Pregrijavanje phenoma II 955 be

poruka: 22
|
čitano: 3.127
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dakle da vas pitam da li je normalno da se phenom II 955 be pregrijava sa scythe shuriken rev b na njemu jučer sam zamijenio pastu i nije došlo do nikakvog poboljšanja probao sam pokernuti prime95 da ga opteretim da vidim da li će se stabilizirati ali je porasla temperatura do 75 C pa sam brzo prekinuo, sada da vas pitam da li trebam promijeniti ventilator ili ... jer prije mjenjanja paste isto su mi bile velike temperature kao i ove ali razmišljao sam uzeti coolermaster hyper 212 evo sada da li je to dovoljno dobar vent ili jer sam vidio da i bolje i zahtjevnije procesore hladi.

Marin Mikleušević

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pregrijavanje phenoma II 955 be

do 62 c je ok preko nije...mozda ti vent na cooleru slabo vrti ili ti sam cooler nije dobro legao..

14 godina
neaktivan

neznam bas da nije jer i prije je bilo tako a kupovao sam u adm-u, a i sada mi je nakon mjenjanja paste tj ponovnog postavljanja i mislim da ako ne bi dobro bio namjestit da ne bi ni radio komp

Marin Mikleušević

0 0 hvala 0
16 godina

probaj jos malo se igrat oko coolera i probaj mu dignut okretaje u biosu..sumljam da nije dobro sjeo..da nije stisnut kako treba ili je proc mozda neravan

15 godina
neaktivan
m4r1n kaže...

neznam bas da nije jer i prije je bilo tako a kupovao sam u adm-u, a i sada mi je nakon mjenjanja paste tj ponovnog postavljanja i mislim da ako ne bi dobro bio namjestit da ne bi ni radio komp

vodobrusni šmirgl-papir i probaj ispolirati kuler(jezgru kulera)--ja obavezno to napravim na svakome koji ja koristim..tvornička obrada je u večini slučajeva loše napravljena.. 

ak nije dobro namješten kuler upravo to ti se događa ko tebi--nesjeda dobro na jezgru proca..

Bahrija
16 godina
neaktivan

Ne diraj ništa po BIOSu, nikakva namještanja RPMa...

Ili je sloj paste predebeo, ili cooler nije dobro sjeo, ili ti je kućište puno prašine ili cooler jednostavno ne radi. Tim redom gledaj. ;)

Hvala ti Bože što sam RIJEČANIN!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nije puno prašine, paste sam anjeo manje od zrna graška, kučište očistio prije tjedan dana od prašine, jedino ako možda nije dobro sjeo ali sumnjam, ali probati ću večeras još jednom nanjeti pastu i staviti cooler, samo da te pitam da li mora baš biti vodobrusni nemože obični?

Marin Mikleušević

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Probaj pojačati cooler, ako to ne pomogne, coooler je vjerojatno krivo sjeo. Ako ništa od toga nije, vjerojatno nisi dobro nanio termalnu pastu ili nešto drugo.

Btw koju si pastu stavio?

Kalko1212 ingame
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2012 12:19 (kalko1212).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

mx-4

Marin Mikleušević

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da li je ovo u redu zanima me cpu tin ostalo razumijem

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2012 16:58 (m4r1n).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

opet sam promijenio pastu i postavio i nema poboljšanja... da li da uzmem bolji vent ili... jer ovaj scythe shuriken nije dovoljan.

0 0 hvala 0
14 godina
m4r1n kaže...

opet sam promijenio pastu i postavio i nema poboljšanja... da li da uzmem bolji vent ili... jer ovaj scythe shuriken nije dovoljan.

Provjeri temperaturu u biosu ta je jedina mjerodavna, koliko vidim iz HW imaš neka čudna očitanja.

I probaj s nekim drugim programom tipa speedfan, everest.

Od svega samo bios temp je prava vrijednost.

17 godina
m4r1n kaže...

Dakle da vas pitam da li je normalno da se phenom II 955 be pregrijava sa scythe shuriken rev b na njemu jučer sam zamijenio pastu i nije došlo do nikakvog poboljšanja probao sam pokernuti prime95 da ga opteretim da vidim da li će se stabilizirati ali je porasla temperatura do 75 C pa sam brzo prekinuo, sada da vas pitam da li trebam promijeniti ventilator ili ... jer prije mjenjanja paste isto su mi bile velike temperature kao i ove ali razmišljao sam uzeti coolermaster hyper 212 evo sada da li je to dovoljno dobar vent ili jer sam vidio da i bolje i zahtjevnije procesore hladi.

A zakaj testiraš procesor sa Prime95, da bi provjerio temperature pa to je stres program za provjeru stabilnosit procesora. U normalnoj praksi na računalu takvog opterečenja na procesor nema, niti u jednom normalnom programu ili aplikaciji zato to sa Prime95 ne uzimaj za neko realno mjerilo najviše temperature procesora.{#}

Ko drugo još je nekaj bitnije, ako na svom kučištu nemaš stražnji ispušni ventilator poželjno od 12cm onda nema pravilnog hlađenja kompa.Takav ventilator izbacuje topli zrak van iz kučišta, i ako ga nemaš onda moš zaboravit na dobro hlađenje/ventilaciju kompletnog kompa.{#}

Taj tvoj hladnjak nije niti namjenjen, za hlađenje procesora od 125W TDP-a pogotovo sad po ljeti u prostoru koji nije klimatiziran tak to ide.No bez obzira na sve ne moraš mjenjat hladnjak, samo sredi propuh kroz kučište obavezno i onda bude bolje to sigurno.{#}

m4r1n kaže...

da li je ovo u redu zanima me cpu tin ostalo razumijem

To su ok temperature u Idle nema tu problema, s obzirom na sve kakav je hladnjak u odnosu na 125W TDP-a proc i ova ljetne vručine. Usput obavezno upali u Bios opciju Qool&Quiet, tj stavi na Enabled  ako još nisi do sad i onda bude ok.{#}

Tiby kaže...
m4r1n kaže...

Provjeri temperaturu u biosu ta je jedina mjerodavna, koliko vidim iz HW imaš neka čudna očitanja.

I probaj s nekim drugim programom tipa speedfan, everest.

Od svega samo bios temp je prava vrijednost.

To nisu čudna očitanja zapravo, nego normalna i ne treba mu ništ drugo HwMonitor je dovoljan i odličan no ak su mu na matičnoj ploči senzori smrdani onda nema pomoči. Poanta je dok procesor nije opterečen, tj Idle stanje Core temperature se ne gledaju jer nisu nit namjenjene za precizno mjerenje u takvoj situaciji. Bitna je ona CPUTIN temperatura u Hwmonitor, ona u slučaju kad procesor nije baš opterečen prikazuje manje više točnu temperaturu 2-3 stupnja odstupanje recimo.{#}

Kad je procesor opterečen maksimalno onda je obrnuto, CPUTIN temperature u HWMonitor daju krivu informaciju i to za 7-10 stupnjeva više od stvarnih temperatura. Kolko če pokazivat više ovisi o matičnoj ploči, uglavnom onda se u takvoj situaciji kad je procesor jako opterečen trebaju gledat samo Core temperature jer je to manje više točna temperatura.{#}

To kaj sam gore napisal nisam ja izmislil, tak kaže AMD vezano za očitanje Core Temp vs CPUTIN Temp temperature na svojim procesorima i nema problema.{#}

What is "Core Temp" ?

"Core Temp" is what AMD refers to as "TCTL" and is a non-physical temperature on an arbitrary scale measured in degrees. It does not represent an actual physical temperature like die or case temperature.

What is "CPU Temp" ?

"CPU Temp" is read by a sensor in the socket of the motherboard.
It is a physical temperature and therefore will be effected by ambient temps inside the case.

Why should I use "Core Temp" and when?

AMD designed this equation to accurately read peak (45C+) and load temps. It has an equational offset to determine said temps which equalizes at 45C. Since it's designed for peak temps and is a non-physical temperature it cannot read idle temps or account for ambient temps correctly.

So what is "CPU Temp" good for then?

At  peak CPU temps this value is typically 7-10C higher (depending on motherboard) than the actual temp due to it being a physical sensor.At idle it's a little more accurate, but still not dead on, and besides idle temps do not matter near as much as load temps do.

AMD says my chip has a [INSERT SPEC] Celsius limit, what value is this referring to? This limit seems kind of low, why?

This is referring to "Core Temp" of course.

So for example Phenom IIs have a recommended 62C "Core Temp" limit while not exceeding 60C for extended periods.

It has long been argued that the recommended limit is merely a larger safety net. There is a thermal shutdown in the chip at 90C and the silicone is rated for 97C+, so it seems plausable that we could indeed go higher, but this guide (and most in general) will simply *nod* and point you to the recommended limit for your chip"

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2012 18:43 (rambox).
14 godina
Smanji napon na 1.3v pa testiraj. Rambox te iz neznanja krivo savjetuje, ima programa koji dovedu cpu do jako visokih temperatura tako da trebaš testirat sa P95 ako te zanimaju maximumi.
17 godina
itomic009 kaže...
Smanji napon na 1.3v pa testiraj. Rambox te iz neznanja krivo savjetuje, ima programa koji dovedu cpu do jako visokih temperatura tako da trebaš testirat sa P95 ako te zanimaju maximumi.

Ma da a koji to programi da nisu igrice možda,{#} ili dekodiranje videa kao Handbrake može koristit 8 jezri pa potegne svu snagu procesora itd.A tu je i Photoshop i slično fučkaj ga, itd moglo bi se nabrajat dost, uglavnom brljaš fućkaj ga nije to Prime 95 i slični CPU stres programi.{#}

IntelBurntest ili Linx neču nit spominjat, jer oni još znatno jače opterete procesor u odnosu na Prime95 kaj nije nit čudno jer su to dva najača alata za testiranje CPU stabilnosti normalno.{#}

Jesi ti opče to kad isprobal i kakve su temperature,{#} pod Prime95(najači model testa) vs Handbrake recimo ja jesam odavno i razlika je 7 stupnjeva u korist Prime95.{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2012 19:08 (rambox).
14 godina
neaktivan

da čak i je igrica iako je ironično, ali se masivno zagrijava dok igram dotu 2 i ako npr odigram dvije za redom u drugoj otprilike u polovici ce se ugasiti...

0 0 hvala 0
17 godina
m4r1n kaže...

da čak i je igrica iako je ironično, ali se masivno zagrijava dok igram dotu 2 i ako npr odigram dvije za redom u drugoj otprilike u polovici ce se ugasiti...

Komp se može gasit zbog grafičke ili procesora, ak su temperature previsoke a sad kaj je ko tebe ko zna tak to ide.Ako nisi dobro montiral CPU hladnjak, premalo ili previše paste sve je moguče to moraš sam popravit i pogledaj opet kaj sam napisal gore za kučište i ventilatore ak ništa drugo skini poklopac od kučišta to če dost značit.{#}

13 godina
protjeran

Opali LinX 10 runova sa svom memorijom pa vidi.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma imam zadnji ventilator od thermaltakea v3 mislio sam mozda uzeti jos jedan zbog boljeg protoka zraka ali neznam da li će mi biti mjesta jer ima kablova na donjem pa nema mjesta a na gornja dva ne znam da li ima mjesta zbog ventilatora od procesora.

0 0 hvala 0
17 godina
Vegeta kaže...

Opali LinX 10 runova sa svom memorijom pa vidi.

Zbog čega pa nema potrebe samo če dobit još veče temperature, i kaj s time pa ne testira stabilnost proca koji pretpostavljam niti nije kloknut uopče dakle sve na defolt podešenjima.{#}

m4r1n kaže...

Ma imam zadnji ventilator od thermaltakea v3 mislio sam mozda uzeti jos jedan zbog boljeg protoka zraka ali neznam da li će mi biti mjesta jer ima kablova na donjem pa nema mjesta a na gornja dva ne znam da li ima mjesta zbog ventilatora od procesora.

Ako imaš to kučište onda je iza 12cm vent, pa je to ok no visoka temperatura u prostoru+hladnjak koji baš i nije za hlađenje 125W TDP-a i možda i neadekvatna montaža cpu hladnjaka i onda imaš visoke temperature.{#}

13 godina
neaktivan

Probaj iskljuciti Smart CPU Fan Control ili tako nesto.

Origin: HoTiC3, Game Center: iDriftridge
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ja imam bolji cooler od tvog, ali nula air flowa u kućištu u temp se penje po ovim vrućim danima do 62 stupnja. To ti je vjerovatno jer nemaš klimatiziran prostor, da ja imam stock cooler sad bi mi se proc pregrijava ko lud. Nemaš izbora nego uložit za bolji air flow i ili cooler.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice