Zato kaj ne treba svima 100+ fps u igrama na FHD rezoluciji, a na istoj se odjednom najviše testira kako bi se vidjela čim veća razlika naspram Intela, tj. čim veći CPU utjecaj. Realno, Ryzen je vrlo konkurentan za sve koji ne igraju na 120+Hz monitorima i koji nisu ovisni o tome da pilje u fps counter. Sa vremenom situacija može biti samo bolja u korist Ryzena, tj. bolje multi-core/thread optimizacije u igrama.
Htio sam samo naglasiti koliko su takve usporedbe nelogične, bar meni ... čemu uopće gledati nešto što očio nije za tu namjenu (nema dovoljno visok takt).
Ryzen je tek izašao, pa možda još uspiju neke stvari i popeglati, od proizvodnog procesa (pa bude moguć veći oc) do matičnih ploča i općenito, softvera.
Kad su igre već takve kakve jesu, onda bi prava usporedba bila sa 4/8 i 6/12, koji će očito i dalje biti manjeg takta ali i sa 100-150$ manjom cijenom.
A jos najbolje da se procesore testira u gaming scenarijima gdje procesor nema utjecaja
Sve sa mjerom i u odgovarajućem kontekstu ... tako su mogli testirat i E5-2699v4 i reć da je totalno smeće, beskorisna hrpa silicija jer eto, i običan i5 je bolji u igrama :)
(za one koji ne prate, Xeon E5-2699v4 je vrhunski Intelov 22-jezgreni procesor i košta popularnih $4200 :))
Mene samo zanima tko to ima 1700/7700K + Titana a igra se pak na 1080p?
Zamisli tek 5960X makinu sa 2 TitanX-a ... a nikad zavrtili ni jednu igru :)