Nakon problema s CPUom, graficka ne daje signal.

poruka: 23
|
čitano: 1.971
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Ovako ljudi, znaci tko god mi je starcima servisirao racunalo stavio je previse termalne paste. Procesor se pregrijavao pa sam otvorio komp da vidim u cemu je stvar. Kad sam digao procesor da ga ocistim malo je paste kapnulo ispod pinova u prvom redu oko rubova i dolje na maticnu gdje procesor sjeda.

To sam ja ocistio koliko se dalo i vratio sve unutra, probam upalit racunalo i naizgled se upali, svi se ventilatori vrte ali monitor baca 'no signal'. Probam izvadit i vratit graficku, provjerim jesu svi kablovi dobro spojeni ali i dalje no signal.

Jel moguce da je ta termalna pasta sve sprzila ili sta da probam napravit? Pretpostavio bih da bi prvo spalila procesor i maticnu. Maticnu ocito nije ako struja dolazi u sve ventilatore ukljucujuci CPU i GPU cooler.
7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

nemre ti pasta nis napraviti nije el. vodljiva! ako nemas na monitoru signala probaj drugu grafu za pocetak!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koliko mi je poznato paste nebi trebale biti provodljive.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Nakon problema s CPUom, graficka ne daje signa
To sam i ja procitao ali iskreno ne znam odakle onda problemi. Nemam drugu graficku pri ruci, stvarno mi nije jasno o cemu je rijec s obzirom da graficku nisam ni taknuo.

Skinuo cooler, cistio to sto se zasralo, vratio cpu nazad, stavio malo termalne i vratio cooler i tu sam ostao bez slike.

Pretpostavljam da problem nije u procesoru ako se komp "pali" i naizgled se sve unutra vrti kako treba?

Vidit cu sutra jel mogu pronaci nekakvu graficku za probu.
7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

0 0 hvala 0
17 godina
Tomek.Klc kaže...
Ovako ljudi, znaci tko god mi je starcima servisirao racunalo stavio je previse termalne paste. Procesor se pregrijavao pa sam otvorio komp da vidim u cemu je stvar. Kad sam digao procesor da ga ocistim malo je paste kapnulo ispod pinova u prvom redu oko rubova i dolje na maticnu gdje procesor sjeda.

To sam ja ocistio koliko se dalo i vratio sve unutra, probam upalit racunalo i naizgled se upali, svi se ventilatori vrte ali monitor baca 'no signal'. Probam izvadit i vratit graficku, provjerim jesu svi kablovi dobro spojeni ali i dalje no signal.

Jel moguce da je ta termalna pasta sve sprzila ili sta da probam napravit? Pretpostavio bih da bi prvo spalila procesor i maticnu. Maticnu ocito nije ako struja dolazi u sve ventilatore ukljucujuci CPU i GPU cooler.

Možda nisi dobro očistio pa nema konatakta ili nisi dobro spojio monitor i grafičku.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina

Da nisi iskrivio neki pin dok si cistio?

14 godina

Nisam bio dobro očistio dio na matičnoj gdje sjeda CPU, uspio sam danas sve očistiti sa iglom i upaliti komp.

Sad me zanima zašto mi temperature skaču? Kad sam izašao iz stana CPU je idleao na 50°C, sad sam se vratio nakon 3 sata i temperatura je 71-75°C u idleu.

Friška termalna pasta ( jako tanak sloj, stavio sam samo na sredinu veličinu graška i to se samo razmazalo kad sam vratio cooler ), svi ventilatori na 100% uključujući CPU cooler i 2 ventilatora u kućištu.

Jel moguće da je neki senzor spržen? Ovako kad rukom provjerim unutra zrak čini se dosta hladno.

0 0 hvala 0
16 godina

Skini Prime95(ili neki drugi cpu stress test) i pusti neka vrti. Ako su stvarno temperature u idleu 70 stupnjeva, pod stress testom ce se brzo pregrijati i ugasiti, ako ne, senzor nevalja.

14 godina
rocker55555 kaže...

Skini Prime95(ili neki drugi cpu stress test) i pusti neka vrti. Ako su stvarno temperature u idleu 70 stupnjeva, pod stress testom ce se brzo pregrijati i ugasiti, ako ne, senzor nevalja.

Isprobano, temperatura stabilna na 78-82°C, komp se ne gasi.

14 godina
neaktivan

da nisi nekog minera pokupio? sto kaze task manager i cpu usage?

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel se čuje zvuk pri učitavanju operativnog sustava? Ako da, onda je problem sa grafičkom u suprotnom ćeš morati precizno očistiti i ispuhati proc i socket, dovoljno je malo zrno prašine između procesora i socketa da računalo uopće ne radi. Imao sam sličan problem sa i5 Haswellom prije nekih 2 godine, isto čistio komp, izvadio proc, sastrugao staru pastu sa njega, okrenuo naopačke i stavio na stol te onda ispuhao socket i matičnu. Zrnce prašine palo na procesor, vratio ja sve natrag i ono ne radi, vadim grafičku, preštekavam monitore, štekam na integriranu na matičnoj - ništa. Onda sam ponovno sve rastavio, brzo ispuhao proc i socket, sve vratio natrag i vidi vraga - proradilo.

EDIT: Vidim da si imao isti problem, prebrzo sam pročitao temu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 18:16 (Crank1d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

A o kojem se procesoru radi? Da se zna jesu li to normalne temperature za njega pod opterecenjem.

14 godina

CPU usage kada sve pogasim i kada je temperatura oko 71-72°C govori 24-25%. Ništa sumnjivo u procesima koliko vidim.

Procesor je AMD Athlon II x4 750K, a CPU Cooler je neki Spire od 150 kuna. Ostavio sam negdje u ormaru stock cooler ako ga nisu bacili, mogu poslije isprobati i sa njim.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moguće da je senzor, pogledaj temperature u BIOS-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Smrdi mi na senzor, jer da u idleu bude 70 stupnjeva, a pod stress testom 20ak stupnjeva vise... A kazes da cpu load nije visok.

Da nije mozda ventilator stavljen da slabije radi?

Mozes probati ponovno pastu staviti da budes siguran da je sa hlađenjem sve uredu. I dobro pobrisi ovaj stari sloj, da se sjaji i cpu i hladnjak.

14 godina

Evo resetirao sam komp, prije reseta je pisalo 70 stupnjeva a za 30 sec u BIOSu je pokazalo 41 i polako se popelo do 46 gdje je stalo.
Kad se komp upalio odmah je bio na 68°C i krenuo natrag prema stalnih 70.

Ventilatore sam namjestio sve na 100% putem SpeedFana, cijelo vrijeme su tako podešeni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 18:43 (Tomek.Klc).

0 0 hvala 0
14 godina
Tomek.Klc kaže...

Ventilatore sam namjestio sve na 100% putem SpeedFana, cijelo vrijeme su tako podešeni.

Kod tebe nešto ne valja, probaj izvaditi bateriju s matične na pet minuta.

Koji ti je napon procesora? Koje kućište imaš i koliko ventilatora imaš unutra?

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
14 godina
Valentin17 kaže...
Tomek.Klc kaže...

Kod tebe nešto ne valja, probaj izvaditi bateriju s matične na pet minuta.

Koji ti je napon procesora? Koje kućište imaš i koliko ventilatora imaš unutra?

Kućište je Zalman T1, ventilatore imam 1 na stražnjoj strani i 1 gore na vrhu, uz to još i GPU i CPU cooleri.

Screenshotao sam stanje u CPUIDu, ove vrijednosti su znači trenutna - minimalna - maksimalna.

14 godina
Tomek.Klc kaže...

Probaj u BIOSu podesiti napon na 1.35 volti ili ako ide na 1.325.

To kućište je dosta skučeno, bolji bi ti bio LC CC 120 za procesor i Zalman Z3.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 19:32 (Valentin17).
14 godina
Valentin17 kaže...
Tomek.Klc kaže...

Probaj u BIOSu podesiti napon na 1.35 volti ili ako ide na 1.325.

To kućište je dosta skučeno, bolji bi ti bio LC CC 120 za procesor i Zalman Z3.

Ma nije to računalo više kod mene, ja sam trenutno na laptopu i planiram uzeti novi komp preko ljeta.

Starcima služi samo za internet, nekad ga ja upalim ako sam doma za vikend ali volio bih riješiti problem dok sam tu kad sam već naišao na njega.

14 godina

Sad sam igrao CS:GO nekih 3 sata bez prestanka, bez ikakvih fps dropova ili ičega. To bi naravno trebalo biti nemoguće ako sam u idleu na 70°C.

Jednom sam pogledao samo temperature, nekih 20 minuta nakon što sam krenuo igrat i bio sam oko 78-80°C. Ne znam iskreno u čemu je stvar.

0 0 hvala 0
14 godina
Tomek.Klc kaže...

Jesi napravio što sam predložio u postu iznad???

14 godina
Valentin17 kaže...
Tomek.Klc kaže...

Jesi napravio što sam predložio u postu iznad???

Evo opet je komp kod mene. Ušao sam u BIOS ali ne mogu promijenit voltažu. Nisam siguran jel ima neki mode bios ili nešto, tražio sam po googlu ali ne mogu naći.

Što se tiče coolera i kućišta - to ne mogu promijeniti.

Na slici je screenshot, ne mogu jednostavno selectat. Mijenjao sam u postavkama sve što je bilo automatic na manual ali i dalje je ovako zaključano.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.6.2017 20:43 (Tomek.Klc).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice