Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.225.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen CPU
The_Fichek kaže...

Zato kaj ne treba svima 100+ fps u igrama na FHD rezoluciji, a na istoj se odjednom najviše testira kako bi se vidjela čim veća razlika naspram Intela, tj. čim veći CPU utjecaj. Realno, Ryzen je vrlo konkurentan za sve koji ne igraju na 120+Hz monitorima i koji nisu ovisni o tome da pilje u fps counter. Sa vremenom situacija može biti samo bolja u korist Ryzena, tj. bolje multi-core/thread optimizacije u igrama.

Htio sam samo naglasiti koliko su takve usporedbe nelogične, bar meni ... čemu uopće gledati nešto što očio nije za tu namjenu (nema dovoljno visok takt).

Ryzen je tek izašao, pa možda još uspiju neke stvari i popeglati, od proizvodnog procesa (pa bude moguć veći oc) do matičnih ploča i općenito, softvera.

Kad su igre već takve kakve jesu, onda bi prava usporedba bila sa 4/8 i 6/12, koji će očito i dalje biti manjeg takta ali i sa 100-150$ manjom cijenom.

ansha kaže...

A jos najbolje da se procesore testira u gaming scenarijima gdje procesor nema utjecaja 

Sve sa mjerom i u odgovarajućem kontekstu ... tako su mogli testirat i E5-2699v4 i reć da je totalno smeće, beskorisna hrpa silicija jer eto, i običan i5 je bolji u igrama :)

(za one koji ne prate, Xeon E5-2699v4 je vrhunski Intelov 22-jezgreni procesor i košta popularnih $4200 :))

Granzon kaže...

Mene samo zanima tko to ima 1700/7700K + Titana a igra se pak na 1080p? 

Zamisli tek 5960X makinu sa 2 TitanX-a ... a nikad zavrtili ni jednu igru :)

12 godina

Uglavnom, hoću reći da su testovi dobri, ali velik dio publike krivo interpretira te rezultate i misli da je Intel najbolje rješenje radi apsolutno većeg fps broja, a ne gledaju širu sliku: minimalni ili 1% fps / fps u odnosu na Hz monitora / CPU usage, tj. potencijal multitaskinga / temperature / nešto peto.

Mladen

Sad sam vidio ovo zadnje kaj si napisao. Jesi ti uopće pogledao par Ryzen reviewa na polju gaminga? Prilično je dobar, a pogotovo u igrama koje koriste sve threadove, a takvih je bome dosta i bit će ih sve više. Long story short, razlike se vide kada i Ryzen i Intel imaju preko 100fps pa AMD ima tipa 120, a Intel 140-150, znači nebitno za nekog tko igra na 60 ili 75Hz monitoru. Razlika je manja na 1440p i skoro nikakva na 4K.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.3.2017 18:27 (The_Fichek).
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
Granzon kaže...
ansha kaže...

A jos najbolje da se procesore testira u gaming scenarijima gdje procesor nema utjecaja 

Tonči

Više nemam Titane, a ni ne igram se na 1080, nego 1440. :)

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
16 godina
odjavljen
Mladen kaže...

Zamisli tek 5960X makinu sa 2 TitanX-a ... a nikad zavrtili ni jednu igru :)

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
17 godina
The_Fichek kaže...

Mladen

Sad sam vidio ovo zadnje kaj si napisao. Jesi ti uopće pogledao par Ryzen reviewa na polju gaminga? Prilično je dobar, a pogotovo u igrama koje koriste sve threadove, a takvih je bome dosta i bit će ih sve više. Long story short, razlike se vide kada i Ryzen i Intel imaju preko 100fps pa AMD ima tipa 120, a Intel 140-150, znači nebitno za nekog tko igra na 60 ili 75Hz monitoru. Razlika je manja na 1440p i skoro nikakva na 4K.

Jesam, naravno ... sry, ako sam bio nejasan, meni je Ryzen odličan, zato se i čudim svim tim izljevima i forsiranjem argumenata koji bi kao trebali umanjiti sve njegove kvalitete.

Još više me vesele najave Naplesa jer koliko god nekom bitan bio FPS meni je broj jezgri/threadova, max. količina RAM-a, omjer uloženo-dobiveno i slične bedastoće :)

12 godina

Pa ne kužim onda zakaj pišeš da nije za gaming kao tu namjenu. Naravno da je itekako dobar, samo što na nekim postavkama (uglavnom nižim, a ne višim) i uglavnom 1080p rezi nema jednako visok fps, ali mislim da je itekako konkurentan za 60/72/75Hz gaming na 1080p/1440p/4K sa odgovorajućom grafom, a manje je konkuretan za 120/144/165Hz gaming, makar ljudi koji igraju na tim monitorima obično imaju beštiju od grafe pa još uz tako visok refresh rate pucaju na 1440p i samo za taj zadnji slučaj mislim da je Intel trenutno definitivno bolji, znači za npr. 144Hz 1440p gamera.

EDIT: Naravno da netko racionalan tko kupuje 1800 i 1800X neće samo igrati igre, ali postoji šansa da će netko do 5. ili kojeg već mjeseca, dok ne izađu 4/8 i 6/12 Ryzeni, kupiti 1700 samo radi igranja jer mu se čini kao bolji proc ili ulaganje od i7-7700K. Znači nisam pričao o igranju kao jedinoj namjeni tih procesora, nego o gaming performansama Ryzena općenito.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.3.2017 18:58 (The_Fichek).
8 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

17 godina
Granzon kaže...
ansha kaže...

Samo je humorističan, nema smisla raspravljati :)

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.3.2017 21:16 (hrvooje).
15 godina
protjeran
hrvooje kaže...
Granzon kaže...
ansha kaže...

Znaci ima smisla testirat neku stvar u scenariju gdje ona nema nikakav utjecaj? Aj super.. I sta saznas s tim testiranjem? Da ona nema utjecaj? Cestitam.

17 godina
ansha kaže...
hrvooje kaže...
Granzon kaže...
ansha kaže...

Znaci ima smisla testirat neku stvar u scenariju gdje ona nema nikakav utjecaj? Aj super.. I sta saznas s tim testiranjem? Da ona nema utjecaj? Cestitam.

Cpu + gpu =1000$. A monitor će biti 1080p od 100$. i dalje si šaljivdžija :)

12 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Nisam nešto pratio pa pitam. Kako je ona oklada na kraju završila ?  Tito založio komp na panj, masa se zatalasala i pokupovala rajzene samo za benčmark testove sa kojima bi osvojili Titinu mašinu. Šta je na kraju od svega bilo ?

14 godina
neaktivan
Silent horror1992 kaže...

Nisam nešto pratio pa pitam. Kako je ona oklada na kraju završila ?  Tito založio komp na panj, masa se zatalasala i pokupovala rajzene samo za benčmark testove sa kojima bi osvojili Titinu mašinu. Šta je na kraju od svega bilo ?

Nisu citali sitna slova titinog dogovora

...i mogu ga dobit samo u cinebenchu nazalost =)

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr myanimelist:http://myanimelist.net/profile/carrycopter
12 godina
protjeran
kurt kaže...

Nisu citali sitna slova titinog dogovora

...i mogu ga dobit samo u cinebenchu nazalost =)

Ma tito ti je amdov igrač, navuko tikvane da pokupuju rajzene u prvom valu najviših cijena u nas. 

15 godina
protjeran
hrvooje kaže...
ansha kaže...
hrvooje kaže...
Granzon kaže...
ansha kaže...

Cpu + gpu =1000$. A monitor će biti 1080p od 100$. i dalje si šaljivdžija :)

O cemu ti pricas? Ja postavljam pitanje zasto se rade takvi testovi, to sta je Ryzen izjednacen u visoj rezoluciji ne znaci da je jednako dobar nego da cpu nije bitan...

15 godina
protjeran

Bilo je to da Ryzen ne ide preko 1800cb bez sub zero hladjenja....

12 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

di su sad svi oni znalci sto su mu govorili neka pripremi komp, da ce ga Ryzen ubit

12 godina
ansha kaže...

Šta hoćeš reći da Ryzen treba LN2 da bi postigao 1800-1900cb?

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.3.2017 22:33 (mirzet1976).
17 godina
ansha kaže...

O cemu ti pricas? Ja postavljam pitanje zasto se rade takvi testovi, to sta je Ryzen izjednacen u visoj rezoluciji ne znaci da je jednako dobar nego da cpu nije bitan...

Pa testiranja nisu sami sebi svrha. Ako koristiš top cjenovni razred, onda sve komponente uzimaš top, kao i top rezoluciju. Nema smisla laboratorijska ispitivanja, kad ne simuliraju stvarni svijet.

Ne kaže mu veći fps na 1080p da je procesor bolji, nego da je bolji u razredu monitora sa rezolucijom daleko ispod cjenovnog razreda računala i koju nikad igrač neće koristiti.

Sacekaj R5 od 200$ i uzmi Intela od 200$, uzmi gpu i monitor od 200$ i testiraj na fhd. 

Šaljivdžija kaže šaljivdžiji da je šaljivdžija. E moj šaljivdžijo :)

17 godina
odjavljen
mirzet1976 kaže...
ansha kaže...

Šta hoćeš reći da Ryzen treba LN2 da bi postigao 1800-1900cb?

Freak Show Inc.
12 godina

CPU na 4.1GHz score 1903cb ili 4.34GHz score 2002cb

4.34GHz+-+2002cb 4.34GHz+-+2002cb
http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.3.2017 22:58 (mirzet1976).
13 godina
protjeran
hrvooje kaže...

Pa testiranja nisu sami sebi svrha. Ako koristiš top cjenovni razred, onda sve komponente uzimaš top, kao i top rezoluciju. Nema smisla laboratorijska ispitivanja, kad ne simuliraju stvarni svijet.

Ne kaže mu veći fps na 1080p da je procesor bolji, nego da je bolji u razredu monitora sa rezolucijom daleko ispod cjenovnog razreda računala i koju nikad igrač neće koristiti.

Sacekaj R5 od 200$ i uzmi Intela od 200$, uzmi gpu i monitor od 200$ i testiraj na fhd. 

Šaljivdžija kaže šaljivdžiji da je šaljivdžija. E moj šaljivdžijo :)

Kako testiranja nemaju svrhe kad jedino pod tim uvjetima gdje se opterecenje stavlja na cpu mozes vidjeti koji je bolji, naravno kad pricamo o gamingu. U jednom videu (ne sjecam se tocno s kojeg jubito kanala, ali znam da je bio jedan od poznatijih) spominjala se statistika sa steam-a koja kaze da 95% korisnika koristi 1080p, ne znam sto bi bio bolji pokazatelj stvarnog svijeta, pitanje je jedino koliki broj koristi monitore sa vosokim refresh rateom, a ti pogledaj malo koliko dodu kvalitetni gaming monitori sa visokim Hz pa ces vidjeti u koji cijenovni rang pripadaju. 

Ovo sto govoris za r5 ce po svemu sudeci biti istina tj da ce imati najbolji omjer ulozenog i dobivenog, ali ajmo dok ne izade komentirati ono sto imamo, jer jedino sto trenutno nema svrhe su neprestana nagadanja.

17 godina
mirzet1976 kaže...

CPU na 4.1GHz score 1903cb ili 4.34GHz score 2002cb

Jel to UREA korištena za hlađenje sa 46% dušika ;) 

war3_tft kaže...

U jednom videu (ne sjecam se tocno s kojeg jubito kanala, ali znam da je bio jedan od poznatijih) spominjala se statistika sa steam-a koja kaze da 95% korisnika koristi 1080p, ne znam sto bi bio bolji pokazatelj stvarnog svijeta, pitanje je jedino koliki broj koristi monitore sa vosokim refresh rateom, a ti pogledaj malo koliko dodu kvalitetni gaming monitori sa visokim Hz pa ces vidjeti u koji cijenovni rang pripadaju. 

A jedno namjerno zaboravljaš. Šta kažu te statistike koliko njih koristi više od 1000$ cpu+gpu pa da mogu igrati na većoj rezoluciji? Dakle, tih 95% se vjerovatno igra na cpu i gpu od 200$ ili svi imaju računala od > 1500$. Statistika je samo pola istine :) Ako testiraš na 1080p onda testiraj na računalu cjenovnog razreda i s pripadajućom rezolucijom. Ako radiš testiranja na cpu od 500 $ i gpu od 600$ pa zašto spuštati rezoluciju kad realno s tim hardverom nećeš igrati na nižoj rezoluciji. Pokidana vam logika :)

Rijetko realan pogled u cijeloj ovoj 'not for gaming' histeriji.

I think some of the confusion stems from the pricing too. X99 pro CPUs are expensive and so they aren't compared against regular consumer in gamin, but Ryzen 7 pricing is close enough to Kabylake, and this makes it fair game for some reviewers to compare and focus on the gaming performance. What I am saying is, Ryzen 7 is AMD's HEDT/X99 competitor. It should be judged as such and praised for moving the perf/$ so far ahead in this market. If some reviewers and gamers can't see this, perhaps it is a failing of AMD's PR team. They need to work harder to get the message crystal clear.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.3.2017 0:02 (hrvooje).
13 godina
protjeran
Pa pogledaj prave gaming monitore od 1080p, skuplji su od 1440p 60hz monitora, a korisnike 4k monitora ne treba spominjati jer spadaju u statisticku pogresku.
17 godina
war3_tft kaže...
Pa pogledaj prave gaming monitore od 1080p, skuplji su od 1440p 60hz monitora, a korisnike 4k monitora ne treba spominjati jer spadaju u statisticku pogresku.

Ali zašto kupit pravi 'gaming' monitor od 1080p koji je skuplji od 1440p? :) 

15 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

1080p 144hz - tu ti treba i jak procesor i jaka graficka, i to je eto ta kategorija za koju Ryzen nije dobar izbor. To je cinjenica..

13 godina
protjeran
Zato sto ljudi vole kad je sve lijepo fluidno? Sto nije to jedna od prednosti PC gaminga, da ne moras zauvjek biti na 60hz?
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Za tu kategoriju ce trebati mjenjati hardver na godisnjoj osnovi  to nije gamerska kategorija, ja sam gamer i ne vidim se u njoj. Da zarađujem od igranja druga stvar, ali onda je to poslovna kategorija.

11 godina
XXX kaže...

Za tu kategoriju ce trebati mjenjati hardver na godisnjoj osnovi  to nije gamerska kategorija, ja sam gamer i ne vidim se u njoj. Da zarađujem od igranja druga stvar, ali onda je to poslovna kategorija.

Ne samo to ,nego da danasnje igre vrijede nest razmislio bih. 

8 godina
protjeran
ansha kaže...

1080p 144hz - tu ti treba i jak procesor i jaka graficka, i to je eto ta kategorija za koju Ryzen nije dobar izbor. To je cinjenica..

Nisi baš izabrao riječ, treba ti ponajprije procesor s visokim radnim taktom. Za 1080p i 144hz, po meni, treba gledati isključivo i7 K procesore kao što su 6700K i 770K. Također ta kombinacija rezolucije i refesh ratea mi je uvjerljivo najmanje privlačan odabir od svih kombinacija (uz 1440p i 4K na 60Hz)

My pleasure darlin
14 godina
AMD Ryzen CPU

Digao sam sustav i sve radi na default postavkama u BIOSU, međutim kada idem podići Target DRAM Speed u BIOS-u na 2400 sa 2133 MHz imam probleme; neće bootat, baca blue screen... Doduše ne mijenjam ništa drugo ni latencije. Samo Target DRAM Speed na 2400. Je li se itko susreo s tim problemom?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice