odgovor - neka kupe x99 je upravo ono zbog čega entuzijasti neće kupovati amd i to je šteta za tako dobar proc koji ima tu sitnu manu
- još jednom, nije to baš toliki problem bilo kome osim entuzijasta poput tončija - no, neka ti on sam kaže jel bi hladne glave riskirao da sad rasproda intela, investira u rajzena i da mu onda procesor sjebe upgrade sljedeće serije titana u sli radi nedostatka pcie stazica, pogotovo kad gledaš koliko takav setup košta
Hajd da malo relativiziram: Tko kupuje po dvije high end grafičke ili čak i jednu (pričamo o cifri od minimum 6000kn samo za jednu grafu) mislim da će u najvećem postotku mijenjati sve što mu se sprdne, dakle odmah i proc, čipset, ram, ssd, Kućište, hlađenje, napajanje... sve. Jer je to klasa korisnika koja obično ima para za 3-4 takva stroja u jednoj mjesečnoj plaći. Preostaje onda netko tko je otkidao od usta samo da sklepa na 24 rate high end koji će mu "držati 4-5 godina", ali to je sigurno tako mizeran postotak kupaca koji idu preko svog standarda, da sa stvarima oko kojih se vi zamarate, posebno kad još uzmeš uobzir granulaciju da će dio obavezno birati Intel tj. ostati na X99, je nebitno za sam Ryzen i njegovo prihvaćanje na tržištu.
Inače, mala usporedba izvedbe na Ryzenu za IHS i Intela: " Kaby Lake is being prepared for the official release and a rather alarming report concluded that the i7-7700K’s temperature plummeted by an average of 26C after delidding. ".
Ma to delidanje je meni osobno mit. Nasjeo sam tako na priče o "preporodu" 4770k nakon deliddanja pa, kako je meni u malom itx kućištu, gdje nema mjesta za neki mega kuler, išao deliddat pa sam ga skoro strgao, danima kupovao i mijenjao najbolje paste, i nula bodova. Na kraju sam na jedvite jade ugurao unutra corsair h80i vodeno i tako riješio njegovo hlađenje, a deliddanje me koštalo vremena, živaca, garancije i vrijednosti proca pri evetualnoj prodaji. Intel u toj klasi ima nagruvano puno (ipak je tu i grafika) u malo(3d tranzistori, minijaturni proizvodni proces a visoke frekvencije) i to je teško ohladiti.