja su primjetna, pogotovo na laptopu sa sporim 5400 rpm hard diskom koji koči sve živo