Web ili Desktop aplikacije - zarada,utisci...

poruka: 2
|
čitano: 2.103
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Web ili Desktop aplikacije - zarada,utisci...

Pozdrav, evo vec se dugo vremena dvoumim za sta da se opredjelim web ili desktop aplikacije, znam da moram puno uciti za bilo sta da odaberem od ova dva navedena "podrucja".

Sa Web imam više iskustva, iz ciste radozlanosti i zeljom da stvorim nesto "svoje" bavio sam se web dizajnom(nisam imao nikakvog klijenta) i sada imam to neko iskustvo da mogu napraviti potpuno modernu staticnu stranicu ali ne i dinamicnu(PHP znam sasvim malo, takode i MySQL.)

Dok sa druge strane sa desktop aplikacijama imam skroz malo iskustva bolje receno upoznavao sam kako radi program u C++ Builder(RAD Studio).

Dakle zanima me ko vise  zaraduje,web ili desktop developeri, vasi utisci o tome, programi koje koristite pri izradi aplikacije, neke knjige da ucim i slicno.

Ukoliko admin smatra da se tema na nalazi u odgovarajucem podforumu, molim istog da je prebaci u odgovarajuci podforum. Hvala!

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Web ili Desktop aplikacije - zarada,utisci...

Zarada ne ovisi o tipu aplikacija već o tvojim sposobnostima. Primjerice, prošle godine sam zaradio preko 150k kn s C++ Builderom jer su me ljudi za koje sam radio znali kao sposobnu i iskusnu osobu za te poslove. S druge strane, da sam ja bio tek prosječan, nesiguran i tek jedan u gomili od svega toga ne bi bilo gotovo ništa. Isto tako, imam i kolege koji zarađuju slične novce s php-om tj. općenito izradom i održavanjem web stranica. No i oni su prepoznati u tim krugovima kao sposobni i iskusni i zato nisu imali problema s dobivanjem takvih poslova.

Ukratko, bavi se onime što te zanima jer teško da ćeš postati u nečemu dobar kada to radiš samo zbog love. S druge strane, kada jednom u tome što radiš postaneš dobar to će i drugi prepoznati te nećeš imati problema s dobivanjem posla, a time niti sa zaradom.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice