Pozdrav, imam jedan problem u PAWN jeziku(znam da je ovo tema za C++) pa ako možete vi koji znate s C++om raditi u čemu bi bio problem da se ovdje radi o C++u(zamislimo da je ovo C++ kod). Naime, definirao sam jedan enum i u njemu ima nekoliko float i nekoliko int varijabli. Sad u jednu od tih varijabli moram uvrstiti decimalnu vrijednost(ne znam točno koja će to vrijednost biti ali znam gdje su joj granice). Znači u varijablu mora uči vrijednost koja je dobivena tako da se random vrijednost podijeli s ukupnom masom(radi se o SAMP game modeu pa radim nekakve pozadinske postavke svakog registriranog korisnika) no svaki put dobivam ili 0.000 ili 1.000 ili 2.000, kao da u varijablu stavljam samo cijele brojeve.
Pokušao sam i na način da u varijablu uvrstim 61 kroz 95 i dobio sam 0.000 a trebao sam 0.6421 dobiti. Ne znam šta neće da podijeli kako treba te brojeve. Kod je ispod, nadam se da netko zna do čega bi mogao biti problem. Hvala svima 
#define _HRP_RANDOM(%0,%1) \
(random(%1-(%0))+%0) // MAKRO DEFINICIJA RANDOM FUNKCIJE - KOMPAJLER KOD KOMPAJLANJA .AMX FAJLA ZAMJENI NAVEDENE FUNKCIJE
enum _HRP_kENUM
{
_kID,
_kZaporka[129],
_kMail[31],
Float:_kMetabolizam,
Float:_kPotrebaZaVodom,
Float:_kBrzinaOpijanja,
Float:_kBrzinaDrogiranja,
Float:_kJacinaUdarca,
Float:_kBrzinaRastaKose,
_kKod[15]
};
new _HRP_Korisnik[MAX_PLAYERS] [_HRP_kENUM];
new _ran = _HRP_RANDOM(5, 75);
_HRP_Korisnik[_playerid][_kBrzinaOpijanja] = _HRP_RANDOM(5, 75) / (_HRP_kOstalaMasa{_playerid} + _HRP_kMisicnaMasa{_playerid} + _HRP_kMasaSala{_playerid});
printf("al %f, random %d masa %d", _HRP_Korisnik[_playerid][_kBrzinaOpijanja], _ran, _HRP_kOstalaMasa{_playerid} + _HRP_kMisicnaMasa{_playerid} + _HRP_kMasaSala{_playerid});
To je kod, znači vrlo jednostavan je zadatak kojeg on ne zna odraditi(ja nigdje ne vidim pogrešku kada se ta varijabla samo tu postavlja, kasnije ona ostaje ista a i svakako ne može biti nikako 0.000 a mala vijerojatnost je da će biti 1.000 ili 2.000
Evo debug tekst kojeg je printf izbacio...
[06.11.2015. 22:36:42] al 1.000000, random 73 masa 59
_HRP_RANDOM sam zamijenio s _ran varijablom kako bi kasnije mogao debugati tu nasumičnu vrijednost
Ovo je PAWN pa se varijable definiraju s new kodom a tim varijable(tipa float) definiramo s new Float: a za string(znakovni niz) koristimo new var[64] gdje je 64 broj mjesta u varijabli gdje će slova usjedati(može primiti 63 slova, 64. slovo je znak za nuliranje stringa).

. Al ajd, drago mi je ako će pomoći i drugima, ne samo TVZ-ovcima.