Da, kuha to, bez obzira koji R7 je u pitanju. Izgleda da na kraju sva tri modela imaju otprilike iste limite - gotovo da su izmislili cijenovne razlike i imena modela. Meni se čini da je to sve doslovno jedan te isti proc sa drugim tvorničkim default postavkama.
Za R5 i niže, nisam siguran da si u pravu. Da je tome tako, onda ni intel nebi imao problema postizati jednake clockove za i7 6900 kao što ima na i7 6600k. Manje jezgri (makar i samo u upotrebi) mora rezultirati manjim grijanjem i potrošnjom struje. Mislim da je to glavni limit ovih procesora. Ljudi neprestano zaboravljaju da ovdje imamo 8 jezgri/16 threadova naguranih na par mikrona jedna do druge.
Netocno, vec sam nekome odgovarao na isti komentar. 6900K je Broadwell arhitektura koja se znacajno losije clocka, ni i5 4/4 Broadwell-i se ne clockaju nista bolje od 6900K, tako da se ne moze to usporedjivat.
Mozes usporedjivat Haswell sa Haswellom recimo, ja sam imao 4/4 Haswella i isao je do 4.7ghz, ovaj 6/12 kojeg sad imam ide do 4.8ghz.
Ma pusti sad Intela i kako se kloka, Maršale reci ti nama što zaista misliš o novim Ryzen procovima (dječije bolesti matične na stranu za sad) kao opciju za kupovinu novog stroja ili nadogradnju starog, bilo za gaming, bilo za workstation mašinu?