Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.212.463
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Ryzen CPU
ansha kaže...
overhaul kaže...

Da, kuha to, bez obzira koji R7 je u pitanju. Izgleda da na kraju sva tri modela imaju otprilike iste limite - gotovo da su izmislili cijenovne razlike i imena modela. Meni se čini da je to sve doslovno jedan te isti proc sa drugim tvorničkim default postavkama.
Za R5 i niže, nisam siguran da si u pravu. Da je tome tako, onda ni intel nebi imao problema postizati jednake clockove za i7 6900 kao što ima na i7 6600k. Manje jezgri (makar i samo u upotrebi) mora rezultirati manjim grijanjem i potrošnjom struje. Mislim da je to glavni limit ovih procesora. Ljudi neprestano zaboravljaju da ovdje imamo 8 jezgri/16 threadova naguranih na par mikrona jedna do druge.

Netocno, vec sam nekome odgovarao na isti komentar. 6900K je Broadwell arhitektura koja se znacajno losije clocka, ni i5 4/4 Broadwell-i se ne clockaju nista bolje od 6900K, tako da se ne moze to usporedjivat.

Mozes usporedjivat Haswell sa Haswellom recimo, ja sam imao 4/4 Haswella i isao je do 4.7ghz, ovaj 6/12 kojeg sad imam ide do 4.8ghz.

Ma pusti sad Intela i kako se kloka, Maršale reci ti nama što zaista misliš o novim Ryzen procovima (dječije bolesti matične na stranu za sad) kao opciju za kupovinu novog stroja ili nadogradnju starog, bilo za gaming, bilo za workstation mašinu?

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

A što se AMD u ovoj rundi fokusirao na cinebench... mislim da je opravdano, jer R7 IMHO nije (barem ne sad, u 2017. godini) gamerski procesor. Nemože me nitko uvjeriti da ima sad u ponudi igara koje će baš iskorištavati 16 threadova. Mislim da je ovaj R7 izašao prvi samo u želji da dokažu da se mogu mjeriti sa "E" klasom od Inela, dakle na samom vrhu profesionalnih alata. Dakle u realnim uvjetima, ovo nebi bila serija koja zanima najširu publiku. Da AMD-u nije toliko nasušno trebao kick jer su godinama zaostajali za najvišim intel rangom i7 i pogotovo "E" serijom, vjerujem da bi prvo i osnovno izašli sa 4 jezgrenim/8threadnim procesorima, kao što to radi i Intel. Njihove Ivy Bridge E, Haswell E,  Broadwell E široka publika ni ne registrira, a čak i ovdje izlazak (evo nismo još ni dočakali  ni 6. Skylake a kamoli 7. kabylake generaciju u toj E klasi) prođe nezapaženo i nitko se ne buni što jedan 6900k radi na nominalnom taktu od "samo" 3.2Ghz i eto neda se baš clockati dalje id njegovih turbo 4Ghz. 

Tako da mislim da je zbog marketinga AMD-a (moguće i promašenog) prvo obratno izletjela "profi", a ne "mainstream" serija koju ljudi sad smatraju gamerskim promašajem. 

Naravno da je dobro što su Cinebench rezultati bili na svakom slajdu prezentacije, 8c/16t procesor u tome pokazuje svoju moć. Slažem se, R7 nije i ne bi trebao biti usmjeren isključivo na gaming, ali problem je što je sam AMD rekao da je to procesor za gamere i da im je to bitan segment tržišta koji žele osvojiti, pa su gameri očekivali da će biti jednak i7 6900k kao u Cinebench rezultatima. Prikazivali su Sniper Elite i kako je čak bolji FPS na Ryzenu nego na spomenutom Intelu.

Lisa Su kaže:

"We are addressing as a gamers as a very important segment, but they are one of many important segments of users for us. We think Ryzen is a great gaming CPU, and you’ll test that for yourself –we’re not going to win every head-to-head, but if you think about gaming do you want theoretical performance or do you want the CPU to be good enough to showcase your GPU? I think what Ryzen allows is those folks to do something more than just gaming. So your gaming CPU might only uses four cores, but if you are doing video editing or streaming it will do a lot more. "

Mislim da je dobar potez što su prvo izbacili R7, ono što maksimalno mogu ponuditi. Time su iskoristili "hype" koji je nastao i tada je bio na vrhuncu kako bi prodali što više, ne jeftinih R5 i R3 koje bi neki kupili jer bi nudio bolje performanse za uloženi novac, nego najskupljih procesora koje će kupiti nestrpljivi gameri i oni koji žele performanse slične Broadwell-E platformi, pretpostavimo da te zanima video editing i slične stvari, za dosta manje novca. Kada izađu i niže rangirani procesori, moglo bi se dogoditi da imaju iste performanse u gamingu, što većinu zanima, pa bi time AMD izgubio dio profita.

Istina je da nitko prije Ryzena nije uspoređivao FPS i gaming između i7 6900k i i7 6-7700k i govorio: "Intel prodaje maglu, 650$ više za lošije performanse, i7 7700k postiže veći FPS, a 6900k jednak Pentiumu... "

A u stvari i7 6900k briše pod sa Kaby-em u drugim primjenama koje nisu gaming i single-thread performanse nisu glavne.

Never let a computer know you are in a hurry.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 20:30 (IVOX).
13 godina
Colossus7 kaže...

Ma pusti sad Intela i kako se kloka, ...     dječije bolesti matične na stranu za sad...

Možemo onda i obratno : Cijenu na stranu,...

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
13 godina
kurt kaže...

-r3 i r5 nece bit bolji (fx 4xxx vs 8xxx? i3 vs i5 vs i7?)

-performanse se nece poboljsati "peglanjem musica (novi BIOS zamisli)"

-igre nece odjednom postati optimizirane za visejezgrene procesore i zen nece za 5 godina ispasti isplativiji od i7 na temelju softvera

svakih 15-ak postova se pocnu spominjati ove gluposti

govoreci o gamingu naravno

i stav "samo klinci se igraju koga briga za igrice" nema smisla jer vecina korisnika za to kupuje procesor

Jos jedan u nizu glupih komentara koji ne shvata da je R7 1700 360eur (8 jezgri koje kaskaju cca 7-8% za intelom) vs i7 7700k 4 jezgre za istu cijenu 

Eh kad se trziste ponasa kao stado ovaca, tu ne pomaze nista  

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
rambox kaže...
overhaul kaže...

Tako da mislim da je zbog marketinga AMD-a (moguće i promašenog)prvo obratno izletjela "profi", a ne "mainstream" serija koju ljudi sad smatraju gamerskim promašajem. 

Nema to nikakve veze sa promašenim marketingom, koji je od početka bio ajmo za 50% manje love performansama napast i7 6900K.Takav plan je uvijek idealan, dakle kad bilo ko ponudi proc istih performansi za pola manje love.

Ja se čudnom čudim, kao da ljudi ne čitaju isti forum i kaj se prije pisalo.AMD je od početka imao plan lansirat sve procove, točnije barem pet različitih modela ali za veliko lansiranje imali su na zalihama samo tri različita modela.Dakle kratko i jasno R5 1600X i R5 1500X to je trebalo bit lansirano 2.3, to su još jesenski planovi iz 2016 godine.AMD je odma htio lansirat pet procesor, dakle nije ih bilo dvadeset niti deset, zamisli ti teškog posla lansirat pet model procesora.

Ne moš lansirat proc ako nema dost primjeraka, dakle dolnji link sve kaj vrjedi za 6/12 model vrjedi i za 4/8 Ryzen modele.Ne kužim koja je sad panika, pa R5 procovi stižu uskoro ili Q2, a ne recimo u 12 mjesecu ove godine.

Ma figu nema veze sa promašenim marketingom. Odi pogledaj kako je AMD-u pala dionica nakon što je počela graja da prockasi nisu dovoljno konkurentni u entuzijast klasi gaminga.
http://www.cnbc.com/2017/03/02/shares-of-advanced-micro-devices-fall-after-new-cpu-disappoints-with-gaming-performance-.html To je tebi idealan plan??? Makar oni pobjeđivali bilo kakav Intel u cinebenchu, generalnu publiku i kupce to ne tangira i misle da nešto skrivaju. Da je to samo priča kako nema dosta primjeraka, nema nikakvog problema. Napraviš prezentaciju, glavni novinari dobiju R5 modele, objave kupcima što mogu očekivati kad za par tjedana budu dostupni i sve pet. 

XXX kaže...

a ono to je baš za popizditi. Znači ispeglali praktički sve u roku od tjedan dana...pa hebemu miša mogli su odgoditi sve na tjedan dana i izbaciti ovako barem da osnove rade kako trebaju, i nebi imali negativne komentare. Pitaj boga koliko je prosječnih korisnika sa novcima u džepu odustalo od kupovine zbog straha i kupilo nešto od konkurencije. Šlamperaj.

Slažem se da je i tu šlamperaj. Pa valjda su vendori imali i ove procesore i memorije na raspolaganju koji mjesec dulje od nas kupaca, da baš sad moraju krpati i klepati... kako su isprobavali dali ploča radi ako nisu imali procesor/memorije da ga ukopčaju i upogone? No dobro, pričamo o jedva koji tjedan od raspoloživosti cijele platforme, kod nas matične još pošteno nisu ni stigle. Budu valjda porođajne muke uskoro popeglane. 

IVOX kaže...
overhaul kaže...

A što se AMD u ovoj rundi fokusirao na cinebench... mislim da je opravdano, jer R7 IMHO nije (barem ne sad, u 2017. godini) gamerski procesor.

Tako da mislim da je zbog marketinga AMD-a (moguće i promašenog) prvo obratno izletjela "profi", a ne "mainstream" serija koju ljudi sad smatraju gamerskim promašajem. 

Naravno da je dobro što su Cinebench rezultati bili na svakom slajdu prezentacije, 8c/16t procesor u tome pokazuje svoju moć. Slažem se, R7 nije i ne bi trebao biti usmjeren isključivo na gaming, ali problem je što je sam AMD rekao da je to procesor za gamere i da im je to bitan segment tržišta koji žele osvojiti, pa su gameri očekivali da će biti jednak i7 6900k kao u Cinebench rezultatima. Prikazivali su Sniper Elite i kako je čak bolji FPS na Ryzenu nego na spomenutom Intelu.

Lisa Su kaže:

"We are addressing as a gamers as a very important segment, but they are one of many important segments of users for us. We think Ryzen is a great gaming CPU, and you’ll test that for yourself –we’re not going to win every head-to-head, but if you think about gaming do you want theoretical performance or do you want the CPU to be good enough to showcase your GPU? I think what Ryzen allows is those folks to do something more than just gaming. So your gaming CPU might only uses four cores, but if you are doing video editing or streaming it will do a lot more. "

Mislim da je dobar potez što su prvo izbacili R7, ono što maksimalno mogu ponuditi. Time su iskoristili "hype" koji je nastao i tada je bio na vrhuncu kako bi prodali što više, ne jeftinih R5 i R3 koje bi neki kupili jer bi nudio bolje performanse za uloženi novac,

Istina je da nitko prije Ryzena nije uspoređivao FPS i gaming između i7 6900k i i7 6-7700k i govorio: "Intel prodaje maglu, 650$ više za lošije performanse, i7 7700k postiže veći FPS, a 6900k jednak Pentiumu... "

A u stvari i7 6900k briše pod sa Kaby-em u drugim primjenama koje nisu gaming i single-thread performanse nisu glavne.

Istina, mislim da su samo marketinški sfušali sa izjavom R7->for gamers. To je izvrstan procesor, i opravdano puca na najjače od Intela, ali za sad teško je opravdati da su sa R7 ciljali na generalnog gamera, osim ovo što kažeš, da mu podvale "founders edition" u stilu nvidije. 16 threadova u gamingu... ono, jednostavno teško za opravdati. Vidim i iz tvog citata da je Lisa ipak mudro rekla da je Ryzen super za gemare, a ne RyzenR7 ;)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
9 godina
Perki kaže...
Colossus7 kaže...

Ma pusti sad Intela i kako se kloka, ...     dječije bolesti matične na stranu za sad...

Možemo onda i obratno : Cijenu na stranu,...

na stranu marka,potrošnja ,cjena ,djećje bolesti, single core performanse ,itd itd... imamo jedan cpu koji za pola cjene ima iste performanse drugog duplo skupljeg. ali ne,nevalja, onda se krene uspoređivat single core/klok s 7700k  

14 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Zanimljiv review. KLIK

Nova 1080Ti i 1800X stock i 4.1GHz uspoređeni sa i7 7700K i i7 5820K.

Ryzen bolji u nekoliko naslova po prosječnom FPS-u, a minimalni FPS fantastičan i sve to na 1080p.

EDIT: Vidi se razlika da na DX11 performanse idu ispod Intela, dok u DX12 naslovima briljira.

Još je sve odrađeno na DDR4 2400MHz CL16, a Ryzen bi prema svemu trebao imati puno bolje performanse na bržoj memoriji. A još je tu i scheduler koji ne zna šta radi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 20:57 (IVOX).
17 godina
chaselol kaže...
kurt kaže...

govoreci o gamingu naravno

i stav "samo klinci se igraju koga briga za igrice" nema smisla jer vecina korisnika za to kupuje procesor

Jos jedan u nizu glupih komentara koji ne shvata da je R7 1700 360eur (8 jezgri koje kaskaju cca 7-8% za intelom) vs i7 7700k 4 jezgre za istu cijenu 

Eh kad se trziste ponasa kao stado ovaca, tu ne pomaze nista  

Ma gle, ima on tu donekle pravo - generalnog kupca koji je uglavnom gamer u toj klasi, nimalo ne zanima broj jezgri ni kako taj procesor igra šah, računa pi, ili renda lustere u cinebenchu. Ali imaš pravo i ti, i IVOX kad kažete da "nitko prije Ryzena nije uspoređivao FPS i gaming između i7 6900k i i7 6-7700k i govorio: "Intel prodaje maglu, 650$ više za lošije performanse, i7 7700k postiže veći FPS, bolje se clocka, a 6900k je u gamingu maltene jednak Pentiumu G4560... "

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
AMD Ryzen CPU

Danas bio u Linksu i kupio Masterair Pro 4 hladnjak za koji navode da je kompatibilan s AM4 socketom. Uglavnom ispostava ili se da uopće nije kompatibilan. Prema tome u Hrvatskoj ga se čime nema hladiti. 

Jel netko uspio montirati neki hladenje na Ryzena? Već sam lud, sve stoji u kućištu a proc GOL....

14 godina
neaktivan
overhaul kaže... 

Ma gle, ima on tu donekle pravo - generalnog kupca koji je uglavnom gamer u toj klasi, nimalo ne zanima broj jezgri ni kako taj procesor igra šah, računa pi, ili renda lustere u cinebenchu.

Živa istina! Zato je bitno da Ryzen ima 784.98FPS-a, a Kaby i7 1341.73FPS-a na 480p i Low postavkama u GTA V.

17 godina
IVOX kaže...

Zanimljiv review. KLIK

Nova 1080Ti i 1800X stock i 4.1GHz uspoređeni sa i7 7700K i i7 5820K.

Ryzen bolji u nekoliko naslova po prosječnom FPS-u, a minimalni FPS fantastičan i sve to na 1080p.

EDIT: Vidi se razlika da na DX11 performanse idu ispod Intela, dok u DX12 naslovima briljira.

Još je sve odrađeno na DDR4 2400MHz CL16, a Ryzen bi prema svemu trebao imati puno bolje performanse na bržoj memoriji. A još je tu i scheduler koji ne zna šta radi.

Interesantno - ali nije li Ryzen uglavnom testiran sa gotovo jednako brzom TitanX? Ali pa ima razloga zašto je sam Intel već najavio refresh Kaby Lakea, daleko prije planova - jer nemojmo zaboraviti; kaby lake je tek sad, u siječnju stigao na tržište! Očito oni ne misle kao ovdje svekoliko pučanstvo, da je Ryzen toliko slabiji od i7 7700k http://wccftech.com/intel-core-i7-7740k-core-i5-7640k-amd-ryzen/ Naravno, u tako kratkom vremenu to je samo dignut takt. Što se mene tiče, super je zabavqan period u CPU događanjima. Ne sjećam se kad je bilo u novije vrijeme slično.

intelduo1 kaže...

Danas bio u Linksu i kupio Masterair Pro 4 hladnjak za koji navode da je kompatibilan s AM4 socketom. Uglavnom ispostava ili se da uopće nije kompatibilan. Prema tome u Hrvatskoj ga se čime nema hladiti. 

Jel netko uspio montirati neki hladenje na Ryzena? Već sam lud, sve stoji u kućištu a proc GOL....

Jesi zvao links? Imaju li kakve savjete? Trebali bi ti moći zamijeniti. Ali čudi me da su sa AM4 toliko 
skomplicirali situaciju da baš ne paše na ništa živo od am3, fm, lga 774, 2011, 1155... pogledaj 
ima li što kod proizvođača? Evo neki linkovi ispod videa

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 21:14 (overhaul).
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Interesantno - ali nije li Ryzen uglavnom testiran sa gotovo jednako brzom TitanX? Ali pa ima razloga zašto je sam Intel već najavio refresh Kaby Lakea, daleko prije planova - jer nemojmo zaboraviti; kaby lake je tek sad, u siječnju stigao na tržište! Očito oni ne misle kao ovdje svekoliko pučanstvo, da je Ryzen toliko slabiji od i7 7700k http://wccftech.com/intel-core-i7-7740k-core-i5-7640k-amd-ryzen/ Naravno, u tako kratkom vremenu to je samo dignut takt. Što se mene tiče, super je zabavqan period u CPU događanjima. Ne sjećam se kad je bilo u novije vrijeme slično.

Jest, ali nisam stavio zbog kartice, ali nebitno. Taj članak je samo glasina, ništa više. Prema tome to ne bi bio Kaby Refresh ili slično, nego nova platforma X299 na LGA2066 socketu na kojem bi trebao biti Skylake-X, nasljednik Broadwell-E. Taj Kaby bi imao 46 PCIe 3.0 staza, zanimljivo...

12 godina
Colossus7 kaže...

1. Kome na ovako nekoj višestruko jeftinijoj x370 ploči i višestruko jeftinijim ryzen procovima koji u svemu ostalome osim u singlethreadu jednog i7 intel proca daje puno više za manje para, te je odličan stroj za sve allaround, ako mu ovakve cifre tipa preko 60-100+FPSA  stabilnih na SLI u 4k nije dosta sa njegove 2 1080  nek se zapali kanisterom benzina jer je pamet rekla mozgu vidimo se.  

Inače  jedna single 1080TI kartica je jača u realnim performansama u igrama u min-average oko 10 fpsa od 1080 kartica i to na 1440p, na većoj rezi 2160p razlika je onda 15-20 fpsa max, većinom manje od toga zavisi od igre.

Kad dodju neki testovi jos nisam našao za 1080TI SLI  mozemo stavit da vidimo. Valjda kuze svi da je to bespotrebna kupnja za sad?

2.Za grafičke koje tek dolaze a predpostavljamo  logikom da su jače od titanaX i 108oTI i još ako spominjemo SLI, nema takve ploče i proca danas koju mozes kupit a da si miran u tom smislu kojeg ti spominješ. Hence dolazi pci-ex 4.0 Btw offtopic, single TitanX moze kada ide na maksimum po nekoliko bencheva i reviewa koje sam gledao uzet maksimalno o određenim trenutcima oko 70-80% onog što moze dati 1800x ryzen proc.

Trebao si gledati malo sa više paznje onaj link sto sam stavio iz PCper kanala sa nvidia tipom, i generalno čitati više malo o SLI, nije samo PCI stazica u pitanju, do krajnjeg fpsa ide u  kombinaciju i kakvi su driveri od grafe, sama jačina single grafe i koliko se dobro skaliraju u SLI, koji sli mostić se koristi, i najviše kako je igra isprogramirana koliko optimalno da koristi SLI kao takav. Nije sve na isti kalup pa da se tako uspoređuje.

Kad dodje Vega budi siguran da će na x370 pločama biti sigurno bolje optimiziran u Crossfire od GTX kartica u SLI  

S obzirom da x370 i Ryzen mogu potegnut igre u bolesno velikoj FPS brojci u SLI na 1080 GTX na 4k(vidio si brojke, neke igre prelaze 100FPS uredno)

Suma sumarum, ako ima bottlenecka, i na takvim karticama koje ti sad spominjes 2 puta već toliko je minimalan da je zanemariv. Ostali nek kupe x99 broadwell-e ploču ili z270 ako im smeta baš toliko. Opet moji postovi nisu u smislu da li je Ryzen future proof za grafe koje tek dolaze u SLI polju ,nego da li moze parirati Intel pločama za multiGPU na bolesnim rezama za trenutne najače kartice koje se mogu kupit. Benchevi pokazuju da jesu koliko god na papiru nekome te pci-ex stazice falile, jer ne uzima sve faktore u obzir sta čini fps u SLI/Crossfire polju.

e jbga i 3. točka, kad ti moram odgovorit, pa makar i bila uzaludna rasprava, ali mi je zanimljivo

1. nebitno je što je r7 višestruko jeftiniji, ako je konkurencija intelu u klasi 8/16 procesora

nebitno je i jel nekom dovoljno 100fps na 1080, neće 1080ti u sli uzimati nitko da mu radi na 90% radi faking ograničenja u stazicama, još manje ako planira upgrade grafičkih na sljedećoj generaciji gdje će mu taj minus sjebat investiciju i ograničiti skupo plaćene grafe na 70% njihovih perfomansi (bubam postotke)

1080ti je skoro pa identična titanu, tako da nema potrebe čekati testove - imaš tončija i njegovu tvrdnju da već titan gubi do 20% perfomansi na ×8, dakle 1080ti nije ništa drukčija

2. zašto ne bi bio miran, eto tonči je miran bio i za novog titana, iako je njegov haso starija generacija

kao što je i sam tonči rekao - nema potrebe mijenjat proc jer uredno prati i noviju gen grafičkih, a broadwell je svojevrsni flop - kako znaš da sljedeći rajzen neće ponuditi istih nula perfomansi i zašto bi onda trošio masnu lovu i mijenjao ovog rajzena - a moraš jer za sljedeći gen grafa neće biti dovoljno dobar u sli - dakle, da ima dovoljno stazica, ne bi ga morao mijenjati bez obzira na pcie 4.0 jer bi ti i ovako bio dovoljan za izdurat još koji gen grafa... al' jebiga, nije dovoljan i već sa 1080ti u sli imaš gubitke

koliko sam skužio, da - nije sve do stazica, ali bez njihove propusnosti sve ostalo pada u vodu kad pušiš perfomanse skupo plaćenih kartica radi tog minusa, i to nemere popraviti niti jedan driver, mostić ili sklairanje

opet - vega također treba propusnost, pa da ima ne znam kakvu tehnologiju i ako joj ×8 ne daje dovoljno propusnosti, opet pušiš perfomanse

odgovor - neka kupe x99 je upravo ono zbog čega entuzijasti neće kupovati amd i to je šteta za tako dobar proc koji ima tu sitnu manu

- još jednom, nije to baš toliki problem bilo kome osim entuzijasta poput tončija - no, neka ti on sam kaže jel bi hladne glave riskirao da sad rasproda intela, investira u rajzena i da mu onda procesor sjebe upgrade sljedeće serije titana u sli radi nedostatka pcie stazica, pogotovo kad gledaš koliko takav setup košta

14 godina

Jesi zvao links? Imaju li kakve savjete? Trebali bi ti moći zamijeniti. Ali čudi me da su sa AM4 toliko 
skomplicirali situaciju da baš ne paše na ništa živo od am3, fm, lga 774, 2011, 1155... pogledaj 

Krenuo sam ga montirati tek navečer i više Links nije radio. Sutra ujutro idem do njih da vidim što ćemo. Problem je što mi nemaju čime zamijeniti. Prvo sam kupio Masterliquid Pro 240 za kojeg znam da ne odgovara i naručio sam AM4 Upgrade Kit of Coolermastera, međutim ne znam kada će mi doći (navode 1-4 tjedna što je previše), pa sam se odlučio za zrak i jedini za koji su t radili da paše je taj. Međutim očito nije. Em sam kupio sad bezveze to sranje, em ne znam hoće mi vratit pare. Em navode krive informacije, premda na kutiji ne piše AM4. Ali svejedno, otkud im to onda u opisu artikla da kao jedini paše na AM4. Na nabavi.net isto piše da paše na AM4 i očito je netko negdje zasro motku. Sad se samo mogu nadati da će doći adapter brzo ili mogu lupat glavom od zid što nisam kupio 1700.

16 godina
odjavljen
intelduo1 kaže...

Kompatibilan je ako kupiš noviju seriju koja ima upgrade ili upgrade kit.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Inače, mala usporedba izvedbe na Ryzenu za IHS i Intela: " Kaby Lake is being prepared for the official release and a rather alarming report concluded that the i7-7700K’s temperature plummeted by an average of 26C after delidding. ".

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
17 godina
overhaul kaže...
rambox kaže...
overhaul kaže...

Tako da mislim da je zbog marketinga AMD-a (moguće i promašenog)prvo obratno izletjela "profi", a ne "mainstream" serija koju ljudi sad smatraju gamerskim promašajem. 

Nema to nikakve veze sa promašenim marketingom, koji je od početka bio ajmo za 50% manje love performansama napast i7 6900K.Takav plan je uvijek idealan, dakle kad bilo ko ponudi proc istih performansi za pola manje love.

Ja se čudnom čudim, kao da ljudi ne čitaju isti forum i kaj se prije pisalo.AMD je od početka imao plan lansirat sve procove, točnije barem pet različitih modela ali za veliko lansiranje imali su na zalihama samo tri različita modela.Dakle kratko i jasno R5 1600X i R5 1500X to je trebalo bit lansirano 2.3, to su još jesenski planovi iz 2016 godine.AMD je odma htio lansirat pet procesor, dakle nije ih bilo dvadeset niti deset, zamisli ti teškog posla lansirat pet model procesora.

Ne moš lansirat proc ako nema dost primjeraka, dakle dolnji link sve kaj vrjedi za 6/12 model vrjedi i za 4/8 Ryzen modele.Ne kužim koja je sad panika, pa R5 procovi stižu uskoro ili Q2, a ne recimo u 12 mjesecu ove godine.

Ma figu nema veze sa promašenim marketingom. Odi pogledaj kako je AMD-u pala dionica nakon što je počela graja da prockasi nisu dovoljno konkurentni u entuzijast klasi gaminga.
http://www.cnbc.com/2017/03/02/shares-of-advanced-micro-devices-fall-after-new-cpu-disappoints-with-gaming-performance-.html To je tebi idealan plan??? Makar oni pobjeđivali bilo kakav Intel u cinebenchu, generalnu publiku i kupce to ne tangira i misle da nešto skrivaju. Da je to samo priča kako nema dosta primjeraka, nema nikakvog problema. Napraviš prezentaciju, glavni novinari dobiju R5 modele, objave kupcima što mogu očekivati kad za par tjedana budu dostupni i sve pet. 

Glupost kakav pad dionica zbog gejminga, na dan lansiranja AMD dionica je bila 14dolara, a sad je 13 dolara da pala je baš zbog gejminga.Dječiji vrtič od gejminga je za krepat od smjeha, pa prije dvije godine AMD dionice bile su na mešetarski-namjerno niskih 1.8 dolara.

Gejming entuzijasti trebaju u posjetu Psihijatru, procesor se mjeri u raznim namjenama=dakle uloženo-dobiveno a tu je trenutno R7 1700 car ili vladar.Kad se gejming entuzijasti vrate od Psihijatra, nek si kupe i7 6900K ipak je on jefitniji i bolji za tajkunski gejming.

9 godina
neaktivan
intelduo1 kaže...

Krenuo sam ga montirati tek navečer i više Links nije radio. Sutra ujutro idem do njih da vidim što ćemo. Problem je što mi nemaju čime zamijeniti. Prvo sam kupio Masterliquid Pro 240 za kojeg znam da ne odgovara i naručio sam AM4 Upgrade Kit of Coolermastera, međutim ne znam kada će mi doći (navode 1-4 tjedna što je previše), pa sam se odlučio za zrak i jedini za koji su t radili da paše je taj. Međutim očito nije. Em sam kupio sad bezveze to sranje, em ne znam hoće mi vratit pare. Em navode krive informacije, premda na kutiji ne piše AM4. Ali svejedno, otkud im to onda u opisu artikla da kao jedini paše na AM4. Na nabavi.net isto piše da paše na AM4 i očito je netko negdje zasro motku. Sad se samo mogu nadati da će doći adapter brzo ili mogu lupat glavom od zid što nisam kupio 1700.

ma vratit ce ti pare, nemas problema.

ne znam gdje si i kakvu plocu kupio i za koju cijenu, pa ako ti je neka skuplja X370, mozda da zamjenis plocu za ASUS, jer ona je jedina na koju idu i AM3 hladnjaci, posto ne zelis cekati :), samo prijedlog

13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Tonči 

eto kao sto rekoh sljedeci intelov cpu ce ti kucati na 5ghz stock...samo ga treba malo zalemit!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 21:39 (Stjepanj).
14 godina
AMD Ryzen CPU

Ne znam koju ploču imaš. Na corsairovoj stranici piše da je am4 kompatibilan kit već u pakiranju od starog H110 ali to što ja imam je am3/+ . Izgleda da samo asus ima duple rupe na matičnama da bi stali stariji hladnjaci. za ostale barandove mbo-a nisam gledao

EDIT: kolega X3M me pretekao

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 21:40 (dax-lax).
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Tonči 

eto kao sto rekoh sljedeci intelov cpu ce ti kucati na 5ghz stock...samo ga treba malo zalemit!

sve to mene podsjeca na situaciju  pentium 4 procesorima koji su kurili na tada ogromnih 3 ghz a losije performanse sa usporedbom tadasnjeg amd-a koji je radio na dosta nizem taktu ... 

xfact
17 godina
odjavljen
rambox kaže...

Glupost kakav pad dionica zbog gejminga, na dan lansiranja AMD dionica je bila 14dolara, a sad je 13 dolara da pala je baš zbog gejminga.Dječiji vrtič od gejminga je za krepat od smjeha, pa prije dvije godine AMD dionice bile su na mešetarski-namjerno niskih 1.8 dolara.

Gejming entuzijasti trebaju u posjetu Psihijatru, procesor se mjeri u raznim namjenama=dakle uloženo-dobiveno a tu je trenutno R7 1700 car ili vladar.Kad se gejming entuzijasti vrate od Psihijatra, nek si kupe i7 6900K ipak je on jefitniji i bolji za tajkunski gejming.

Freak Show Inc.
14 godina
Tonči kaže...
intelduo1 kaže...

A ovaj koji prodaju navode kao AM4 kompatibilan

Imam Asus Prime X370 Pro i nema duple rupe za AM3 hladnjake.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 21:56 (intelduo1).
13 godina
neaktivan

Pa i za master air piše "Upgrade Kit Required".

17 godina
AMD Ryzen CPU

Jel netko možda probao neki stari s939/AM2/AM3 hladnjak sa kopčom ? (bez backplatea). Prema slikama izgleda kao da bi se to moglo malo rastegnut :).

Imam još negdje u šupi starih BigTyphoona koji su u to doba uspješno hladili oc-ane Athlone X2 i Q6600 ... X6 1090T @4.0 nije uspjevao pa sam ih morao umiroviti.

Fora bi bila da se 12 godina stari hladnjak može iskoristiti bar za neki R7 1700 na 3.6 ili 3.8GHz.

14 godina
_mark0_69 kaže...

Pretpostavio sam da je to verzija koja dolazi s kitom za AM4, nije mi jasno otkud im onda podatak da je kompatibilan. Pa praktički svi Coolermaster hladnjaci su kompatibilni s AM4 uz taj kit. A ne da samo za Masterair Pro 4 piše da je AM4 kompatibilan jer to onda navodi na zaključak da je kit unutra/hladnjak je kompatibilan s AM4 out-of-the-box

14 godina
intelduo1 kaže...
Tonči kaže...
intelduo1 kaže...

Hvala ti za ovaj podatak. Naivno sam bio siguran da sve asus ploče podržavaju am3 hladnjake pošto su na crosshair 6 hero duple rupe pa reko, valjda su i na ostalima a Prime sam i sam mislio uzet. Dakle, prvo žicarat corsair ako imaju kitanac za H110

12 godina
rambox kaže...

glupost je reći da je niska cijena dionica amd-a prije dvije godine bila mešetarska

to je kompanija koja je samo u zadnjih 4 godina imala ukupni minus u poslovanju od jebenih 1,2 milijarde dolara, uz dugove od dodatnih 2,2 milijarde dolara

u svojih gotovo 50 godina postojanja ukupni rezultat poslovanja im je minus oko 2,5 milijardi dolara (bio tamo negdje 2011. godine, što pokazuje u kolikim su govnima s dodatnih 1,2 milijarde u zadnjih 4 godine), a prema nekim izvorima ukupni minus je daleko veći

sreća njihova pa ih investitori neprestano pumpaju lovom - dobrim dijelom i zato jer intel jednostavno ne smije ostati bez kakve-takve konkurencije i što im čak i tako mali udio na tržištu ipak donosi stalan priljev keša

zanimljiv je i ovaj podatak da je investicija iz kine teška "tek" 293 milijuna dolara, što je pičkin dim u odnosu na minus i dugove, a baš ti si prošle godine na sva zvona predstavljao kineze kao ultimativni potez koji amd lansira na mars nepresušnim izvorom kineskih dolara... yeah right, jedva su ih pokrpali za plaće radnicima ustvari

to su realni financijski rezultati i amd-u je ovo s rajzenom bila posljednja šansa, što ne znači da su se izvukli niti blizu i puno jošrajzen-žganaca mora amd pojesti da bude iole na stabilnim nogama

ali samo ti navijaj, definitivno si najsimpatičniji fan na forumu

16 godina
neaktivan
intelduo1 kaže...
_mark0_69 kaže...

Pretpostavio sam da je to verzija koja dolazi s kitom za AM4, nije mi jasno otkud im onda podatak da je kompatibilan. Pa praktički svi Coolermaster hladnjaci su kompatibilni s AM4 uz taj kit. A ne da samo za Masterair Pro 4 piše da je AM4 kompatibilan jer to onda navodi na zaključak da je kit unutra/hladnjak je kompatibilan s AM4 out-of-the-box

mislim da rijetko koji imaju am4 out-of-the box. procesor je vani par dana. ploče neke još nisu stigle na tržište, i svima treba sve za hlađenje. teško da će to bit sad i odmah.

ja sam zavo za noctuu, i ima poseban am4 set, i posebno samo kit za am4 ako imas stariji koji model od noctue. kit dođe 35 kuna, recimo. ali ako imaš već noctuu dobije gratis...

ali to je noctua, ona je jedna od boljih koja brine o svojim kupcima. ako ne možda i najbolja što se toga tiče.

treba samo malo počekat da stigne sve u dućane.

9 godina
neaktivan
intelduo1 kaže...

da sorry, samo crosshair ima to, nisam znao da su na trzistu i drugi modeli od asus

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice