Otišao strujni adpter za eksternu pržilicu.

poruka: 5
|
čitano: 972
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

Pozz!!

Dakle imam eksternu pržilicu Samsung Super-WriteMaster SE-S204 (http://www.expertreviews.co.uk/dvd-blu-ray-drives/144717/samsung-super-writemaster-se-s204)..

Iako je vrlo rijetko upotrebljavam zadnjih godina,tu i tamo ipak ponekad mi zatreba kao i danas,kad sam trebao nešto zapržiti na CD-u..

Međutim moja draga pržilica ni glasa od sebe,(iako je prije dva dana uredno šljakal),te nakon par trenutaka skontam da je otišao strujni adapter..

Moj pitanje je dal se može kako popraviti strujni adapter??Ne vidim da se tijelo adaptera može rastaviti!!

Nisam našao guglajući po net-u, u RH takav model adaptera..

Postoji li kakav univerzalni adapter??

Na e-bay sam našao takve modele strujnog adaptera i cijena im varira od 10$ pa naviše..

S obzirom da je jako rijetko koristim dal bi pametnija opcija bila sačuvati novce,izvaditi pržilicu iz kućišta i staviti je u komp jer je tamo nemam??

Hvala na pomoći!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

12v?

Naspi nam po rakiju i nazdravi za kraj tehnoloski visak danas slavi 1 maj /////Jelena Rozga nema mozga i pjeva ko konj
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Otišao strujni adpter za eksternu pržilicu.

Evo ti rjesenja, ako imas iti malo mota s elektronikom, tipa baratat s lemilicom.

Kupi ovo napajanje koje ima jednakih 12v2a i 5v2a, kao i ovaj koji si ti navea. Razlika je naravno u konektoru, a kojeg ces izvuc s originalnog napajanja, ali tako da otvoris napajanje, pronadjes gdje i koje zice su tamo zalemljene. 3 su osnovne 12, 5 i GND, a onda prebacis kabel s neispravnog na ovo ispravno napajanje, tako da iskoristis molex splitter 1 na 2, otkines jedan kraj i direktno zalemis zice na ovaj postojeci kabel. Zatim samo ustekas kombinaciju kabel+molex splitter direktno u ovaj ispravljac i imas trajno rjesnje, znatno jeftinije i s besplatnom dostavom (ova koju si ti navea je 15$ za dostavu!!!!)

edit: evo ti pinout da ne falijes sa spajanjem; postojece napajanje je najvjerojatnije zatvoreno varenom plastikom (uzv), pa je rjesenje koristit skalpel i na taj nacin otvorit

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2014 19:08 (wifi).
17 godina

uobičajeni tip konektora je 4 ili 6 pinski PS2/DIN.. treba pripaziti, većina uređaja koji su mi prošli kroz ruke su imali 4 pina, (kao S-video).

-voltaža je 'najmanji' problem, jer 99% radi na 12V, pošto je normalna snimalica u ext.kućištu.

btw, možda najoptimalnije rješenje ako već nešto kupuješ, kupiti ext.kućište cca 100-150kn, dobije se napajanje (samo provjeriš konektore) ili vidjeti za samo napajanje ako je jeftinije (ali sumnjam da trgovci drže na lageru neki veći izbor osim univerzalaca koji možda neće imati odgovarajuće specifikacije... namjenjeni su ugl. notebookovima i sl.).

-drugačije rješenje, izvući molex van i spojiti na PCevo napajanje. Par konektora u chipoteci, možda i prekidač i trebalo bi biti OK ili bricket za stražnju stranu (frontpanel je obično skuplji 100-300kn.. ali i to je opcija, npr s eSATApower konektorom i sl.).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice