Napuni listbox iz Baze podataka vb6

poruka: 9
|
čitano: 2.252
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav

Pocetnik sam u vb i isprobavam nesto medjutim zapeo sam na sljedecem problemu ..

Kako da napunim listbox iz baze podataka tj da procitam svu bazu podataka u listbox ..

http://pokit.org/get/?0cf7d7f4d8450bace22d48ea57bc58fe.jpg   to je primjer mog zadatka ..

Dakle kad kliknem na Izlistaj sve da mi popuni listbox u formatu   Ime:Prezime

Prva druga peta ;) ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Napuni listbox iz Baze podataka vb6

-data list, ili ručni unos (ponekad je potrebno). Imaš i specijaliziranih stranica samo za VB.6. i ostale verzije..

-btw, prebaci se na novije verzije VSa, učiti nešto što će za koju godinu biti neupotrebljivo nema previše smisla.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina

Ako ti ovo nije škola nametnula, pređi na .NET, po mogućnosti C#, ali isto ćeš moći i sa VB.NET-om.

Kod VB-a 6.0 pristup bazama je moguć preko ADO-a i ODBC-a, dok kod .NET-a imaš ADO.NET, koji je puno bolji od ADO-e.

Dakle možeš kucati ADO.NET kôd, ili koristiti mapere poput Entity Frameworka ili LINQ2SQL-a ili NHibernate-a.

BTW Koliko znam radio si i C++ 6.0, zašto radiš sve staro?

14 godina
neaktivan

List1.AddItem Data1.Recordset(indexpolja) & Chr$(9) & Data1.Recordset(indexpolja)

u ovo ubaciti brojacku petlju

Prva druga peta ;) ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Kad sam vidio to recordser, paf, odmah se sjetim ASP-a (VBScripta) i ADO-e.

No odgovori mi, da li ti je za školu ili nije?, ako nije odmah ide druga pjesma...

14 godina
neaktivan

Studenti Filozofskog fakulteta odsjeka Tehnicki odgoj i informatika u Tuzli na svim racunarima imamo instaliran software Visual Studio 6.0  ..

Istina je da sam radio i c a sada i vb .. To je osnovni razlog zbog kog koristim taj software ..

A sto se tice tvoje preporuke pokusat cu i sa njim jer mnogo se interesiram u ove kodove tako da dodatna praksa nije na odmet

Prva druga peta ;) ;)
16 godina

-tako nešto, to je ručno kontroliranje. Može i do-loop until EOF ali tako se ne koriste Data kontrole (i moraš paziti na ograničenja, broj recordsa). Da koristiš kontrolu koja je predviđena za rad s bazom, samo bi je povezao i odredio koji podatak se prikazuje, ostalo je automatika.

Ali izgleda da preskačeš korake. Prvo Data kontrola, spojena s bazom, za probu spoji grid (data grid) i vidi podatke iz baze. Nakon tog će ti biti jasno kako radi list box (kao jedna kolona grida).

-druga važna sitnica, list kontrola mora sadržavati index (recordest) tj ID podatka, dok korisnik treba vidjeti neki čitljiv-text podatak npr Ime, .. to se radi ... vidi gotove primjere u helpu.

-combobox je bolji izbor.

jesi li uključio dodatne (data aware) kontole u projekt? MS je napravio izvrstan help, provjeri.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.10.2012 21:42 (ihush).
13 godina

Evo ja sam iskemijao neki kôd iz ASP-a,

dim conn as new ADODB.Connection
conn.Provider="Microsoft.Jet.OLEDB.4.0"
conn.Open "c:/razvoj/baza.mdb"

dim rs as ADODB.recordset
rs.Open "SELECT * SROM Korisnici", conn

for each x in rs.fields
  'tu piši svoj kod za dodavanje
next

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.10.2012 23:19 (royalhero).
14 godina
neaktivan

Hvala na pomoci sa prve dvije stavke a sto se tice combobox-a nisam pokusavao ...

Nebi bilo lose da pokusam sa tim objektom mozda mi bude islo od ruke ..

Prva druga peta ;) ;)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice